Talking about a revolution!

Min mamma har nu sprungit runt hela kvarteret och kastat ägg, kletat in bilar i någon slags mjöl/vatten-blandning och skrämt en massa ungar. Är min mamma normal? Ingår hon i normen för "normala mammor"?
Vad har era mammor gjort i kväll? Lyckas era föräldrar överträffa min?

P

Jag tror ingen missat att det är Haloween idag?


En liten resumé från min vecka



Inte min mamma.




Moa & Bella


Min... Mamma...



Joel och en flaska rödtjut.



Kalmar och Lund, ungefär 5 mil.
Och när Maria och jag pratade om Lunds domkyrka idag säger hon:
"Var det igår den där brann, eller?"
och faktiskt, det såg ut som den var eldhärgad.


Tåget

Tåget i tisdags. Trött och långtråkigt.





P

Kalven hotade en gång att spetta vår katt på hans staket om den ens bara gick över hans tomt.



"Ja..?"
"Teo kastar ägg på Kalvens hus!"
"Va?"
"Teo och Jakob är och kastar ägg på grannarnas hus!!"
"Va!?"
"Jaa! Ägg!"
Madde vänder sig mot Henke och sträcker ut två fuck you-fingrar.

Men... Teo kastar fortfarande ägg på Kalvens hus.

P

I've got my moves






I morgon ska jag ut hur mycket min plånbok än säger att jag inte ska det.
Helen, Sofia och jag.
Jag visar hur man gör, så att säga.

P


SJ var i tid idag!

Efter ett, faktiskt för mig, tråkigt och lite jobbigt avsked så satte jag mig på tåget brevid en liten fetknopp. Jag ville bara hem till Moas födelsedagskalas och ladda min telefon för att ringa Hanna, Sofie, Frida och Martina. Nu har jag ringt Martina och Sofie. Frida ringde jag utan svar och Hanna jobbar. Jag vill åka dit och dra huvudet i väggen några gånger. Men vi får väl se vad "hon som läser sina x:s mail" pysslar med sen? Hon ska få gästblogga en sista gång också. Ett litet avsked, så att säga.

Jag har haft en bra vecka i regniga Skånelandet. Slapp, inte många knop gjorda och utan några vidare krav. Det var nog det jag behövde, att slippa känna pressen ett tag. Dock vet jag inte mer nu än vad jag gjorde i måndags. Men vad hade jag trott? Ibland är jag allt lite för naiv.

På tåget satt en student snett framför mig, en kavajnisse rakt fram och en liten fetknopp till höger om mig. Jag kom på en massa bra saker att blogga om men som jag också påminde mig själv om så skulle jag inte komma ihåg någonting, vilket jag inte gör.

Vi får väl se hur det blir i morgon med utgång osv. Jag är sugen på Linköping med sötis-Frida, men också Hanna & Sofie, fast dock inte Motala.

Vi får väl se. Vi får väl se.

P

There is a party getting started

Lund visar sig från sin soliga sida för första gången på hela veckan och då ska jag åka härifrån. Damn. 15.38 går tåget och anländer till Motala gör jag 17:43 och då blir det barnkalas hos Moa. Spännande. Hellre hade jag suttit hos Hanna med ett glas VITT vin och pratat strunt, för det känner jag att jag behöver nu.
Vad ska jag ta vägen? Jo, just det. Jag ska ju åka hem.

P

How do you know that this is the only place to be?

Förresten. Vilken morgon!
Helt däckad i morse också. Jag kunde kanppt öppna ögonen. Så kom jag på att jag var tvungen att be honom att sätta på datorn eftersom jag inte visste hans kod. Sen när jag vaknar en stund senare kommer jag inte ihåg om jag har bett honom eller om jag drömde om att jag bad honom göra det. Så jag frågade "drömde jag?" och han fattar ingenting. Jag hade tydligen drömt i vilket fall.
Sen när han ska borsta tänderna är hans tandkärm borta. Så han smyger in i sovrummet och tittar ner i min väska, och vad ligger inte där om inte hans tandkräm? Hur hamnade den där?
När jag väl somnat om kommer han in för att klä på sig och går sen fram emot mig, som har täcket uppdraget över ögonen, och tar bort det och säger "Hej!". Jag grinar illa och skäller ut honom och byter position i sängen och vänder ryggen till. Då känner jag någon som kittlar mig under foten. Hade jag inte varit däckad hade jag lätt jagat iväg honom (kanske lättare sagt än gjort!).
Hur gör jag för att ge igen?

P

We lost our love somehow

God morgon världen (ha-ha)

I eftermiddag bär det nog hemåt, det utvisar sig när jag får tag i min pappa via mail. Det är ju så att jag direkt kan skicka en vibb för att påpeka uppmärksamheten. MrLund vill nog bli av mig mig snart, kan mig mig tänkas. Allt jag svarar är "spelar ingen roll" eller "jag vet inte". Liksom på alla frågor.
Sitter ensam till 13:30 ca så funderar på en macka nu. Inte direkt hungrig men ändå.
Jag lider av någon konstig åkomma. Det här har har jag ätit sedan söndags:
Söndag: 2 clementiner, två pannkakor med glass
Måndag: Två bullar till frukost, lite pasta med kyckling
Tisdag: En morot till frukost, 1/3 skinkpaj till lunch, 2 clementiner på tåget och en kopp the till kvällsmat
Onsdag: En halv macka till frukost, ett glas juice, pasta med köttfärsås på kvällen (1/4 av vad Mr åt)
Torsdag: Skippade frukosten, några godisbitar och lite rester på kvällen. Ungefär lika mycket som dagen innan.
Fredag: inget.

Vad lider jag av? Jag mår mest illa hela tiden och så fort jag tänker på mat sätter det sig i halsen. I used to LOVE food.  :(

P

Hankan gästbloggar.

Linneas närmaste vänner verkar Mr Lund ha blivit lite uppdaterade om och han tyckte tydligen vi var lite udda. Vad menas?

1. den skadade tirathleten

2. hon som kollade igenom sitt ex;s mail

3. hon som legat med 15 st sen i vintras

4. hon som har allt man kan tänka sig men inte kan välja

5. hon som aaaallllldddrrrriiiiiggg skulle kunna göra ngt mot mannen hon skulle gifta sig med men gör ett onödigt one-night-stand.

6. hon som jobbade i dubai två veckor frivilligt

Annars då. Jo angående gårdagskvällens rödtjut så hade Linnea bara "smuttat" lite på kanten, medan Mr Lund hade stått för den andra biten? Ändå verkar det som att det var Linnea som mådde skit imorse, men vi vet ju vad som har hänt förr, (2.25) och så har hon ju knappt ätit ordentligt sedan i söndags. Så självförvållat? Ja. Om man ska dricka gott, måste man ju också äta gott. Vad passar då inte bättre än att göra köttfärsås och spagetti. Inte var det Linnea som stod för maten, utan det gjorde Mr medan hon låg och sussade sött. Det kallar jag Mr!


Proppen svarde på gårddagens inlägg. Det tackar jag för och ja, vad gör man inte egentligen för lite "aa vadå?" ?
"Hon dricker ju inte ens vita viner om hon inte får blanda ut de med, hm...banan eller liknande!
Men vad gör man inte för lite, aa vadå?? :)"


Dagens ord: psevdonymerna. Que?



XoXo.


Hanna?

hannaevaerikanilsson.blogg.se säger:

okey, då vet jag, men du jag ska skriva klart blogginlägget nu, sen måste jag greka lite. puss


Va?

P


Tiny dancer

"Du läser mig som en öppen bok, till och med på msn!"

That's what friends are for.

P

Same, same but very diffrent

Hej alla mina vänner.

MrLund gick till skolan precis och nu är jag alldeles ensam lämnad här.
En uppdaterig till alla mina vänner angående rödvinet:
- Varför kändes det som jag hade dunkat huvudet i väggen när jag vaknade klockan 10 i morse och hur kom det sig att jag inte kommer ihåg att jag stägde av ipoden i natt och rullade ihop den och la den på nattduksordet och HUR kommer det sig att jag kunde sova hela natten trots det högfrekventa ljudet från kylskåpet?
Vin är ingen bra idé, även om det inte är jag som dricker det.

 Vi får väl se när jag tillbaka i Mo-town igen men jag trivs ganska bra här.

By the way

På Lunds student-tv är Viktor Bodelius programvärd. Det var coolt.

P

Temporära Linnea

Älskar jag när Hanna gästbloggar? Indeed!

Jag hade hoppats på att hon slängde upp mmset jag skickade men nope. Snart ska Mr Lund bege sig till skolan så jag är ensam till 17-snåret så I will be back med en liten uppdatering!

P

Hankan gästbloggar.

Ny dag, nya häliga händelser!

Så vad har då hänt sedan jag uppdaterade här igårkväll? En kväll har passerat, en natt har passerat och även en hel dag till har passerat. Någon hockey-bokey blev det iallafall inte igårkväll och tur var väl det, för självklart hade Linnea inte med sig vinterjackan som jag sa åt henne att ha. Mobilladdaren tog hon inte heller med sig, eller glömskan tog nog ut sin rätt i all nervositet. Så på Hanna-och Linneatermer känns hon lite off and go för tillfället och lär nog vara det fram tills att hon kommer hem tyvärr. Enligt ett ryckte som flårerar sägs det att hon stannar tills på fredag. Det visar sig.


Kvällens planer: Rödvin. Sedan när började flickebarnet dricka rödvin?! Är det någon som vet det. Var god, tell me!



XoXo Hankan


Linnea tillbaka temporärt

Hanna gör ett bra jobb här ser jag och håller ställningen när jag är på resande fot? Suveränt!

Nu vankas mat och rödvin. Kan det bli bättre?
Msn i morgon, alla vänner, efter 12.

P

Hankan gästbloggar.

När Linnea satte sig på det 15 minuter försenade tåget för någon timma sedan hade hon en hel del olika känslor i kroppen. Den nervösa känslan tog lite övermakt över de andra. Snart skulle hon ju faktiskt vara hos Mr Lund. Mest nervös var hon dock inte för mötet med honom, utan för vad som skulle hända med bloggen nu när hon är där. Enligt Linneas beräkningar har Mr Lund troligtvis ingen dator. Hur går det ihop sig? Att vara student och inte ha någon dator? Så att värst mycket uppdatering skulle det ju inte bli. troligtvis ingen alls. Men Linnea är ju alltid Linnea och medan hon än en gång skickade iväg ett sms kom hon på att Hanna, hon kunde ju faktiskt uppdatera om Linneas dagar där nere.

Så här sitter jag på Linneas direktiv och ska uppdatera er om senaste nytt. Det har ungefär gått en timma sedan jag fick det ärofyllda uppdraget av Linnea och redan har jag fått ganska mycket material att jobba med om man säger så..

På tåget sitter hon i alla fall och hon har redan hunnit att inse att det är en bit mellan Lund och Kalmar. Nej Maria, det tar inte bara en timma att åka dit. Sitta inklämd bredvid en herre. Få pepp-sms från Sofie. Blivit inspanad av en kille med igelkottsfärgade slingor, hur nu det ser ut? och slängt iväg kommentaren; "Hey am I that good looking?" YÄS you are Linnet! Och lika snygg kommer du vara när du sitter och kikar på hockey-bokey ikväll. Hoppas hon tog med sig vinterjackan som jag sade åt henne. Att sitta i en ishall, själv, kan vara kallt.




Det var alles för stunden. Ingen mer än jag längar tills morgondagen.


Checklist

Packa - check
Duscha - check
Packa om - check
Paniktvätta  - check
Föna håret - check
Smink - check
Stänga väskan - check
Ringa Marre - check
Nycklarna - check

Sen är jag OFF AND GO fram till senast fredag.
(Fick inte ta med mig datorn för mamma skulle betala räkningarna - det suger.)

Hörs igen på fredag (eller nått?)
Ni, alla mina vänner, känn er träffade att ringa mellan 8-17 varje dag.

Kommer sakna er. : )

P

God damn, I'm good looking



Jaa, må hända att jag har någon slags bloggdiarré men jag hittade denna i Hannas blogg precis.
  
Måste säga att jag klär bra i min sedvanliga posé. Eller?
Fniss.


P

And by the way...

Så har jag tydligen försummat två fjärrkontroller vilket innebär att jag nu måste titta på Doktorn kan komma enbart för att jag är för lat för att gå fram till tv:n och byta. Attans.

P

Off and go?

Huggha...
Nu har jag och Hannie varit och solat, jag har tankat och lagat mina skor med Hannies textillim så vi får se om de håller. *hoppas*
Nu, i detta ögonblick, behövde jag lite support från vänner för jag har lite ångest för tillfället. Meeen då så är inte speciellt många av den varan inloggade på msn och den enda som är det - drar! "Off and go" säger hon och loggar ut. Inte snällt.

Nu försöker jag pilla i mig lite skinkpaj vilket går sådär. Den smakade lite lustigt dessutom.

Vi får se om vi hörs något mer idag för sen ska jag packa och duscha sen får vi väl se vad klockan blir, helt enkelt.

P

Hurry up!

L i n n e a säger:

är du klar eller?

hanky. säger:

om du tycker det är okey att jag åker i morgonrock är jag klar!

Nu måste jag snabba mig!

P


Skånelandet

Men Beate! Vaaad gör du uppe kl 3 en måndagsnatt?! Och förresten, varför dessa kunskaper om Stockholms gator? Stammis? Aja-baja. Vi skulle ju vara duktiga och ta tag i vårt liv! För det har jag gjort, lite i alla fall. Nu ska jag packa en väska och bege mig till Prinsgatan och hämta upp Hanna för att åka till Simhallen och dra en solning. Vi behöver tjåka lite känner jag.

Dagen ska jag ägna åt att packa och åka tåg.
(Sofie, det här är en knäpp på näsan!)

P

I have the most fabulous best friends! Ever!



 
Jag vet att jag har världens dubbelhaka!
Den här tjejen är nog en av de bästa jag har.
Tack för att ni finns. Tack för att jag har er!

Sofie, Hanna, Beate, Tove, Malin, Helen, Sofia B, Sofia L, Martina, Maria, Frida, Elin & Lina

P




This life I lead isn’t healthy for me, in fact it makes me nervous

Oj. Vilken dag? Solen strålade och jag vaknade väldigt glad och lycklig. Nu sitter jag här med spänningshuvudvärk (vilket kan bero på att jag har ätit: 1 Banan, 2 clementiner och ½ portion pasta med kycklig på hela dagen) och väldigt trött och dåsig.

Hanna och jag ska sola i morgon, vilket kan behövas. Sen får vi se var kvällen bär av. Hanna och jag har mycket att catcha upp nu efter helgen och vad hon hittar på i kväll. Hon lovade att hon skulle berätta i morgon så vi får väl se. Jag väntar (nej, det gör jag inte men finns det något annat ord?) med spänning!

P

P.s
Mamma berättade just en anekdot från förr då pappa fått en p-bot med traktor på Malmskinnarsgatan i Stockholm. Det är ballt! Det är inte lika ballt att Armenebys traktor var kvar i just Armeneby och pappa var hemma i Vadstena. En lätt förväxling mellan registreringsnummren. Inte lika ballt.


Jag har fått en bebis.

