Julaftonsdagen idag

Efter allt julstök som har stressats i dagarna så kunde jag kliva upp helt lugn i kroppen i morse för första gången på en vecka eller två.
07:21 vaknade jag och klockan ringde halv åtta. Då blev jag upp, åt frukost och drog på mig ridkläder och drog mig iväg till stallet. Där ställde Mia till med julfrukost i stallet och vi var väl säkert 20-25 personer och 6 hästar, 4 hundar och två kaniner. Jag han rida Doris men tänkte att Mazarinne fick vila idag.
Nu är jag hemma igen sedan en halvtimme tillbaka. Nu äter jag min tredje frukost idag och funderar faktiskt på att power-nap:a när mamma och Henke tar en prommis.

Än så länge är det dessutom bara lampor i granen, lampor och en ängel så det måste väl fixas så småningom också. Väntar nog på Ville & Moa.

Kramis och Jul-pussis till er alla!

P

Nio minusgrader!

Åhhhhhhhhhhh, förstår ni hur kallt det är ute? Förstår ni hur mycket jag drar mig för att ens kliva ur pyjamasen idag? Vet ni att jag sov i underställ i natt eftersom vår värme-panna-grej gick sönder igår? Nae, och nu måste jag dra på mig sju lager kläder och åka iväg till stallet. Jag ska börja med Mazarinne och avslutar med Doris om kroppen pallar med efter min sjyssta avåkning häromdagen.

Men nu i alla fall, på med loooaads of kläder och sen är det bara att bege sig.

P

Svårt val

Ville bara säga att jag träffar Idol-Erik och Ullared-Mathias idag. Undra bara vem jag diggar mest...
Eller...
Hmmmmmmmmmmmmmmm...
P

Duh, duh, duhwh!

Det snöar! För er som inte varit ute i det kalla vädret kan jag informera om att snöflingorna är stora som tefat och täcker nästan hela mig. Doris var måttligt road av snön och hoppade mest runt och fjantade sig. Mazarinne lät som en drake hela ridpasset. Vet inte om det var snön i näsan som kittlade.

Nu är jag hemma och har ätit lunch och ska åka till jobbet. Idag tänker jag inte stå och vänta ens en ynka sekund på att bli insläppt så jag åker inte förän halv, då jag egentligen skulle börjat.
Undra vad jag ska sysselsätta mig med idag på jobbet. Kanske ska försöka leta fram ett par termobyxor innan jag beger mig? Lite pulka kanske?

Hörs då!

P

Didn't we almost have it all?

Jobb idag. Från 13:30-16:30. Kallt. Väldigt kallt. Långtråkigt. SJUUUKT långtråkigt. Men nu är jag hemma i Stavis igen. Glada besked gör mig glad. Jag tycker om min lilla pappa!
Snart ska jag tappa upp ett bad, dricka glögg, lyssna på i-poden och äta godis. Det kan inte bli mer rätt. Jo, det kan det men det kan vara skönt att få sakna ibland också. Fast bäst är det nog ändå att vara saknad...
Då känns det mer när man verkligen ses.

TÄNK DÅ den dagen jag får träffa Katt-Anna igen! Då kommer det kännas som hundra år sedan. Jag saknar min Anna. Tror allt att jag ska ringa henne snart. Känns som att vi har lite att prata om.


Som sagt, nu väntar ett varmt bad och myspys därtill!

Simma lugnt alla fina fiskar.

P

Sliding apart

Ibland hittar man en ny vän. En fin sådan. En vän som alltid ställer upp, alltid finns, förstår och lyssnar. Ibland förlorar man en annan. Man glider isär. Man slutar finnas. I guess that's what happend this time.

Men man ska inte gråta för vad man har förlorat eller vad man går miste om. Man ska vara glad för det som finns, det man har och det som komma skall. Jag är glad för varenda vän som bryr sig om mig. Som tycker att jag betyder något. Och jag är minsan lyckligt lottad för jag har många av den varan.

Puss, hjärta, god jul och kram till alla er!

P

13 december, 5 månader och 9 dagar.

Ihhh. Kalllllt.

Har varit en stund med Maria i Nyckelby nu och tittat på KM:et i hoppning. Jag kan för er som inte gått ut ännu idag och inte heller har tanken på att göra det att det är väldigt kallt och knappt värt det. Ush, säger jag bara. Jag är inte skapt för kylan!

Snart ska Maria och jag åka till stallet och rida lite. Känner att det var ett tag sedan nu. Men måndag och tisdag är spikat för ridning och på onsdag blir det El Stockholmo med Hjärtat. Sen är det nästan jul! Helt fantasiskt.
Bortsett stora småskaer så är det ganska lätt att leva nu. Tack.

