Lilla mamma





En heelt vanlig torsdag

Sjukt lång dag!

I morse när jag klev upp gick allt fel. Allt som kunde gå fel gick fel och när pappas telefon ringer för sjuttiofjädre gången så tar jag upp en kniv och börjar leta efter den. Jag springer runt i huset som en galning och tänker "döda, döda, döda". Men den överlevde den med. Pappa han före.

Väl på jobbet så skrattade jag åt att någon lämnat de snabbaste fartränderna jag skådat någonsin på personaltoaletten, äcklades åt all musbajs som fanns i skåpen och gick till containern sammanlagt tio tusen gånger. Jag kunde inte städa färdigt i dag heller eftersom moppstativet fått ben. Den var nog inte tillräckligt tam.

Sen följde jag med mamma till Linköping idag igen. Igår hade frisören klantat sig och skickat tillbaka fel grejer så vi fick komma tillbaka idag i stället. Hon blev hur fin som helst!
Nu på vägen hem så stannade jag på Östenssons i Borensberg och köpte ett paket Ballerina Kladdkaka, tre stycken Kinderägg choklad och en burk-cola. När jag klev ur bilen hemma så tappade jag colan på en lite, lite, liten sten så den sprängdes och sprutade ner allt i sin omgivning. Mm, jag fick nöja mig med kranvatten i stället.

Har ni förresten sett hur mycket underbart fina vitsippor det finns överallt? Jag önskar jag kunde plocka dem allihop och bevara i min garderob. Det ser ut so vita moln!


I kväll kommer Pussen hem!
Yey!


P


Kakan, Strumpan, Lumpan, Rumpan, Stumpan, Massa, Marinen.



Kärt barn har många namn men det här barnet har väldigt många.
Mazarinne!

P


Hej, hej, hej. Hemskt mycket hej.

Nu laddar jag med frukostkalas sen ska mami och jag åka till Linkan. På vägen dit ska vi stanna på Travshoppen så jag kan kolla nya vita ridbyxor.
Mamma ska dit och klippa sig och fixa i ordning lite inför framtiden. Min lilla mamma! <3

P

Stilstudie Maria och Alice










Heavy head

Melissa Horn gör mig sällis nu på morgonen. Meningen var att jag skulle gymmat nu på morgonen innan jag mötte upp Hank och Marret för lunch men jag vaknade vid tio och kände mig som en skunk i en mixer ungefär så jag får ta det i tidig eftermiddag. Sen blir det två hästar i stallet i eftermiddag. Ja, två hästar är en för mycket.

Men som sagt. Snart är det lunch på stan med bästisarna.

P

Sova med leggings är det bästa som finns!



Såhär lerigt är det inte i stallet längre. Så. Himla. Skönt.

Sofie och jag drog en sväng till stallet i förmiddags. Det blev en varm runda i solen. Efter det så blev det ett besök på Sharpman och oss blev de inte rika på idag, inte. Vi åt bara upp två stycken skumraketer var och fönstershoppade rätt ordentligt.
När jag kom hem blev det maten och sen vidare till Martina. Alltså, den där Fille var en rätt charmig kille men jag kommer nog inte rida honom igen, nej. Jag vill inte känna mig som en nybörjare efter 13 år på hästryggen.

Min dag, kort och gott.
I morgon är det lunch med Hanna och Marret. Det gillas.

P


Helgledighet

Det blir ju så lätt sådär tråkigt i bloggen på helgerna. Jag har lite annat att stå i då. Den här helgen har jag bland annat hämtat soldaten mitt i natten, druckit drinkar i solen, kollat på när andra putsat stövlar, folk som har grejat i trädgården och sen har jag faktiskt hjälpt till att skura några golv.
Sen var soldaten och jag även på Blocket Live i Folkets Hus igår. Det var händelserikt. Inte. Man fick betala tjugo spännisar för att komma in och sen blev man pålurad både space-pennor och Gyllene tiders LP  men det kanske det var värt. Vad vet jag om rymdpennor och sånt därnt.
Den här veckan kan bli ganska rolig känner jag. Jag har lite smått panik över hur och när jag ska hinna städa på SCAMA.
Måndag: Rida med Soffan. Får inte tag i arbetsgivaren. Han vabbar.
Tisdag: Eftersom jag inte får tag i arbetsgivaren så... Kanske jag kan putsa lite fönster här hemma.
Onsdag: Förhoppåningsvis kan jag städa på Scama förmiddagen. Hoppning klockan 17 på Nyrk med Mazarinne inför tävlingen på lördag.
Torsdag: Ev. jobba förmiddag på Scama, min soldat kommer också hem
Fredag: Jobbar 11-14 på Dalsgården. Sen gäller det ridning och tvättning av pållen. Eventuellt middag på kvällen.
Lördag: Tävling på Nyrk. Ev. debut 1 meter med Kakan
Känner fullspäcken!