Jag vågade ta tag i mitt liv för en sekund och ringde både Caliptus och Hannah som jag ska vara nanny åt. Jag börjar som det ser ut nu i januari när de kommer hem från Aussi. Jag var där en sväng och fick träffa familjen. När jag kom gående på cykelbanan så såg jag en dörr som öppnades och en liten tjej som skrek "Nu kommer hon!" och drog sen igen dörren.
Lilla Luka på 4 månader var världens charmknutte, döttrarna Mia och... den andra kommer jag inte ihåg men det var nog för att Mia utmärkte sig mest. Hon levde bokstavligen rövare när jag var där. Hon for runt ungefär så som Hanna gjorde i lördags när hon skulle städa och feja. Man såg bara fartränderna på henne när hon stod på bordet, hoppade runt i soffan och lekte kittla med sin syster. Skönt är det då att jag inte behöver ta hand om dem som huvudsaklig uppgift.
Min uppgift var att se till att Luke mådde bra, skrattade och log. Jag fick ta med honom överallt bara han mådde bra. Hon föreslog att jag skulle gå med honom på stan och vara ute så mycket osm möjligt, så tjejer, vi vår blir det vi på uteserveringarna i stora solglasögon med en bebis! Jag ska ha en bebis! : )

Jag försökte förklara vilken relation jag egentligen hade till Moa & Ville. Då svarar jag med skön självsäkerthet:
- It's my husbands childern.
Innan jag reagerar på vad jag har sagt hinner jag se Hannahs ansiktsuttryck gå från världens gästfrihet till ren skräck. Då utbrister jag:
- No, nonononono!! Jag menade my mothers husbands childern!
Sen skrattade vi länge.

P

Whait a minute, sister

När jag var mindre så hade min pappa en tendens att alltid vara försenad. Jämt. Det spelade ingen roll till vad. Discot på lågstadiet - jag fick åka hem sist. Handbollsträningen - jag fick vänta längst. Det var alltid så. Jag tror jag kan ha fått någon sorts bestående mem från dessa tider för idag klarar jag inte av att vänta. Det är absolut värsta jag vet, näst efter broccoli och sill. Att stå och fördriva tid på bussen, att sitta och vänta på ett tvprogram eller bara väntan i största allmänhet. Jag blir skogstokig.
Hela min dag har bestått av väntan. Och jag sitter fortfarande och väntar.
Jag väntar.... Jag väntar....

P

Cravings



Sjukt dålig bild, men i alla fall. Den är paxad, jag har ju ingen lust att slänga ut 200 kr extra för att få åka förstaklass. Eller... Då kan jag ju ta med mig datorn! Svårt val.
Nu väntar jag på ett svar och att mamma ska komma hem.

Nu fullkommligt öppnade sig himlen och det bara vräker ner. Men mitt humör är trots det på topp!

P







Sjukvårdsupplysningen

Slog precis en pling till Vårdcentralen i Vadstena men där kunde de inte hjälpa mig så de hänvisade till Motala Lassarett så jag slog numret dit och hamnade hos en Kristina. Hon sa att hon skulle koppla mig direkt till ortopedkliniken, sagt och gjort och jag hamnade hos en telefonsvarare:
"Hej och välkommen till ortopedavdelningen på Motala Lassarett. Vill du:
Ha rådgivning tryck 1"
Så jag tryckte ett, jag skulle ju ha rådgivning angående hur jag skulle göra. Då får jag till svar:
"Idag är hela telefonkön full. Ring igen nästkommande vardag"

Inte ens i en telefonkö får man plats? Det här är skumt!

P

We want some new temptations

Vilken underbar morgon, va? Det regnade när jag steg upp men så fort jag kom igång blev det soligt ute! Kan det bli bättre? Lycklig av solen!

Idag har jag lite att göra bland annat ringa vårdcentralen för min fot bråkar lite och sen ska jag hinna med att rida, ringa caliptus och lite annat, mindre viktiga saker, egentligen. Men jag har nog tillräckligt för att hålla igång hela dagen.
Dagen kanske avslutas med en hemlis också. Det vore väldigt trevligt.

Snart ska jag dra på mig jeansen och åka iväg till Motala för att svida om till ridkläder. Sofie frågade ju igår om jag ville joina henne, vilket jag HEMSKT gärna vill. I solen!


It's true, life will smile even for me!

P

to-do-list

Jag har en "attgöra lista" som jag ska fylla på under mitt liv. Självklart bocka av också. Den börjar såhär, utan inbördes ordning:

O Flytta till Manhattan
O Ö-luffa i Grekland
O Åka till Gothland
O Flytta ihop med Tove och Beate (och Hanna?)
O Flytta hemifrån, på riktigt
O Få ett riktigt jobb med riktig lön
O Adoptera minst ett barn
O Göra X och X innan jag dör
O Resa jorden runt
O Ta truckkörkort
O Få en anständig inkomst
O Åka på skåneresan
O Lova mamma att städa rummet & tvätta och genomföra det
O Ta BE-kort
O Bli lite mer vuxen
O Sluta skämmas för mig själv, jag är vacker!


Ø Jobba i tävlingsstall som hästskötare/groom



Det kommer att uppdateras!
(Alla nya är markerade med kursiv)
P

Bring him back again.



Det här gör också att jag får pirrningar i kroppen. Hur kan en låt vara bra?

Nu säger vi väl godnatt, va?

P

All I want is you.

Nu börjar jag fundera på att runda av den här dagen. Sofie kom ihåg (haha, läste absolut inte vad jag skrev i ett tidigare inlägg) att ringa och vi pratade igenom allt som hände igår. Visst att man alltid är fulast dagen efter, men man har nästan alltid roligast dagen efter också. I alla fall vi. Synd att inte Helen var inne på msn så man kunde dela ett ord eller två med henne. Förresten ska jag, som förövrigt har jordens träningsvärk efter intervallpasset på Elba häromdagen plus utekvällen igår, få åka och rida hos Sofie i morgon! Det blir mysigt! På den enögde!

Pratat lite med "personen jag tycker mycket om" och det lutar åt en skåneresa snart. Jag ska sänga iväg ett godnatt sms sen och fråga hur mitt förslag låter.

Har jag sagt att jag är glad idag? Glad och ganska lycklig!

P

Men, nej? Men, ja?

Givande konversation med Frida:

L i n n e a säger:

men

L i n n e a säger:

nej

L i n n e a säger:

jag fattar inte

L i n n e a säger:

asså

L i n n e a säger:

ja fattar ju

L i n n e a säger:

men

L i n n e a säger:

nej

L i n n e a säger:

jag fattar inte

P


Hösttråksmys

Same old, same old en vanlig, riktigt höstig söndagskväll. Det enda som inte är riktigt enligt söndagskvällsmönstret är att vi idag går och lägger oss tidigare än "normalt". Detta ser jag som en stor fördel för mig eftersom jag, dagen efter "dagen", är riktigt trött och kommer stupa i soffan.

Awh, nuförtiden droppar det in brev i min mail med väldigt jämta mellanrum, nu fick jag till exempel ett från någon Nathnael Manuel. Vi får se vad den vännen har på hjärtat.

Jag känner mig glad idag. Väldigt glad och energisk fastän att jag är så himla trött. Det där var iofs som någon slags motsats till varandra?

Däremot väntar jag fortfarande på ett litet svar. Jag ställde kanske inte en konkret fråga men trots det vill jag ha ett svar på mitt sms. Och sen lovade dessutom Sofie att hon skulle ringa i dag. Vi får se om hon kommer ihåg det eller om jag måste påminna henne!

P

I'm still good looking



I morse när jag vaknade var det bara huvudet som var en stor röra. Även håret var en stor röra!
Idag känner man sig inte riktigt lika fabulös som igår vid 1-2 snåret där, någonstans. Snyggare kan man aldrig bli än när sista drinken börjar verka. Fulare känner man sig aldrig än på morgonen efter.

Dessutom luktar allt jag har på mig tigerbalsam. How come?

P


Meddelanden i onyktert tillstånd

Jag ska analysera mina resultat från igår angående undersökningen "fyllesms, överskattat?".

Resultatet lyder:
Fyllesms i all ära. Ibland är de elaka, ibland kan de vara förföriska och ibland kan de bara "vara". Igår skickades det sms från min och Sofies telefon och resultatet blev enbart positivt för min del. Sofie fick inte svar på sitt med anledningen som vi inte ska ta här.
     I fyllesmsen får man chansen att säga vad man verkligen tycker. Dagen efter kan man läsa dem och trots att de kanske inte var så man kom ihåg att man skrev känner man inte att man skämms. "Jag var ju trotsallt full".

Fyllesms:
4 av 5

Linnea knocking out at Hugo

Linnea på Hugo

Jag inne på toan när Helen fotar mig med min mobil.
Jag kände mig ursnygg och fick till det även på bilden.

"Missar du något?"
"Ja, lätt. Sturecompaniet är överskattat. När kommer du ner?"

P

Lyckad och underbar kväll

Idag antar jag att jag får ta det att jag mår som jag gör. Vaknade med huvudvärk och är bara allmänt seg. Men när mamma kom in och drog upp rullgardinen kl 10 när jag 10 min innan inte ens kunde titta på telefonen för ljuset blev för starkt så höll jag på att gräva ner mig.

Förövrigt så var det, trots att vi inte kom in på Harrys som planerat, en riktigt rolig kväll. Halva priset i baren gjorde inte storyn sämre. Alla mina vänner, förrutom Frida och Beate, var samlade och till en början var det riktigt mysigt. När alla blev lite tillförfriskade så blev och stämningen mer spänd.

Min kväll fick en guldkant eftersom jag fick sms av någon jag tycker väldigt mycket om. Vi får se var detta bär hän, men nu tittar jag på tågbiljetter!  : )

Vi får se om jag bloggar i kväll eller inte. Gör jag inte det så har det... bruit hän. :)

P

Gud hör fan inte min bön...

För ingen vill åka till Linköping med mig idag. Alla vill vara kvar i trångsynta gamla Motala. Meeen eftersom jag tror att jag är världens bästaste kompis så drar jag ju givetvis inte iväg från mina bästisar. Nej, nej. (Bara om vi inte kommer in på Harrys...)

Nu har jag mina få ting för att kunna andas right infrontofme. Mina cupa, mina cider, en Hanna och massor med mat. Det kanske intee var sakerna för att kunna andas, men för att överleva kvällen i alla fall. Nu väntar jag bara in de andra brudarna!

Vissa personer, inklusive jag, har förmågan att skicka ganska många fyllesms. Uppskattas dem? Vilka uppskattar fyllesmsen? Det ska jag undersöka i kväll.


Haany!


Hanna är ovanligt peppad för kvällen och man ser bara fartränderna som yr omkring i lägenheten. Nyss tittade hon ut från garderoben och utbrast "Vilken ska jag välja dagen till ära?" och här snackar vi inga sexiga underkläder eller snygga toppar. Nej, här var det disktrasorna som skulle ransakas.

Hörs i kväll!

P


Mamma reflekterar

"Meeeh kolla, tyget i Sephedis klänning sitter på killens slips och Loulous klänning finns i Alice panna!"
"Linnea, har du inte hört talas om finanskrisen?"

P

Au-pairjobb!

Jag har fått ett au-pairjobb nu! Jag är helt överväldigad! Det ska bli jättekul att få komma bort lite, att slippa denna tråkiga vardag som inte ger någonting. Att få lära sig att prata engelska och att få erfarenheten i barnen. Att komma bort från huset och möjligheten att skaffa nya bekanskaper! Det ska bli helt underbart. Vi ska bestämma dag snart när jag ska komma och provjobba.

Vet ni vart jag ska jobba?

P

Tips från en världsvan kille

Linnea & Beate:

Kanske har ni släkt/vänner i nån svensk större stad, typ Sthlm? Hyr en lya/ett rum och dela på här. I värsta fall så får ni väl soffsurfa. Ett äventyr i sig bara d ju! =)

Ta ngt/flera "sunkjobb" ett par månader, typ McDonalds, städa, sitt barnvakt, dela ut reklam, vicka på fritidshem/dagis, gå ut med nåns hund, hjälpa till med läxläsning lr vad faan som helst (ett par 2-3 månader kan alla stå ut med d!=) & dryga på d sättet ut er reskassa med 10 K/månaden.

Önska er cash i julklapp/födelsedag/namnsdag m.m.

Sälj av lite krimskrams som ni endå inte använder på typ Blocket/Tradera.

Sedan med 20-30 000 kr till på fickan så drar ni (redan i januari-09=) till Australien & jobbar er runt där i 6-12 månader.

Se så, ta ut tummen ur röven & SÄTT FART , ni kommer inte att ångra er - promise! ;o)


Myspys en fredagkväll

Idag har det gått i 110 km hela dagen. Kl 9 i morse ringde Henke och väckte mig för då skulle vi hämta bilen i Varv. Kl 11 åkte jag och hämtade Martina för att åka iväg till Stavlösa och kissen som hade lite ont i ögat, men han kom ju aldrig, så dit åkte vi i onödan. Sen rausade vi iväg till Sofie som fick sin present som jag jobbat på i några dagar nu. Hon blev jätteglad och jag fick jättegulliga sms tillbaka. Sen har jag varit och ridit Elba med Martina med lite intervall i skogen, vilket var asjobbigt. Sen har vi hunnit med att rida Bollta, hämta transporte, Mc Donalds, tvätta Bollta och åka hem igen. Nu har jag ätit och sitter vid datorn. Så skönt.

Kommer ett lite roligae inlägg i kväll. Jag har fått jobb!

P

Skittråkig torsdagkväll

Nu är det kväll och nu har jag bloggat.

Pappa ringde nyss och sa att Kissen fått ett slag på ögat så han är jättesvullen och varar. Min lilla misse. Klart jag vill ta hand om honom men det är inte kul att få köra 5 mil mer än vad man har råd med. Jag ska försöka tigga till mig mammas bil i morgon...

God natt.

P

Jobbsökardag

Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända. Vi vaknade dessutom nyss. Woho. Nu kör vi. Iväg med över 50 mail om jobb överallt i hela världen. Nu jävlar ska vi ha ett jobb!

Hörs i kväll!

P

Jenny, don't be hasty

Nu, vilket sekund som hellst, ska vi slå igen båda våra datorer och slänga oss i sängen. Jag befarar dock, eftersom Beate är ganska täppt, att det kommer sluta med att jag slår ett antal kuddar i huvudet på henne pga sömnbrist. Vi får väl se vem som har rätt den här gången, biatch.

I morgon, Sofie, så ringer du som vanligt och väcker oss. Deal?

P


Från - till

Vi var där:

Anna Thernheim - Shorline
M.A.S.H - självmordslåten?
Vapnet - Dom kallar oss
Robert Broberg - Öken
Amy Mc Donald - This is the life


Vi ska:
Lars Winnerbäck - Stort liv
Peps Persson - Oh Boy
Jason Mraz - The Dynamo of Volotion
Timbaland - The way I are

Japp - japp.

"Kan vi inte filma en dans och lägga ut den på youtube?"
"Vi har väl lite annat för oss?"

P


INTERNATIONELLA CAPS-LOCKDAGEN

IDAG ÄR DET DEN INTERNATIONELLA CAPSLOCKDAGEN VILKET VI FIRAR MED ETT HELT INLÄGG I VERSALER. GRATTIS!

