Nu är det snart helg, igen

Efter ett himla långt tacomys med några härliga tjejer och en katt så har jag blivit lämnad ensam bland gipsdam och klädhängare. Jag håller på att göra om i min hall. Igen. Så det ser ut som kriget här. Jag tänkte bara lämna allting bakom mig i helgen och fokusera på goda vänner, gott sällskap, nya uppleverser och en väldigt fin pojkvän. Det förtjänar jag efter den här hest-veckan.
Nu blir det varmdusch, ställa klockan på sju och vara nöjd och belåten med att jag redan packat alla kläder och fixat allting inför helgen.

Uppis, here I coooome!



P

Äntligen

Tillbaka i Norrpan och två stora kollien sitter i min soffa och langar rapportskrivning. En annan är ju redan klar så jag nöjer mig med lite alovera och mörk choklad. Välgörande har jag hört.
Eftersom jag är klar med plugget för denna vecka så tänkte jag dra mig ner till Nautilus och köra lite styrka och mysa lite med de andra svettiga männen där. Sen i kväll blir det pastamys med tjejerna. Någon pratade om att starta Oktoberfesten redan idag på Vattentornet. Vi får väl se? Börjar klockan åtta i morgon och runt 12 sätter jag mig på bussen och drar till Uppis. Ska träffa Maria.



Kolli ett, Matilda och kolli två, Erika. De sitter ganska bra i min soffa.

Hörs då. Jag väntar mig en UNDERBAR helg. Uppsala och Stockholm. Hjärta!

P

Jag kommer, jag kommer, jag kommer, jag kommer...

Jag kommer fortsätta blogga. Lovar. Men jag har ju haft lite otur, so to speak.

Men nu så. Jag funderar på att dra mig ner till bibiloteket här i Motis för att hitta någon bok om Miljöfrågans historia. Lät halvkul va? Men sen inser jag att ne, det tänkte jag nog inte alls det. Jag tänkte nog googla på det i stället och sätta fart med min IBU, så jag kavlade upp ärmarna, drog fingrarna genom håret, snurrade mustaschen mellan fingrarna, satte armbågen i bordet och pannan i handflatan, ögonbrynen föll ner i ansiktet och jag kom på. Vad fan kan jag om industiralismen. Aa, blev att googla det. Har inte kollat sökresultatet än, ska göra det. Hatar att man inte kan ha Wiki som källhänvisning liksom. Hataaartt.

Nu måste jag fortsätta med mina 6 timmar råplugg. I kväll åker jag och Oskar till pappa. Kanske kan bolla lite miljökomplexitet där.

Krams

Det liknar ett förfall

Aee, alltså. Nu är det inge kul längre.

Telefonen pajade i morse och nu verkar det som allt jag tar i bara faller ihop. Datorn är ju ändå inte min så det är ju lugnt.
Kaffebryggaren får hela lägenheten att slocka på en microsekund och jag som har shoppat kläder för 1200 kr idag. Jag har ingen lust alls att köpa en kaffebryggare liksom. Inte överhuvudtaget alls. Vilka studentproblem?

Nu kommer Tilda när som helst. Vi ska träna 06:45 i morgon bitti så hon ska sova här. Spelkväll på Trappan i kväll så vi ska dit snart och käka. Mys.

Hörs då. I morgon åker jag hem och i morgon kommer någon annan jag tycker mycket om hem!

P

Torsdagsmorgon

Här sitter jag i ottan och äter yoghurt och müsli, dricker kaffe och peppar lite styrketräning. Ville bara tillägga att med mitt oflyt den senaste tiden så kunde jag ju inte annat än förvänta mig att telefonen skulle gå sönder med. Den går inte ladda och jag har 15% batteri kvar, smartskaftet jag liksom. Så den är avstängd tills vidare. Ska hem i morgon och kan lämna in den då. Bullox.

