Strawberry Daquires

Dagens bildbomb!



Mazarinne!



Mazarinne!



Man över bord. Bokstavligt talat.



Man över bord!





Skål, nu är det Valborg!


Nu är dett puss och kram så hörs vi i morgon, om inte annat på fyllan!

P

Chilledill

Gooood Morgon, Gooood Morgon!

Jag studsade upp en halvtimme före Sarah, som för övrigt har snarkat halva natten på grund av sin pollenallergi, hoppade in duschen och kom ut en kvart senare, myyycket fräschare än vad Sarah är. Sen studsade jag in till henne och väckte henne. Funderade på ett gitarrsolo, eller en ljuv skön dikt eller kanske lite Rock'n'Roll? Nej, det blev ett gamalt hederligt "Upp och hoppa!". Det var dock inte så uppskattat.

Nu har vi ätit frulle, bockat av några saker på "att-göra-listan" och ska dra på lite smink och bege oss mot Whatstone för inhandling av alkoholhaltiga drycker.

Nu har vi inte tid att sitta och chilledilla mer.
P



Bokstavligt talat "man över bord"

Ni kommer få se i morgon eftersom vi inte, jaa, vi, inte har någon usb-kabel till telefonen här. Då kommer ni får er flertal goda skratt dessutom eftersom Fredrik också ska rida för första gången i morgon. Det ser jag fram emot.

Idag på Östenssons när vi var inne och handlade frågade hon i disken om det var bra så
- Nej, svarade jag.
- En grillad kyckling också. Den minsta ni har, tack.
Kassörskan skrattar. Högt. Tydligt. Ljudligt.
- Det är styckpris på dem. . .
Jag svarar:
- Amen, sidär, ta den största då.

Nu ska vi svänga ihop en liten drinkbok tills  i morgon då vi ska . . . He. Ja, det är ju bara Valborg en gång om året. Så återkommer senare med resultatet!

P

"En twistlös historia"

Ja, jaha-ha. Nu har Sarah anlänt till Stavlösa 114 och jag funderar på att göra något med mitt hår, men nae. Jag är hungrig och ska se till att Sarah allt är hungrig. Nu åker vi in och handlar krubb!

P

Schema Glade Galten

Ajemensan, då hade jag tydligen ett sommarjobb med. Vid tre, ja, ni läste rätt, tre, endast tre tillfällen ska jag jobba hos Glade Galten.
Första datumet är redan i slutet på maj då vi drar till Ekenäs slott, sen blir det Kungahälla den 17-19 juli och sist men inte minst Gotland den 2 augusti till den 9:e. Det är mitt sommarjobb. Fett nice. (Jag dör om inte Wasa tar sig i kragen och anställer mig i sommar . . . )

Annars då. Sista timmen (eller  två) så satt jag med alla barnen i skolan och berättade roliga historier. De flesta fem-poängarna skickade jag iväg till Sarah och delgav däför humorn till henne. Vi körde också lite klara "direktiv". När jag kom in i klassrummet ställde sig alla elever upp och gjorde givakt, när jag sagt vad som skulle göras så fick de "ledigt" följt av "manöver" (bord . . . ). När de skulle få gå hem sa jag bara "givakt, manöver, utgå" sen drog de.  De verkar fatta det där. Tror jag ska köra det i fortsättningen.

Nu åker jag, efter en dubbelnougat, en krämbulle och 1,5 smoothie, och rider Mazarinne. Idag blir jag dock ensam. He. He. He. (Märkte ni nervositeten där?)

Hörs förhoppningsvis sen!

P

"Det var du som redde ut Melissas bokstavskombination!"

Nu är jag nedslagen, och känner mig riktigt seg i kroppen - vilket inte är så konstigt.
Jag åkte iväg och red Mazarinne och galopperade till och med, hörde ni? Här om dagen ville hon knappt gå fram själv och idag swischade vi förbi Vilma med Ebba helt i obalans men tusan så snabbt. Det var inte alls samma häst jag satt på idag, benen sprätte åt alla möjliga håll och hon stod mer på två än fyra ben. Hel är jag men aj vad ont jag har i rumpan och sittbenen. Hon försökte ju slänga av mig två gånger! I morgon ska jag rida igen sen får stumpen vila en stund.

När jag kom satte jag mig på cykeln (ännu ett aj) och cyklade runt Orlunda. Väl hemma igen tog jag itu med rosen-busks-helvetarna och har nu rivit upp båda händerna. Kom inte och påstå att arbetshandskar skulle hjälpt, för det gjorde de inte. Fina är rosorna i alla fall, efter lite om och men. He.
"Men. . . Du har ju gjort fel!"
"Nae, det har jag inte. Du sa tredje ögat!"
"Jaa, nerifrån - ja! Inte uppifrån!"

Så var det bara att börja om igen.

Nu är det egentligen läggdags men jag ska kolla mailen först samt bara dega och spela lite gitarr. (Förresten har jag blivit grym på att sjunga till nu, bara så ni vet.) Vi hörs nog i morgon igen då ska jag bara hinna med att:
- Jobba 8-14:10
- Följa med Vilma till Varamon
- Rida Mazarinne
- Äta (hög prio!)
- Träffa Sarah och Robin (kanske Fredrik) för att titta på Brookback Mountain

Finns lite att bocka av i morgon också. Snart längtar jag ihjäl mig efter boken som ligger väldigt nära sängen på övervåningen. Better get going.

P

Sätt sprätt!

Nae, nu har jag inte tid att sitta här och ruttna! Nu åker jag och rider en sväng (hujedamig). Hoppas på att jag kommer hem levande (och utan halva sortimentet hos Sharpman... Det är långt kvar till lön. Lite väl långt i bland...)

P

One left to go

Ett litet stoft av hat spred sig i kroppen just när jag läste Ivanas kommentar, dock ingen skada skedd men de ska fasen bli mina en vacker dag, de också!

Nu dricker jag en helt underbart glassig jordgubbs-smoothie och äter knäckemackor (närmare bestämt fyra stycken, och varför kan jag tycka att det är så gott?). Kände liksom att energin började tryta när jag var i stallet så det är bäst att fylla på nu när man är hemma. Halv fyra, cirkus, tänkte jag åka till Hogsta, om inte lite tidigare för att hinna förbi en sväng på Sharpman kanske? Ett par ridhandskar skulle "sitta som handen i handsken", he. Låg humor - låg energinivå. I eftermiddag ligger fokusen på rosenbuskarna och att sova.

Snart är det inte långt kvar tills Sofia återförenas med Sverige, Motala, Sarah, Maria och Sofie! Jag vet i alla fall en som är lycklig!

P


Inte en lugn stund.

Att jobba är jobbigt.

Men nu drar jag på mig ridbraxerna och tar farmors gamla cyklel bort till stallet. Först ska jag bara försöka bota huvudvärken. Efter det så ska jag försöka hinna med att klippa rosorna och ta bort alla löv, det är sånt man brukar försöka att förgylla en vanlig tisdag med. Sen drar jag iväg till Hogsta och rider Mazarinne. Himla mycket ridande idag, men det är bra!

Skicka en extra tanke åt Sarah idag, för hon är lite ledsen.

P

Bit ihop, bit ihop nu då.

Att inte äta tillräckligt under dagen resulterar inte i viktnedgång utan mer något i stilen åt det griniga hållet. Inte har jag tappat någon vikt men fy bubblan. Den som säger något elakt åt mig nu åker på en riktig snyting.

Vid halv nio var jag hemma från stallet. Nimrodd var, som vanligt, ap-pigg och vi kantrade runt stora vindkraftsverken. Med solnedgången stickande i ögonen och en svag, alldeles sommarljummen bris i håret kunde det nog inte blivit en mycket bättre ridtur. Det tyckte nog inte Nimrodd heller som hade sjukt mycket spring i benen.

Nu ska jag kolla upp när jag börjar jobba i morgon, sen tror jag faktiskt att det är dags att hoppa ur ridkläderna för idag och lägga ner dem i bagen. I morgon är det jobb och sen åker jag till Hogsta och rider Mazarinne. Vi får se hur det går.

Nu har jag uppdaterat min kalender (utan den vore jag ingenting) och ska hoppa ner i badet. Börjar klockan åtta i morgon med 3A. Skoj!

P

B1 rider

På Bella (Vi kan kalla henne det, Bea heter hon egentligen...) , one down one to go. Nimrodd kvar!


Pews

Telia är ju bra på det mesta

Nu kan jag ta emot mms igen! Woho, så skicka på!

P

Vart tog solen vägen?

Goood morgon!

Det känns som en god morgon i alla fall. Vaknade inte av att jag blev väckt eller av att skolan ringde. Vaknade av att jag fick ångest av att klockan var så mycket så jag pallrade mig upp lagom till lunchdags.
En frukost senare har jag nu planerat min måndag i minsta detalj.
Så snart som möjligt ska jag packa bagen och bege mig till gymmet. Efter det ska jag hämta Sarah från sin arbetsintervju för att åka in till stan en sväng och göra den. Sarah ska jobba på en byxdress och jag ska jobba på ett par skor, hårspray och en mascara kanske. Vid fem ska jag med Martina ut till stallet för att rida Bea. Sist jag satt på henne var hon stel som en trädstam så det ska bli intressant att se vad Martina har åstadkommit. I kväll blir det pappa och så slängde jag iväg ett sms till Anna och frågade om jag kunde få rida Nimrodd i kväll så vi får väl se vad hon säger.
I morgon är det jobb och Mazarinne och på onsdag är det också jobb. Torsdag verkar ännu lugn förutom den lilla strapatsen vid fyra-tiden. Det ska bli minst sagt intressant.

