Här ska B1 skriva nått roligt...



Polisen säger till flickan:
Så, kan du nu vara snäll och peka ut vem som visade könet för dig i parken?


P


" Jag har bloggmaterial!!!"

Krilleboy springer till bilen och hämtar något. Märtäina, detta var vad han hämtade!

Dagens citat...vet inte om jag vågar skriva det.
"Fyfan, vilken pullsvett jag har. Det bara droppar om mig!"

Slut citat.



Ghostwritha Pews

V-mon för första gången i år.

Nu har jag alltså redan avverkat ett träningspass mot hoppning med M och duschat, ätit och är på väg ner mot stranden. Idag blir det Hank the Prank som sällis. Ska förbi Maxi och köpa en ny bok samt en baugett eller nått i den stilen.

Hörs sen då! Packningen börjar idag.

P

Nattelinatt

Så var det dags att uppdatera bloggen lite. Med motvilja.

Jag är varm (eller het, välj själv) och ska hoppa ner i badkaret. Kom hem från stallet halv elva, har bara ätit och nu är jag jättetrött. I morgon ska jag vara i stallet straxt efter åtta på morgonen så better get going mot sängen alltså.

I morgon är det stranden (själv. . . . . ) och lite tvättning och packning som gäller. Jag suger på att packa - så sant som det är sagt - så därför ska jag börja i tid den här gången. Jag gillar dessutom att se att man är klar med någonting. Till saken hör också att jag i stort sett inte har några rena kläder alls, en helt nerkläggad necessär som åker på en storrengöring i morgon kväll samt ingen koll på vart mina undies befinner sig. Bäst att kolla upp sånt där.

I morgon alltså - ridning, tvättning, stranden, packning.

Hörs då!
P

Bildbomb, som vanlig efter helgen.











Ghostwrtiha Pews

Cp arm

Ignorera om ni kan den vita bleka degiga kroppen och fokuser på armen med ölen. Det är cparm definerat!



Ghostwrtiha Pews

Längtan

Landad i sängen för denna dag med Flight 93 på tv så kan jag inte annat säga än att jag är trött. Jag är så jättetrött och helt avdomnad i kroppen, inte gör filmen saken bättre heller.

I morgon är det måndag och förmodligen kommer jag inte vara lika framåt och glad som jag varit de här dagarna. Anledningen är som vanligt att den man saknar allra mest inte är hemma utan på andra äventyr. Men, så här får det väl vara, och det bästa är att semesterledigheten drar i gång nästa helg och en visit i Västervik väntas. Jag längtar.

Dagen har spenderats med två av de allra bästa på en alldeles blå, stilla sjö i en båt med mycket sol. Jag hoppade till och med i spat' två gånger! Kallt var det men man var nästan illa tvungen eftersom det var så varmt i båten.

Igår firade vi min födelsedag i Brinken. Jag vill tacka de vänner som faktiskt "ställde upp" och kom. Av olika anledningar var det många som inte visade sitt intresse av att fira min 20-årsdag alls vilket jag tyckte var jättetråkigt. Det visar på något sätt vilka som verkligen bryr sig och vilka man kan lita på i ur och skur.
Tack till mamma, Henke, Oskar, Sarah, Robin, Fredrik, Sofia G och Sofia L samt Maria. Tack Fredrik och Robin för det underbara presenten, har redan botaniserat mellan pappersarken.

Nu är det läggdags även för mig!

Sov gott, hörs i morgon. Stranden på dagen och pappa på kvällen, lite ridning där i mellan.

P

Snart Ice Age III på bio!

Morgon!

Jag gick upp så himla tidigt i morse. Så himla jättetidigt men för att rida med Sofie, och ja - jag pallrade mig i väg till Varv men var som däckad. Kommer inte ihåg hur jag kom varken dit eller hem. He.
Men det var mysigt och hur skönt är det inte att få komma hem, slänga sig på soffan och somna om och inte vakna förän klockan 12? Jag är helt snurrig i huvudet. Helt väck.
Men nu ska jag ut i bilen och hämta bikinin (jaaa, jag lever i bakluckan på min bil) sen blir det plurr i poolen. Vid fyra-hugget ska jag åka och rida igen. Inte nog med ett ridpass idag, utan fyra stycken! I morgon är jag en biff!

P

Gokväll'

Nyss stupade jag bokstavligen talat i sängen. Jag är helt slut i kroppen och det är väl inte konstigt efter att ha varit igång konstat sedan morgonen.