P

Hårt, platt, annorlunda fall.

Min senaste dagar har varit som en sju helvetes berg och dalbana. Undra om det är så här det känns att vara i klimakteriet? Jag vågar nog påstå att det nog är i höjd med det i alla fall.

Från att ha varit på den högsta av toppar, stark och ensam veta att man klarar av precis i allt med lite hjälp och stöd från sina vänner och sin familj så föll allt samman likt ett korthus.
Men rätt person fick mig tillbaka dit igen, där jag för några veckor sedan var. Jag var den där ni såg segla runt på rosa, stora moln lite högre upp än alla andra. Ren lycka. Rent välbefinnande.

Igår föll jag igen. Den här gången hårt men annorlunda. Men jag trodde inte jag kunde falla så hårt utan att det skulle göra speciellt ont. Det gäller bara att våga se framtiden, även om den inte ser så ljus ut så kommer det gå om man kämpar. Det kommer gå om man vill! Allt jag vill är att du finns kvar.

Jag älskar min familj mer än någonting annat.

P

Dra mig baklänges på en liten röd vagn

Citat:
Det här trodde du minsan inte när du vaknade i morse!


Den här dagen har bara blixtrat förbi. Det började, måste jag erkänna, väldigt bra och nu sitter jag här med en klump i magen. En ny klump.
Snart ska jag åka och träna med Sarah så jag hoppas det rensar huvudet lite. Vi hörs nog mer i morgon.

P

Måndag morgon, när du vaknar... Blablabla.

GÄÄÄÄSP.

Blev väckt av Sarah vid nio-snåret så är helt borta i huvudet. Hela natten har jag funderat på varför det låter som jag har råttor och möss i mina väggar. Egentligen var det fönsret som var öppet och rullgardinen som lät. Så logiskt. Men jag tror fortfarande det finns råttor i väggarna.

Nu tänkte jag åka in till Nautilus när jag ändå är uppe så här tidigt. I kväll är det dressyrträning med Mazarinne, närmare bestämt 18:00 i Tollstad. Innan dess ska jag rida Doris och putsa alla saker också. Jag vet ju att jag kommer komma hem missnöjd i kväll (bra inställning va?) men det beror mest på att hon är låst likt ett kassavalv i sin högersida och jag vet inte hur jag ska göra för att det ska bli bra.

Berlina kommer hem onsdag och jag jobbar torsdag, fredag. Men jag menar, bättre planering går ju inte hitta?

P

Färgglad clown sökes

Söndag igen då. Veckorna bara springer förbi nu. Det kanske är för att julen närmar sig också?

Igår var vi inne i Linköping. Ett helt gäng tjejer blev vi tillslut och hem kom jag med blod på tröjan, papper i näsan och ont i hela kroppen. Det låter väl som en lyckad kväll? Haha.

Ur sängen var jag orubblig fram till halv fem idag. Jag var nere och kissade en gång på förmiddagen sen minns jag inget mer. Nu på kvällen gjorde Sarah, jag och Sofia (sedvanligt söndagsmys!) lite pastasallad och päron i ugn med after eight på. Looovly.
Eftersom Sarah blivit vuxen, klippt sig och skaffat jobb så kunde de inte stanna så länge. Redan vid 8-hugget åkte brudarna hem och nu har jag Lill Lindfors låt Rus på huvudet. "Mitt hjärta har en frusen inneboeden med pajat självförtroende som inte mår så bra" men jag antar att det är så bara för att det är söndag. Inuti mig brukar en färgglad clown jonglera och hjula runt men han verkar ha tagit the day off. Känns ju skit när man verkligen behöver honom.

Tove skulle kommit hit också. Tove är hemma fortfarande. Dåligt.

Efter att ha tagit en repa på gitarren så ska jag nog hoppa ner i badkaret och vidare till sängen. Länge sedan nu som jag sov hos papochulu.

P


Fest i kväll igen, livet ÄR en fest.

Sjukt vad bakis man kan bli av lite vin, ni! Men nu har jag gjort stan och inte bara ett armband utan även ett par HÖGA skor fick följa med hem. Måste bara försöka hitta ett par party-feets tills i kväll för annars vet jag vem som grinar illa pga fötterna.

Egentligen borde jag power-nap:a lite alltså, i och för sig lever jag i en konstant power-nap idag. Haha. Det kan inte bli mer sovandes än så här. Men själv tycker jag att jag är så himla rolig när jag är bakis. Jag skrattar ju inte tillsammans med mig, jag skrattar åt mig själv. Det gör de andra med men, vatusan. Jag bjuder på det!!

Hörs i kväll igen då. Jag är fett taggad. Ska bara ta en panodil.