Nu blir det packa ihop träningskläderna och bege mig!

Hörs sen!
P

Blomman sitter på min jacka

Förresten!

Jag har äntligen köpt en majnlomma och vet ni? Det är inte ens maj än! Men nu sitter den på min jacka och matchar min personlighet. Jag är snäll.

P


Helgen i repris



Sjukt otippat blogginlägg, va? Men när ska man hinna med att blogga egentligen? Nu hade jag lite tid över så därför festar vi till det lite en söndagsnatt långt efter läggdags.
Den här söndagen har varit en bra söndag. Alldeles lagom planerad och spontan. Vevade igång dagen med en fika tillsammans med vännerna, för att sedan hänga med Martina till stallet, åka hem och byta om för att dra iväg till Mazarinne. Femåringen som jag var och provred idag.
Det var en urläcker häst med framtiden framför sig men inte så mycket  bagaget vilket innebär väldigt mycket jobb. Ska sätta upp mål med ridningen tills på tisdag så att jag vet vad jag ska sträva efter. Det gör att man inte blir besviken och verkligen har möjligheten att se framstegen.
Efter det rusade vi hem och så skulle Sarah, jag och Fredrik åka och på bio. Men vadan sura kassörskor och tre vänner som anländer två minuter för sent och vägrar släppa in oss? Det fick bli en hemmakväll i stället med film och goda vänners sällskap. Felon hette filmen och den var väl sådär - mest beroende på att inte jag fick välja film.

Nu är klockan alldeles för mycket och eftersom jag ska ha hunnit med gymmet innan Sarahs arbetsintervju i morgon så är det bäst att jag verkligen låter huvudet sjunka in mot kudden snart. I morgon har vi också planerat en byxdress-shopping på stan inför veckans happening och jag hade några ärenden att springa också. Hoppas på att jag kan få rida en sväng i morgon kväll eftersom jag planerar att vara hos pappa då.

Någon - låt dessa dagar rinna förbi obemärkta och hålla mitt glada humör vid liv. Det var länge sedan jag mådde så här bra.

God natt på er alla mina vänner och alla andra som jag inte känner.

P

Helgen i bilder

BildBOMB

Vi, Anna, Linnea och Sarah,  var på Kolmården i lördags.


Europas längsta linbana 24 meter över marken - vi såg en skata, humlor och tallar...


Barnens lantgård- geten ville äta upp oss


Linnea hittade killingarna och försvann som en avlöning


Kissekatt


Delfinshow. Anna kom fram till att hon ska bli delfinskötare! så äre!


Posa med zebrorna


De är vita med svarta ränder bara så ni vet


Noshörningarna är inte tjocka det ser bara så ut


Ja fanns mkt mer meeeeen orkar inte lägga upp det. Vi hade det toppen ivarje fall!


Fika med Anna (anna, anna)


Robin


B1


Och en sliten B2


Ghostwritha pews


En luring

Hur många djur av varje sort tog Moses med sig i arken?

Ghostwritha pews

Jag ska spraymåla Bettan

Helgen förpestar denna blogg med sin frånvaro. Under helgen har man allt annat att göra än att sitta vid datorn, säger jag bara.
Igår var vi hos Maria och grillade. Det var super-gott och jättetrevligt tills Sarah-stumpen blev dålig och låg och skaka. Även det löste sig under kvällen och alla mådde bra.

Annars så ska vi snart ta Bosson ner till stan och fika på Ströget. Sarah, Anna, jag och Robin. Dessutom har jag klickat hem lite fina saker från La Redoute, två linnen och ett par jeans. Jag har aldrig beställt jeans via nätet så vi får väl se hur det blir. He. Inom 5-7 dagar ska de vara hemma, hoppas till Valborg. Då ska jag inviga jeansen och något av linnena.

I eftermiddag ska jag också åka och provrida en häst. Det ska verkligen bli superspännande! Hoppas verkligen det är potentiellt material för framtiden. Nu när jag får lön varje månad kan man unna sig att få njuta av livet. Det innebär att jag ska skaffa licens, medlemsskap och börja tävla igen om allt går som det går. Jag hoppas innerligt.

Nu, efter mina två smootie, ska jag nog ta tag i mitt rum en stund innan det blir fika.
Simma lugnt!

P


En kväll på tumanhand i Varvs Lönneboställe

Okej. Alltså. Jag har ju ingen annan än mig själv att skylla när läsarantalet sviker, detta eftersom jag bloggar ungefär lika ofta som zebrorna tappar sina ränder.
På tal om zebror.
Kolmården idag, ju. Anna Fest, Sarah och jag var de tappra soldaterna som lyckades komma iväg, med en rätt ordentlig baksmälla i bagaget, i morse vid halv 9 snåret. Anna körde så vackert och jag tjatade på om mina bekymmer. (Bra psykolog det där, förövrigt.)
Väl framme började vi med Europas största runtgående linbana. Efter det betade vi av park efter park, djur efter djur och glasstånd efter glasstånd. En givande dag med Christopher och Sofie i sällskap dessutom.

Väl hemma ingick lite förberedelser inför kvällen. En mysig grillkväll hos Maria står på schemat och tji fick den som gick bet på det. Ha. Har varit och handlat lite gott och ska snart åka och hämta Sarah. Ser fram emot att träffa mina underbara vänner. Jag är glad att jag har er!

Jag är också glad för att:
- Jag har världens finaste bästa vänner
-  Martina kom runt banan idag
- Jag har rätat ut vissa frågetecken
- Solen skiner
och för att
- jag för tillfället mår så underbart bra.

Ha en lika fin kväll som jag, då är ni lyckligt lottade!

Ta hand om er!
P


Vaddå är vaddå i vaddå?

Stavfel samt syftningsfel är acceptabla idag med tre strawberry daquries, 2,5 cider i kroppen. Aaa. Så att så är det.

Sorry för dålig uppdatering idag men det beror enbart på att Sarah och jag tillbringat hela dagen i Stavlösa (ridande) och i Linköping. letande efter en outfit att ha idag. Hm. Det gick sådär.

Aaa, när ensamheten är som störst så lovar Sarah-stumpen att sova med mig i natt. Bättre än inget men bättre kan man ha det. . .

Pews

Sug min.



Eller ge mig de här.

P

Ghetto-gold for fun.



Better give me those! 
Omedelbart!

Nu är det verkligen sängdags. Eller det har det
varit ett tag men nu infaller snart hel-horisontellt-viloläge!

Pews.




Slieeten liten.

"Fy bubblan" sa katten och fräste.



Jag känner mig nämligen som något Benny har släpat in. Jag är mör i hela kroppen, från yttersta öronsnibben till spetsen på tårna. Det verkligen skriker "Aj!" i kroppen på mig. (Tänk, tääänk om jag håller på att bli sjuk? Hur blir det med Kolmården då?!) I morgon är det nya tag med bara en promenad och lite styrketräning. Kanske lite simning. Jag ska ju dessutom på jobbintervjun i morgon! Sen blev jobbet inställt på kvällen så vi får väl se vad som händer (och fötter) då i stället.
Lördag är det tvåmannaförfest (vilket jag längtat efter) (känner att det blev många paranterser här nu) som det ser ut nu och gött ska det bli. I morgon kommer lönen med! Katching!

Hörs i morgon då.

P

Massiv bildattack!

Pust, stånk och stön!

Efter en dusch för att få bort den värsta stall-lukten så har vi nu landat vid datorn igen. En macka gjorde sig precis hemmastadd i magen och jag ska lägga in lite bilder i från ridturen.

(Efter att ha gått igenom 2/3 av mappen finns inte en bra bild. . .)



Japp. Stackars Nimrodd.



Lite fin i alla fall.



Bra centrerad mitt i bilden där...



Rund och fin.



Galopp-hopp



Alla fina vindkraftsverk i bakgrunden också.



Sarah på linjen. (Sarah solade igår, syns det?)



Nimrodd f. 90



Sarahs tur och visa vad hon går för.



Knappt styrfart.



Pose!



På väg hem igen. Äntligen, tänkte Sarah.


Så, nu är det på med lite klet i ansiktet, lite hårfix på det sen blir det 2,5 h träslöjd. Faen, så gött.
I kväll äre spinning! Peppa!

P


Linnea Hjärta Nimrod

I MORGON SKA VI RIDA! I MORGON SKA VI RIDA! I MORGON SKA VI RIDA!

Sarah tänker:
"Sarah ska inte ramla av någon häst... Sarah ska inte ramla av någon häst..."

P


You might be a big fish!

Aaa, så att så är det.