Åkte och klippte mig och blev jättenöjd! Frida, ser du vad jag skriver. Jag blev jättenöjd! Sen blev det lunch med ElinPelin och Frida vid strömmen i Borensberg. Väldigt mysigt måste jag säga.
Sen styrde jag in mot stan och gick ett par sju varv sådär och hittade ett par skor, Dust it och två par svarta chinos varav ett par ska skänkas till Sarah. Också en present åt ett födelsedagsbarn fick följa med.
Efter lite fika och tårta så var det bara att hoppa ner i ridkläderna och iväg, tre mil, till Mazarinne och Doris (eller Tandoori som han heter...). Doris försökte bocka av mig ett flertal gånger och jag nöjde mig med ridpasset efter att han tagit kommando utan att tjura. Funkade det med.
Mazarinne tappade en sko under dagen och fick bara gå lätt och roligt på fältet. Hon var inte ömfotad men jag är rädd att det spricker i hoven så att det inte går att slå på en sko. Kommer hovslagaren i morgon har jag tre hästar att rida fredag, lördag, måndag, tisdag och onsdag. Även den inhyrda c-ponnyn Lisa ska gå några jobbiga dressyrpass så det ska bli skoj.

Efter en dusch och mat i magen är jag alltså färdig med den här dagen. Äntligen. Den här veckan har gått så himla fort för redan i morgon är det fredag och ni vet ju vad jag säger om fredagar?


Nattinatt!

P


Morrn'

Uppe med tuppen, som vanligt. Ni börjar ju bli vana att höra mitt tjatande. He. Klockan tio ringde klockan. Yes, mam.

Nu har jag dragit i mig frulle, ska ta ur toffsen ur håret och ta på mig hatten. Sen är det tänderna som får sig en omgång tätt följt av att jag sätter mig i bilen och åker in till Motala. Lämnar lite grejer och vidare mot Frida på Salong Klippet i Borensberg. Där ska jag bli fin i håret (jag har lite smått panik. . . ) och sen blir det en födelsedagslunch på det. Jag hörde något om en pizza vid strömmen så det kommer nog bli bra det där!

Sen ska jag in till Motala igen och dra en repa på stan för att försöka hitta något fint att lägga lönen på. Det kan omöjligt bli speciellt svårt. Sen är det jag som svidar om till ridkläder och drar till Mazarinne. Första gången på en vecka nu. Så blir det när man inte har någon bensin i bilen, men nu ska jag ta tag i ridandet - igen.

Hörs sen då! I morgon är det fredag, bara så ni vet!

P

Vissa ska inte ha körkort

Alltså. Johan slutar aldrig att förvåna. Kingbarnsbarn!



En bekant kände väl helt enkelt för en invändig-, utvändig-, ovanvändig-, undervändig- och motortvätt. Macken nästa gång?


P  och nattis

För det var ingen vanlig dag, för det var min födelsedag.

Hurra, hurra, hurra!

Efter en heldag i Jerusalem med Sofia och Hanna så åkte Sarah och jag för att handla. Både Lidl, Östenssons Verkstaden och Vadstena fick varsina besök. Jag höll dessutom budgeten ganska snyggt.
Hem, laga mat, det var smått panik som infann sig men tillslut stod maten klar men gästerna fattades. De droppade in så småningom och kvällen blev underbar. I vänners sällskap mår jag som allra bäst. Nej, fel av mig. I goda vänners sällskap mår jag allra bäst. Segrande gick jag dessutom ur ytterliggare en kubb-match då Sofia G lämnade walk-over.

Nu har gästerna åkt, en sko tappats bort, lite vickning intagits och jag är trött. Paketen har också öppnats då jag fick världens största frukfat av Sofia och Maria (jag älskar färs frukt!) och utav Hanna fick jag en jättefint halsband i form av en glob. Blommor i tusen och bromsbelägg, slangklämmor och ytterliggare klämmor till bilen av pappa. Skitskoj. Bra att ha grejer, resonerade pappa. Hoppas han byter dem bara, annars kan de gärna få ligga och skräpa någonstans.
Av farsi fick jag dessutom ärva lite smycken av min farmor i form av ring och armband. Armbandet är tryggt placerat på hyllan i skåpet men på fingret sitter hennes ring. Jag har dessutom lärt mig på vilket finger den ska sitta så att den inte förväxlas med (övning, övning) en vigselring.
Pengar till ett par nya jeans fick jag med så jag hoppas på lite shopping i morgon. Lönen ska jag försöka hålla i så länge som möjligt. He.

Nu är det minsan inte jag som fyller år längre (även om jag gör det lite nu fram tills på söndag, då jag ska utnyttja det in i största möjliga mån!) utan jag överlåter det till något annat birthday-kid!

I morgon är det jag som har beställt klipptid, ska rida och försöka hitta ett par brallor. Good luck, chuck!


Tack alla fina vänner som gjort dagen till vad den blev! Utan er är jag ingeting!

P


Sooolen och pooolen.