Men som sagt. Jobbar på kaffet och yoggy nu.
Jag är knappt ens arg...

P

En helt vanlig tisdag i all sin studentglans

Vilken dag.

Började med en hemsk morgon eftersom jag satt uppe så länge och läste igår (vilket fick mig att tänka på att jag borde läst klart den boken i kväll) men det vara bara att bege sig till skolan. Efter lite föreläsningar så gick jag och handlade grejer till köttbullar och (märk orden jag svänger mig med) slängde ihop en smet och stekte dem. Blev gööörgott. Blev tre ordentliga matlådor med så de liggerr i frysen nu.

I eftermiddag och kväll har jag bara pluggat och motionerat. Jag var ute och sprang idag igen men idag var det riktigt tungt. Funderar på att ta en promenad i morgon bara så att jag inte överanstränger mig nu när jag varit sjuk. Det är inget bra.

Men eftersom jag kom på att jag borde läsa klart boken av Liza Marklund nu så avrundar jag här. Vi hörs ju i morgon igen.

Puss och klem

Kaffetankar

Brygger kaffe
Häller upp
Åhh, kaffeeesuuuump
Häller ut, jag är så jävla miljövänlig hela tiden
Häller upp nytt kaffe
Mjölk också
Sätter mig i sängen
Läser lite
Luktar på mitt kaffe
Miiiisssiiiigttt
Värmer händerna runt koppen
Varför tog jag inte min kaffetermos? Nu blir det ju kallt assnabbt
Dricker kaffe
Spärrar upp ögonen
WHOOSCH
Nu somnar jag inte i kväll. Heller.

P


Mattankar

Jag vill bara informera om att det är förjäkla svårt att göra klotrunda köttbullar. Näst intill omöjligt. Och när man är klar med allt mat-stök, då är man inte hungrig längre för att man tvingats provsmaka allting. Det är totalt värdelöst att laga mat. Mammas är ändå alltid bäst.

P

Idag ska jag äta kött

Back in my hometown så att säga. Back in Norrping.

Ja, det såg ju ut som fan här i morse när jag entrade vid 8.30 kånkandes på en jädrans massa packning. Bara fram med Snabeldraken och trasan och torka rent överallt. En kaffe på det så var man good to go. Skolan mellan 10-12 och efter det var det lunch och stadsbibblan. ICA hann jag och Matilda med på vägen hem med. I kväll blir det flärrefilé (KÖTT!) och ugnsbakade rotfrukter. Alltså, hett studenttips nu. Rotfrukter för 2,90 kg, helt insane! Rödbetor och palsternackor som är så jäädra gott. Bara ner med det i form, olivolja på och lite salt och rosmarine så är det klart efter 40 minuter i ugnen. Massa fina antioxidanter och c-vitaminer med. Ja, jädrans. Fint som snus.

Nu är det dock så att innan det blir rotfrukter och fläskfile så måste, understruket, jag läsa mina 75 sidor tills i morgon. Det finns inga alternativ. Allt ska in. Frågeställnignar och tesanalyser på det också. Herre. Bäst att sätta igång. Nämnde jag att jag måste läsa allt på datorn också? Varför? För vi är miljövetare och det är miljöförstöring om 80 elever skriver ut 75 sidor. Mmm, juste.

P

Home in my town

Eftersom min dator inte ville vara med och leka sedan torsdag eftermiddag så har det varit dålig up-date här alltså. Jag skämtar inte. Jäkla dator! Jag har aldrig riktigt tyck om den och nu bara la den av. Jäkla cp.

Hemma hos mamma nu i alla fall. Det är så himla skönt! Maten står på bordet och ni vet. Däremot så är ju mitt rum här ganska empty. Finns ingenting. Henke har haft det rummer som fotbollsrum hela veckan, en madrass på golvet och en tv. Ni vet, killen och sport alltså.