P

Aee, lägg av.

Det är någon som dillar persjilja med mig. Ärligt talat.

Jag sitter fortfarande i pyjamasskruden i sängen. Rullgardinen har jag inte heller dragit upp än och jag inbillar mig nog inte bara att det ser ut som skit här inne. Att även jag ser ut som skit. Det är nog bara fakta.

Blev en sväng på stan med Sofia igår och hennes kompisar. Kompisarna tappade jag bort ganska snabbt men på Texas fann jag en Tove och en Hanna. Där stannade jag en stund eftersom en helt uuuunderbar trubadur spelade. Helt insejn. Så bra. Jag smälte ju såklart.
Sen blev kvällen rätt sen, eller tidig. Det beror ju på hur man ser det. En tidig morgon eller en sjukt sen kväll. Runt halv sex var jag nog hemma igen. Helt klart värt.

Men idag då? Jo, jag borde försöka ta mig en repa på stan. Hämta min bil. Åka och handla. Åka till systemet. Det är mycket jag borde göra innan klockan tre eftersom allt stänger då. I kväll borde jag dessutom gå på släktträff och födelsedagskalas. Det bästa är ju att det brukar finnas mat då. Är det firre får jag ju pizza som vanligt.

Men nu kanske man ska ta tag i sitt liv, eller så väntar jag tills Tove ringer. Efter handbollen alltså. Åhhh....

P

Sonika en helt vanlig fredag

Vanlig och vanlig är väl kanske att ta i men ändå.

Stallet gick okej, Mazarinne var galen och elak så det var liksom inte förgäves.

Träffade Tove och Hanna en sväng på stan nyss. Mysiga tjejer det där. Köpte mig några klädesplagg också men letar fortfarande efter de där ultimata leggingsen så det fick inte följa med några hem.

Nu har jag en såndär jobbig klump i magen som jag fick på stan förut. Samtidigt sprudlar det av vårkänslor i kroppen och hur jag ska förklara det vet jag inte riktigt. Det är bara det att den jobbiga klumpen väger tyngre än alla gröna ängar, björkmusöron och tulpaner i världen nu. Även liljekonvaljer är överskattat.

Men det är väl bara öppna dagboken och föra ner allting där, rysta på sig lite, sucka och ta ett djupt andetag, för att jag vet att det känns bättre då.

I kväll hade jag hoppats på utgång med Martina och dem men nu verkar det inte bli så after all. Får se i fall Tove och Hanna taggar till lite. Har ju mitt vin nu så det är ju bara att "go for it".

Hörs igen i morgon, snuttetussar

P

En helt vanlig fredag

Lunchen ligger i magen och champinjonerna är kvar på tallriken. Konstigt att man åker och köper svampen för att ha i såsen och sen äter man den inte i alla fall. Jag är ju rätt rolig, men det visste vi ju redan.

Kvart i 12 har jag räknat ut att jag måste åka om jag ska hinna styra med allting innan träninge med Mazarinne. Doris ska gå ett pass på vallen och Vilma var tydligen friskus idag så jag slipper rida Ebba. Efter stallet är det bara hem fortare än fortast och duscha innan jag åker till frisören.

Efter det så tror jag att jag kan ha planerat in en dejt med Tove, fast det vet man inte riktigt. En fika hade ju suttit på sin plats i sådanna fall. Om inte annat kanske jag överaskar Fluff på Musikcafét i kväll. Jag får se.

Hörs då. Stallet nästa.

P

Det här, deee är grejer ni!

Hittade den här sockersöta karamellen på Fejan nyss, så jag lånade faktiskt bilden lite av en kompis, hoppas det är okej liksom och att jag inte blir stämd nu och grejer.

Jag menar, det var väl grejer när man fick... Eller fick och fick... Kunde springa omkring i skolan onykter och ful. Va? Det var enna tider det. Nu är det jag som jobbar i skolan i stället. Helt pannkaka om ni frågar mig och det kunde jag verkligen inte förutspå föra några år sedan. Men det är ju rätt lugnt ändå.

Snart vill jag faktiskt tillbaka till mina småglin på PM, känns som det var länge sedan de fick chansen att retas med mig.



Peus

Bitterfittan i mig

Lustigt va? Förra året bestämde jag mig för att julmust smakade perkele. Det var skitäckligt och bittert.
I år har jag säkerligen redan hunnit svepa 4-5 liter. Själv! Ibland undrar jag ju hur hjärnan fungerar alltså.