För det är ingen vanlig dag, näe, det är min födelsedag. Hurra, hurra, hurra!

Vaknade gjorde jag av rätt sjysst falsksång klockan 06:50 på morgonen precis innan Henke var tvungen att åka iväg till jobbet. Blommor och två paket fick följa med in på rummet, frukost så dags är inget jag jobbar på. Däremot fick jag syn på världens godaste pastasallad a la Henke i kylen som jag ätit till frukost nu. Den satt precis mitt i prick.

Vaknade vid tiosnåret av att någon som jag tycker väldigt mycket om ringde och väckte mig. Grattade mig och frågade hur det kändes att vara tjugo. Sömndrucken som jag var blev det nog inga bra svar.

Nu ska jag viga dagen åt poolen med boken i handen. Sen måste jag åka och handla osv. Det blir nog en bra dag det här ändå.

Hörs då!

P

"Det blev en dag på stranden...la la lalala"



Ghostwritha Pews

Fashionstatement


Tove - den första att gratta!

Tove ringde precis. Jag vet vad hon vill. Hon vill säga grattis! Tove är bäst!

P

One dear deer got diarrhea when writing his diary

Det är humor i en bil klockan elva på kvällen på väg hem efter en dag i solen med tre övertrötta tjejer. Jag lovar.

Men dagen har varit underbar och det får jag tacka alla som deltog för. Utan sälliset hade det inte varit detsamma men samtidigt ett extra tack till Marre som bjöd in hela högen.
Vi badade och solade nere i hamnen i Blåvik fram tills lunch då vi gick upp till stugan och kirrade käket. Sen blev det två kubb-matcher där Sofie och jag gick segrande ur båda omgångarna. Jag kan inte annat än att påstå att jag är rätt bra på kubb - så länge det är mina regler.

Vi åkte och badade en sväng till innan Sofie begav sig mot Motala igen, lämnade Sarah, Sofia och mig kvar hos Marre med mor. Vi lagade käk och lyssnade på U21-matchen på tv, chillade och diskade innan även vi styrde kosan hemåt. Vi stannade till i Vinberga vid elvahugget för att ta ett kvällsdopp men insåg att hela bottnen var täckt med räkor (vadan räkor? Jag menade ju kräftor!) så vi struntade i det.
Hemma nu i alla fall efter himla många om och men.

I morgon är det jag som ska handla hos Sarah på Lidl, skriva inköpslista och vara lite mogen och vuxen för ett tag. Men bara ett tag.
Nu är det bara 6 minuter kvar tills hela dagen är min. Min - bara min!


Sov gott!

P

Idag har morgonstund allt guld i mun du kan hitta!

Jag vaknade klockan 04:01 i morse och tittade ut. Ni kan bara inbilla er så fin soluppgången var då. Helt orange sken solen och rakt in bakom rullgardinen och vidare in på väggen. Jag såg också hur snabbt den rörde sig då skuggan flyttade sig hela tiden. Superhäftigt.

Nu äter jag min sedvanliga brakfrukost utan brak. Idag är det bara knäckisar och juice. Sen ska jag packa ner allting. Jag ska ta med mig mat för fem personer, strandväskan och gitarren.Tänkte överraska lite med sång och musik mitt i allt badande.

Så nu är det better get going så att jag inte blir sen, som vanligt.

P

Knock, knock, let me see what you've been workin' on.

Ingen har sagt att Ingegerd gjorde ett bra jobb med Sarahs varken skrivkunskap eller noggranhet så därför ska vi inte klaga. Hon gör så gott hon kan och jag orkar inte gå in och redigera om alla inlägg efter att hon varit här och spridit lite glädje med fina bilder i bloggen. : )

I morgon är det alltså Bluebay som vi fettaggar för. Jag har köpt massvis med saker till pastasalladen och stått och grillat kyckling i förbannelse idag så i morgon finns det käk i alla fall, brudar. Massvis med käk. Vet ju de som är hungrigare än andra, osv, osv.

Har dock inte fått någon tid vi ska åka så det kan sluta lite hur som helst. Har ju en viss restid till Sofie, drygt 20 minuter från Stavlösa, så det hade ju varit bra att få reda på idag när vi skulle åka. Hon skulle höra av sig efter jobbet men på den fronten har det varit sämre. Tror faktiskt att hon råkat koola vippen hon med.

Från halv 5 till nu, klockan halv snart tolv (snygg svenska där...) så har jag haft min stråhatt på mig konstant. Kanske dags att ta av den och hoppa in i duschen för i morgon lär jag antagligen inte hinna med sånt finlir. I morgon är det jag som ska bli brun!

Hörs i morgon eftermiddag antagligen eftersom det blir brådis a la Linnea i morgon om jag känner mig själv rätt.