Nu ska jag föna till et lite sen så drar jag ner på stan och fikar med Eve och förtidsröstar. Det ni! Vuxen tjej.

P

Torsdag morgon typ 17 gånger.

Toves alarm har ringt varje kvart sedan kl 9 i morse. Kvinnan vet hur man snoozar. Klokan 9 drock också kyrkklockorna igång. 70 slag. Alltså. Varför då? Varför i hela världen slår kyrkklockorna 70 slag klockan nio? Det är ju rent, skärt vansinne. 70 slag. Ett slag i sekunden. Fattar ni grejen? 70 slag!

Nu försöker jag få upp Tove med lite Alphabeat så att jag kan göra frukost. För en kvart sedan sa hon fem minuter bara. Snart äter jag upp henne om hon inte flyttar på sig.

Krams

Konversation


Till Tove:
Har du hört om mina grannar då?
Tove:
Eh, hm... Nae?
Till Tove:
Då kommer du få höra dem i kväll för jag har bara ett par öronproppar.

Altså. Jag har inte lust att leva med i deras sexliv varje kväll. Inte varje kväll, liksom.

P

Ut i Norrköping

Är jag inte flitig här så say what?

Om 24 minuter anläder Tove Norrköping så tänkte ta Svalan ner till stationen och möta henne. Sen börjar jag bli förbannat hungrig också så jag har tagit fram kyckling. Blir nog lite pasta till det, pasta, idol, kyckling och Tove. Aaaråå. Funkar!

Hörs då!

Kraaams

Tove Wallinder goes Norrpan

Som sagt, sjuk idag. Men min Vattenmelon måste ha sinat för nu har jag inte alls särskilt ont i halsen så därför passade jag på att boka in Tove. Hon kommer hit runt 19 i kväll och stannar ev til fredag. Därför pluggar jag som en jävla iddi nu. Måste få klart det induviduella basgruppsunderlaget innan hon kommer för annars får jag så dåligt samvete.
Jag har läst och läst och läst men jag fattar liksom knappt hälften. Hoppas allting klarnar lite i morgon på föreläsningen. Börjar 13 i morgon, asnice.
I morgon blir det nog Vattentornet med lite klasskamrater på kvällen med. Pubkväll med billig öl, det ser jag frame emot.
Nu ska jag sammanställa det sista i min IBU, den impiriska faktan. Mmm, jo, tjena mittenbenan. Empiriska? Impiriska? Whatever. Nu ska jag reflektera!

Puss

Sjukling och ynkling idag.



Idag är jag sjuk och lagom tills jag knappade ner det i bloggen började solenskina. Jag har sagt till mig själv att ingen motion förän jag känner mig frisk(are)... Ska ju hemi helgen och tänkte ju rida en himla massa då så jag vill gärna bli frisk innan det.
Eftersom huvudet var som en coccosboll i morse och i halsen satt en melon blev det ingen föreläsning för mig. Den var visserligen inte obligatrisk heller så det var skönt, men däremot handlade den om plagiering och fusk så det hade varit nyttigt att gå på. Jag får väl lära mig utifrån mina egna misstag då. Hähä.



Snart kommer Matilda över och ska låna internet. Tänkte passa på att laga lite mat då. Idag lutar det åt köttfärspaj med soltorkade tomater och fetaost i. Aaa, juste. Det lät inte fel ni, mina vänner. Måste springa fram och tillbaka till uppehållsrummet bara... Mih... Ska flirta med Matilda om jag kan låna lite riven ost av henne med. Jag glömde visst köpa det igår.

Jag ska krama och pussa och kela med mina små liv i stallet och Mazarinne ska få mysa i nacken tills hon tröttnar. Lilla Kakan!


Norrköping levererar

Solen började skina över Norrpan förut så staden levererade från sin bästa sida!



Helt underbar stad, måste jag säga. Citat Maria:
"Norrköping ser fint ut ifrån ett bussfönster". Detta när hon passerade med Swebuss förra helgen, men vet ni? Norrköping är finast ur mitt!