P

Beate filosofierar

"När vi om en månad sitter på ett varmt ställe så kan vi säga höhö - trodde du det här för en månad sen?"
"Mmm..."
"Så blir det liksom slutet i sällskapsresan där de zoomar ut i solnedgången. Fatta underbart. Med två killar!"
"Mmm..."
"Vafan är det där för jälva bloggdiarré du har?"

P


"Visions of the things to be..."

På vår bevakade tråd på backpacking.se fick vi på vårt "vad ska vi göra med vårt arma liv"-inlägg kommentaren:

"Lyssna på denna",  vi tar det som ett seriöst tips och om inga vidare åtgärder vidttages av arbetsgivarna kanske detta är sutet för oss alla?

P

Vad finns kvar att grubbla över?

Oj. Detta är mig en omtumlande dag. Vad har jag lärt mig idag?
- Vi kommer aldrig hitta det kvinnliga idealet
- Vi kommer aldrig hitta jobbet
- Vi kommer aldrig hitta den perfekta dieten
- Vi kommer aldrig hitta boendet
- Vi kommer aldrig hitta solbrännan
och
- Vi kommer aldrig hitta kärleken

Det är lika bra att sluta kämpa snart? Förresten. Min pappa har råkat skaffa sig en hudsjukdom, "malingt melanom?" utbrister jag och asgarvar. Nej, rosasea hette sjukdomen vilket innebär att han inte får äta ost (har jag nämt att pappa är en gamal mejeri-son?), choklad (hans största last är mörk choklad) och inte dricka alkohol (han har fyllt 50... behöver jag säga mer?) och inte överkonsumera solen (han tänkte ta en restresa om några veckor). Full pott- lika bra och dö, sa jag. Vad har han liksom kvar att leva för nu?

Ja, nu sitter vi och ska skriva CV, söka jobb och hålla vår lilla tråd på backpacking bevakad.

P

Beate Johansen gästbloggar

Hej

Här sitter vi i Linneas vardagsrum och tittar på ett program om Asien. Vi är ganska intresserade av Asien. Faktum är att vi är intresserade i allt som inte rör Motala just nu. Vi tänkte att de här dagen skulle innehålla jobbsök, CV-skrivning, jobbsök, referensbifogning och ännu mer jobbsök men hittills så har dagen innehållit Burger King-besök, nikotin/tobakintag. Vad har vi gjort mer? 110% oseriöshet och inte 110% seriöst jobbsökande som vi planerade. Men, men så är ju inte dagen slut än. Vi tänkte faktiskt ta tag i't snart (haha, standardmening, Tove vet vad jag talar om). I eftermiddag/kväll ska vi kolla på någon jävla ridträning... Jag ska förhoppningsvis få äta min sista påse lösgodis innan jul (och Linnea med) sen återstår några timmar av seriöst, seriöst jobbsökande. Håll tummarna för oss! Nu brinner det i asiens regnskog - hejdå.

Omtumlande.

Vilken natt. Vilken himla konstig natt! Varför då!?

Först och främst satt jag och småterroriserade Hanna (med nattsällskap) ända in på småtimmarna, vilket tillslut inte var så uppskattad, meeenn, en annan ger ju igen för gamal ost. Sen skulle jag skriva ett kärvändligt meddelade till Martina (som inte resulterade i vad det var tänkt som) som löd "hemskt ledsen om jag väcker dig!" och klockan var runt 1 på natten. När det meddelandet gått iväg skickade jag ett till som löd "inte!" och tillbaka fick jag "tack så jävla mycket, din pissråtta". I förebyggande syfte så satte jag telefonen på ljudlöst och tog bort vibrationsfunktionen. Nu kunde inte Martina ge igen.
Sen har jag vaknat ungefär varannan timme hela natten och vänt och vridit på mig. Jag har kännt mig orolig liksom och inte vetat vad det var. I morse vid kl. 8 så tittade jag på telefonen för att se vad klockan var och såg att någon hade ringt. Det var ett väldigt konstigt nummer så jag antog att det var våra blivande arbetsgivare *blink till B* och somnade om igen. I morse när Sofie ringde så berättade jag för henne och då kom vi fram till att meddelandet som Helen skickade för några dagar sedan stämmer. Det stog ungefär såhär:
"Om någon ringer där telefonnummret börjar på +25 eller +88 så ska ni INTE svara. Detta telefonsamtal går via satelit och kostar 160 kr i uppkopplingsavgift och 60 kr / min"
Min första tanken var att det var en himla tur att jag inte hade svarat, min andra tanke var "varför ligger samtalet som uppringt också?". Nu börjar jag fundera på i fall jag råkat trycka ring upp och sen lagt ifrån mig telefonen. Jag kanske ska berätta för mamma innan hon får räkningen? Jag tror nästan det.
Sen i alla fall pratade jag med Sofie länge och väl, tills Beate ringde och jag pratade med henne. Sen ringde jag Hanna för att fråga när vi skulle simma, för att sen ringa tillbaka till Beate för att berätta att det inte blev någon simning. Beate skulle ta en buss och vara i Motala halv 1 så nu ska jag sminka mig (orkar jag det?) sen åka och hämta bryyden.
Idag ska vi söka jobb!

P

Why does it always feels like it's going to rain on me?

Sängen tidigt idag, kakn jag meddela. Min kropp är lite sissodär efter simningen. I morgon ska jag, Hanna och Beate simma. Det har Beate lovat. Sen ska hon kanske med på spinning på torsdag! Nu ska jag slänga i mig en bulle och sen ska jag sova. Önskar jag hade en god bok här eller liknande, men nu får jag nöja mig med MP3:n.

P

Renovering

Det är ju tur att man har snälla vänner. Jag försöker få hjälp av Hanna att desgina om min blogg lite och det är väl på tiden. Jag kommer ihåg när man hade Skunk och då fanns det någon person med väldigt mycket fritid som ägnade den åt att hjälpa andra med att designa om den. Det var bara skriva vilka färger man ville ha så var det fixat och klart efter en stund. Nu är det inte riktigt samma sak men jag skulle väldigt gärna ha lite fina bilder överst (inte för att Hanna har det utan för att ALLA  andra har det, meeeen...). Men eftersom Hanna inte vill hjälpa mig nu så ska Adam H hjälpa mig. Det är just vad man har teknistkillar till. Jaa, det och sen tigga skjuts av då & då. : )

P


25 times 40 equals 1 km

40 längder på 40 minuter, det är bra gjort. De första 15 på 10 minuter, sen går det lite långsammare.

Djungeltrumman har trummats igen. Nu är det två stycken som frågat mig vart Beate och jag har fått jobb. Det är så här - va. Att jag sökte till det här stället, med CV och personligt brev och skrev att Beate kommer skicka in sina saker om några dagar. När han svarade så var jobbet redan vårt. Vi tycker det låter liiite, men bara lite, skumt och ska därför syna detta företg i sömmarna innan vi ens funderar på att åka ner. Ska jag åka måste jag sälja Bettan. Beate vet inte hur hon ska göra eftersom hon redan är skyldig sin papo ett ANTAL tusen kronor.

Så vi funderar fortfarande på kamelfarmen, helt enkelt. Vi två. En öken. 240 kameler. Det kan väl inte bli bättre?

P

Vad ska jag skriva nu?

Nu har jag varit i stan och köpt rågsikt och två paket jäst och snart åker bröden in i ugnen. Finns det seriöst något bättre än nybakat rågbröd med ost, skinka och paprika i? Egentligen ska det vara mycket smör också, men eftersom jag inte äter smör så struntar vi i det.

Snart ska pappa & jag in till Vadstena och simma. Eller, han ska sola och jag ska simma. Jag får nog pinna på rätt bra om jag ska hinna simma klart 40 längder under tiden han solar. Vi får åka dit lite tidiare helt enkelt. Nu har jag inte simmar sen förra veckan ungefär vid den här tiden så jag hoppas att mina knän inte tycker att det blir jättejobbigt. Nu ska jag packa ihop grejerna och bege mig till brödbaket.

Förresten, jag och Beate har fått jobb. Skitbra! Ungefär... 12 timmars flygresa härifrån. Avundsjuka?

P

Drömjobbet

Beate & jag sitter och tittar på jobb. Kolla vad hon hita:
Här har vi familjen med stort F. 240 kamler, 300 får, 4 städerskor, 2 kockar och en chaffis. Fatta! JAG SÖKER.

"Du och jag ute i öknen. Fatta vad kul det vore. Du kan bli en kameltjej i stället!!"

P

Like the open seas and shores

Hur mår ni en gråmulen tisdagsmorgon? Jag ställde klockan på 10:30, bara för att, liksom. Vaknade kl. 12:30 i stället. Det är inte riktigt enligt planen, känner jag.

Idag var det ju full rulle från morgon till kväll (viss ironi) och jag har inte ringt Beate än (nej, jag sover inte, längre). Jag hade förövrigt världens dröm i natt. Jag ville aldrig vakna. Vi ska inte gå in på några detaljer men det var helt underbart, i Thailand. Solen, värmen, tunna kläder. Allt var precis som det ska vara. Why, oh, why?

Idag ska jag också försöka ta mig in till stan och köpa jäst och rågmjöl. Det blev liksom inte riktigt så igår. Jag ska också köpa ett frimärke så jag kan posta min ansökan. Jag är på hugget idag - inte.

P


The way I are

Nu så är jag klar, klar, klar. Jag vet inte om jag kommer kunna sova nu för jag känner mig en aning speedad. Det här är sjukt. Klockan är väldigt mycket och jag borde verkligen sova. Jag ska ringa Beate så tidigt jag bara kan i morgon!

Jag blev jättenöjd med min present. Jag ska åka förbi och dumpa den i morgon tänkte jag. Vi får se om jag kan smyga med det eller om det mäkrs. Nu kom min katt och tala om för mig att han var trött så nu ska jag slänga mig i sängen.

I morgon har jag massor att göra:
- Jag ska mäta om jag kan göra 250 nedtryckningar / minut på tangentbordet
- Skicka in Albrekts Guld-ansökan
- Lämna min present

Ja, fullspäckat så att säga.

Sov gott och ta hand om varandra!
P

Jag har en lite piraya i en skål på min sekretär

Nu ska jag stänga igen butiken och slänga mig i badet (hihi). Först ska jag speeda lite så jag blir klar med ski... Presenten till min kompis.

Pratat med en god vän på telefon nu som har snöat in sig lite på olika området. Jag hjälper henne gärna med sina problem med som jag sa, hennes läxor får hon sköta själv. Denna kvinna utbrast också "jag är jättesugen på en i herrlaget!" så nu ska vi ut och leta reda på denna man åt henne.

Sov helt underbart!

P

We do belong together

Varför är det alltid så pinsamt när man för en gångs skull kollar upp en text på en låt som man sjungit hundratusentalsgånger och upptäcker att man har sjungit så in åt helsike fel? Syftat liksom på något helt annat? Jag är dock inte den värsta av alla mina vänner som hittar på egna texter när de inte vet vad artisten sjunger, för det har jag måga av dem som är riktigt bra på.

I'm surrounded by lies everywhere I turn
I'm surrounded by liars everywhere I turn
I'm  surrounded by posters everywherer I turn (alltså, antingen ett slang för brevbärare eller just afficher)
I'm surrounded by imposters everywhere I turn

Nu ska jag överaska en av mina vänner som jag känner att jag varit lite elak mot idag med att göra något som denna vän bad mig om. Klart jag ställer upp!
Love you, guys.

P

Febrilt sökande

Nu kan jag komplettera min lista med:
- Ringde Maxi och ska skicka in ansökan till förbutiken
- Ansökt till skidanläggningen Gaustklipp i Norge
- Ansökt till Coop Stavanger m. boende!

Beate sa det att vi ska sätta oss i sträck och köra två dagar med bara massa ansökningar. Om vi skickar in 100 ansökningar borde vi få napp på någon, tänkte vi. Och förhoppningsvis på samma också. Jag kan flytta var tusan som hellst, bara jag inte behöver flytta ensam. Jag kan tänka mig en kall vinter men även ett telefonförälsjarjobb på koh Samui Thailand. Liksom... What's the diffrence anyway?

Nu ska jag laga mat. Idag har jag hittills bara ätit en liten godispåse och 4 bullar.

P

SJ i boxern.

Jag har precis varit ute på en blåsig promenad och kom på varför jag vaknade i morse. Inte för att jag var pigg utan jag kom vem som väckte mig. Pappa sms:ade och det löd "Kan du kolla kortet som sitter i digitalboxern i Tv-rummet? Tror att jag kan ha satt i mitt sj-kort?"
Precis som pappa skrev så hade han satt i sitt SJ-kort i boxern, men varför i hela friden då? Hur kopplar hjärnan då? Att sj-symbolen är lik boxersymbolen?
    eller    

Hm?

Promenaden som sagt var skön men inte så jobbig. Jag upptäckte att jag fått nya grannar och att de har hästar, hela tre stycken som går i hagen nere vid Ragge. Var också och tittade på Annas paddock, som förövrigt var jättefin!

Jag funderar på att göra något att äta men jag är inte riktigt hunrig.
Så småningom blir det that 70's show, Will & Grace, rågkakor och posta Albrekts Guld-papprena, men jag har fortfarande inte hittat något kuvert.

P

Checklista

Nu har jag tagit mig lite i kragen. Jag har fått massor gjort, se:

- Ringt tandläkaren, fick tid den 5:e nov
- Ringt Interflora, Monika som behadlar mitt ärende var inte inne idag, ska återkomma när hon är tillbaka
- Jag har skickat in en ansökan till McDonalds
- Jag har också skickat in en ansökan till Albrekts Guld som jag ska posta när jag hittat ett kuvert, jag funderar på att åka dit i stället..?
- Sökt lite au-pairjobb
Men
- Nyss ringde jag även Maxi men hon satt i telefon så jag skulle återkomma

Visst är jag lite duktig ändå, eftersom jag har telefonfobi?

P


Me, my joke and I

Dagens skämt kommer alltid att gå till Hanna bara för att hon är så söt. Jag borstade faktiskt av allt svarta igår på tungan, så nu är det lugnt. : ) Nu sitter jag och äter upp resterna av godispåsen ifrån igår, så jag ska borsta tungan sen igen.

Idag har jag lite grejer jag ska fixa vid telefon och datorn som jag egentligen skulle gjort förra veckan. Typ:
- Ringa tandläkaren
- Kolla upp ev. jobb på Donken
- Ringa Interflora i Mullsjö för att få tillbaka mina pengar!
- Ringa Ingela Helander
- Ev. kika på billiga vinterdäck
- Och till sist kolla upp ev jobbansökan till Arlanda
Var börjar vi? Jag kanske ska mjuka upp mig igenom att ringa typ tandläkaren först? Det kan ju inte bli fel?

Fullt upp, bäst jag sätter fart nu! Jag ska överaska pappa i kväll med att ha bakat rågbröd! Tänkte jag...

P

Jag är så himla överspeedad pga allt godis att jag inte har en aning om vad detta inlägg skulle kunna heta?