P

Båtresa bildbomb

DEt perfekta sättet att spendera en söndag!



Länsar



Oskar



Robin



Fredrik



Linnea



Mongot, kräftan, strandad vitval som skiftar i blått,  muppen, kärt barn har många namn



Ghostwritha Pews


Värt varenda öre



30 kr kostar den och är större än en normal lunch för mig...

Ghostwritha Pews

Vi räcker ut tungan åt de som är hurtiga i stället för att klappa händerna och heja.

Det blev ju lite varmt och lite sol tillslut! Det kunde jag inte tänka mig. Boken har jag bara hunnit läsa lite i så den jobbar jag nog på i morgon.

I morgon är det jag, Sofie, Sofia, Sarah och Maria som åker till Bluebay (Blåvik) och badar, solar, myser och roar oss. Det ska bli superkul. På onsdag fyller jag (för de som nu råkat missat det) och då vankas det lite grillmys på kvällen för de som kan och inte jobbar. Vi blir nog inte så många, in fact så har jag inte bjudit någon hittills... He.
På torsdag tror jag eventuellt att det kan bli jobb så därför skippar jag onsdagsklubben. Och på fredag har Sarah och Sofie kokat ihop någonting. "SNOKA IN PÅ MIN TELEFON, för helvete!" fick jag som svar förut när jag skulle låna Sarahs telefon för att ta ett kort. roliga brudar det där.
Lördagen kommer vara helskoj. Först släktfika i Brinken, följt av en förfest som heter duga innan vi drar till Hugo och dansar salsa. Haha. Vi får väl helt enkelt se hur det blir med det. Söndagen kommer tillbringas i sängen för kurering. Det är jag helt övertygad om.

Nu ska jag packa ihop strandväskan tills i morgon och vänta tills pappa ringer och säger att han är i Nykyrka, för då ska jag ta snabba Bosson in till Whatstone och handla med honom så vi får med oss lite matsäck tills i morgon.
Hungrig är jag med. Vad ska jag äta idag?

Hörs sen då!

Sarah har dessutom lovat att lägga upp lite bilder. Woho. :)

P

Nedräkningen har börjat på riktigt.

Jag kan inte annat än bara le när jag tänker på vad Sarah gör nu. Jag vaknade för drygt en timma sedan och Sarah sitter vid kassan på Lidl (och drar in kosing), blir varm och tittar ut på det fina vädret.
Jag har all möjlighet i världen att dra mig utåt, sola lite, läsa i min goda bok och bara njuta av ledigheten men i stället hamnade jag i soffan, med bikinin på, och med frukost i magen.

Nu ska jag hämta min bok, blåsa bort de värsta molnen på himlen och sen gå ut med hatten på huvudet. Den bästa av alla hattar!

Vet ni? I övermorgon fyller jag år!

P


En dag i solen tar ut sin rätt.

Den här dagen har både varit lång och händelserik.
Vaknade på rätt sida, utvilad (dock med ett skapligt slag över näsan!) och bestämde en tur på sjön. Ett par glada vänner åkte ut på sjön och spenderade dagen i viken med bad, sol och bränna. Vissa rödare än andra. Observera då att jag inte gått någon färg what so ever och Sarah skiftar i en härlig falu-rödfärgs-nyans.

Väl tillbaka på fastlandet igen så blev det grillmys hos Sofia. Mycket snack, baklängesmiddag och några goda skratt senare så ligger jag äntligen i min säng igen. En tuff dag med stora äventyr där jag fick chansen att visa mina båtvana spiror och vad de gick för, kunskapen om tampar, förtöjningar och ankarspel. Kan inget annat än att säga att jag är nöjd.

Den här veckan ska tillbringas enbart, understruket enbart, vid poolen eftersom vädret i veckan ska bli helt fantastiskt bra. Så det är alltså jag som kommer spela Tomas Ledin på hög volym, öppna alla fönster, sticka in grässtrån mellan tårna och bada fötterna i poolen. Det är ju självklart fortfarande för kallt för att bada. Det enda jag vet är att jag på:
Tisdag ska träffa Sofie, bada, sola och mysa.
Onsdag fyller tjugo hela år. Det var ji liksom rätt länge sedan man fyllde jämt nu (drygt tio år...) så nu ska jag slå på stort!

Vi hörs då! Dags att vila både ögon och huvud. I morgon är det jag som är uppe med tuppen (dock ej lika tidigt som Sarah, och jag tror jag vet vem som kommer få igen efter alla tidiga morgnar som jag vaknat före henne...) och äter frukost i solstolen.

Sov gott!

P

Veckan som komma skall.

Hemma från sjön.
Hem och duscha.
Till Sofia och grilla.
Hem och sova.
Upp och sola.

Låter bra. Låter kanonbra!