Jag var ute och gick drygt en timme förut, handlade lite mat till min italienska omelett (som för övrigt måste varit den bästa jag ätit) och nu är tanken att jag ska dra mig igenom några sidor Global respekt. Men det är mycket nu, halv åtta hos mig och Idol. Prioritering där?

Men vi sänker lite bara och läser lite med ena ögat på tv:n. 300 sidor i veckan är det sagt. Jag har läst 40...

Kraaamis

Husesyn

Lagom tills att jag tog mig i kragen och tänkte gå en promenad och passa på att handla samtidigt så började det regna igen. Då vill jag ju inte gå ut!
Så i stället passar jag på att visa er vart jag bor!



Mitt nya duschdraperi och min blomma. GÖRNÖJD. Och inte som om det räckte där så är badrummet nyskurat med. Underbart.



Och min nya duschkorg. Den sitter väl uppe tills i natt när den dundrar ner lagom tills man somnat. GÖRNÖJD.



Min hall. Har ju ingen skohylla och lite för många skor att välja mellan så vet inte hur jag ska lösa det än...



Min soffa och säng.







Sovrumsdelen. Typ... Och matsalen. Helt jättenöjd med mitt bord. Fattas lite hyllor än så länge. Älskar min persienn.



Som sagt, älskar mitt bord.



Och till sist, köket. Eller kök och kök. Pentryt. Det ser kanske inte så litet ut men det vill jag lova er. Det är litet. Helt sjukt litet för att vara exakt. Inga storkok här inte!

Nu har ni en bild av mitt hem. Jag är himla nöjd faktiskt. Trivs jättebra. Det enda jag ska få till nu är lite förvaring i hallen och hyllora i rummet sen är det klart!

Krams

Nostalgitripp 2007




ISS i mitt hjärta

ÄNTLIGEN.
Efter två veckor i denna lägenhet har jag ännttlliiiggeeennn fått den flyttstädad. När jag flyttade in var det hårstrån, hudavlagringar, kalkrester och hur mycket damm, jord och halm som helst överallt. Jag förstår inte hur killen som bott här innan mig kunde tro att man inte skulle se oredan.

Jag städade ur garderoberna, köket och dammsög golvet för att kunna packa upp en idag har alltså ISS varit här och gjort det sista. Badrummet, fönstren, lister, fläkt och fläkten i taket. Samtidigt som jag öppnar lägenheten och andas in den underbara kem-lukten så öppnar jag mitt lönekuvert från ISS. Ja, juste. Jag sommarjobbade ju där.
ISS är bra på alla sätt. ISS, ISS, ISS!

Nu ska jag pimpa upp mitt badrum lite. Funderar på ett nytt duschdraperi, då mitt är lite kort i rocken, någon behållare att ha duschkräm osv i och kanske någon bra förvaringsmodul så nu efter att jag ätit lunch ska jag bege mig till K. Ohlsson och Lagerhouse för att botanisera i färg, form och plast.

JAG ÄR SÅ LYCKLIG. JAG ÄR SÅ LYCKLIG. JAG ÄR SÅ LYCKLIG.
I kväll kanske ni kan få se hur jag bor?

Krams!

Jag har abstinens







Jag saknar Kakan, Dojjan och Marre.
Mazarinne, Tandori och Maria.

Men i helgen ska det kramas!


I am running, running.

Eftersom jag har gått en idrottslinje innan så vet jag mycket väl att man inte ska anstränga sig när man känner sig riktigt hängig. Sådär kråkkraxig i rösten och har en hel brandslang i näsan men trots det så var jag ute och sprang idag med. Var ute sammanlagt 40 min så jag antar att jag sprang ungefär hälften och gick hälften. Det är nedförsbacke från skolan hem så jag ser inte riktigt någon anledning att slita på mina knän då. Men skönt var det i alla fall.