Maxi och pensionärer

Jo, alltså. Min argumentationstal i 3:an höll jag mot alla pensionärer i vårt samhälle. Jag uppskattar dem inte alltid. Inte jämt liksom. Faktum är att jag uppskattar aldrig en pensionär på stan, på en buss eller vid ett övergångsställe. Jag tycker det verkar som de tror att de har nio liv, precis som katten, när de i stället borde vara lite försiktiga.

När jag var på Maxi nyss och handlade blekmedel till håret så kokade stället av pensionärer. Jag roffade åt mig det jag ville ha inne i butiken och skyndade snabbt ut till bilen och när jag landat i sätet kunde jag andas ut. Jag blev inte arg ens en enda gång. Det är olikt mig.

Men ni anar inte hur stolt jag blev! Jag kan tygla mina nerver. Det är jag det! Jag är tyglaren! Tills jag hamnar i första rondellen ut från Maxi, där det också myllrar av pensionärer i gamla röda bilar från 80-talet med registreringsnummer som börjar på A. De verkar inte ha blinkers på sina bilar. Lustigt. Det måste ju gå ingenom besiktningen precis som vilken bil som helst. Eller har jag fel?

Pensionärer utan blinkers är en förödelse för trafiken.

Läskigt att bli vuxen!

Jag har skrivit en att göra-lista på min telefon för att just inte glömma bort hälften.

1. Deklarera
2. Skaffa E-legitimation
3. Måla naglarna
4. Färga håret
5. Fixa ögonbrynen

Jag menar. Det är läskigt att bli vuxen så därför fick jag väga upp listan med lite mindre vuxna saker också. Det är i och för sig rätt vuxet att skriva lista över huvudtaget. Jag brukar alltid skriva listor. Då känner jag att jag har koll. Mina listor när jag tävlade lite mer aktivt på ponny kunde se ut:

1. Vakna
2. Äta frukost och klä på mig
3. Borsta tänderna
4. Väcka pappa
5. Passet
6. Kavajen
7. Stövlarna
8. ...

Jo, jag fick ganska ofta kritik för att börja min lista med att vakna och följa upp den med att borsta tänderna. Men det som inte fanns på listan glömde jag ofta så det var bara för att vara på den säkra sidan.

Kul att heta Clegg i efternamn..?

THORSSON, det är fredag idag! In case you didnt know...
Annars då? Jo, tackar som frågar. Jag gick upp nyss och har precis ätit en macka. Hörde att det sprängs och grejer i Thailand och då tycker jag att det är sådär halvkul att både Beate och Tove befinner sig där. Mmm, kom hem snart. Det är mitt tips.
På tal om tips! Har ni tips på bra och prisvärt boende i Barcelona så skriv en kommentar. Jag orkar inte leta hotell...'

E-legitimation är jääkligt vuxet, va?

Jag blir ju tokig på mig själv! Jag vill kunna tänka som alla andra och inte ha en minut ledig i min almanacka. Den ska vara full med kråkor och konstiga signaturer. Hur jag än gör så kommer det bli mer än tidigare. När min pappa frågade hur det var att vara arbetslös så sa jag väl ungefär att det var sådär. Då konsaterade han att Det blir man ju inte rik på.

Farsgubben har hjärnan på skaft. Det märker jag det.

Men annars då? Möte lät jävligt flashigt kan jag tycka. Nu i efterhand så vet både du och jag att jag skrev det för att verka märkvärdig. Det var bara en jäkla städintroduktion där jag fick berätta för den gamla tjejen hur man borde ha gjort. Aaa, eller hur. Lite har jag lärt mig i mina dagar men inte släpar jag runt på en dammsugare med en sladd på 8 meter på ett kontor. Då finns det andra sätt.

Jag ska sammanställa en lista på allt jag vill ha i min lilla städskrubb. Jag kunde ju önskat mig en espressomaskin och en massagefotölj men nu är det typ sprayflaskor och kem som har högsta prio. Funderar starkt på något slags arbetsbälte eller kanske som en liten vertygslåda? Jag ska klura på det.

Nu ska jag åtevända till min kudde. Hoppas den har hunnit torka från föregående natt. Amen.


Ny lyser ängarna av sommarens alla blommor, nu surrar bin och fåglar sjunger överallt. Nu stryker vinden genom trädens höga kronor men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt.

Jag tror jag somnade vid halv tio igår. Helt underbart att få vakna klockan halv tio nu på morgonen också och vara glad åt 12 timmars varm, härlig och gosig sömn men serrni, så var inte fallet. Jag vaknade med blöt kudde och sen kan ni ju lista ut resten. Nej, jag hade inte kissat på min kudde.


Hoppträningen igår gick faktiskt bra, tro det eller ej. Men är hon såhär medgörlig i framtiden så är vårt mål på 110 till sommaren inte ack så långt borta. Mål ska man ha, oavsett om de är realistiska eller inte. Så det så.