P

Det var en gång en Midsommarstång.

Det var en gång en midsommarstång. Han levde inte länge men fick uppleva ett äventyr under den korta tiden. Vi tar det från början.

Vi måste alla ha en stadig grund att stå på!



Lite kött på benen.



Förflyttning. 1 midsommarstång (165 cm hög, 140 cm bred) 1 Bosson



Isättning



Äta med stången.



Ville ville vara me



I busskuren. Fick vi åka med? Nope! Dagens busschaufförer!



Räddaren i nöden kom. Spännband <3



Var är stången!? På cyyyyyyyyykelstället!



Destination: Kopparingen . We made it!



Hur ska vi få fast den då? " vi slår så hårt vi kan!!! raaaaooowrr" män...



Sagan har ett sorgligt slut så bered er. Så här går det när fulla män ska sätta fast en midsommarstång i gräsmattan...Kubbpinnar försördes. Tvättställning kastades omkring. Midsommarstången SLAKTADES...



Men vi har eltejp det är lugnt. Allt går att lösa med eltejp, frågan är bara hur mkt!

Ghostwritha Pews

Midsommar



Bästisar!



Uppställning!



"Nu har jag allt jag behöver. Ett paraply, en cider och dig!"



Snyggve!



FÄST!



Dansa!



Plocka sju olika sorters blommor!



Och lupiner.


Jakob: Sarah, vet du vem du påminner mig om?
Sarah: Eh, nae?
Jakob: Anna Bok!

Nu festar vi vidare. 

Mysigt!!


P

När kreativiteten flödar finns det inget som stoppar mig!

Planerna fanns och de va stora. Sen förstördes de av att vädergudarna idag bestämde sig för att låta regnet falla. Men  det är bara att göra det bästa av situtationen. Planen var att en stor, vacker midsommarstång skulle byggas, det blev en lite mindre variant, men lika vacker.





Japp den är lila, inte grön. Men Sarah går alltid sin egen väg och nu blev det en lila väg. Det blir många varv av "smågrodorna" runt denna midsommarstång i morgon kan jag lova!

Ghostwritha pews

Molntuss




Bob

I lav Bob.

P

En puss och en kram

Gissa vad jag gör? (Hehe) Jag ligger i sängen. Inte fortfarande utan igen.
Vi åkte iväg till Maxi och storhandlade inför midsommar. Det är alltid lika lattjo eftersom vi bara har en halv kyl. Storhandla i vår familj blir därför ett helt dagsprojekt.
Kön sträckte sig så långt som till de bakre frysdiskarna. Det var galet.

Sen kom jag hem och tog tag i mitt liv lite. Jag åt en banan men satte sen igång med toaletten och skruningen av hela rummet. Det tog ca 40 minuter sen drog jag en dusch på det. Nu ligger jag alltså i sängen igen. Det är inte lätt, det där.

Ska försöka be till vädergudarna att det slutar regna inom en timme eftersom jag 16:00 ska vara i Hogstad hos Mazarinne för att rida. Vägrar liksom rida om det regnar ute.

Hörs sen då.

P

Morgonstund bara öser ner.

O oegnet dä baua ösa neeei.

Ligger fortfarande under mitt alldeles för varma täcke och ser sotaren studsa runt på taknocken hos grannen. Det öser ner och han ser ut som en blöt katt. Nyss vaknade jag av att han var på väg upp för vår husvägg, över taket och ner i skorstenen. Life isn't simple as it is.

Nu ska jag get dressed och åka till Maxi. Sen har jag lovat att städa toaletten, grovstäda verkligen, det tar liksom en timme - tops! Vud fyra ska jag åka och rida (kanske inte om det regnar såhär..?) och vid sju-snåret kommer en skrutt hem som jag saknat!

Upp och hoppa! Den här dagen kan inte gå fel.

P

En homage till Hallonsodan

Hallonsoda, alla barns favoritdryck. Den perfekta färgen, den rätta smaken. Den lyckas fånga den söta smaken av hallon. Inte den lite sura som de annars brukar ha. Man blir glad av hallonsoda. Öppnar man kylskåpet över där står flaskan, med den rosa drycken, sprids ett leende på läpparna. Att dricka hallonsoda med sugrör en varm sommardag, i solen, är det bästa som finns!


Har den alldeles bästa smaken, en smak av sommar!
Alltid god, aldrig äcklig.
Lycka i flaska.
Leende.
Otroligt uppskattad.
Ni som inte gillar hallonsoda, har absolut missat charmen med det.
Sarahs älsklingsdryck.
Orkar dricka hur mycket som helst
Dissar aldrig Hallonsoda.
Absolut bäst.

Sarah gillar hallonsoda!

Ghostwritha Pews

Rebus



Den som klurar ut det här ska ha en eloge.