Efter fyra flätade armband, en promenad, tre varma mackor, 30 längder i poolen, en stunds gitarrspel och två duschar så kan man lätt påstå att en är lite mör. Som en utbankad lövbiff, ungefär.

Lagade lite mat förut också. He. Aa, inte att diskutera utan hänvisar till ett tidigare inlägg om pastasås som skär sig. Men, det är alltid lika givande för det och inte deppar jag för det!



Fredrik, Fredrik! Jag tog henne på bar gärning!



Katastrof och pannkaka i köket. Ser alltid ut så här när jag har lagat mat.
(Och nej, det är inte Gordon Ramsey som varit här, bara en simpel skuren
pastasås-helvete!)



Det här är Kissen, för de som inte visste. Han, liksom Sarah, lider av
pollenallergi. Han, liksom Sarah, är mest inomhus. Han, liksom Sarah,
sover mestadels av dygnet.


Njuw blir det en natt brevid B2. Ha't bra.
P

Lay in fields of gold

"NU MINA BARN SKA VI ANVÄNDA SVARVEN!"

Utbrister Sarah när jag erbjuder henne att vara med på träsjlöjdslektionerna i morgon. Jag tror jag stryker det på dagsprogrammet. He.

Men annars då, sitter och lyssnar på Fields of gold och ska snart packa väskan och göra i ordning i köket för snart kommer pappa och då åker vi och solar/simmar. (Vissa är hurtigare än andra. . .)

Hörs då!

P

JUSTE!
Om män äter ETT p-piller har de konstant stånd i ett dygn. Någon som vill testa? (Undrar Sarah)


Jag går nog bananas snart!

Sjukt otippat!





Här sitter jag nedslagen i soffan, lyssnar på "Vart ligger landet där man böjer bananerna?"  - ääättteeeerrrr banan och ser mig och Sarah i videon. Whats the odds?

P

En bild fattas

Sarah!

Här ska en bild på Evelina med en fluga i ögat vara:



P

1 timme och 15 minuter senare

Har jag städat hela nedervåningen! Snabbt gick det! Jag har dammat, plockat i ordning, putsat glasbordet och speglarna. Dammsugit, torkat lister och diskat. Jag måste sett ut som ett runtsvischande streck här alltså! Nu har jag bara 450 kr kvar att städa bort. Fyra gånger till. Håkan Helvete.

Nu ska jag försöka ta mig iväg till gymmet. Är inte speciellt tagg alls. Jag byter nog om här hemma (från mina långkallsonger och stickade strumpor) till något mer träningsvänligt. Vi får väl se när jag får tummen ur den här gången.

Nästa helg lutar det i alla fall åt att det blir en studentskiva i ära till Fredrik! Det ser jag fram emot. Men just den där grejen med bara tre plagg på sig (det inkluderar då alltså även underkläder, strumpor, skor osv) så känns det jäkligt off. Blir nog den svarta klänningen med trosor och skor. He. Det blir nog bra. :)

Nu blir det gymmet. HejaHejaHeja.

P

Off and go!

Jag har nog inte alla Indianer i kanoten. Kan någon dra tummen ur? Jag är så överdrivet jätteseg när det gäller moorgnar. Kom igen nu då, för fan!
Förresten. Sarah har inte vaknat än. Får dessutom se vad hon tycker om dagens skämt. Underbart!

P

And I walk on water and you will catch me if I fall.

Frukosten satt där den skulle, mitt i magen. Nu, under tiden den lägger sig, tänkte jag vara hurtig och städa nedervåningen hos mamma eftersom jag är skyldig henne lite pengar. He. Att pendla till Vadstena för att jobba är inte roligt när man inte har några pengar, så därför får man belåna sig lite hos mami.

När jag har städat klart och frukosten har lagt sig så tänkte jag åka iväg till gymmet en sväng. Har inte klurat ut vad det blir idag, styrka eller kondition. Får se hur jag känner efter städningen.
Sen var tanken att Sarah och jag skulle åka ut till Stavlösa ganka tidigt för att vara snusvakt åt pappa. (Jaa, han gör sitt egna snus och det ska stå i ugnen i 30 timmar lite drygt så han vill inte lämna ugnen själv så länge.) Då ska vi promenera, tvätta bilen och i kväll ska vi in till simhallen. Sarah ska nog sola och jag drar några längder i poolen. Jag hade gärna solat jag med.  .  . Men det får bli en annan gång.

Kommer somna gott i kväll om jag känner mig själv.
I morgon blir det spinning! I morgon är det redan torsdag! Helt otroligt. Idag är det bara fyra dagar kvar till Kolmården. Jaoo!

P

"två tjejer försvunna på kolmården...de gick in i bamses värld och kom aldrig tillbaka"

Ännu en fundering

Är smält ost mer onyttigt än icke smält ost?

Det känns så...

Ghostwritha pews


Vilka påhopp!



Aha, men . . . Okej?

P


Horisontellt viloläge.

Ahopp, nu väntar jag på att Sarah uppdaterar här för jag har intagit horisontellt viloläge efter hest-promenaden runt Smedsby, Nyrk, Varamon efter ett pass på gymmet. Jag orkar inte med någon utförlig bloggning, inte. Inte mer än att poängtera att jag är väldigt off nu.
Sarah skulle dessutom baka chokladbollar, jag har glass så vi tänkte så våra stora lustar ihop. Kanske svänger förbi Östen för en dubbelnougat eller tre....

P

Motalatidningen

Amen, jisses så bra. Att ställningen hålles här under tiden jag är borta är ju fantastiskt!

När jag satt i lärarrummet idag utbrast det högsta, maffigaste och mest irriterande skratt någonsin. Slutkommentaren var "Totte ska inte ha någon kulpåse. Totte ska ha en banan!". Jag vet inte riktigt vad det roliga var.
Däremot slog jag upp Motalatidningen och såg Henke på bild tillsammans med hans lagkamrater från 1994. Fick också reda på från Fredrik på skolan, gympalärare och min gamla mentor, att Henke innehade banrekordet på Motalas bana under många år. Nu vet jag inte riktigt hur det ligger till... Ska se om jag kan hitta artikeln och länka den. Jag har i alla fall satt Sarah på span.

Det var dessutom grannen mot stan som skrev artikeln, Bollius alltså. Undra vad han är ute efter? Vår pool? Vår nybyggda altan? En 20-årig barnflicka? Något är det. Något lurigt på gång . . .

Annars har jag slängt i mig lunch precis och ska vänta tills den lagt sig så att jag kan åka till gymmet utan att få kramp. Det kommer nog ta ett tag.

"I think you broke your ass, I can see the crack!"

P


Dagens i-landsproblem. Bokstavligt talat.

Min "i" tangent har lossnat. Ni ser problematiken.Han vill inte tillbaka. Träffytan är cirka 2 mm när jag ska skriva" i". Funderar på att typ skriva en 7 där det ska vara i. Men det blir bara konstigt det med.



Ghostwritha Pews


Det var en gång. Med grus på.

En gång bakade jag chokladmuffins med rosa glasyr och strössel. De var jättegoda.



ghostwritha pews


För några dagar sedan

Jag: Hej, det är Linnea
Hon: Hej! Mitt namn är Emma och jag ringer på uppdrag från Telia. Vi ringer er just idag eftersom vi har ett kanonerbjudande just till er!
Jag: Okej..?
Hon: Vem är det jag talar med?
Jag: Mig..?
Hon: Jag söker Bo, är han hemma?
Jag: Nae, inte vad jag vet. . .
Hon: Är du hans dotter?
Jag: Precis!
Hon: Okej, är du över 18? För då kan jag erbjuda dig detta fantastiska erbjudande.
Jag: Aa, jo... Det är jag.
Hon: Jasså?! Jo, för att det är så att idag har vi ett kanonerbjudande gällande mobilt bredband!
Jag: Men vi har redan bredband. . .
Hon: Jo, det är det många som har idag. Nästan alla. Men vi erbjuder ett superbilligt mobilt bredband!
Jag: Men, vi har en stationär dator. Då behöver jag inget mobilt bredband. . .
Hon: Men det kan man använda när man åker tåg, är ute på sjönn eller åker bil.
Jag: Men vi har fortfarande en stationär dator. Jag brukar faktiskt inte bära med mig den...
Hon: Nej, det förstår jag. . . Men. . .
Jag: Och eftersom vi har ett skitsnabbt bredband vi är jättenöjda med så. . . Är vi helt enkelt inte intresserade av ett mobilt bredband.
Hon: Men. . .
Jag: Det funkar verkligen skitbra. Snabbt går det med!
Hon: Men . . .
Jag: Och det ingår i hyran!
Hon: Ja - ha. Okej. Men då var det väl inget då. . . Ha en bra dag. Hej


Alltså själva grejen med telefonförsäljare är att de inte får jobb någon annanstans så de sitter på ett kontor och ringer till mig. Ring till Sarah i stället, hon har fan inte hälften att göra vad jag har.