Nu håller jag på och tvättar lite och torkar lite. Min lägenhet ser ut som den ska överges för hösten med lakan över alla möbler men så är inte fallet. Det var bara det att torktumlarna vägrade hoppa igång, trots att jag knäppte med fingrarna så jag fick minsan ta med grejerna upp i lägenheten. Tur att jag har en handdukstork i badrummet.

Med lite mat i magen så tänkte jag sätta på en kopp te, bädda rent i sängen (sånt är jag noga med, ni vet. Får höra från min bättre hälften ganska ofta att jag går att jämföra med diktatorer angående min bäddningsteknik) och sen har jag 300 sidor att läsa i veckan så lets get going.

I morgon ska jag teckna klart kortet på Nautilus, då blir det biff 2010 som gäller.

Kramis!

Städning, plockning, tvätting och pappersfix.

IDAG har jag varit effektiv. Ja, jädrar vad effektiv jag har varit!
Skolan 10-12, orkade inte med att springa i regnet i morse så jag hoppade över det. Vid 12 var det lunch och sen gick jag och Matilda iväg och lånade böcker på bibblan. Skaffade lånekort och blev ännu mer vuxen än vad jag var innan. Efter det löpte vi hem, tog vägen förbi ICA och Nautilus. Skaffade gymkort oså. Sen efter det har jag städat, plockat i ordning bland mina arkivlådor och fått upp dem ordentligt. Nu tvättar jag, springer ärenden till fastighetsägaren och fixat bredbandet. Nytt bankkort har jag beställt och tecknat hemförsäkring och klockan är bara fem! Helt otroligt.

Inte ens trött än så vid sex när min tvättid går ut så ska jag ut och springa, vare sig mina ben bär eller inte. Jag måste röra lite på flärret.

Hörs sen då.

Puss

Tilda och move:sen

 Nu är vi Miljövetare 2013 här med invigda! Hale-lu-ja.

Det var väl på tiden att äntligen på anses vara en riktig student och inte den där tarvliga lilla nollan alla kan styra och ställa över. Skämt åt...
Men helgen har verkligen bestått av tre element.
Fest, alkohol och miljövetare.
Fredag innehöll invigningen och Karneval. Göööörskoj. Lördagen innehöll finsittning på Trappan (le studenthak här i Norrpan) med mycket sång, eftersläpp och grejer på det. Donken på natten. Gööööörgott.
Och idag har ungefär så här mycket söndagsångest infunnit sig. Göööörskönt. Pizzahäng i parken, tacomys hos Matilda och söndagshäng i Matildas säng.
Nu är jag hemma, obakis och planerar löpet i morgon bitti innan basgruppen. Är ledg ganska mycket i morgon också så hinner springa på kvällen om kroppen säger NEJ på morgonen. Fortfarande en gnutta förkyld, eller så är det bara en reaktion på Hugo. Matildas lagom håriga pojkvän.

OCH IDAG! Köpte jag lyxsaker på Hemköp, bara för att få en chans att spana in Hemköp. Nu har jag tre alternativ. ICA, Coop och Hemköp. Suveränt.
Blev två mangos, tio bitar mörk choklad, goijibär och lösviktsgodis. Nöjd tjej.

Nu är det lite film innan läggdags.

Ses i skolan

P


Miljövetare 2013

Man vet aldrig riktigt när det kan tänkas dyka upp saker här. Det vet jag knappt själv.

Men för er som vet och för er som inte vet så är Miljövetarprogrammet grymt. Helgrymt.
Jag lovar att försöka vara mer aktiv här, i den mån jag kan. Jag saknar faktiskt bloggishen lite. Men bara lite.

I morgon är vi lediga och på fredag kör vi basgrupperna, lång, lång förfest till Karnevalen och på lördag är det finsittning. Snackar vi taggar så är alla taggar utååt!

Kram på er!