Ja, fyfan vad fel jag kan ha, som Sofie nyss uttryckte det. Precis hemkommen från en visit i Varv (hålan Gud glömde?) där Martin var och hälsade på sin lilla Sofie. Vi drog iväg till Linköping och tittade på bio (sorry Haany, hihi) vilket blev just Patrik 1,5 (ett och ett halvt, inte ett komma fem, som jag och Martin sa). Skulle försöka lägga upp lite mobilbilder jag tagit de senaste dagarna i bloggen men näää, min stenåldersdator tyckte väl inte om mig idag.
Filmen var ap-bra men Sofie somnade. Det var precis lagom mycket dramatik och humor hela tiden med en förfärlig historia som grund. Jag ger den 3 av 5 ostbågar. : )

Jag körde rally hem eftersom jag hade pappas bil (eftersom mina helljus är så dåliga). Under de 16 minutrarna det tog att köra hem så höll jag på att:
- Krocka med ett rådjur
- Köra på en räv
- Mosa en hare
- Köra av vägen två gånger
- Missa en avfart pga mina 150 km / h
Joo, så jag har hunnit med mycket i mitt liv, jag.

Nu ska jag slänga mig i min jättesköna säng jag längtat efter hela dagen men först ska jag bada!
Som ni märker på mitt sätt att skriva så är jag ganska glad och "uppåt" idag. Det känns jätteskönt. I morgon, dessvärre, kommer jag nog bli lite jobb-deppig igen.

Ha en bra natt.
P

Sm i tv-zap

Efter att ha ätit korv med bröd och våfflor, suttit i soffan heela dagen och inte gjort ett dugg vettigt, mer än att plockat iordning på rummet, så ska jag bege mig på en promenad med min onda stackars fot. Dock finns ingen som ska följa med mig. Jag ska gå mellan 40-50 minuter, det tar så lång tid att gå 60 minuter. Det känns så för då måste jag gå ända längst bort i Fålehagen - tråkigt.

Jens säger:
Jag fattar inte. Mitt liv, hemma, i Sverige är egentligen ganska bra. Det finns en tjej jag tycker om, jag har en fin lägenhet, jag har ett sjysst jobb som regissör och då åker jag frivilligt till Japan för att... försöka bli känd!?
Sen skrattar Jens hysterisk precis som det slagit honom att han faktiskt är ute och cyklar.
Sebastian tittar på honom, frustrerad över situationen och säger:
Varför skrattar du? Det här är väl fan inte roligt?
Jens fortsätter skratta utan att det kommer ett ljud.
Sebastian svarar:
Du är fan retarded. Jag går och pissar.

Behöver jag skriva ytterliggare en gång att det är mitt favoritprogram? Nu väntar jag tils ikväll då nästa program kommer. Stay tuned.

Patrik 1.5

Jag har så tråkigt att jag tittar på gamla repriser från Stjärnor på is. Que? Jag önskar att min pappa är jättepeppad för att gå på bio i kväll med mig. Jag vill se Patrik 1.5 ju. Alla pratar om den filmen. På torsdag hade nya bondfilmen premier i Linköping också.
Beate var så gullig igår. Hon sa "Eftersom din pappa är borta så mycket så kan jag sova hos dig i veckan..?". Hon verkar ha precis lika lite att göra som jag.
Tänkte fråga Sofie och Martin om de ville gå på bio med mig (den där dubbeldejten som aldrig blev av...) men jag vet redan innan jag frågar att hon kommer svara nej. Så jag struntar i det. : )

Vem ska ta tag i mitt liv?

p

Varför tar syskon aldrig sovmorgon?

Det var en likadan morgon som igår fast dubbelt så jobbig! Igår var Moa & Ville på strövartåg och skulle väsnas as much as possible och väcka så stora delar av huset som det bara gick. Idag skulle Moa & Ville, respektive deras två kompisar Bella & Olle göra så att jag vaknade eftersom Henke och mamma redan var vakna. Kl. 10 bad jag dem gå ut och kratta löv, vilket de gjorde. Halv 12 kom de in igen och väsnades lika mycket igen.

Nu joinar jag Olle & Ville och tittar på Tigerbröderna på TV samtidigt som jag bloggar. Ungar, alltså. De kan bara göra en sak åt gången.

Idag vet jag inte om jag ska följa med Martina till Gällerdalträningen eller inte. Jag väntar på svar från pappa om när han kommer hem. Jag försöker också luska ut hur jag ska få tag i NileCityavsnitten. Det är mycket att göra idag. Jag ska också försöka plocka iordning på rummet eftersom varje kväll jag kommmit hem nu i helgen så har jag bara lagt kläderna någonstans. Inte bra.

Vi får se. Först blir det grillad korv och lite våfflor. Åhh, gott!

P

Nile City-maraton

Det är sex timmar sedan jag satt i Hannas soffa och panikbloggade! Sen kunde hon inte längre koppla upp sig på internet så det blev inget mer med det. I stället blev det räkor, aioli, baugette, chips och glass. För mig blev det bara chips och dricka. Jag hade ju redan ätit! Till efterrätt serverades det mycket med skratt, under-bältet-skämt (som jag uppskattar såå!) och lite fläskiga detaljer.

Nu har jag svarat på en himla massa au-pair mail. På bara två dagar ser det ut såhär i min inkorg:



Spännande! Vi får se vart det här leder. Jag svarade inte okej på alla, utan snarare att jag inte var intresserad på de flesta. Så... Men om jag ska vara au-pair vill jag verkligen inte råka ut för samma sak som min Beate.

Lite citat från kvällen (som vi alla har väntat på!):

Sofie frågar oss i bilen:
- Är S & S fortfarande ihop..? Eller... Bederiver de bara verksamhet?

Beate citerar Dani från Idol med tillgjord röst:
- När jag klippte mig såg jag ut som en sån där... Jag vet bara var det heter på engelska, ett sånt där pineapple.

Hanna ställer en oförstående fråga som (bara) Sofie snabbt svarar på:
- Morgan kan man ju förfan inte heta som vuxen!
- Nej, man heter det bara fram tills man är 8.

Jag knäpper mina händer och säger med entusiasm:
- Jag har gått ner 4,5 kg!
- Det är väl inte så mycket, svarar Sofie
- Det fattas liksom en hel bebis!

En vän till Beate frågade när hon skulle komma hem till honom:
- Köpte du något sexigt i Dubai? Asså, typ en burka?

Lite lustigt nog framställs det genom de här citaten som att Sofie var den bright:a idag, vilket kanske är att ta i?

Nu ska jag stänga igen fabriken och satsa på en bättre bloggdag i morgon.
Jag har däremot något jag behöver hjälp med.

Är det någon som känner sig vid en box med Nile City avsnitt och kan låna ut dem till mig i morgon? Det känns som jag lovat min "styvpappa" lite förmycket när jag sa att vi skulle ha maraton... Utan några som hellst antydan på avsnitt...
18:00 börjar i alla fall maratonet så jag skulle uppskatta om jag fick hjälp innan det.

Sov gott!
P



Lördagsmys

Herreguuuud, nu har jag itne bloggat på flera timmar. Jag rusade in hos Hanna och skrek "jag måste få låna din dator!", sagt och gjort. Nu sitter vi här och lördasgmyser lite och ska åka och köpa godis och sitta och mysa heela kvällen med mina allra bästa. Haany, Berk och Proppen!

Hörs igen i kväll!

P


Taylor tells me to say good night, well...

Nu ska jag, inom några långa minuter, knyta igen påsen och gå och lägga mig. Det är en tuff dag i morgon! I morgon ska jag träffa några av de allra bästa i heeela världen. Hanna & Beate, hoppas Sofie kan vara med en stund också.
Jag har lärt mig att uppskattar man de man verkligen uppskattar, då får man uppskattning tillbaka i form av de bästa vännerna i hela världen! Det är helt otroligt vad jag tycker om er!

Beate säger när vi pratar om au-pairjob att:
"Man vill ju kunna leka med dockor så man får någonting tillbaka!"
Japp!

Jag ska också få, fyfan vad jag ältar saker, träffa min Missa! Jag ska inte skriva att jag saknar henne, för det vet ni redan. : )


Favorit!

Fruuktansvärt tråkig bloggdag idag. Jag har liksom inget vettigt att komma med. Nu skrev en gamal vän på MSN och förgyllde kvällen lite. Inte pratat seriöst på... Hur många år som hellst! Det får väl vara en tråkig bloggdag helt enkelt. De kommer och går de också! I morgon ska jag i alla fall få pussa på lilla Melissa (Jag saknar ihjäl mig efter henne!) och jag hoppas verkligen det går bra för dem, om inte ska jag lägga fram ett erbjudande till Mia som hon kanske nappar på. Det märker vi.

Meeen soo long, vi hörs nog inte mer i kväll.

Förresten har tre familjer lagt till mig på top-list i kväll. hihi.

P

Vilodag

Solfjädern vann! Av 7 mål missade jag 4 stycken! Det var nästan kul till och med. Dåligt med det Martina utlovade, väldigt dåligt! Sen skjutsade jag hem Martina till sin lille pojkvän (som var bänkad idag, HA) och nu sitter jag här, igen. Martina och jag ska på ponnytävling i Tollstad i morgon och den här gången ska jag ta på mig massor med kläder. Massvis! Jag ska inte frysa någonting! Jag lärde mig hur man gör när jag var i Mullsjö.

Skittråkigt, denna kväll är som de andra har varit i två veckor nu. Långtråkigt tills jag somnar.
Idag har jag inte motionerat. Kropen måste ju få vila ibland också. : )

P

Stegeborgsgrillen

Nu är det matdags! Jag är vrålhungrig eftersom jag inte "hunnit" äta någon lunch idag. Höhö.

Sen blir det sporthallen med Martina och titta på hennes bänkvärmande pojkvän i a-laget. Innebandy kanske is my thing! Vem vet?

Nu är det hemmagjorda hamburgare!

"If your voice is hot, you have to be hot! You HAVE to!"

P

"Sure, I just loooove kids!"

Åååååh. Nu har Ville kommit hem och han bokstavligen sitter på mig. Han har fått en klubba och händerna blev jättekletiga och han bara vägrar att gå och tvätta dem! "Jag ska bara se klart..." säger ungen som är 6 år och tittar på Will  Grace? Nähä, här blir det inga barn gjorda.
Och hur kan en såndan liten kille åstadkomma en sådan odör? Finns det ens så mycket luft i en den lilla killen? Tydligen!

Snart kommer Moa också. Jag vet inte om jag tycker att det är så kul med barn längre?

P

Au-pair?

Jag har inte ens ställt ifrån mig disken från frukosten. Jag har faktiskt ägnat hela dagen åt att sitta på en au-pair-sida. Helt oroligt. Vill jag det här? Hittade en jättefin familj i USA, Ca... Det känns dock lite långt. Vi får se. Jag försöker få tag i Sofie, vi ska göra en lite turné här i Motala där jag ska stampla in på olika ställen och söka jobb. Sen skulle jag åkterkomma till Maxi på måndag. Nu känns det som jag gjort något i alla fall. En hel dag framför datorn kräver snart en promenad känner jag...

Hörs i kväll, jag vet inte vad jag ska göra än. 30 spänn för att titta på innebandy, som inte ens är kul, känns inte så lockande.

P

Samma gamla morgon.

Väntar på att mina ägg ska koka klart. Sofie ringde kl 10 och väckte mig men inte fan gick jag upp för det. Jag borde, jag vet. Men vaknade nyss och studsade upp ur sängen för att inte somna om, svårt att somna om när man står upp liksom.

Skickade iväg ett sms till Henke "Kan vi inte äta hemmagjorda hamburgare i kväll?", fick som svar "Det är planerat så... ". Ibland är jag inte att leka med.

Inga vidare  planer idag, jag ska inte ut i alla fall. Vi får se hur det blir med innbandyn, det krockar liksom litegran med maten. Ganska skönt att bara umgås med Moa & Ville, tråkiga dock att de somnar vid 9. : )

Nu ska jag äta ägg till frukost.

P

I morgon! (idag igen...)

I morgon! I morgon ska jag ta tag i mitt liv. Jag ska göra altt som står i min makt för att få tag i ett jävla jobb. Ska det vara så himla svårt?!

Nu pratar jag med X:et, det känns bra, men det finns mycket kvar.

P & Natti

Närmar mig målet

Min säng är ganska bekväm just nu, med Hell's kitchen och en laptop som värmer lite skönt. Jag är faktiskt inte så slut i kroppen som jag borde vara efter spinningen men jag antar att jag inte drog upp motståndet speciellt hårt och därför inte känner så mycket. Det var lite läskigt i början när jag inte visste hur foten skulle reagera. Det gick rätt bra, men nu har jag lite ont igen. Jag ska börja, som mamma säger, att balansera på min lilla bräda igen och bygga upp balansen.

Jag ska försöka sova så småningom, vilket inte blir så lätt. Jag har inte varit uppe många timmar så det är inte riktigt dags, känns det som. Men, men. Tittade förövrigt lite resultat från Flyinge och den pågående Breedersveckan och det har väl inte gått jättebra för Stall Nydala. Bättre för lilla Kanel (som inte är den vackraste...) och det tycker jag är kul för hennes mamma Karina. Etou hade inte gått vidare, tror jag. Jag har lite svårt att läsa av de där resultatlistorna. : )

Spännande dag, verkligen...

Förövrigt så har jag hållt min vikt nu och inte gått upp mer, däremot gått ner 1,5 kg till! Nu är det high five och fortsätta motionera!

P

Jag är fit for fight!

Casue I'm ready for fightin' så nu drar jag på spinning med Marre-jävel. All ångest som jag har i kroppen ska ut genom svetten i pannan. Arrgh!

Nu jäävlar!

P

Ångest!

Sofie och jag strosade runt på stan väääldigt länge utan någon speciell anledning, det gör strosandet så... meningsfullt! Sen tröttnade Sofie så då tog vi en snabbfika på Ströget. Jag drack en halv kopp te och hon åt en macka. Den såg ganska god ut, faktiskt. Trots att det var räkor i, alltså. Meeen jag höll mig och kom hem till mamo nyss och skulle äta min, lite försenade, lunch. En köttfärspaj låg och väntade på mig och när mamma kom hem nyss utbrast hon "ikväll blir det köttfärspaj!". Skitkul.

Nu sitter jag och laddar upp för min spinning i kväll. Jag är faktiskt ganska taggad, trots att jag inte har några byxor - men det  löser sig. Sen fick jag lite ångest när Sofie och jag var och fikade. Allt bara går i bitar för mig, har jag insett. Det jag vill, vill sig inte riktigt. Jag vill ha ett jobb! Det vill ingen arbetsgivare att jag ska ha. Jag vill åka till Lund! Men det vill inte han. Nu är jag allt lite bra ärlig, men så är det.

"Bonde söker fru"? Det är ju en homosexuell tävlingsryttare med (som vågar kalla sig bonde?) och han söker väl ändå ingen fru? Men som Sofie så vackert sa idag inne på Lindex att "i alla sånna förhållanden så finns det alltid en kvinna och en man, oavsett kön.".

Nu är det favoritprogram!

P

Jag mår som jag förtjänar.

Vaknade nyss. Ibland får man skylla sig själv, helt enkelt. Det var tur att Hanna ringde för annars hade jag inte kommit upp i alla fall. Hon hade mycket på hjärtat, hon. Precis som hon brukar ha. Hon hade redan hunnit promenera runt halva stan - jag sov. Joo, men jag ska ju på spinning i kväll så jag hinner nog göra av med lite energi jag med, ska ni se.