P

Ett samtal senare

Jag: Hej, det är Linnea
Han: Hej! Mitt namn är Joakim och jag ringer från Telia. Har du Bo hemma?
Jag: Nej, som vanligt, han är fortfarande på jobbet. Precis som igår när ni ringde.
Han: Jasså. Är det hans fru eller dotter jag talar med?
Jag: Han dotra, döh.
Han: Jasså! Är du händelsevis över 18?
Jag: Kanske att jag händelsevis är? Vad får jag om jag berättar det för dig?
Han: Om du är över 18 kan jag erbjuda dig det fina erbjudandet vi har för idag!
Jag: Men vad får jag..?
Han: Information om ett erbjudande..?
Jag: Men vad får jag? Egentligen?
Han: Möjligheten till ett bättre pris..?
Jag: Men vad fååår jag?
Han: Är du intresserad av att höra erbjudandet? Är du ens över 18?
Jag: Vad får jag om jag säger det?
Han: Jag ringer tillbaka någon annan dag när Bo är hemma. Ha en bra dag! Hej

P

"Vad gör du uppe såhär tidigt?!"

Goood Morgon.

Vissa påstod att det var en strålande morgon, vilket jag inte är benägen att hålla med om. Strålande är när man vaknar på rätt sida, av att man har vilat ut och solen kikar in lite bakom rullgardinen.
Fel sida, som idag, är när man blir väckt tre gånger, först halv sju, sen klockan åtta och ytterliggare en gång vid nio. Vid åtta-snåret var det grannen som vevade igång traktorn precis vid husknuten och började ringvälta. Jag skulle ju ändå upp så . . . Nu har jag ätit frukost i alla fall.

Vill man ens gå utanför dörren där man ser det här? Det vill inte jag i alla fall. Man vet dessutom att temperaturen på PM inte är mer än 16-17 grader heller, så det blir tjocktröjan idag!



Brr!

P

P.s

Dagens ljus-bilderna lite längre ner är inte av den censurerade sorten.

Bilden på en sliten mig i sängen är alltså tagen efter en natt med tjall på magen. Kan ni då förstår hur jag mår? Antagligen inte så bra eftersom jag ser ut som jag gör.
MEN JAG BJUDER PÅ'T!

P


Vart ligger landet där man böjer bananerna?

I Gävle!

Efter ett långt livsbejakande samtal med en god vän som äntligen hittat hem så är man rätt mör i kolat. Vi kom i alla fall fram till att vi är födda i en synd, för en synd, för att synda. Ungefär där låg sensmoralen av detta 1,5 timmars långa samtal.
Som sagt, mör i kolat var bara förnamnet. Lite mör i högerarmen också efter att ha hållt telefonen. . .

Nu var tanken att slänga mig i badet, eftersom jag frusit konstant hela dagen. I morgon ska jag upp och ta en promenad med Nenya - det är i alla fall tanken, sen får vi se om det verkligen blir så eller inte. He.

Nattinatt

Smile!

Hemma igen. Som sagt. Sarah höll ställningen! Manöver!

Nu ska jag göra smootie, sen blir det ett bad. Skippade promenaden men ska ta med Nenya i morgon innan jag ska jobba på en prommis runt skogen. Mysigt.



Anna och Nenya i värsta matchande dressyrskruden!

P

GLÄDJESKRIK!

WOHOOOOFÖSDAÖFOH OHGÖOEHGFÖF lycka som aldrig förr denna dag slutade oförväntat underbart! Ett glädjeskrik yttrades så högt i Charlottenborg för 30 minuter sen att jag är inte förvånad om Linnea i Stavlösa hörde det!!!! På fredag mina kära underbara medmänniskor ska ni få veta vad denna lycka kommer ifrån.Tills dess och fram till 4 juni kommer Sarah Astrid Staaf gå på mjukare moln än vanligt. Som jag har önskat! Som jag har har velat! Som jag har hoppats!Som jag har tjatat.!

Over and Out!
PUSSAR

Bilder som aldrig borde se dagens ljus.

Egentligen men jag bjuder på dem endå. (ändå)

Bra mot fyllehicka har jag hört?


Det är niveakräm....LOVAR!


Sliten?


Fashion?Dubbelhaka?


Pews

KACKAAAAAAA

Jag har en fundering. En fundering jag funderat och finilurat på i snart 3 år. Japp ni läste rätt. 3 år.

Kan döva läsa vanlig text?

Alltså jag menar man lär sig ju att läsa genom att höra hur man uttalar bokstäverna.


Annars säger jag att det är tur att man har B1 som mailar över det man behöver när nöden är som störst !

Vet att den är med i förra inlägget med vad gör det om hundra år!?

Bananer i pyjamas de skojar och står på. Bananer i pyjamas det kommer två och två. Bananer i pyjamas Bananer i pyjamas: Dom jagar Björnar små.För dom vill så gärna kramas,  vilket fasligt sjå.

Ghostwritha Pews


Att göra:

Nu är det så att jag går bort till stallet och följer med Anna till träningen. Haar man ingenting att göra så skaffar man sig något att göra. När jag kommer hem har pappa förhoppningsvis också kommit hem, då blir det smootihe efter en promenad och innan dusch och läggdags. (Krånglig mening..?)

Hörs sen. Misstänker att Sarah kommer hålla ställningen här under tiden. . .

P

You know what I'm talking about?



Bagarn! She's a maniac.



DEN SMET!




Kalla det vardagslyx.




Helt plötsligt var jag iaktagen!



De stirrade i blindo.



Och jag upptäckte att Sarah hade rätt. Jag fäller något så fruktansvärt.



De chillade lite.



Knepet för en bra hårdag är att inte ha tvättat det på tre dagar. Är inte då håret slitet så är i alla fall jag det.



De chillade ytterliggare en stund.



P









Som en ljuv sommaräng

Oh, herre gud vad gott. Ni förstår inte . . . Himmelriket!

P

Medium

Här kan man hitta en platsannons som låter väldigt spännande. Jag försöker övertala Sarah att utbilda sig inom astronomi osv, osv för att kunna vara kvalificerad för jobbet. För medial är hon redan.
Känns seriöst med den där adressen längst ner där, slutar den inte på något igenkännande hotbrev?

P

Med en nypa salt

Telefonen ringer:

Jag: Hej, det är Linnea. . .
Telefonröst: Hej! Mitt namn är *** och jag ringer från Telia och söker Bo. Är han hemma?
Jag: Nae, inte direkt. Bo är på jobbet.
Telefonröst: Vem är det jag talar med?
Jag: Linnea, hans dotra
Telefonröst: Är du händelsevis över 18?
Jag: Kanske jag händelsevis är. Hur gammal är du?
Telefonröst: He. Ja, men alltså. Eftersom du är över 18 kan du också teckna ett avtal.
Jag: Men nu har du ringt så många gånger så nu tycker jag att det är min tur att ställa frågorna!
Telefonröst: Men. . !
Jag: Mm, jag har det lite knackigt hemma. Med familjen och så. . . Vad tycker du att jag ska göra? Borde jag prata med någon? Kan jag prata med dig?
Telefonröst: Men jag kan inte hjälpa dig med det. . .
Jag: Men vad tycker du? Du har väl också haft problem någon gång. . ?
Telefonröst: Joo, det är klart. Men jag ringer ju från Telia!
Jag: Men jag frågar bara vad du tycker att jag ska göra. Borde jag prata med en kurator eller så?
Telefonröst: Jag är ledsen, men jag kan inte hjälpa dig!
Jag: Då kan inte jag hjälpa dig heller. Tack för att jag fick chans att prata med någon. Det är alltid så tomt här hemma. . .
Telefonröst: Eh. . .  Okej. Ha en bra dag! Hej!

Vilka ena byrackor de där Telia-människorna. Inte ens tid att byta några betydande ord!

P

En eftermiddag på soffan

Efter maten somnade både jag och mitt matsällskap som två stocka i soffan. Sen vaknade jag och försökte få honom att vakna. Det gick väl sådär. Han ligger fortfarande och sover i soffan. Pollenallergi, hävdar Sarah. Aa, varför inte? Han kanske är laktosintollerant eller gravid?!



Trött misse.



Jobbig jävel!



Sen drog katten, då blev jag ensam kvar.

P


Matlagningskurs del 1.



1. Stek kyckling (inte i wook-panna att rekommendera)



2. Wooka grönskaerna tillsammans med kyckligen (aa, jag vet att det inte går att wooka färdigköpta wook-grönskaer. Det blir ju bara en helvetes massa vatten överallt, men gör så gott du kan!)



3. Blanda i crem fraiche och sötsör sås, salta, peppra (massvis), rör, puttra.
(Meningen var att jag skulle fotat innan jag tog av maten, men... Det kind of glömde jag, så här är resten av det jag inte orkade äta upp. He.)
Serverades idag med cous-cous.


Sen är det viktigt att man har sällskap när man äter, annars kan man typ... Sluta äta, eftersom det är så tråkigt så då går man ner i vikt. Inget bra.
 




P

En...

Fisk i kanalen


En katt med pollenallergi


Ghostwritha Pews

2 timmar och 22 minuter senare

Då var man hemma igen då. Vad är anledningen att åka in för 1,5 timmes jobb? Jag vet faktiskt inte heller. Fick mer vick för i morgon. 1,25 timmar + lunch. Men skoj. Jag tackar, ändå, för allt jag får. Man vet bara inte vad man ska göra av resten av dagen eftersom man tvingas gå upp så himla tidigt. I morgon börjar jag inte förän 11 i och för sig, så det löser vi.