P

Solen skiner, himmeln är blå, Å va skönt det är att leva då!

En kvällsprommis på varamon B1 och B2 style.


Sarah


Linnea


Sen kom polisen


Ghostwritha Pews

Ziggy played guitar.

Och jag ska göra precis som Ziggy snart. Jag har inte spelat på väldigt länge nu och jag blir faktiskt lite gladare när jag gör det. Nu är jag lite lagom, härligt sliten i rösten med. Blir kalajs!

Igår var första dagen på jobbet och jag verkligen kastades in i det omedelbart. Började nästan omedelbart att vara med på deligering av medecin (som jag slapp att deligera själv som tur var) sen var det lite fika osv. Ett pass från 14-21 var lagom. Idag var det värre. Började jobba klockan 7 till 16:40. Hygien och sådana bitar var med idag och... Ja. Har man sett en har man sett alla kom jag på idag. Får försöka att vara tuff, men aa. He. Det kan vara svårt.

Skulle ut på ängarna och plocka blommor idag men jag orkar inte. Jag ska spela lite nu sen blir det sängen med boken. Tog en lång dusch, hamnade på sofflocket med chokladen och sen har jag lagat mat. Mycket mer hinner man inte med. I morgon på lunchen funderar jag på Tyckligerundan. Många av arbetskamraterna brukar stressa runt där så vi får se.

Nu ska jag varva ner med lite bra musik, gitarren och boken. Hörs igen i morgon då jag är ledig inför midsommarhelgen!

P

Dagens dag

Håller på att "äta upp mig" innan jobbet så att jag klarar att jobba 13:30-21:00 idag så för mindre än en timme sedan avslutade jag brakfrukosten Allan och nu sätter jag i mig lunch. Jag är stoppmätt alltså. Men vad gör man inte för sakens skull liksom?

Nu ska jag föna till mitt skatbo sen blir det som sagt jobbet. Vi får se om jag överlever, men det hoppas jag givetvis. Vore ju tråkigt annars, liksoom.


Simma lurre-banan, som Sarah skulle sagt.

P

Måndag

Jag taggar inför jobb.


Woho.


P

Rosa, sockervadd, bomull, dun, noshörningsungar!

It's all about you.

Nu är det mycket som händer här och dessutom har det hänt hudlöst mycket i helgen.

En vän vunnen och en försvunnen, så att säga. Anna flyttade hem till Kalmar idag. Och då gick lite, lite sönder inombors. Världens finaste Anna flyttade hem och man kan inte bara springa ner för en fika på stan längre, inte ringa och fråga om hon vill ha en matlåda eller bara gå ut och ta en promenad. Helt klart så kommer jag att åka som en vildbatting ner till Kalmar i sommar. Jag lovar. Jag lovade henne det. Världens bästa Anna, alltså.

Väntar på att en vän ska ringa (vi får se vem som känne sig träffad först?) och sen ska jag krypa ner i badkaret. Min nacke is killing mej alltså. Att jag måste headbang:at igår är ett faktum alltså.

Och visst är det så att för att kunna uppskatta stunderna tillsammans måste man sakna för annars vet man ju inte hur det känns att vara utan? Det tror jag. Det är jag minst sagt övertygad om!

Hörs i morgon då, för nu är det nattinatt här.

P

Rockthemickaflow

Ja, vad händer liksom? 

Har en Linnea som klagar på min svenska, Va fan jag har haft INGEGÄRD LINDAGRÄNG! Mitt favoritberg är Mount Everest om ni undrar, Favoritfärg lila. Favorit ord mat!

Annars? 
13 pers hos vice korpralen Oskar Andersson, jag svettas som ett svin och Oskar försöker sig på en dans till Freestyla, funkar inte så bra.

Nu kommer B1 lacka på min låt....vänta ni bara....hon gillade den visst :D

WÄOOOOOOOOOOOW hörs senare då! 

Smultronvin <3

Ghostwritha Pews

Janne!

Är man inte speciell så....


Han ska tydligen ut och cykla nu...

Ghostwritha Pews

WHAT!?

Sitter nu och uppdaterar mig om vad som hänt i övriga vida världen idag, på aftonbladets hemsida. så ser jag detta - lyckan är obeskrivbar!



Går in och läser, lyckan sjunker. Nobba pommes, ta bort brödet. Alltså, det är ju det som är gott, köttet skiter jag ju i!

Ghostwritha Pews


The one I love

Jag måste fått någon slags städmani. Nu ska jag gå igenom strumplådan, har plockat i ordning i både tvättstugan och på nedervåningen. Är man väl igång är det svårt att sluta.
Därför Can't stop med Red hot.




Fest äre.


P

Rockamackaphone

Beslöt mig för att städa rummet. . .