Pappa rusade in nyss också, han undrade väl liksom vad jag gjorde på kökssoffan i pyjamas kl. 1 en torsdag. Det undrade jag med, kände jag. Han sa inte vad han skulle göra, sa inte hej och lämnade sedan mig på köksoffan och åkte in till stan. Jaja, det är väl sånt pappor gör. Nu ska jag nog äta upp resterna av min sallad, duscha och åka in till Motala för att träffa Sofie innan hennes intervju på Östenssons (märk tonläget!).

Simma lugnt.

P

Sue me, Donna

Nyss vinkade jag hejdå till Maria och Sofie som var här och skrattade och fikade med mig. Det gick inte lång tid innan de ringde igen och Sofie utbrast "kom ut på gatan om du vill se något kul!", så jag gick ut och fick se en punkad stackars bil. : ) Stackars mamma Susanne, och Roger. Hihi.

Nu ska jag åka iväg till Nyrk och titta på Martina. Sen får vi se. ; )

"Hey Donna, I wanna sing for you. Donna I love you, hey, hey, hey Donna. Sue me, Donna."


P


Snabba kolydrater efter träningspass

Nuu så har jag dragit 40 lägder (så som Hanna räknar så kan man ju börja undra hur mycket vi egentligen simmar..?) och det gjorde vi på 35 minuter idag. 5 snabbare än sista gången.
Nu kom Sofie och Maria så nu ska vi smälla i oss massa kärleksmums och bullar och bara prata strunt ett tag. Sådanna dagar tycker jag är de bästa i mitt liv!

Så får vi se om det blir Arlanda i morgon!? Hihi.

P

Makin me feel fine.

Meeh! Nu blir jag ledsen på er! Jag ställde inte klockan eftersom jag visste att Beate skulle höra av sig tidigt, jag tänkte också att gör hon inte det så vet jag en annan som gör det! Men, nu sitter jag här och har precis vaknat och ingen har hört av sig! Tack.. :)

Nu ska jag gör frukost sen har jag en himla massa saker att ta itu med!

P

En lång dag!

Det känns som denna dag aldrig tar slut! Den har varit väldigt lång och kanske inte väldigt givande.

Planer för i morgon:
- Simma
- Ringa tandläkaren
- Fixa jobb! (Donken, Maxi, Arlanda, Reseledare)
- Köpa vinterdäck (fan, vad skoj!)
- Ringa interflora i Mullsjö

Jaa, men att det där borde jag ju hinna med på en dag! Lätt! Funderar på att gå upp när Beate ringer, för jag vet att hon kommer ringa tidigt, och ta en promenad då. Vi får se hur det blir med Arlanda. Jag åker ju inte dit och bara tittar. Jag vill ju i sånna fal få jobb!

Nu ska jag i alla fall släcka lyset, vilket jag borde gjort för ett bra tag sen!

P

Linnea, reseledare?

Har jag kommit igång med mitt Stor i Japan avsnitt? Näe, inte riktigt. Nu sitter jag och kollar efter reseledarutbildningar! Jaa, det tänkte jag var något som skulle passa mig. Hittade Vings utbildning för ca 5000 kr, är det någon som är på? Jag fågade pappa vad han tyckte men sågade det direkt. Det var absolut inget för mig. Och eftersom jag är pappas flicka - så åker jag ju givetvis inte.

Jag vet inte om jag ska börja titta nu, det är ändp 45 min och jag är ganska trött. Vill ändå inte gå och lägga mig än... Vi får se var det barkar hän.

P


What you found was a peace for the moment

Idag känner jag mig mycket piggare och gladare. Jag tror det var något depp-virus jag fick, de brukar ju hålla i sissodär två-tre dagar. Beate har faktiskt hjälpt mig på traven idag, med att komma över det alltså. Hon verkar ha lite värre bekymmer än mig. Eller liknande de jag hade men nu är mitt bortrest och det är skönt.

Nu sitter Beate och jag och tittar på tågbiljetter till Arlanda till den 16:e . Vi fick av en släng av att "vi måste ta tag i vårt liv" och då hittade jag en platsannons på Arlanda som jag tycker verkar kul. Det vore också kul att dra iväg och titta men det är så förbaskat dyrt med tågbiljetter. Tror ni man tjänar på att åka bil? Jag skiter i hur mycket bilen går, men undrade om det blir dyrt med bensin fram och tillbaka? Säg 1200 för två personer på tåget, det blir väl ändå max 350 spänn pp om man åker bil? Det ska vi fundera på, men som ni vet, med Beate kan man inte riktigt bestämma någonting. Man får räkna med att det ändrar sig några gånger. : )

Sen hittade jag billigare Gavin-biljetter så nu kanske jag funderar på att åka dit med Malin i alla fall. Jag insåg ju för ett tag att min lilla lön var ganska... liten och att den inte kommer räcka till så mycket. Och är jag arbetslös väldigt länge blir det väldigt knapert!

Nu ska jag titta på Stor i Japan som jag... ööh... Köpte häromdagen!


Citat ur Beates och min konversation:

L i n n e a säger:

En konsekvens av det hela är att får vi jobb - måste man också bo! Som Tove sa så blev det ju gratis om vi slog upp ett tält i någon av vänthallarna, dock inte så uppskattat . . .

Beate. säger:
Tove ?

L i n n e a säger:

Haha

L i n n e a säger:

Aa?

L i n n e a säger:

Jag pratade med henne.

Beate. säger:
Har djungeltrumman redan trummats?

L i n n e a säger:

Haha

Beate. säger:
Såklart!

L i n n e a säger:

Haha

Beate . säger:
Säg inte att skrivit det i din blogg med?

Beate. säger:
Du e ju för fan galen!

L i n n e a säger:

Haha, jag håller på.


P


Mätt, glad, nöjd och uttråkad.

Nyss hemkommen från simhallen och har precis fått lite mat i magen. Hemmagjord pasta med skinksås är inte heltfel en... tisdagskväll inte. 40 längder blev det i simhallen (Faktiskt 42 men jag säger 40.. För att inte skryta alltså..) alltså 1 km. Det tog i runda slängar 40 minuter, idag med.

Nu är snyben här och tittar på huset. Det visade sig vara en man som har varit stödlärare åt en kille i min gamla klass. Sjukt? Han är alltid så glad och trevlig och tyckte huset var jättefint. Nu är de i garaget och sen ska de antagligen titta på båten. Undra hur det blir med den saken. Båten är det ju, uppenbarligen, ingen som vill ha.

När jag låg och solade förut var det nyheterna på radion. Där intervjuade en man en kvinna som pratade om finanskrisen. Kvinnan sa att det verkar som allting lungat ner sig nu och att man ska ta och slappna av lite. Det verkade liksom inte bli så alvarligt som många befarade. Sen intervjuade mannen fler personer på stan där han frågade hur de tog finanskrisen, nästan alla svarade att de knappt märkt av den och de, precis som kvinnan, antog att den snart skulle vara över. Det kanske blir en häst i julklapp i alla fall för mig? : )



Han kanske nappar på erbjudandet? Vi får vänta och se.

P

Motionssim med tante'ra

Nu ska jag göra något med mitt liv, tänkte jag, och ringde Vadstena simhall för att boka solning. Så nu åker jag in för lite sol och simning, sen kommer det en tjomme och tittar på huset kl. 20:00, och sen är det House 21:00, underbart!

P

Inredningsspecial

För ett tag sedan fick min mamma ett riktigt ryck och skulle renovera mitt rum. Innan hade jag ett grönt lenoliumgolv och rosa tapeter. Det var väl lite charmigt men också väldigt fult. Jag hade som försvar att jag la kläderna på golvet eftersom det såg bättre ut då, för då slapp man liksom se det fula golvet. Det höll inte riktigt utan jag var tvungen att städa, precis som alla andra i det här huset. Då insåg också mamma, antagligen, hur fult golvet var och investerade då i ett nytt, lite nya möbler, ny tapet och lite målarfärg. Det är egentligen itne helt klart, det fattas lite lister osv men det ser redan betydligt mycket bättre ut än innan.



Här är min garderob som alltid har funnits där. Den har dock inte fyllt sin fulla funktion riktigt eftersom jag inte hade galgar, krokar, korgar eller något annat. Här är allt välorganiserat nu förtiden. I korgen är alla mina rentvättade ridkläder, väskorna händer prydligt på krokarna och lite av kläderna (de som inte är i tvätten) hänger på varsin galge. Några av de skärp jag använder oftare än andra hänger också där på sina krokar. Oftast står faktiskt dörrarna öppna precis som här, för jag tycker det är fint med ordning och reda och lättare att hålla det om man ser den.



En liten fotölj fick följa med hem också. Jag använder den aldrig men fungerar utmärkt som avlastning för lite kuddar, en filt, eller en väska när man ska packa lite.


 
Min säng är nog den obekvämaste just nu. Den är alldeles för mjuk trots sina 120 cm så ska den nog bytas ut så småningom. En liten lampa som ger ganska mysig belysning och en helt underbar fondvägg. Vi ska installera en liten taklampa som vi ska rikta mot fondväggen för at ge den lite extra plats.



En bänk med utdragningsbar låda undertill. Här är en organiserad oordning. Jag har ett system för allting. Den rosa tuggummiautomaten fick jag av två vänner på min födelsedag, Malin och Lisa. Studentmössan hänger som en påminnelse om den bästa dagen i mitt liv och kanske kan ge mig lite hopp när jag tittar mig i spegeln på morgonen och tänker "vad händer idag?"
Lite förvaringslådor undertill med gamla väskor från min farmor, skärp och annat jag inte använder dagligen. Min gamla blomma som stod där är på rehab hos min mamma så nu har jag fått låna en annan, så länge.


Det jag tycker bäst om i mitt rum är min underbara fondvägg, men även min spegel. Spegeln är Henriks gamla och inte en ny, hypermodern från IKEA. Den är lite sliten i katerna med ett fint mönster. I spegelns ram sitter två saker som glädjer mig varje dag. En gul Jason Mraz-biljett och ett vykort från Kreta. På spegeln hänger, som sagt, studentmössan.

Det jag tycker sämst om, som jag inte valt själv, som bara hängde där en dag när jag kom upp är:



Lite porriga, lite... konstiga... inte riktigt "jag"...



Någon som tycker bättre om gardinerna är Benny. Han leker med dem och "gömmer sig" bakom dem.

Men efter allt, ett ganska mysigt rum (om jag hade haft några andra gardiner) och ganska flickigt... De rosa detaljerna är det inte heller jag som har valt... : )


P


Inte helt ensam

Även om jag känner mig rätt ensam har ju alltid Benny. Han kan faktiskt vara ganska social, även om han alltid väljer att inte vara det.

Benny    


   


P

Frukosten är dagens viktigaste måltid!

Vilken strålade morgon! Idag har jag inga planer what so ever, mer än att jag ska göra en hårkur, äta mina två bullar, gå ut och gå och titta på that 70's show och House i kväll. Yes. Vilken givande dag. Precis som alla andra.

Åt frukost nyss. Väldigt smaskens!

   
        Salladstallrik           &                 ägg!

Mums.

P

God nightey

Kom på att titeln till mitt förra inlägg skulle kunna tolkas lite annorlunda. Manger på italienska, har jag för mig, står för äta på svenska och kan böjas till mange. "Äta, jag gillar", faktum är att jag är ganska hungrig. Jag vill dock ha en släng av den där sjukdomen jag hade när jag kom hem från Kreta. "Hej, har inte ätit eller druckit mer än en halv cola på hela dagen, oj. Jag är visst inte hungrig i alla fall." Då skulle man kunna snacka om viktnedgång.

Nu ger jag i alla fall upp för idag. Om jag känner mig bättre i morgon, vilket jag hoppas att jag gör, så blir det en promenad innan lunch i Fålehagen och sen ska jag försöka hitta på något. Om jag dock inte känner mig frisk ska jag ta det lungt och rida ut denna konstiga sjukdomskänsla. Ingen feber hade jag i alla fall.

Vi hörs i morgon. Då kommer ett special om mitt nyrenoverade rum hade jag tänkt. Ska berätta lite vad jag tycker, egentligen. : )

P

Mange, me like.

Magnus Betnér testar sina nya teorier på en förskola:

"Kan ni den där låten som handlar om ett tåg som ska ut i vida världen?"
"Jaaaa!! Tingelingeling när tåget går, ut i vida världen. Den som femtio öre har får fö...."
"Stopp, stopp. Där. Där är det något som känns fel!"
Barnen ser oförstående ut.
"Ja, för femtio öre. Förstår ni hur lite pengar det faktiskt är? Det är ju nästan ingenting!"
Barnen ser fortfarande oförstående ut.
"Ja, för att vida världen är ju ganska stor, eller hur. Det fattar ju ni också?"
"Aaa..." Säger barnen i kör, ganska lågt och ganska försiktigt
"Ja, ska man ut i vida världen måste man ju betala lite mer!"
"Jaa, typ.. Men 100 kr då?" Säger en försiktig liten kille som börjar koppla
"Ja.. Eller.. Kanske lite mer ändå? Typ fyratusen... åtta hundra kronor. I alla fall.."
"Jaaa" säger samma kille "eller en miljard!"
"Jaa, eller... Nja. Då kan man nu åka några varv runt världen och bo på ett riktigt sjysst ställe!"


Magnus pratar om sitt kommande framträfade för MUF Stockholm som samlats på ett "summer camp":

"De här är ju inte politiskt intresserade. De är ju bara intresserade av petting.."

Det här är nog ett av mina nya favoritprogram..! :)

P

Självkänslan eller magkänskan, idag igen?

Hittade en bra tjejsida som jag aldrig varit inne på. Den hade massor fina hårkurrecept som jag ska botanisera i imorgon. Ni med?

Här kan du hitta finfina egotips!

En annan lite konstig sak är att när jag är hos mamma så känner jag mig fin. Jag tycker om vad jag ser i spegeln och blir lite glad och varm i magen. I badrummet hos mamma är jag en riktig snygging, i mina ögon.
I badrummet hos pappa får jag fin hy i ansiktet. Däremot känner jag mig stor och svullen. Alltid fel klädd och faktiskt lite äcklig. Kan någon förklara vad det här beror på? Kan jag flytta spegeln från mammas badrum till pappas badrum? Blir jag den perfekta i mina ögon då? Det vore ju rätt bra. Så när jag är hos pappa får jag en boost att motionera och hos mamma får jag en kick att att äta hälsosammare så min hud känns bättre. Konstigt.

P

Monday, bloody monday

Nu slängde jag mig precis i soffan. Min nacke säger "idag ska du bara stanna hemma, absolut inte göra någonting." så jag gör precis som min stackars nacke vill. Den gör ju så ont.

Jag och min katt

Min kisse och jag har bakat idag. Han hjälpte till så himla bra. Åt deg och sådär.

    Massor fina bullar!

Det fattas visst två bullar där... Undra vart de tog vägen?

P

Eftermiddagsgnäll

Mina bullar blev jättefina, och eftersom jag alltid får så dåligt tålamod på slutet så blir de sista alltid jättestora, och givetvis är det därför de går åt först.