Och sen en annan sak som jag för länge sedan bestämde mig för att det smakade äckel-päckel, det är mammas Uncle Bens kasler-grej med ris. Tvi valen alltså, helt seriöst. Det smakar inte gott någonstans och gissa vem som suprise:ar mig med det när jag kommer hem, hungrig som en varg? Jo, älsklingsmammsen!
Men som hon sa, det är ju ingen restaurang...

Hos Sofie var det i alla fall myspys, som väntat. En liten inflyttningspresent från mig fick också följa med dit. Himla nöjd måste jag säga. Våfflorna satt och precis där de skulle efter mina 40 längder i simhallen och 25 minuters elektriska sol. Mitt in the prick!

I morgon är det 1,5 timmes jobb på morgonen, lunch i Stavis och då ska jag unna mig själv någonting underbart gott. Sen ska jag rida Doris och Ebba innan jag åker med Mazarinne till Mjölby halv ett. Fast vänta nu. Hur fan ska jag få ihop det här? Lunchen kommer bli jättetidig! Meh, aja.
Efter träningen så ska jag till frissan vid 16:30 och träffa Tove för en fika. Jag menar, jag kan inte ha en bättre fredag framför mig.
Kvällen bjuder förhoppningsvis på lite kalas!

Hörs då?

P

God torsdagsmorgon

För er som inte visste så är klockan 09:20 just nu och jag sitter i pyjamas i sängen och har precis ätit frukost. Jag menar, bättre kan det inte bli. Jo, det kan det förresten.
Snart åker jag till stallet (och fryser häcken av mig!) och i eftermiddag ska jag på fikamys hos Anschon. Jag hörde talas om våfflor? Jag sa ju det, det kunde ju bli bättre.
Efter det tänkte jag eventuellt vara lite effektiv igen och åka till gymmet. Fyra dagar i veckan har jag ju lovat mig själv.

Nu, ut u kylan men hoppas på sol. Har bara en häst att rida idag. Skönt.

P

Det kan ju alltid bli värre

Kallt, jävligt och otroligt soligt. Det är min sammanfattning av dagen. Nejvars, det har faktiskt varit helt okej. Stallet på förmiddagen, lunch i Stavis, jobb 3-6 och gymmet efteråt. Två hästar plus gym, helt otroligt. För tre år sedan hade jag varit död redan efter att ha sadlat första hästen.

Jobbade ju också. Gick okej. Eller, nä. Ärligt talat gick det åt pipan tack vare trillingarna. Jag kan inte stå ut! Hot om att ta livet av mig och vassa saker där de inte borde vara gjorde mig skitförbannad. Det fick gymmet smaka på, arg var jag!

Nu är det lite Greveholm sen sova. Jag har fullt upp i morgon, då menar jag verkligen fullt upp! Stallet, lexikon, lunch, fika och gym. Ah?! Hur ska jag få ihop allting. Men en sann snäll kompis är jag i alla fall!


P

Sol och frost

3,5 minusgrad. Vadan detta? Vad hände nu? Aldrig att jag kommer rida två hästar idag. Jag trodde verkligen att det aldrig skulle hinna bli vinter här. Så lurad jag blev.

Idag har jag dessutom sjuk träningsvärk. Hela övre ryggen, armar, axlar och mage gör ont bara jag andas. Men det är väl gött kött? Lite ridning på det så är jag som en ny männskaa. Sen är det AP-träff på jobbet. Ååå, vuxen jag låter.

Hörs då. När jag har förfrusit 26 tår och sjutton fingrar. Tack.

P

Fullt upp alltså

Att få vara hemma i all ära alltså. Det är ju underskattat ibland men idag har jag verkligen inte gjort något nyttigt. Jag gick dessutom upp alldeles för sent, degade för länge och åkte tillslut iväg till stallet. Doris, eller Dojan som han har börjat att kallas, gick helt okej i skogen. Bråkig först men blev bättre mot slutet.
Mazarinne var hyperstel i ena varvet så jag lydde Annelies råd när man inte har någon energi och bara blir sur att gå hem i stället. Först fick jag henne att släppa i alla fall i traven. I morgon får hon gå i skogen och Doris lite på banan.

Sen fick jag reda på att Mia kommer att ta hem deras femte häst i veckan. Jag kommer alltså ha minst tre hästar varje dag. Tur att jag har så lite jobb som jag har men jag kommer ju knappt synas i profil om någon månad om det fortsätter såhär. Berlina kommer hem från försäljningsstallet och Vilma hinner nog bara rida Ebba så då blir det tre kvar till mig. PLUS att jag lovat Anette att rida Bello lite åt dem. Det här är ju lika med självmord.

Men, det är ju bra att jag har något att göra i alla fall.
Nu, som om det inte vore nog, åker jag till gymmet. Låt mig somna stilla i kväll. Tack.

P