Efter!!





Och en Sarah!



Och en Sarah till!



En sliten jag!


Nu blir det Donken åt Sarah.


Pews


Pommesbricka med currysås.

Och jag måste motvilligt påstå att det faktiskt luktar curry i hela mitt rum. Klockan är snart halv ett och jag ligger fortfarande i sängen med neddragen rullgardin. Faktum är att det är lika bra eftersom regnet står som metspön i backen. Aldrig sett något liknande.
Även om det regnar idag så kan inte den här dagen bli annat än bra. Dagen kommer i alla fall få världens bästa slut. Hur är det man säger:
"Den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge"



För ett år sedan var det jag på de här dagen som låg i Varamon och var precis nyskilld från klassen. Man trodde aldrig att det skulle ta i runda slängar ett år att glida ifrån varandra så mycket.

Vissa ser man och andra har jag inte sett på ett år. Igår träffade jag Håkon som jag såg sista gången när vi skilldes åt på Harrys. Jag vill minnas att jag kramade om honom, och många andra, en sista gång innan man gick var för sig åt sitt håll. Konstigt det där. Kul att träffa Jennifer och Madeleine igår också. Det var väldigt länge sedan.

Tiden sätter sina spår!

Nu är det jag som ska dra upp rullgardinen, äta frukost och påbörja en grovstädning av mitt rum. Tvätta måste jag göra med. Sånt där skoj liksom som alltid måste göras.

Simma lurre-banan!

P

Nöjda studenter!

Idag har vi tittat på vännerna som tagit studenten. De vi firade allra mest var Malin, Fredrik och Oskar. Oskar fick vi dock inga kort på, he. Men Malin och Fredrik ställde villigt upp på en pose.




Sarah ville väl inte vara sämre hon.



Fast hon fick mjölksyra av att hålla Fredriks skylt.


Lill-Sofia


Malin!


Världens bästa Malin tog studenten idag. Världens finaste vän!


Fredriks ögon skelar, varför?



Nöjd!


Nöjd Sp06bei:are


Schuup!


Shake what your mum gave ya.


Det var så kvavt, men lyckat!


Nu åker jag och rider i åskvärmen. Det var liksom länge sen!


P

Malin Jelk

Det var ett år sedan Malin satt, utan mössa, avundssjuk på oss andra och firade studentmorgonen med oss. Nu är det Malins tur att få spriga likt en ko på grönbete ut ur skolan och aldrig behöva sätta sin fot där igen. Jag är glad för Malins skull att hon faktiskt lyckades ta sig till den dag hon står framför idag. Hon har inte haft det lätt men tack vare sin kämparglöd så har det gått.

Jag tycker du är bäst, Malin!

Nu ska jag åka iväg och fira henne. Hurra!

P

Tjugoett:nollåtta

Sluta jiddra - börja trolla och vips så har Sverige kängat in 4 mål. Där ser man. Zlatan, Källström, Majstrovic och Berg. Fyra var. Enkla siffror. Enkelt ska det va.


Annars då.
Jotack. Det är bra. Det tog ungefär tjugo minuter att reda ut det - jag mår bra! Jag mår väldigt bra, och med lite bekräftelse mår jag ännu bättre!
Jag är lite trött bara vilket min säng ska få råda bot på. I morgon är det jag som ska till gymmet innan utspringet, sen blir det ju stan en lång stund innan jag tänkte åka och rida en sväng nu när jag fått tillbaka min bil.

Nu väntar min säng, funderade på en glass men hoppar det.

Pews

Lycka!

Vet ni?!

Nu är jag ledig fram till måndag! På måndag börjar jag att gå brevid tre dagar på Vättergården, har bett om att få jobba så mycket som möjligt så jag hoppas att jag har mycket att göra hela juni, och därför kan byta lite tider i juli. Det vore det ultimata. Sen ska jag anmäla mig i vikariebanken till hösten med. Blir ju kanon det här!

Henke pratade om att Catania är till salu. Vad säger du Sarah? Ska vi slå till?

P

So I say thank you, I'm a lucky man.

Det är helt ofattbart hur en man kan göra en så lycklig. James alltså. Han behöver bara dra några korta strofer så har jag svårt att slita mig. När han sjunger om hur Precious Love gör honom så lycklig blir man ju inte ännu lite blödigare.

Men nu var det ju så att jag var på väg till jobbet.

Hittade en fin bild på mig och Sofie från studenten för ungefär ett år sedan. Tänk vad tiden går fort!

P

Socker

God morgon har knäckebröd, juice och jordgubbar i mun. Det regnar dock ute.