Nu ska jag, efter en riktigt slapp, ganska tråkig dag, åka hem till min mamma och äta husmanskost. Föst ska jag ge kissen lite mat, eftersom det verkar som han håller på att angripa bullpåsen jag ställde på skrivbordet precis.

"I'm gonna find out, Kelso. You know why? Because I'm smart... And you are'nt."

P

Bullfest

Ingen simning idag med Hanna och ingen promenad som planerat med Martina heller. Jag känner mig som sagt hängig och har ont i nacken. Jag vill vara frisk när jag tränar. Jag undrar dock vad det är för fel.

Men som kaka på såren så har jag precis varit i Vadstena och köpt smör, jäst och vetemjöl för nu ska jag göra årets bullbak i stället. Jag ska fylla hela frysen! Så himla gott.

P

Ring och gaska upp mig!

Casue we're only human. Yes, we are.

Nu har jag räserstädat bilen och vad fint det blev sen! När jag höll på där i röran och alla kem och skit så slog det mig att jag skulle ju tagit en före och en efter bild! Men nej, ni kanske får nöja er med en efternbild som kommer lite senare.

Som ni förstått är jag inte världens pingla idag. Jag känner mig hängig, ont i nacken och lite krasslig i halsen. Jag struttade och fejade runt i pappas jättestora dunjacka nyss för att inte bli kall, men ändå så sitter jag och fryser nu. Jag funderar på att ta ett bad och sen göra något att äta till lunch. Jag skulle kunna tänka mig att vara här, själv idag. Men då vet jag hur det slutar, dock. Jag blir ännu mer deppig. Jag vill att Tove ska komma hem nu!

Suck. Varför går allting i berg- och dalbanor? Är jag fortfarande bakis?

P

God Morgon!

Med grus i ögonen så har jag förflyttat mig från sängen till skrivbordet. Det var en tung morgon det här, vilket kan bero på att det var en tung kväll igår. Jag vet inte. Men tungt är det.
Jag har en grym träningsvärk i magen idag, dessutom. I går gjorde det ont men idag är det helt sjukt! Jag kan inte ens hosta utan att det svider i hela magen! Jag ska aldrig gå ut och dansa med Sofie igen. Hihi.

Nu ska jag slänga på mig lite ytterkläder för att göra det min far har tjajat på mig om i flera veckor. Lille bilen är tydligen skitig (vilket inte jag ser..?) så den ska få sig en omgång med diskmedel och svamp. Sen ska jag ta rally-bilen och åka in till Motala för vad jag förhoppningsvis blir 40 längder i simhallen med Hanna idag igen, men det märks. : )

I kväll är det House-premiär så då sitter jag bänkad. Jag missade dessutom Stor i Japan igår.

P

Familjekit (bil, båt, hus och möbler)

Hemkommen från Hank för ett tag sedan. Det var väldigt tungt att köra och helljusen glömde jag både en och två gånger. Hö - hö.

Nu har jag suttit och tjåkat med pappa och brister och fel. Givande men fruktansvärt energikrävnade. Inte speciellt kul heller. Han berättade nyss att han fått en lapp i brevlådan från min gamla lärare som ville komma och titta på hus & båt och är intresserad av att köpa hela kitet. Vore ju smidigt. Ta bil och möbler också vettja. Då blir vi av med'et.

Har jag en liten livskris nu men det går nog bra ska ni se. Jag är nog igenom det tills i morgon. Man har en tendens att bli lite ledsen när man är bakis, för det är jag. Både jag och mina två fötter. Undra vem som mår värst?

Sorry för dålig uppdatering idag men det har inte funnits utrymme eftersom bloggen också legat nere. Too bad.

P

Hyperstress

Nu drar jag. Nu ska jag gå ut och Sofie ska dricka sig riktigt full.

Jag har tom tagit en promenad! Hanna, du ligger efter! : ) Spinning i morgon. Vi får se hur det blir med det...

P

Trying to be a rockstar

Vissa är klantigare än andra och tycker det är väldigt spännande att leka rockstjärna en fredagkväll tillsammans med en god vän. Då kan det, efter även en jack Daniels kan jag misstänka, sluta i ambulans till lasarettet och stackars Hanna får åka och hämta honom. 5 stygn i huvudet och bra dummare än innan ligger han nog hemma och sover nu. Det gör han nog rätt i.

Nu har jag städat mitt rum, jag funderar på i fall jag ska dammsuga också och torka av min bänk men... Som sagt, jag funderar fortfarande. Nu ringde Beate och sa att hon kanske var på ikväll och att hon skulle höra av sig. Det blir nog bra. Sofie taggade till och det verkar som hon ska med nu i alla fall.
Sitter och lyssnar på musik i mina små högtalare till datorn och Ipoden. Eftersom mitt rum är uselt utrustat med eluttag så ligger Ipoden i andra änden av rummet och den innehåller dessutom riktigt kass musik eftersom den råkade uppdatera pappas lista, inte min. Så när Tomas Ledin dånar i rummet måste jag springa upp och byta låt. Det ser jag som inget annat än väldigt bra motion.

Förresten, för en stund sedan studsade Henke upp för trappen med tandbortsen i munnen och tittade in på rummet och frågade:
- Sa du äa ä ia?
Då svarade jag att om jag fårså äter jag väldigt gärna här. Då svarade han:
- Baa, fö dä ä gjillvädeä.
Grillväder? I regnet? Ja, allt är ju relativt.

P

Morgonstund har. . ?

Sen kväll i säng igår, jämfört med den senaste veckan. Jag var inte i säng förrän halv tolv! Wooh! Det medförde att Frida skrev ett sms i morse, halv 9, och nu kan jag inte somna om. Jättespännande. Det finns ingenting att göra. Sen ska jag dra i mig lite frukost och ringa Hanny vid tiosnåret för en promenix. Ingen av oss vill dock promenera i regnet men... Och på söndag blir det spinning med Malin. Det ska bli spännande. Jag har aldrig varit på spinning förut men det löser sig.

Igår var vi alltså hos Sofia. Jag, Sofie, Sofie, Sofia, Sara och Marre var där och tittade på Idol och mysde lite. Det är så himla skönt att vara hemma igen. Nu funderar jag på om jag ska slänga ifrån en intresseanmälan till Östenssons. Jaaa, det ska jag. För tredje gången, men de brukar ju säga det, "tredje gången gillt".

Jag förstår inte varför jag mår så himla illa nu. Hm... Efter promenaden ska jag ta tag i mitt stökiga rum och organisera upp allting igen. För tillfället ligger det i lådor och IKEA-kassar, allt från plattång till kläder och ridstövlar. Mysigt.
I kväll blir det antagligen utgång i Linköping. Nu ska jag få träffa Frida och gå ut med de bästa jag vet. Hoppas bara Beate följer med nu. Det blir nog jättekul, det har en tendens att bli det när vi går ut. : )

P

Magkänslan slog ut självkänslan

Ni kan aldrig gissa vad jag har gjort idag. Ärligt talat, det kan ni inte.

Kl. 08:30 sa jag upp mig och sen dess har jag inte gjort så mycket vettigt. Jag åkte hem ganska omedelbart och la mig på sofflocket. Det spratt lite i kroppen liksom och gjorde ont som på ett konstigt sätt. Då hörde jag av min vän Hanna så vi åkte till simhallen och drog enkelt 40 längder och en solning. Mitt i simpasset dök en mat upp under Hanna, japp, ni läste rätt. Liksom under Hanna. Det var precis som en liten sjöhäst som Hanna gränslade och red i väg på. Nästan. Och jag och alla andra 75 + kärringar skrattade. Högt. Väldigt högt och tydligt.

Nu titta jag på mitt favoritprogram och sen har jag lovat att städa upp röran i hallen. Men jag funderar på det där sms:et Hanna fick också. Vi ska se vad vi kan göra åt saken...

P

Självkänslan eller magkänslan

Nyss marscherade Elin, Sofias lillasyster och hennes sambo Malin, in med tårta i en kartong. Den satt finfint. Nu, en stund senare, är jag Doggie-vakt. Han är hyperaktiv och har massor med överskottsenergi och det har inte jag, riktigt. Sitter och latar mig framför ett nytt program där de provar sina gamla bröllopskläder och ska förändra sina liv. Känns som det är något för mig..?

Det finns saker jag saknar i mitt liv som alltid är återkommande. Jag har insett att jag inte kommer få det när jag sitter ensam i skogen utanför Mullsjö och kommer därför snart göra någonting åt det. När jag var yngre hade jag mål och drömmar som jag insett aldrig kommer inträffa. Det har väl alla. "Artis, sångerska, skådespelare". Men mina var lite lustigare och annorlunda och ju mer jag växt har jag insett faktumet att steget dit är långt och en mångårig satsning kommer krävas, vilket jag inte har varken lust eller ork. Nu ska jag orientera om mig i livet, ta ut en ny kurs som jag hoppas jag kommer trivas med. Det känns rätt idag, men hur känns det i morgon?

Jag hoppas jag gör rätt. Följer jag min magkänsla kan det inte bli fel, eller?

Jag längtar i alla fall till den reunion vi pratade om att vi skulle ha på juldagen. Jag hoppas verkligen ni kommer ihåg det!

P


Wild world

Det här är helt absurt. När ariklar om börscrasher och sparkonton som stängs brottas med när "Alexandra 17 år" berättar om hur hennes Canada Goose jacka tappat färgen. Que? Det är sjukt vilken vrickad värld vi lever i.



Jag blir lite rädd ibland. Vart är vi påväg?

P

But God, do me gentle.

"What do you do?"
"About what?"
"For a living, what do you do?"
"About what?"

"I love you, Eric..."
"I... Love cake."

Mitt favvisprogram på tv också. jag bara älskar that 70's show. Dubbelavsnitt är dubbel glädje.

Förresten ringde Beate mig förrut. Hon har kommit hem nu. (Måste flika in med att Dogge skäller på Bulan för att han har tagit hans ben. Skäller riktigt ordentligt! Dogge kommer inte upp i fotöljen där Bulan ligger och därför retar Bulan honom. När jag säger "ta'n då" hoppar Bulan ner och brottar ner Dogge till marken och hoppar sen nöjt upp i soffan igen.) Det är skönt att ha henne hemma (Nu snackar vi puppie-eyes från Dogges sida!) men det var ju nära att hon inte kom hem idag! Klanten höll på att missa båda planen! "Om man hade varit normalbegåvad hade man inte kommit med planet!", haha.

Nu ska jag ge programmet 100% uppmärksamhet (bara det att Dogge börjat skälla igen, och nu ligger Bulan och gnyr åt honom!) och sen ska jag beätta om min lilla tjuvliga som härgar här.

P

Draget 2007 Samhäll mot Natur

Eftersom det var draget idag firar vi i bloggen med att visa lite (stulna, självklart) kort från vår dragetvecka!

Blandat lite superhjältar, bästisar, Charlie, Jeff, Petter, Olle, Nattie (som snart åker utomlands!) och annat smått och gott. Den som hittar mig på en av desa bilder, du får en bulle!  : )



Mina favoriter  Några andra favoriter   
     
    
   



Vi förlorade, och höll traditionen vid liv.
I år vann samhäll! Ägda!

Nu ska jag sova. Verkligen!

Ha det så kul i kväll, speciellt El Proppo och Marre-jävel.



You've got PUNKED!

Haha. Fick en kommentar av min älskade vännina Beate. This is the way it sounds:
Beea om May I please have a hickey, please.:
Haha Luuuurad :P Mitt plan går om 6 h. Landar 09.20 svensk tid på ARN . Yeeey . Läs mitt sista inlägg på resdagboken :P Ringer dej imorrnkväll eller ngt ;) Pusspuss

Nice att det är april men skönt att hon kommer hem! Jag saknar'na. Bara att kunna prata med henne. Men varför hitta på sådanna lögner för..? :)

Jag stamplade precis innanför dörren i Mullsjö med mina sjuttioelva kassar och väskor. När jag åker hem så tar jag med allt jag äger och har, känns det som. Sen ska man släpa tillbaka allting och allting som man tidigare gånger glömt hemma. I morgon ska jag överaska S & C med äppelknytena som mamma och Moa hade bakad åt dem. De blir nog glada. Det fanns några vaniljbullar också, men de snor ju jag. Såklart.

Klockan är satt och i morgon börjat mitt deffande. Jag ska deffa mellan 06:30-08:30, på dagarna äter jag vad jag vill och på kvällen ska jag inte åka och köpa en jättestor godispåse, unless jag känner mig jättedepp. Meeen nu är det bara en vecka kvar till Breeders så det ska jag nog inte hinna göra. Nu är det nog nogranna ryktningar som gäller. Och det suger. för det är det som är jobbigast och man får mest ont av. Som massören sa:
- Det är alla monotoma röresler som sliter på kroppen. Du borde göra de på något annat sätt.
Ja. Lätt. Hur då? Jag ska tvätta hästarna varje dag i stället.  : )

Det var skönt att socialisera sig lite när jag var hemma nu. Jag fick in nästan alla i mitt fullspäckade liv. Den som inte hanns med var Frida och det gråter jag för. Jag saknar Frida.

Nu ska jag blunda en stund, eller två. Först ska jag slå ihjäl den spyfluga som bosatt sig i mitt rum, och numera i mitt hår, när jag varit borta.

Adios Amigos!

P

May I please have a hickey, please.

Nu landade jag i soffan! Skönt. I denna soffa har jag faktiskt fem av fem i mottagning på det trådlösa bredbandet, undra varför?

Jag är helt slut. Jag förstår inte hur jag ska orka åka ner till Mullsjö, men nu har jag tankat och ska bara f'ärga håret och slänga i mig några gamla pannbiffar så det hinner säkert kvickna til i huvudet på mig.
Sofie och jag gav det ett tappert försök förrut men insåg att vi inte skulle hinna när halva håret var utdraget ur hättan. Bra jobbat! : )
Sen åkte jag till massagen och den var jättekort. Jättejättekort. Men det var skönt i alla fall. Hon visade ngr stretchövningar som jag skulle göra när jag jobbat. Det är bra.

Sen fick jag ett sms när jag var påväg till simhallen för lite solning att Samhäll hade vunnit draget. Helt otroligt! Vad är det, 10 år sen sist? Grattis till dem i alla fall! Och oss samhällare! Surt för Naturarna. Ha - ha.

Nu ska jag försöka dra ut lite hår ur min hätta igen. Fast.. Nu började ju mitt favoritprogram..?

Beate, förresten, för er som vill ha en uppdatering, är inte på väg ännu. Det har krånglat lite med biljetterna, men hoppas hon är hemma snart. Om typ... 12 dagar? : )

"Mrs Forman, I need coffe. Your son kept me awake all night braging about his hickey."

P

Only dead fish go with the flow

Ändrade planer.

11:30, Sofie och pancakes och kärleksmums och även slinga håret
14:45, massagetid på feelgood. Superskönt. Försöka hinna se Draget, meeen ingen stress!

Har inte fått tag i Haany, är inte så sugen på att gå själv. Jag hoppar nog in i duschen i stället och gör iordning mig lite i stället.