Ska åka dit vid lunch idag och rida Doris och longera Mazarinne. Efter det ska jag åka direkt till jobbet på lite möte. Tror jag börjar nästa vecka ordentligt, det blir najs. Dum som jag är så inbillar jag mig att jag kommer vara rik vid nästa lön. Haha. Jaa, allt är ju en defineringsfråga. 700 kr eller 3700 kr.

P

Working in the morning feelin like P Diddy

Aa, eller hur. Jo tjena att jag kommer orka med att gå upp tidigt. Gick upp sex i morse och just på morgonen är det mer som att dra av ett plåster. Smärtsamt för en hundradels sekund men sen går det rätt bra, tills lunch och man har fått i sig lite mat och man landar i total matkoma. Hade kanske varit helfestligt om man inte skulle åka till stallet nu. Longera Dojjan som fick på en ny dojja igår och vid fyra ska jag åka med Mazarinne till Tollstad på hoppträning. Alltså, hade man fått välja helt fritt här så hade jag kanske valt att ligga i soffan och kollat 70's show och ätit upp en påse chips men nu får man inte riktigt det.

Inte nog med att jag har städat från 7-11 idag, utan när man kommer hem så vevar mammsen igång dammsugaren. Inte bara golvet fick sig en omgång den här gången utan alla fönsterbräden, element, gardinstänger och nu är hon på den öppna spisen också. Jag tror jag åker till stallet ändå...




Bakhjulsdrift... Mhm.




Vad jag är glad över att det inte är metervis med snö ute punkt


Facebook, jag ska lägga upp mig på den där facebook!

När jag kom hem från gymmet så sitter både Henke och mamma, med varsin datorn, brevid varandra vid köksbordet och mamma utbrister "Tar du maten? Vi facebookar!" och när jag en stund senare loggar in på fejan så har mamma skickar en vänförfrågan. Ja, alltså. Jag vet inte riktigt. Har ju pappa, varför inte ha hela familjen på fejan. Det kan ju underlätta. Ibland.

Åh............ngest.


P

Nyansälld tjej är en nöjd tjej

I morse gick jag upp lite försent men han till arbetsintervjun i alla fall. Meningen var att jag skulle upp och gå en promenad innan men jag orkade inte när klockan ringde. Nu får det bli ändring på det här för varje gång jag ställer klockan och vet att jag måste gå upp i tid så kan jag aldrig somna. Bedrövligt jobbigt.

Åkte direkt från intervjun till stallet och jobbade Doris en timme på fältet. Han får på en ny sko i kväll eftersom han tappat sin. I morgon är det samma upplägg med Doris och Mazarinne ska på hoppträning. Äntligen säger jag bara. Det var för länge sedan nu.


Nu när jag fixat stallet och redan är hemma och klockan inte är mer än tidig eftermiddag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Gymmet kommer få ett besök men jag tänkte ladda batterierna lite först, helt fysiskt alltså.

Och juste. Jag fick ju jobbet också. Nöjd tjej. 1-2 gånger i veckan ska jag städa på ett företag i Väderstad. Citat: "Du är som klippt och skuren för det här jobbet!". Som sagt. Nöjd tjej.

P

Februari, mars och april i bilder



Minne




Fina Fi



Bello och Oskar



Sunset in Stavis



Hästkillarna i hagen



En helvetes massa parmaskinka

'

Uncle Sam



CP3O, aka Thorsson-"för helvete"



Cottonpicker'n.



Kakan och jag 18 april Grankärr



Marret



Latten



Sarah



Marret... Skoja inte.



Hon lyckas jämnt.



Marret och Doris.

Bilder är hur bra? SÅ BRA.

P


Bloggstopp

Det har varit ett längre bloggstopp här, det råder det minsan ingen tvekan om men ni kan inte ana hur skönt det verkligen har varit. Konstigt också att stoppet inföll det datumet som det ändå gjorde. Det fanns ingen ambition eller känsla att vilja göra någonting åt det. Däremot så funderade jag lite idag och kom fram till att jag saknade det litegran. Inte att resten av Motala som inte redan vet allting om mig också kan få möjligheten att läsa om det utan att jag får en inre tröst av att skriva och känna mig vald. Ni kanske inte förstår, men jag gör! That's the point!


Anyway

Solen är här och jag är lika starkt just nu som knoppar på träden som brister, tussilagos som letar sig upp i geggamojan och brännässlor som sticks. Ungefär så bra är jag nu. Tillsammans med Maria och Sarah som jag fikade med idag är jag ännu lite starkare och med en citat: "God vän, några hästar och underbar natur" så är jag nästan oslagbar. Jag kan faktiskt nå toppen och till och med vinna det här loppet. Det känns inte kört. Skönt.

Ni vet när man precis har sått vårsådden i sånadär fina ränder som det bara kan bli på riktigt bra harvade fält och jag ser det - då blir jag euforisk och varm i hela kroppen. Vilka änglar va? Som orkar lägga energi på det och vilket fjantig tjej som blir lycklig av det.

Hur som helst. Lycklig tjej alltså.



Ungefär så lycklig som en skitig häst i vårsolen!

P