Tänkte i alla fall kanske festa till det lite med att slänga in en maskin tvätt, laga lite lunch och kanske dammsuga lite. Känner att dagen kommer bli greejt.

P

En strålande morgon

Efter att inte ha kunnat somna om då:
1. Pappas klocka ringde hundrafyrtiosex gånger i morse
2. Soppbilen backade upp (innebar ett febrilt pipande) och åkte iväg
3. Det strömmade in sms

Så pallrade jag mig upp, lagom sömndrucken, har precis ätit frukost och ska slänga på mig lite smink. Jag började inte förän 09:15 idag, och eftersom jag vet vad jag ska göra behöver jag inte åka förän klockan 9.
Tror ni förresten att jag orkade se klart på Världscuphoppningen igår? Givetvis inte. Men enligt Corren så vann Meredith - Shutterfly, tvåa kom McLain - Sapphireoch trea Zoer - Okidoki. Helena utgick.


Strålade morgon, för övrigt.

Nu åker jag och jobbar. Textilslöjd 1,50 timmar.

P

Motionera? Släng dig i väggen.

Aeeh, det här är inte rättvist. Jag har hållt igång som tusan idag. (Okej, faktum är att dagen började lite segt framför soffan men sen drog jag iväg till gymmet, följt av Segorp, följt av båtfix, matlagning och promenad!) Jag känner mig näst intill stenad vid skrivandes stund.
Att man blir pigg och glad av att motionera är fetaste lögnen ever.


Sarah säger:

Vanlig avokado är gott så grillar vi den och äter med kyckling, tzatsiki och kankse lite potatis.. Hehe, såg ett recept i en tidning

L i n n e a - säger:

Nae

L i n n e a - säger:

Usch

L i n n e a - säger:

Blä

Sarah säger:

Haha, va inte så anti

L i n n e a - säger:

Jo

L i n n e a - säger:

Det är en sån kväll i kväll

Sarah säger:

Meeeh då tycker jag du slänger dig i duchsen och vaknar upp på strålande humör i mörra

L i n n e a - säger:

Usch

L i n n e a - säger:

Lät jobbigt


Tack och ajdöken.

P


WC Helena



Nu är det världscuphoppning på TV och som alla BORDE veta så är Helena med och tävlar om äran! Håller alla tummar och tår jag om möjligt har!

Nu börjar det!

P

Powerwalks och Kolmården

Oj, oj, oj. Nu händer det kkreejer.

Jag ska ta en promenad, för jag läste på aftonbladet att man blir smal av att gå på power-walks så nu beger jag mig till skogen mellan träden bortöver för en promenad.
Sarah testade också att anmäla sig till Kolmården så nu ska vi alltså åka dit den 25:e (förlåt Martina!). Ännu är en plats ledig i bilen så det är bara att anmäla intresse hos mig. Fredrik har förstatjing men annars så är den öppen för bokning!
Den 25:e alltså, klockan nio lämnar bilen Motala.

Det blir alltså Sarah, jag, Anna och Fredrik som styr näsan mot Kolmården på lördag. Om jag ändå kunde vara så barnsligt taggad som Sarah och Anna, men nja. Det ska bli kul, men ändå inte såååå kul..? Jag ser mer fram emot kvällen! : )

Sofie, Christopher, Anna, Fredrik och Sarah, här kan ni titta vad ni vill besöka under dagen. Det enda som står på min agenda är Barnens lantgård. Tänk att få mysa med ett par nukläckta killingar? Mysigt!


Nu blir det promenad på det här.

P

Putitismös och farlig korv.

Linnea lagar mat! Jag är rätt bra på't också. Sen blir det lite mjök och smör i kastrullen så fixar det nog sig. Jag funderar också på en promenad innan klockan nio om jag hinner. Har dock ingen mössa förlagd i Stavlösa så det lär bli kyligt om knoppen!

Men som sagt, Linnea lagar mat!

P

Har man inget att göra skaffar man sig något att göra.

Nu åker jag och tittar på Proppen när hon tränar för Klaus. Hörs i kväll!

P

Talk about class

Briar tog med Jan Brink farväl i Las Vegas under helgen. Kommentaren löd:

Jan Brink: "I didn't push Briar to the limit today. He still feels very happy to enter the arena and do his job. I am looking forward to perform our Freestyle on my ‘number one' music. It will be a fitting farewell and no doubt which horse ever will come Briar will stay my number one."

Varför får jag gåshud?

P

Hemskt mycket hej.

Vid lunch åkte jag till gymmet en timme, sprang i tjugo (idag fruktansvärt tunga minuter) och gymmade en halvtimme. Inspirationen tar nog slut på gym-fronten snart, känns det som. Vad gör man då?
Nu äter jag i alla fall upp resten av godiset från igår. He. Träna först, äta sen. Sjysst deal.

Ligger och tar det lite chill i sängen, trodde välrdscupen i dressyr skulle vara på tv nu, men icke. Sen ska jag nog försöka dra mig upp för att åka iväg till Segorp tillsammans med Martina för att titta på Sofie. Där är även Anna Fest och Christopher så det blir nog brau.

Kvällen hos pappa. Mysigt! Jobb i morgon. Mindre mysigt.


P

Class!

"Sitter på min säng i mitt ungkarlsrum, det flyyyter".

Eftersom jag tvingades upp så brutalt tidigt i morse har jag en tendens till att vara i ett rätt sömndrucket tillstånd för tillfället trots power-nap:en i eftermiddags. Det svider som salt i ett öppet sår på insidan av ögonlocken och det knastrar som grus när jag blinkar. Egentligen hade det varit ett fruktansvärt bra läge att vila huvudet mot kudden ett tag nu, fram tills dess att jag självmant vaknar i morgon, söndag, men i stället ska jag sitta uppe cirkus en timma till för att titta på Världscuphoppningen från Las Vegas. Sådan är jag. Vilket liv.

Dessutom är det något så fruktansvärt kallt nu. Detta beror enbart på att mor och H har stängt av värmen i huset, jag är övertrött och att ytterdörren har stått på glänt hela dagen. Inte gör familjen något åt det mer än att grina illa när jag kommenterar kylan och påstår att det hjälper med ytterliggare ett täcke. Tre täcken i mitt lilla rum känns sådär, ärligt talat.

Nu har det börjat!

P

Smash!

Nu sitter jag hos Frida tillsammans med Martina och Anna. Vi väntar på Fredrik och Sarah så vi får väl se hur det blir. Nu, när vi är lediga, sitter vi och pratar om jobb. Vadan detta liksom? Jag älskar mitt jobb (obs, viss ironi) men herregud, jag pratar ju inte om det på fritiden!

Kvällen är ung och jag är yngre. Känns som det kommer bli en tidig kväll för min del. I morgon funderade Martina och jag på att åka till Mantorp och titta på Anna som tävlar.

Nu kom de, så nu blir det fest!

Peus

Dash!

Med träningsvärk i hela kroppen slog jag på tv:n.

Ettan - Handboll
Tvåan - Hockey
Trea - Diagnos okänd
Fyran -  Innebandy

Men om jag inte är intresserad av sport, vad gör jag då? Diagnos okänd? Men skoj. Fyfan, så skoj.

Annars då. Eksjö under dagen, aptrött nu. Aptrött i lastbilen på vägen hem. En fin tredjeplats i första klassen för Sofie och sen blev det som det blev i andra klassen. . .
Nu ligger jag i min säng och ska sova en stund. Alla vet väl vad Sarah och Fredrik pysslar med vid det här laget. Hm. Fritidsgården liksom.

P

Nattinatt

Linnea säger:
Men ja, så att så är det. Vi får väl se vart vägarna bär? Till Rom sägs det men... Det återstår att se. :) Det känns bra i alla fall. Lite pirrigt i magen. Hihi.

Robin säger:
Fast du har du någongång kollat på en karta? I verkligheten hur många vägar bär tillRom? Du, tjejen, get a grip=)?
Och andra sidan hur du än åker KAN du ju alltid komma till Rom, om du vill?

Kloka ord när klockan är allllldeles för mycket.

Puss

Hujeda mig, sådant barn han var.

Goda vänner i god atmosfär. Det är receptet för en lyckad kväll.

Meninge var att Sarah, Anna, jag och Fredrik skulle sluta upp för en fika på Hugo klockan åtta. I stället slöt Anna, Sarah Frida, jag, Sofie och Christopher upp för en fika/måltid och det blev många goda skratt. Alltid i det sällskapet.

Tillslut, efter en förvånadsvärt lång stund, så smög sig Christopher och Sofie iväg (eftersom det blir en tidigt morgon i morgon) och vi satt kvar en stund till och pratade om livets allra största frågor.
Frida och jag planerade även in med sällskapet i syd att en Grekisk ö var på sin plats i sensommar. Låter inte det underbart, ändå?
Låter tippelitoppen!

Nu är det sängen (som jag redan gjort en nödlandning i) för en urtidigt morgon i morgon. 06:25 står klockan på. Hujeda mig!