I min släkt finns det många stora svarta luckor. Det finns hål som borde fyllas men som aldrig har fyllts. Jag har bland annat flera kusiner jag aldrig har träffat pga osämja inom sälkten. Jag fick också reda på att när min morfar dog i sommras att mamma har en halvbror hon aldrig har träffat. Inte ens min morfar, som faktiskt var far till honom, har inte heller träffat honom.

Nu när vi kommer till bodelning osv efter min morfars död så måste juristen få tag på honom för att fråga om han vill ta del av arvet. Mamma hade då googlat på honom för att se om hon fick några träffar. Brodern var medlem i en community som hette netlog.se, eller något liknande. Där fanns diverse bilder och texter skrivna av honom. Som profiltext hade han "bara döda fiskar flyter med strömmen". Detta kände jag igen, mycket väl för att vara exakt. Min halvbror, Kim, heter "only dead fish go with the flow" på msn. Är detta ett konstigt sammanträffande? Är det nu man ska bli lite rädd? Finns det en anledning?


P

Strålande morgon!

Vaknade inte av att Sofie skrev något sms idag utan vaknade helt på egen hand (eftersom jag drömde en väldigt läskig dröm!) och nu sitter jag vid datorn och väntar på att mitt ägg ska koka klart. Det blir smaskens.

Jag försöker få tag i Hany för en promenad och sen vid 12 ska jag ut till Sofie för lite lunch. Pannkisar blir det med glass och sylt. Vi ska slinga mitt hår och gör kärleksmums. Hur vi nu ska hinna allt? Vid tre blir det draget med Sofie, Bella och Maria. jag ska försöka få tag i feelgood för en massagetid innan jag åker tillbaka till Mullsjö igen. Hur jag nu ska hinna allt är en väldigt bra fråga.
Men det löser sig.

Önskar att Beate kommer hem snart, ju!

P


Bortlängtan

Nu ska jag snart stänga igen dumburken. Jag kom just på att jag undrar när jag ska vara hos Sofie i morgon..? Det märks. Hon lär säkert väcka mig i morgon också, ska ni se.

Funderar på om jag ska snabba mig med tänderna och titta på Americans got talent i sängen, men... Svårt val, det där.

Jag blev jättesugen på en sista minuten som Hanna pratade om förrut. Hellst vill jag ju åka med henne, men eftersom hon har gått och börjat chilla lite mer seriöst och inte lär bli min sambo framöver så kanske jag måste hitta någon annan att dela säng med. Jag har ju ingen lust att åka med pappa i år igen. Det känns som det är lite passé. Jag börhar känna mig så jädra vuxen nu! Jag vill flytta hemifrån och klara mig själv och laga min egna mat! Jag vill dock inte betala min telefonräkning och vill inte heller skaffa dator och bredband. Det är ett senare huvudbry. Det är också sånt som märks.

Efter solningen idag, som Hanna tyckte jag blev jätteröd av (jag vet inte vad kärringen pratar om, hihi) så känner jag mig däfräsch. Är det okej att säga så? Jag är snyggt brun, varken förmycket och verkligen inte förlite. Sen kom Hanna och jag fram till, under tiden vi satt på Donken, hur jag ska göra för att gå ner maximalt mycket i vikt nu under de 7 dagar som återstår tills Breeders (och att jag ev slutar i Nydala). Deffa is the shit.

Nu ska jag stänga ögonlocken för i kväll.

Jag älskar er, alla mina vänner! Jag är glad att jag har er!

P

Made it mine

Sofia lade upp lite bilder i sin bilddagbok som jag snodde av henne. Hederligt. Helt hederligt.

Här kommer de:

     
   
     






Jason, den enda och den bästa!

P


Beate Johansen!

"Ah vad glad jag blev när jag läste dina inlägg :) Imorrn ska Andrew ringa sin reseagent som ska boka en stol på första bästa plan. Yulia e inte för glad men det skiter jag i . Jävla hagga, du skulle bara veta! Jag vill bara hem hem hem. Så har mamma lovat att jag inte ska behöva lyfta ett finger på minst en månad. Ah Sweeeden here I come :P"


Förstår ni hur mycket jag saknar henne? Hon kommer hem i veckan! Fast... Ja, jag åker ju tillbaka i morgon... Det får vi lösa!

P

Endorfinrush

Jag har landat på Stegeborgsgatan i Motala nu hos min mor och har ätit mat och fått massage av min snälla mamma. Eftersom det var herrarnas dag i morgon på Simhallen så fick mamma bidra så gått hon kunde. Mamma bara skrattade när hon kände alla knutor. Vi fick inte ut hälften men... Ja. Det känns till och med i armarna att blodtillförseln är igång nu. Härligt inför en ny arbetsvecka!

Idag har jag alltså spurtat in till Hany för att hämta upp henne och åka in till skolan och spexet. Det var väl så där halvbra som det alltid är...  :) Sen träffade vi Smurf-Lotta och pratade några korta strofer med henne och for sen iväg till Donken och åt eftersom hungern gjorde oss alldeles för påminda. Sen rausade vi iväg till stan och alla inredningsbutiker och jag måste väl medge att jag var lite exalterad av att Hanna hade sååå mycket pengar och att det fanns såååå mycket fina saker! Lika exalterad var inte hon med tjingade in 8 delar ur Curry-serien. Grattis! : ) Sen mötte vi upp Malin och Sofie för lite fika på Ströget. Det var inte igår måste jag säga och i höstsolen var det alldeles underbart! Med solglasögon och goda vänners sällskap kunde det inte bli bättre. Marre anslöt senare till gänget också. Jag drog några hysteriska Jens Wikström-stories och skrattade oavbrutet åt mig själv och mina tragiska incidenter i Mullsjö.
Sen åkte Maria och Malin och Sofie började jobba så Hanna och jag gick ytterliggare en sväng på stan och hittade en svindyr hatthylla och skohylla. Sen blev det Jysk och efter det en snabbvisit på Prinsgatan för lite lägenhetsinspektion. (Och hur fint har hon det inte då, männskan!) Sen åkte vi vidare i super-skodan till sporthallen och solade. Det var både välförtjänt och jätteskönt. Nu har jag som sagt landat i min fotölj och ska snart krypa ner i min säng. I MIN säng.
I morgon blir det Sofie och lunch och hårslingning. Sen ska vi träffa Marre och ta med Bella in till Motala för lite Draget. Sen åker jag mog tillbaka till mitt Mullsjö. Hårt, men sant. Tanka lite måste jag göra med.

Bloggar sen igen!

P

Fullspäckad dag!

Vaknade precis, eller för 40 minuter sen, av att Sofie svarade på sms:et jag slängde iväg igår. Jag skrev också att hon inte fick svara innan 9:30, och 9:40 kommer det ett sms där det står "jag väntade tom 10  minuter extra, snällt va?". Jättesnällt.
Jag vaknade i natt halv 6 och hade tänkt at gå upp och fodra. Men serru, det slapp jag ju idag på min lediga dag. Det är göttans värre! Men å andra sidan är dagen fullspäckad i alla fall!
Först ska jag träffa Malin i skolan så vi ska titta på Spexet till Draget. Det ska bli skoj. Efter det ska jag ställa Movitz mot väggen och fråga vad han pysslar med egentligen?
Sen blir det stan med Hanna en sväng. Titta på lite inredningsatteraljer till hennes nya lya. Sen möter vi upp Mallan, Sofie och Marre på stan för fika och skitsnack. Sofie börjar jobba vid 4 snåret och då ska Hanna och jag sola och titta på hennes lägenhet! Beate, förresten, planerade att ta nattplanet så hon skulle hinna till fikat. Så nu är det upp till bevis.
I kväll blir det hemmamys med Mamma och Henke och god mat, I hope. Läggdags tidigt och sen blir det Draget på onsdag. Inget annat planerat än att kanske springa en tur också. Skönt med lediga dagar, eller vad säger ni?

Oh, happy days!

Två av dessa träffas idag!

Två av dessa sugar pies får jag träffa idag!

P

Jag? Sambo?! Ha - ha

Stackars den jäveln som en dag kommer tvingas att bo ihop med mig. Det är inte med sarkasm jag skriver detta utan helt seriöst. Jag hoppas jag kan få medicin för mina gravar hormonrubbningar och en godisautomat stående på rummet, då kanske det skulle fungera. Men annars. Räkna med klipp-kort på vårdcentralen.

Mitt nya liv i alla fall. Det kommer nog bli bra. Först ska jag kämpa mig igenom några tunga veckor i Mullsjö. Exakt 11 dagar till. Det klarar jag väl? Kanske 12? Kanske 13..? Beroende på när Berk kommer hem. Men när hon är hemma sen så kommer jag tvinga henne till allting. Nu finns det ingen återvändo. Ingen.

Livet vände på en dag. Och jag med. Nu är jag nästan pigg till&med. : )
Haaank - BEATE KOMMER HEM!

P

Uppdatering:

Kvällens citat:

Fan, man skulle behöva't asså . Håller på att gro igen.


One night to bee confused

När folk skriver "Hej Älskling", "Jag är så glad att du är hemma", "Såklart vi ska ta en fika, det ska bli så kul" så känner man sig så jäkla uppskattad. Jag saknar verkligen Motala och alla mina bästisar. Jag saknar även Norge-Tove och Dubai-Berki, men det vet ni ju redan utan att jag behöver säga det. Saknar också Frida som jag har jättesvårt att träffa eftersom hon jobbar och jag typ aldrig är hemma. Hon brukar dessutom inte direkt ha vägarna förbi Motala och jag surfar inte runt i Linköping efter kl. 19 direkt heller. Men det där, Frida, får vi ta tag i!

Sen vet jag inte om jag får skriva det här, men det struntar jag i för det är ren och skär lycka. Jag fick precis reda på det. Beate kommer hem! Hanna, hör du det? BEATE KOMMER HEM! Sofie och Tove? Beaaate kommer hem! Det var inte en dag förtidigt! Och nu ska vi kanske flytta till Norge. Sorry, Hank... : )

Åh. Nu blev jag jätteglad! Det här kommer jag leva på fram till Breeders! Det ska bli så bra. Jag längtar redan! Tove & jag har redan planerat lite och så får vi se om Beate är på eller inte.
Detta inlägg började lite skeptiskt men nu är jag underbart glad! Beate kommer hem!

Hörs igen i kväll efter badet!

P

Äntligen

För nu är jag hemma, hemma, hemma! Sitter vid min gamla dator i vårt gamla arbetsrum i mitt gamla hus och väntar på min gamla pappa som ska komma hem med mat. Mat är inget man får i överflöd i Mullsjö, inte.

Mia Åhagen och jag smider lite planer om Melissa. De får ju inte henne sålt, och vad jag vet så jobbar jag i ett försäljningsstall? : ) Det kan bli bra. Och riktigt kul.

Det var tråkigt att köra, precis som det alltid är. I morgon ska El Proppo och jag ta en fika, får se om en viss Hanny kanske hänger på? Det vore ju trevligt, liksom. Malin måste jag ringa med! Hur ska jag hinna med allt? Nu blev jag jättestressad! Sen ska jag slänga mig i badkaret och värma vetekudden och lägga mig jättetidigt. Funderar på att ta en löparrunda i morgon kanske..?

Min axel gör jätteont, skriv ner det så ni inte glömmer det. : ( Aoo.

P

Home, sweet home

För idag ska jag åka hem. Det fick jag reda på för 20 minuter sen. Brabra. Jag är hemma tills på onsdag eftermiddag. Men först, inna jag åker, ska jag ducha, funtar på att föna håret (lyx!) och sen ska jag packa ihop skiten. Min godispåse var välinversterad igår. Nu kommer den till sin rätta.

Ta med kläder för tvättning också. (Men sköljmedel, woho, också det LYX!)

P så länge

Stor i Japan

Och jag missade det. Tusan. Det fick bli ensam mamma söker i stället. Helfestligt, som jag brukar säga.

Nu har jag slarvat bort ytterliggare två stycken läppsyl och när man mest behöver dem så är de liksom helborta. Mina läppar tror att jag är dum i huvudet. Använder läppsyl konstant i en vecka, och sen tappar jag bort och får använda matolja eller hudkräm i stället i två veckor. Buhä.

Nu skulle jag kunna somna, så jag gört.
P

ha-ha

www.tv.nu kan man läsa sig till många bra saker. Bland annat vad som står på tv-menyn idag. Jag läste just att på trean skulle "Fuck with Dick and Jane" gå runt 9 tiden. Helfestligt.

Jag är megatrött i hela kroppen men huvudet är tillfredställt med en rejäl kick a la socker. Också det - heltfestligt.
Nyss var jag inne på bilddagboken och snokade runt lite där någon skrivit att de ändrat om klockan. Jag fick panik! Jag vet att man får sova en timme längre på hösten men att jag helt obemräkt bara vandrat förbi det i min vardag är ju jätteskumt. Hur har jag lyckats med det, liksom? Så i rena förskräckelsen så ringde jag mami och frågade henne hur det egetnligen stod till. Nu har pulsen gått ner lite. Men hon lovade och ringa och förvarna några dagar innan så att jag skulle komma till stallet i tid. : )

När jag väl har tid för att sitta och släsurfa vet jag inte vad jag ska titta runt på. Än har jag inte läst några andra bloggar, villket är en självklar syssla, men sen då? Jag har ju sparat dem till sist liksom. Kl. 2.. Åh, men naae. Nu har det ju redan börjat. Jag visste att jag hade fel. Stor i Japan på 6:an NU!

P


Hoho, hihi.

Idaaaaaaaaaaag är det mycket som har hänt i mitt alldeles för händelserika liv. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag menar, jag har alldeles för mycket inbokat i min kalender, dagligen! Helt fullt, inte en droppe tid över ens.

Idag har jag alltså:
1. Mockat skit med Kicki från kl. 7-10:30, därimellan även släppt ut hästarna, släppt in hästarna, fodrat lunch och morgon och ryktat alla (allt jämt stolt!) eftersom det regnade som in i bara den idag så ville inte någon av de små liven vara ute. Speciellt inte Sessan som kröp ihop till en liten boll och skakade redan efter 2 minuter i regnet. Etou, desvärre, klagade inte på regnet men tyckte inte det var lika kul att inte ha något att göra i paddocken så han beslöt sig för att gräva ett MEGAstor hål i hagen. Hålet var väl 50 cm djupt och lite mer än en meter i omkrets. Jajemen. Jätteduktig!

2. Ridit för första gången på två veckor, sen skadan alltså. Inte långt men ack så jobbigt.

3.Blivit biten i örat, riktigt, riktigt hårt av den hund som jag varit väldigt nära på att därpa ett flertal gånger idag. Ajosch.