Ta hand om er alla.

Peuss.


Jag föregår med gott exempel och somnar på lektionen!

Upp tidigt idag. Sjukt tidigt. Så tidigt att Sarah till och med kommenterade det.

Möte med skolledningen på morgonen, följd av basgruppsmöte och en textilsslöjdslektion. Sen blev det en timmes lunch för att sedan avverka 2 timmar på Katarinaskolan med underbara 6:an.
Snabbs om jag är så åkte jag hem packade gymväskan och drog iväg till Sporthallen till Melodifestivalen. Efteråt blev det ett långt gympass med 20 minuter (som Sofie deklarerade var väldigt långa) på löpbandet och alltså nätt och jämt 3 km, följt av en timmes styrketräning. Nu mår jag fint. Morfint.

En skål glass på det och jag är på banan igen.

Vid klockan åtta ska jag träffa Sarah, Anna och Fredrik på Hugo för en fika. Det ska bli trevligt att träffa den sockertoppen igen. Man får nog också dra på sig ett extra lager karisma då risken är stor att man blir åskådad eftersom det är nattklubb i kväll. Jag ska hem tidigt och sova gott eftersom jag ska följa med Sofie i morgon på tävlingen i Eksjö.

Nästa helg ska jag dessutom köra Martina till Örebro på lördagen, själv! Det blir spännande.

Nu är det matdags.

Pews.

Pettsson eller Bosse Bildoktor?



Aaa, så att så är det.

När man har mycket fritid så kommer man på sådanna helt sjuka saker. Sabina och jag idag på jobbet kom fram till att en man i Motala är fruktansvärt lik Bosse Bildoktor, och eftersom Bosse Bildoktorn är väldigt lik Pettsson så blev mannen i fråga också väldigt lik Pettsson. Undra om de är släkt?

Jahopp



Och Beckhams älskarinna är tydligen gravid så Victoria förstora brösten så att han skulle stanna kvar...

Dagens ungdomar! Jag säger då det!

Pews

Is it a bird? Is it a plane? No it's superman!

Jahopp sitter i vardagsrummet och Linnea yttrar ett åh....bara från ingenstans hade då en fågel flugit in i huset. Men varför inte kände den. A han hittade ut till sist i varje fall tur det. Det var en gul fågel. Gul och svart. Gul, svart och grå. liten var den med. Kanske var det en gulhake? Har ingen koll på fåglarna. Tjock var den med. Eller lite rund, vill ju inte såra stackarn.

Innan dess blev det studsmatta för hela slanten och lite glass på det med.

Innan dess köpte vi glassen. Då skedde nått kul men endå inte. Linnea glömde sitt Visa kort i bankatomaten. Kom på det när vi skulle betala springer ut och det är inte kvar. Så antingen kan ingen se skillnad på ditt och mitt och norpade åt sig kortet. Eller så blev automaten hungrig och slukande kortet. Fixat är det i varje fall, tji fick Du, om de nu var någon som tog det.

Inget nytt på den fronten mer. Hanna Eva Erika Nilsson var fruktansvärt brun.Inte avis. Inte alls. Absolut inte.

Pews

Kall, svart, knapp natt

Fjyfaen vilken rolig, givande dag. Från morgon till sen kväll. Det har gått i ett. Men... Aaa, speciellt rolig vet i tusan, och inte det minsta givande.
När jag slappat till det hemma en stund for jag iväg med träningskläderna till NYRK och tittade på Märtisen som tränade. (Det gick kanon!) Sen for jag iväg till gymmet och körde lite löp och överkropp. Efter det har jag varit helt död fram tills nu när jag börjar piggna till igen.

När vänner är ledsna vill man finnas till. Synd att man inte kan splittra sig och finnas till tudelad anvädning! Hoppas med all säkerhet i världen att allt kommer lösa sig och bli bra, på ett eller annat sätt.

Ta hand om varandra, lova mig!

Puss


Då fåer wei sä vaert vei hamnar någenstaens.

Hemma från jobbet i alla fall. Nu landade jag på soffan tillsammans med Koffe i tv-programmet Semestersvenskar. Underbart.  Jag vill utomlands igen! Jag kom just på att Hank the Prank kom hem idag, eller i morgon. Jag är inte ett dugg avis på henne i alla fall.

Jag funderar på att åka ut och titta på Martina när hon tränar, jag är så djävulskt trött bara. Jag funderar också på att packa väskan och åka till gymmet efteråt. Meen, det återstår att se.

Nu blir det slappt ett tag.

P

Simple as nothing

Vaknade vid halv 10 av att F ringde och nu är han här och sitter och pratar med Sarah. Jag har fullt upp med alla morgonbestyr eftersom jag ska åka och jobba vid ett. Borde hoppa in i duschen och borde göra mig i ordning. I stället har jag bockar av alla bloggar och ska fortsätta med att vattna blommorna.

Ja, det var väl alles för idag. Efter jobbet åker jag troligen till Motala och gör en visit på gymmet - där jag inte varit på sjukt länge. Kvällen ser fortfarande oviss ut, mest beroende på att jag har för mig att jag börjar tidigt i morgon. . .

Pews.

Jag förstår inte egentligen...

Sitter och lyssnar på Hassan tillsammans med Sarah och Fredrik. Hassan är bra underbar alltså. Nu är det bara ca tio minuter kvar av denna skitdag så jag hoppas på en bättre dag i morgon. Och oddsen ligger liksom på min sida.
Jag jobbar dessutom på ladan i morgon så det kan ju inte bli bättre.

Nu ska jag mysa ner bredvid min Sarah. Min Sarah!

P

Vårdepp?

Nu är Sarah här och vi har bakat en mulattkaka, bild kommer senare, eftersom Fredrik ska komma hit och fika. Brago-choklad-kex införskaffade jag med.
Jäntan tog med sig saft också som ska få bo här så det finns i framtiden. Typ.

Kissen har fått en släng av vårdepp dessutom och jag har hoppat sönder min fot och vevat av min arm. Aaa, livet är fan inte lätt.

P

Nu åker jag till jobbet.

Det är när man svävar fram på fjäderlätta, rosa, tunna moln som verkligheten hinner i fatt en och klappar en i ryggen, tittar sig över axeln och skrattar åt en för att sedan springa vidare, bort. Och jag kan inte ens försöka springa i fatt eftersom min fot fått för sig att göra förbaskat ont idag. Idag är en sådan dag.

Jobb stod på mitt schema nu.

Ta hand om er!

P

Dålig dag, helt enkelt.

Igår bubblade känslorna nästan över inom mig och jag var så glad och sprudlande att det nästan gick att att ta på spänningen. Idag vaknade jag på helt fel sida av sängen, dock ej bak och fram eller in och ut. Det tog århundraden innan jag klev upp men inte lång tid innan jag insåg att jag såg ut som en mindre naturkatastrof. Till och med hår och väder går emot mig idag!



Fick ett meddelande från Sarah också:
Klart du saknar Tove men som sagt så kommer det gå fortare än förväntat tills du träffar henne igen. Sofias sex månader känns som en nu typ. Men det trodde jag ju inte när hon åkte. Men skit i vädret, låtsas att det är sol ute!

Nu ska jag föna håret och göra det sista sen åker jag iväg och jobbar 13-16:30. Känns som ett lager varma kläder idag. Usch.

P

Är det sockerdricka?

Det finns en bubblande, sprakande, pysnade känsla inom mig, kan det vara sockerdricka?

Sarah verkar ha hållt lådan här under tiden som jag ömsom har jobbat, socialiserat och kollat på film. Helgen har kom lika fort som den försvann och invigdes på fredagen med lite fest med vännerna. Jag fick även träffa norskorna Beate och Tove-Tuss som jag saknat något så fruktansvärt mycket. Det gör nästan lite ont i hjärtat när man nu tänker på att inte kunna träffa dem på ytterliggare månader. Aj. Lite ont, faktiskt. Aj.

Sen skaffade man sig en lustig vana vilket kommer leda till en tomhet i kväll. Jag är dock så trött så jag kommer nog inte ha några problem med att koola i kväll. Min bok får göra mig sällskap i kväll. Det funkar det med.

Väntar på pappas trumsolo som ska ta slut, sen blir det badkaret med fiskarna som jag inte hälsat på på väldigt lång tid och efter det min alldelels för stora säng.

Pews

Flicka - söt som socker.


 



Jag ska också bli söt som socker. Bokstavligt talat!


Burkar eller burkar?


Det här skulle kunna vara två vanliga gamla loppisfyndade plåtburkar lagom kantstötta och utslitna.
Det är också två utslitna gamla plåtburkar med smultron- och blommotiv, kantstötta och välanvända.

Dessa burkar är min farmors burkar. Min farmor hade tusen och åter tusen ting i sin herrgård att dela med sig av när hon gick bort förra våren. Dessa två ting är de enda ting jag vill spara av farmor. Men vem vill egentligen ha ett par kanstötta brukar?

Jo, jag.

P

P.s

Detta var mitt tusende inlägg

Dagens recept.

1 kastrull tagliatelle
2 kyckling lår, stekta
5 dl filmjölk
2 msk ljus redning
4 msk soya
4 msk vin

Curry
Basilika
Pizzakrydda
Oregano
Salt
Svartpeppar
Östenssonsgrillkrydda
Aromat
Citronextrakt

Missade jag någon ingrediens så förlåt men det var svårt att hålla kollen när "kocken" ifråga länsade både kylskåp och kryddskåp. Inget stod säkert ,allt användes.

Låter detta inte alldeles underbart då? Inte visste jag att man kunde ha filmjölk i maten men visst det är vara fantasin som sätter gränserna, även innehållet i kylskåpet då. Man säger att man äter med ögonen, det fick bli ett undantag idag, det är ju trots allt smaken som avgör inte hur det ser ut, eller hur?

P

Antalet ökar...

6136 och 73

Idag väntar vi på Jesus.

B1 uppdaterar bloggen men glömmer en ytterst viktig sak. Igår kommer Mr O, med en present ut till Stavlösa(syftningsfel, 2 presenter eller kanske 3?) Med sig hade han för att öka påskstämmingen 2 målade påskägg. Inte Egg utan Ägg. Bara så ni vet. Ett utav dessa ägg visar dock att lumpen lätt stiger vissa män åt huvudet.....Som vi så många gånger, jag och B1 försökt säga. Det andra är Alexander kyckling och för er som inte vet så är han mästare i cykling och vet vad han gör.



Electrified egg säger B1, nödlösning till att jag inte hittade några äggkoppar säger jag.

Over and out Ghostwritha Pews

Kallas han "Gubben i lådan"?



Okej.

1. Vad gör mannen i lådan?
2. Varför är mannen i lådan så oglamoröst "mullig" för?
3. Varför har mannen i lådan en sådan åtrå i blicken?

Och

4. Varför kryper man frivilligt in i en låda, naken?

Är det just denne man mina barn (som jag inte ska ha) ska tvingas associera Gubben-i-lådan-låten till? Uschan.

P

Syftningsfel

Oj, oj, oj.


Nu ska vi ta tag i dagen (OBS KLOCKSLAG) och efter det blir det nog en tupplur.


Ajfan...

P

Frälsaren kommer inte komma tillbaka, jag lovar.

Jag slapp grebil/gerbil/gräbil/greibeil-fanskapet som Sarah tydligt har deklarerat att hon, starkt ord, hatar. På morgonen när jag kom ut så var hon noga med att påpeka att den sprungit till Norge och tillbaka i det där jävla gnisslande hjulet.
På eftermiddagen, när jag då hade åkt, hade hon ändrat innehållet i storyn och då hade avståndet ökat till Sydafrika och tillbaka. Att råttan överlevde den natten var ett mirakel!

Jag tänkte på en annan sak. När jag sprang genom grannens trädgård igår för att berätta för dem att jag var hemma (så att de itne behövde komma in och mata katten klockan 8 på morgonen) så fick jag en återblick från barndomen. När man var liten och sprang just över grannens trädgård för att gena så var man så busig och fräck man kunde bli när man var liten. Igår jämförde jag det med att köra mot rött, som jag visst råkade göra. Var är värlen på väg? När ska det bli busigt att springa över grannens tomt igen? För jag saknar det.

Nu ska vi ta tag i dagen (OBS KLOCKSLAG) och efter det blir det nog en tupplur.

Pews.

gebril,ökenråtta, typ en hamster, kalla det vad du vill, B2 kallar det Ondska.

Vad har hänt sedan sist då? Förfest hos Tove igårkväll, vi förflyttade oss ganska snart till John. Där vi möts av nyheten att katten Nisse avlivats..Mindre kul stackarn som va så underbar! Vi förflyttade oss yttligare en gång denna gång till Mr O. Ivana,Bassebus och John gav upp efter ett tag och tog sitt pick och pack och åkte hem. Likaså Torbjörn.

SÖmn stod högt på listan då  jobb stod på listan  kl 06.00. Också mindre kul men måste ju göras.

B2 har under natten byggt upp ett visst agg mot gebrilerna.Även kallad ökenråtta. Ligger inte på plus om man säger så...



Om Jack Daniels är ren ondska på flaska så är detta ren ondska i levande form! För att citera filmen "Ondskan"

" det finns bara ett ord för sådan som dig och det är ondska!"

Aya grillkväll i kväll i stavlösa med de bästa kan det bli bättre? tror inte det !!

pewspews

Jag som bara ville bli utvilad, men nej det ska vara en hel vetenskap det med..

En powernap är ett slags snabb-tupplur. Det "sägs" att den optimala powernapen är på 20 minuter, vilket är den "aktiva" sömntiden. Är man trög på att somna krävs alltså mer än 20 min, totalt.
Sover man längre än 20 minuter sjunker man in i en djupare sömn. Denna kräver längre tid för att "verka", och blir man väckt under denna sömn tas det så mycket kraft att vakna att det istället är bortkastat.


Källa: susningen.nu

Pews


Status

Statusuppdatering:

-Vaken?  typ.
-Utvilad?  mja.
- Brutalt väckt? Japp.
-Morgonfrilla? från helvetet.
-Pollenstatus? samma som igår.
- Dagens planer? öhhhh....

Långfredag idag eller som jag brukar säga "longfriday" skapar lite spänning sådär.

5898 och 73

Inget mer för denna gång...Undra var B1 håller hus? hehe

Pews

Japp, det där är Sofies transport.

B1 är nu på g till spinningen och sen blire lek.
B2 sitter och väntar på att kiwibanan ska höra av sig. Funderar på om hon köper upp HELA Maxi? Skulle inte förvåna mig. Sen blir det prommenad numero dos.

Sarah Astrid Staafs största fiende just nu!!!!



Pews

Promenix

Det blev en kortis prommis, vill säga att vi gick ute på Råssnässudden?Tror det heter så...



Linnea skulle fotograferas hoppandes för att visa hur glad hon var och hur vackert det var, det gick sådär...



Missade liksom hoppet. Fick bli klassiska prommenadbilder istället...





Ghostwritha Pews

Sarah börjar alltid med rubriken, jag avslutar.

Men nu är jag tillbaka, Sarah i all ära men ägaren till bloggen måste väl ändå vara det ultimata, va?

Nej, sanningen är att läsarantalet stiger när Sarah bloggar och kommentarerna bara strömmar in. Varför är ni så jävliga mot mig för? Hur skulle det se ut om Sarah bloggade på min adress? Menar det. Ni får fasen se till att vara trogna, era jävlar, för annars stänger jag ner skiten.


HAHA, eller inte.

Nu ska jag hämta min Godisbit och gå på en promenad. Long time - no seeing.

Pews.

Alexander kyckling mästare på cykling....

...Alexander kyckling han vet vad han gör!

B2 shoppar kyckling och fick sig ett gott skratt...B1 förstår min humor ni andra får ha överseende ...



Ghostwritha pews

"Mina kurvor sitter där de ska"

B1 läser Veckorevyn



Ghostwritha Pews

Undra sa flundran om gäddan är en fisk?

Hur har Club Exposed fått mitt mobilnummer?

Upp och hoppa - Nej.

Nu är det nån som trampat på en spindel....Vill ha sooooool!!!! Där kom den Wohooo. Skärtorsdag idag alltså långfredag i morgon.

Annars då? Inte mkt ,blev väckt kl 9 på min lediga dag. Legat och snurrat och nyst och lekt kanelbulle om vartannat i natt. Jag skyller på spindlarna.



B2 har köpt nya skor. Vita tygskor. Hon behövde det.Hitta inga på scorett. A nya skor va det.

Ghostwritha Pews

Så onödigt men endå (ändå) så viktigt

5629 och 73

Hold me closer tiny dancer

Då har ännu en dag kommit och gått, skärtorsdag i morgon om jag inte missminner är det väl då alla häxor flyger till Blåkulla? Så...vi hörs! Skämt åt sidan!



Linnea Josefin Sjöberg är i Dalarna och kände att varför inte passa på att testa lite backhoppning när hon endå (nu blev PT:n arg) ändå är där. Behöver jag säga det? Framtidskarriär?  Inte nog med det, bankrån i Säter idag. Just när Linnea är där...hmmm....Händer det så händer det i Säter city, inte Linköping.

Ghostwrithan själv håller tummarna på att Mr Bus får ledig 2 veckor i maj.

Annars tycker jag det är god tid att min sambo, B1 kommer hem. Va ett tag sen jag såg'na!

Ghostwritha over and out  P

Äggar runt

Ett litet påskskämt såhär dagen innan skärtorsdagen, eller en påsknöt kanske?

- Tuppen lägger ett ägg på Nisses trädgård men tuppen ägs av Kalle. Vems är ägget?

Sug på den smällkaramellen eller för att dra parallelen till påsk, sug på det ägget Ni!

Ghostwritha Pews

"Glöm inte att stretcha bara!"

Sarah Astrid Staaf har idag tagit sina första löpsteg på 2 år. Det gick som det gick behöver inte gå in på detaljer känner jag, blir så dålig stämning då. Bestämde mig dock för att informera min PT om detta, då får jag tillbaka detta som svar " Glöm inte att stretcha, fram,bak sida och vader"

Tjena mittbena tänker jag: ska bara få tillbaka normal andningstakt innan jag gör något annat. Ska bara se till så att pulsen går ner lite så att hjärtat inte ta skada. Men sen ska jag allt stretcha. Jag ska stretcha framsida, baksida, sidan och vaderna.