(Nu till de lite roligare)

4. Jag har putsat ALLA läderatteraljer från tävlingen, 5 träns, 5 magplattor, 20 st senskydd och 5 st lädergrimmor. Jag blev så trött av allt putsande så jag satte mig på en upp&nedvänd hink och putsade klart det sista. Brevid mig ligger tvål, handduk och så står det en hink med vatten. Helt plötsligt, från klarblå himmel liksom, säger det "plupp" och jag tittar, per automatik, ner i vattenhinken full med lödder och smutsigt vatten. På botten skymtar jag något som liknar en mobiltelefon. Det första jag tänker är "Varför ligger det en mobiltelefon i vattnet? Det är väl dumt?" och i samma sekund som jag precis ska fortsätta putsa känner jag i min ficka och upptäcker att mobilen är borta. Jag kopplar inte hink+vatten+mobil=ingen mobil i fickan förrän 4 till 5 sekunder efter att den pluppat ner. Då slänger jag sakerna omkring mig och skriker de fulaste ord jag bara kan och dyker handlöst ner med ansiktet före i hinken, typ, och fiskar upp telefonen. Jag hinner registera att den visar en klocka och att den verkar fungera innan jag drar isär allting och till Kicki ropar "Fort, skynda, ge hit en ren handduk, snabbt!". Hon kommer springande som en räddare i nöden med en ren handduk och försöker få bort det blöta. Den fungerar faktiskt nu, dock är det som en liten kant runt hela displayen och den rasslar lite mysigt när någon svarar i andra änden. Glad är jag efter omständigheterna!

5. Kicki och jag hade, redan innan den tidigare incidenten, slagit vad om att jag skulle våga ringa in till Mix Megapols önskebrunch. Och när Tomas på MM säger numret kastar jag mig över telefonen och ringer och kommer direkt fram till Johan på MM och konversationen lyder som följer:
- Hej, det är Johan på Mix Megapol
- Ööööh, Hej. Det är Linnea..?
- Hej Linnea!
- Öööh. Hej?
- Vad hade du på hjärtat?
- Jo. alltså, det är så att jag vill önska en låt!
- Jaha, var befinner du dig för tillfället?
- Jo, alltså. I stallet... I Mullsjö... Men jag kommer egentligen från Motala!
- Okej, vad gör du i stallet..?
- Jobbar!
- Okej, och vilken låt vill du höra?
- Jag vill ju höra Jason Mraz med Make it mine.
- Men deeet är ju en bra låt!
- Javisst!
- Då ska jag försöka hitta den åt dig.
- Kanon!
- Då säger vi så. Ha en bra dag.
Och vid det laget är jag så paralyserad att jag redan slängt på luren för att springa till radion för att försöka höra mig själv, men riktigt så gick det ju inte till. Analyserade jag ut sen. De spelar in samtalet med vedebörande och sedan spelar de upp de i direktsändning. Men eftersom någon Jenny Lund i Lund hade önskat samma låt, antagligen på telefon, så sa de bara "Vi har två önskningar på samma låt här. Det är Linnea i Mullsjö som jobbar i stallet och Jenny Lund i... ööh... Lund som vill höra Make it mine med Jason Mraz och den kommer spelas efter pausen!"
Så så var det me det. Jag vann vadet.

6. Jag har också åkt in till stan för att köpa mig en fet godispåse som jag nu sitter och mular i mig. Sen har jag duschat och läst  Hannas blogg som jag alltid gör innan jag gör något annat. : )
Tove bad dessutom om ursäkt idag i en kommentar. Tack. (Då, Hanna, behöver jag inte oroa mig längre, väl?)

Nu
däremot ska jag hitta på något annat skoj. Jag vågar inte gå ner för det finns risk för PMS i huset har jag hört... Jepp.
Kanske bloggar innan kudden igen. Vi får helt enkelt se vad jag hinner med i mitt hektiska liv.

P

Även en lördagkväll?

Just nu sitter jag och visslar "kan du vissla, Johanna?" fast med näsan. Jag funtar på att byta melodi eftersom den inte passar så bra i kano, eftersom mitt rum är så tomt. Hm. Det blir nog "Vatten, moln som faller ner som regn och snö som smälter ner och rinner i snabba bäckar som pålar. Glider fram i älv och flod. vilar i en blanksjö eller gungar ut i havet. Solen värmer hav och sjöar luften stiger upp mot hilmen och bildar..." i stället. : )

Jag kom hem idag vid halv 5, yehoo, tänker ni, men det tänker inte jag. Ett helt omockat stall, som är min arbetsuppgift för resternade dagen och kvällen. Halv åtta, märkt att jag skriver med bokstäver för att markera en aning hysteri, kom jag ifrån arbetet för första gånge på hela dagen. Då gick jag in och duschade för att sedan bli kallad ut i stallet igen och ta emot 4 trötta, hungriga hästar i lastbilen som Per-Åke kom med. Yeho, tänkte jag. Fan, vad tråkigt tänkte ni. Och jag med efter en stund.

Träffade på Melissas mamma idag på tävlingen. Vi tittade på hennes Erbgräfin och smidde lite nya planer om min lilla vän Melissa och hur hon ska kunna bli såld. Det ska vi nog ordna. Eller, det ska jag nog ordna.

Bajstrött är jag och därför blir inlägget mycket mer oseriöst, och roligare att läsa. Jag kom in i går vid 21-22 någongång, gick upp 5 i morse och la mig i  sängen för ca 5 minotos sedan. C & S är inne i Jön-town och går på restaurang och ska vara lediga i morgon. Det ser jag veeeeeeeeeeeerkligen fram emot. Kicki och jag kommer röjja hela stallet. Jag ska lägga fram ett förslag att vi ska städa lastbilen också eftersom vi ska bo i den på Breeders-veckan. Jajemen.

Tove, förövrigt, älskar jag precis som mina andra kompisar. Men vill jag erinera mig rätt så ringde hon i natt kl. 03:15 och sa något i stil med "Hej Linnea. Förlåt att ja ringer nu... eftersom du ska upp på bara några timmar... Men det är så att jag behöver ha Beates nummer... Har du det?" Jag svarade bara att jag skulle sms:a henne det, vilket jag gjorde. Kom också på efter ett tag att Beate väl har stängt av den telefonen och inte planerar att använda den något mer? Så låg jag och grubblade på det i en halvtimme innan jag somnade om. Sen när klockan väl ringde på morgonnen svarade jag "Vafan är det nu då? Ska du ha Hannas nummer också?".
Som tårta på kakan så skickade jag iväg ett argt sms i morse också. Innan jag ens klivit upp ur sängen. Vad som stod i det kommer jag inte riktigt ihåg, vet att jag nämde att jag blev "ledsen". Ehm. Förlåt, Tove, om jag överreagerade. Men jag tar inget ansvar för vad jag gör 1 minut efter att jag vaknat på morgonen, okej?

Nu ska jag sova, bums!

P


P.S
Hank är och super skallen av sig idag. För det vet jag det.

Är jag den enda som är själv en fredagskväll?

Kom innaför dörren för ca 40 minuter sen. Har andats frisk luft, förrutom när jag skulle tömma en 1000 kg havresäck i en transport som var überdammig, sen klockan 7 i morse. Jag tror jag börjar bli FLF. Jo, sannolikheten är stor. En riktigt friskluftsförgiftad hästskötare är vad jag är men fan vad vältränar jag kommer bli om jag fortsätter såhär.

Min målvikt är att gå ner 5 kg från vad jag är idag. Efter pizzan hade jag gått upp ett... Meeeen jag kämpar på, en stund till. På två veckor gick jag ner 3 kg så det ska väl inte vara omöjligt. Det som är jobbigare dock är att hålla vikten. Men jag kände faktiskt när jag sprang och hämtade Roncords luva förut att jag inte blev så anfådd, det är ju ett bra tecken.

Tävlingsdagen i sig:
Kanel - 4 fel
Roncord - 0+4
Lime - ? (oj....!)
Sessan - 0+4
Never - 0+4 (och tidsfel...?)

Så det var väl sådär. Men det kan ju berott på att vi fick funktering på vänster bak-innerdäck på vägen så lastade om Sessan, Never och Roncorde på Volvo-parkeringen vid stora vägen och sen fick C och S åka före. Jag är helt slut i hela kroppen och började tjuta förut, efter morgonfodrigen i hagarna och efter det en ensam lunchfodring och som gärdde på moset så fick jag tömma den där säcken med havre. Då tröjt jag. I smyg. Såklart.

Jag avundas er som får sova en lördag. Ni är lyckligt lottade!
Nu ska jag sova för jag ska upp 05:45 i morgon och vara i stallet kl. 7.
(Allt jag sa om att jag längtade tillbaka hit - var lögn. Jag längtar tillbaka till soffan på Stegeborgsg. 17!)

P & nattinatt

Let's see, now I'm tired.

Nu ska jag precis till och lägga huvudet mot kudden. Jag är helt bombad i hela kroppen!

Kvällsfodrade, tittade på Idol och läste ett kapitel i min helsnurriga bok innan jag satte mig här igen. Det räcker, kan jag meddela. I morgon blir det full rulle och då är det jag som ska vara 100% skärpt i huvudet. Jag ska försöka memorera in alla sadlar och träns i morgon. De som ska med är samma gäng som till Ljungby för några helger sedan, alltså, Consenza, Roncorde, Lime, Never Stop och Kanel. Carina är säkert där i morgon precis som Sessans mamma. Jag vet också att det är jag som sover en halvtimme i lastbilen i morgon på väg in till Jönköping. Som tur är så är det inte så långt att åka, men tredagars i all ära tar kol på en. Jag tycker alla som tävlar tredagars med 5 hästar ska ha en eloge!

Nu ska jag sova och förbereda mig för en morgon med Doggie!

Jag för ett år sedan i Göteborg.


P i höstmörkret

What about taking this cup and fillin' it up?

Nu har jag duschat och gjort lite stretching och KAT-metoden själv. Det är helt sjukt att den metoden är så framgångsrik. Först nådde jag inte mina tår med händerna, efter 2*2 kat så kunde jag lägga pannan i golvet! Helt amazing, som han som var här igår skulle sagt.

Jag är helt slut i kroppen men huvudet går på högvarv. Efter en sån här dag kan ingen slappna av riktigt. Först morgonjour och mockning. Frukost, utan UIle för hon var på Ullared :) men däremot någon Lotta som var en gammal hästägare till Ellen (som i våras såldes till Tomas Velin i Danmark!) och tårta bara för att Sofia hade varit så duktig i helgen. Det är inte alla som får tårta till frukost, minsann! Sen fortlöpte dagen med sadling och skötningar. Inget rida idag heller, vågar inte ta steget än med foten, trots att det känns bra. Det är bäst att vara på säkra sidan. Det som är läskigast är när man ska ut i ler-hagarna och slinter lite, då har man ju ingen kontroll över foten så hur ledbandet reagerar...

Jag vaknade av att Doggie väckte mig i morse. (Jag tar tillbaka allt jag kan ha sagt om en söt, vacker, underbar (eller you name it) liten hundvalp. En riktig piraja-jävel är han på morgonen och mösar runt under täcket. En hel kvart tidigare vaknade jag i morse pga av Doggie!) Två gånger kissade han på golvet och en gång på min filt. Han hade under frukosten parkerat en jättebajshög på finrumsgolvet och en stor kissfläck i hallen. Jag tror inte den hunden har fattat att man faktiskt kan kissa utomhus! Fick mocka stallplanen efter honom idag också. Full med små småbajsar. Issh.

Nu ska jag göra vad jag ska vid datorn, nu kommer Marie!, sen ska jag ner och äta något, om inte Marie tänker erbjuda varma mackor eller nått sånt.... men hon gick förbi. Attans. Sen ska jag fixa naglarna och lite annat smått och gott. Funderar på att titta klart på Betty-filmen idag men jag ångrar mig om jag sätter på den, det vet jag. Idol för hela slanten klockan 8. Eller?

I morgon förresten åker vi inte från stallet förrän kl. 1, det är skönt. Så hela morgonjouren och lunch hinner vi med hemma! På lördag och söndag blir det dock lite tidigare. Uhga...

P


Douglas

Snart ska jag dunka huvudet mot kudden. Nurse Betty kom Hanna precis fram till, efter att jag sett halva filmen och tänkt "meeen, jag känner igen det här!", att vi såg i 1:an på engelskalektionerna. Amen, gud vad bra. Då slapp jag titta klart på den.

Marie kom upp för en stund sen och knackade på dörren. Under mina två täcken uppdragna till öronen med en dator på magen, skakande av kyla svarar jag "kom in" och så fort hon öppnar dörren förstår jag. Det är mat! Hon hade gjort tacos åt mig, Sofia och Christoffer. Hon är så himla gullig! Så kom jag ner och då var allt redan framdukat. Nästan 5-sjärnigt det här. Dogge hade kommit hem då också.
Dogge, eller Douglas som han heter, är familjens nya hundvalp! Det är en släkting till Bulan så de är extremt lika. Han är helt underbart söt men i morse när Marie hade åkt och lämnat honom i hagen som står inne i Maries sovrum så kunde han inte vara tyst. Värre än Muppe ylade han och pep ifrån sovrummet next door. Så jag blev vansinnig med bara en kvart kvar att sova så jag rausade upp och fann hundkräket precis utanför dörren. Då har han ställt sig mot kanten på hagen och liksom puttat de framför sig enda in i hallen, ca 3 meter, förbi en dörr osv. Men han blev ju överlycklig av att se mig i alla fall! : ) Så jag lyfte upp honom och bar in honom i sängen så låg vi och pussades och kramades i 10 minuter med lite Jason Mraz i bakgrunden. Sen hjälpte Dogge mig att klä på mig, tvätta och bortsa tänderna. Sen sprang vi det snabbaste vi bara kunde ut i stallet och morgonfodrade.
I morgon ska Marie i stället släppa in honom direkt till mig. Så nu är jag hundvakt en halvtimme på morgonen. Jag låter det dock inte bli en vana.

Nu ska jag sova, mina lgon går liksom i kors.

P


Jobbigt!

The, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the, the!

Kom in från stallet för cirkus en timma sedan och nu har jag duschat, tvättat och gjort lite stretch- och smidighetsövningar. Snart tänkte jag slå på en film på datorn men jag vet inte om jag kanske hellre vill se IDOL. Jag kan ju börja titta på filmen så får vi se i fall den är bra eller inte.

En tung och jobbig förstadag. Jag slapp släppa ut föör många hästar i morse, men fick i stället hela lunchfodringen och middagsfodringen själv. Inte skojigt. Mira (hon hette tydligen inte Maggan..?) löshoppade idag, hela 110 cm. :) En riktig höjdhoppare, lovade. Tss.
Har inte ridigt något idag för jag ville ta det lungt med foten, annars skulle jag rida ut på Rayon men det fick Sofia göra i stället. När de stuckit iväg fick jag ett sms "hovslagaren kmr om 20 min, börja med Never" och då hade inte jag sett det. Helt plötsligt stod han i dörren och förväntade sig att jag skulle vara klar, vilket jag inte var eftersom jag stod med mobilen i min hand fortfarande. Stressad skyndade jag iväg efter Never.

Snart ska jag gå ner och ta mig en mack-jävel och lite THE.

Fick reda på att Kicki skulle med till Breeders idag så nu blir det itne Christoffers mamma och jag som hänger utan Kicki och jag. Kicki är en tjej som jobbad här hela sommaren. Sofia formulerade sig lite klumpigt förrut och sa som svar på Ulles fråga "Men Kicki är ju kvar här så jag får hjälp av henne när ni är på Breeders eller?" att "Nej, Kicki följer med oss. Det måste ju gå snabbt där på tävligen och Kicki är ju snabb och kan redan allt." Mhm. Thanks. Men lite avlastning blir ju inte fel. Jag följer med och har roligt i alla fall.


Jag lever på hoppet nu och att min kropp håller!

P