Jag ska stretcha dem som de aldrig blivit stretchade förrut.



Ska bara googla några övningar först....


Ghostwritha Pews


Snälla trampa inte på några spindlar...

..Vill gärna att denna prognos håller sig, ni vet vart vi bor va? Vid Vättern, den där avlånga sjön på bilden.  På tal om spindlar så hade jag mardrömmar om dem i natt, mindre kul. Men det är en helt annan historia.



Ghostwritha P


Lycka till!

5536 och 72

Årets första dopp...

...får inte glömmas såhär i all hast. Det gjordes av Mr O, 54 Andersson, Oskar M, ja kärt barn har många namn, i 3 gradigt vatten. Lite minus för våtdräkten dock...eller ?



Ghostwritha pews

Kååååånstigt vha!?

Sarah och Kissen vet hur man gör det, Man gör det KANELBULLESTYLE!


 

Pews och Mjauuu

Fixar Bettan!


Jahopp daglig uppdatering var det...Dagens planer gick rakt ner i papperskorgen eller kankse inte rakt ner utan mer flyttade till tidingshögen..Vi får se ifall det blir roadtrip nästa vecka istället det skulle inte vara helt fel må jag säge!


Då B1 lämnat mig ensam i denna stora vida värld i 2 dagar bestämmer jag mig för att ta på mig mina prommenadskor sätta plattan i mattan. Mötte nästan hela, aa ni hörde rätt nästan hela, Motala på kanalbanken. När jag går där och blir omsprungen av säkert halva av denna halva av Motala så slänger jag iväg ett sms till min sambo på resande fot: "Jag går här och funderar på om jag ska försöka springa i morgon...?"


Tillbaka får jag : "Springa!?Vadan denna plötsliga reaktion!? Är du sjuk!?"



Det säger allt om mig känner jag...fast min PT tyckte det var en bra (?), eller en ide i varje fall.


Ghostwritha P


Nu har jag något, ett Hip-Hop-Beat!

Brandlarmet löste vi igår. Fett nice.

Idag har JAG putsat alla fönster, närmare bestämt 22 stycken för egen maskin! Rätt låg på skrivfronten idag men jag kan i alla fall bidra med en liten bild!



Och som ni ser är jag i mitt essä och putsen i högsta hugg!

Aja, nu blir det blueberry pie och glass på det här, känner jag!

Peuws.

Håkan Helvete, snart går vi terrorist på brandlarmet

Idag har Sarah och jag festat till den annars ganska glåmiga vardagen med en stor fet godispåse och en O-(hör och häpna)-uppäten blåbärspaj! Den sprara vi tills i morgon.
Vi skickade också iväg ett short-message-service till Gefredrich att citat:
"Nu dör våra mobiler och katten har käkat upp alla sony ericsson-laddare så vi förväntar oss att du kommer och väcker oss i morgon och sällskap under dagen" Slut citat så vi får hoppas på att det blir som vi förväntat oss, helt simpelt.

Vi har också festat till söndagen med lite Glenn Killing på Grand, i all ära alltså, och fick Sarah att skratta åt både "Sluta sug i strutn nu" och "Formpressad Kungspudel" och förväntar mig att kommentarer som "Vilka röstar då tant på?" "NAZIÄESTERHNA!" och "Koooonstigt vaa?" under hela kommande vecka.
Med en sjal runt huvudet, likt en beduin, så hälsar hon att "Passa dig där ditt gamla Popsnöre!" och att det är off to bed.

Den här sidan har under kvällen givit oss många goda skratt. Jag har också översatt sida, jag?! Sarah och jag!, åt mig pappa så att han faktiskt kan förstå skämten och maila dem vidare till sina kollegor.

Vi har också skrivit en låt så den som vill ha rättigheter på denne skriver ett mail till mig på [email protected] där ni ger ett bud.
Den låter ungefär såhär:

G                  C       D
Vi vet något ingen annan vet
G                        C             D
Å har därför något att berätta för er
Em                  C        D
Vet du att . . . havet är djupt?
Em                    C    D
Livets frågor aldrig tar slut?

Rättigheterna tillhör ännu alltså oss men för rätt pris kan vi alltså tänka oss att sälja låten, eller... Versen... Eller... Strofen.. Eller vad vi ska se det som. Det är ännu bara en skiss och känner också att vi kan finslipa den lite.


Informativt inlägg detta blev men det viktigaste av allt var dock att vi glömde skriva att vi tvättat både min OCH pappas bil idag. Halleluja.

Sov gott! Vakna torrt!

P

Han hade inget val!

Varför äter hajen krockodilen?

Han hade inget val!

Nu hamnade vi i alla fall tíll slut hos Robin. Det gamla vanliga gänget. Lite gitarr, piano och överfallsalarm så sluter vi påsen för denna kväll.

Peus

Utan Bucklan försmäktar jag på denna planet.

Jag kom på en sak.

Igår var vi hos Robin på grillpremiär, vi grillade inte, tittade bara mest på och rundade liksom till kvällen med ett partia Alias. Det där spelet när man i par ska förklara ord för varandra utan att nämna just ordet. Eftersom det också var onsdag igår, med andra ord lill-lördag, så beslöt sig några för att helt enkelt liva upp vardagen med ett par glas vin eller sju så vissa mådde väl helt enkelt sämre än andra.

När en vän ska förklara för en annan vän väljer han att beskriva ordet:
När man springer omkring i typ skogen med en kompass och en karta, du vet?
I mina ögon en ganska bra förklaring, med ett ganska simpelt svar. Vännen i fråga svarar:
Jaha, du menar Mulle? Eller... Kompostering?
Vi kan härmed bevisa att vin gör än endast ett få kilo mindre funtad.

Jag ska bege mig mot badkaret nu.
Har jag glömt berätta att jag mår bättre nu? Livet är en fest, du ska bara dansa med!


Peus!

Våren

Vårtecken är:

-
När getingarna börjar hitta hit, likt förbannat varje år. Dock ett kärt återseende men ett helvete i längden.

- När barnen slinter på allt grus som ligger på skolgården som ännu inte sopats bort, skrapar upp sina byxor och blöder frenetiskt utan någon lärare förutom mig i sikte att undsätta barnet. (Jag springer åt andra hållet)

- När barnen skriker "PYRAMIDJAKT", "SÅ MÅNGA FÖRSÖK DU VILL, EN KULA VAR!" eller "KOM OCH SPELA, SPELA MERA!" och har alla gjort i ordning som en liten bana med pyramider eller andra olika fantasifulla spelmoduler. Det liknar mer en blandning mellan Skänninge marken och Jack Vegas-maskinerna

- När Benke går omkring utomhus i sandaler

- När barnen inte längre tar med sig jackan ut på rast

Men inte minst:

- När man kan sitta i tshirt mot väggen, känna lukten av målarfärgen som torkar i solen, man hör hur gräset knakar, gässen som skrålar, flugorna som som surrar och hur huden luktar solbränt.
Allt detta med en klarblå himmel ovanför.

P

Skolmästerskapet

Efter en sjukt jobbig dag på skolan med underbara 7A så sitter jag hemma i Stavlösa nu. Jag lyckades dessutom stuka till min lilla högerkrok igen så nu blir det bandage på den, bara för att återuppleva lite gamla minnen, så att säga. Hoppas den inte blir blå bara, det är ingen direkt smickrande färg för min del.

Jaha, men annars då? Hanna är i Thailand och jag hatar henne litegran. Sarah ligger hemma och fryser och Sofie funderar på att åka till Carlswärds. Själv ska jag följa med Anna till MORF och titta på skolmästerskapet i dressyr bara i brist på annan sysselsättning (vilket inte är helt sant eftersom jag hade tänk att cykla runt Orlunda och tvätta bilen, rensa lite i trädgården och plocka lite på mitt rum) så jag ska svida om, tvätta lite kläder och kanske hitta en lunch i kylskåpet innan jag drar mig bort till stallet.

Men så sant som det är sagt så måste jag bege mig innan jag får ännu mer saker på min att-göra-lista.

Förresten fick jag ett jättebehov av att komma ifrån Motala i skolan förut. Jag kände bara att jag ville bort, så jag funderar på gnolar på några idéer jag har men vi får se vart det leder, förmodligen ingenvart.

Peus.

Let me feel you.

Att sitta på farstutrappen med en god bok, en skål apelsinklyftor och solglasögon på nästippen. Höra getingars och flugors surrande samt tranor som flyger in över den klasblå himlen var inte ack så fel.
Att sedan lägga sig ner för att bara blunda en stund i bara linne och leggings med en tröja ihoprullad under huvudet som kudde var självaste drömmen. Jag somnade.

Nu åker jag iväg till jobb nummer två och spelar killerboll en stund med mina barn. I eftermiddag tror jag att jag åker och simmar eller något i den stilen. Nu ska det nämligen bli ändring på torpet.

Simma lugnt!

P