Men annars då? Jag är jättetrött trots att jag sov nio timmar i natt, jag ska åka och jobba till elva och vid ett blir det utbildning idag igen. Tanken var också att Anna och vi skulle göra en potatisgratäng och sätta och i parken och smaska i oss den, men jag tror gratängen får vänta tills i helgen. Vädret är ju som sagt inte hel-lajbans idag.

Lite sång och musik på Petrus Magni blir det och det känns ju himla nödvändigt. Undra hur många som ens kommer vara där? Sånt märks.

Nu ska jag fortsätta på frukosten, anfalla ananasen och föna håret.

Puss på er.

Like a rainbow

Rhododendro är svårt att stava till med herregud, Sarah. Du hade ju noll koll. Haha.

Det är två låtar nu som går varma hos mig, det är:






Den andra får ni smaka på någon annan dag!

Puss på er!

Hämtar du mig i 3:e rodendendrohnbusken?

Måndagens intag:

Mango


3 destorexol ( ja stavningen är åt helvete)



Sourcreme and union chips, inte less fat dock...



Ghostwritha Pews

I wonder if you have the same dreams?

Shit pommes vilken dag!

Utbildningen gick bra - men var lång och tråkig. Alltså långtråkig.
I morgon är det mer in på att lyfta säkert, basal hygien osv. Det suger. Men det är viktigt. Och äckligt.


Jag ska snart hoppa i säng eftersom jag snart kolar vippen sittande. Bil(fan) är tillbaka på grusgången och hela kalaset gick på 2100 kr. Mm, fina pengar. Stryk honom mothårs, rugga och riv honom i huden, det var tipset.

Natt i på er.
Jobb plus utbildning i morgon med, sen till Motala.

P

Fråga

Alltså vem vann Europavalet?

Ghostwritha Pews

Frisk som en lärka!

Life isn't rättvist.

Nu vill jag ha min gamla, skrotiga rosthög så att jag kan ta mig in till Vadstena. Det är helt otroligt vad jag kommer uppskatta min Silver-Bettan igen när jag får tillbaka den för det är pinsamt så handikappad man känner sig utan den.

Men i alla fall.

Kvällen igår var rolig fram tills vi hamnade i den största kö i Måndagsklubbens historia. Vi stod från halv tolv till halv ett och köade. Det var dessutom smockfullt när vi väl kom in så trängseln var påtaglig. Trots det och att man hade nyktrat till en aning så gav Måndagsklubben ändå på en rätt okej kväll. Det var många välkända nunor som man kunde få catcha upp lite med.
Hemma i sängen var jag 02:45 så det var ganska starkt jobbat. Somnade nog ganska exakt vid tre.

Nu ska jag åka in till Vadstena på ubildning inom älderomsorgen så att jag är fit for fight för mitt nya uppdrag på Vättergården. Det är med skräckblandad förtjusning. . .

Hörs då!

P

In i DiMmAn!

Nu är vi på gång, festen har precis börjat och kvällen är lång. Jag har på mig min allra mest partiga party-tisha så nu kan inget bli fel!

Hörs då!

P

Och så var det just det där med velandet..?



Vi kanske festar till det i kväll med? Tanken var ju det från början, sen ångrade jag mig, sen ångrade jag mig igen, nu blev jag övertalad att inte gå ut för att sedan bli övertalad igen. Okej. Let's decide.

Okej. Nu är det bestämt.


P


It's my birthday!



Haha. Jag uppdaterar min önskelista lite eftersom det bara är 16 dagar kvar tills jag fyller.

Wä - wä - wä!

:)

P

Dagens mat

Sarah och jag har börjat med en ny grej, dagens mat.


Här har ni lördagens mat: Kycklingcurry Baugette



Här har ni söndagens mat: Kladdkaka



Här har ni måndagens mat:


Hoppas ni finner inspiration!

P


Beate Johansen


På tal om något helt annat.

Nu när Tove är hemma så slog det mig att jag faktiskt har en annan svunnen Norge-pärla. Längtar innerligt till den dagen man får träffa henne igen. Tror nog allt att det blir en visit i oljelandet innan sommaren är slut, måste få återuppleva de gamla dagarna.

Beate - saknar dig!


P

Hela sommaren är en enda lång fest.

Jag fick gå upp jättetidigt i morse - inte kul. Jag var dessutom helt död när jag vaknade vilket inte gjorde saken bättre. Sprang lite ärenden på morgonen, hämtade T-trean på Katarina och timrapporten på S:t Persskolan och fyllde i dem samt lämnade in dem, jag hade seriöst dött om jag inte fick någon lön i juni heller.

Sen åkte jag till Vättergården i Vadstena på arbetsintervju. Alla arbetsintervjuer jag varit på hittills har resulterat i jobb. Det är rätt coolt! Så från och med i morgon är jag timanställt även där, har vecka 29 och framåt bokade för jobb. Det kanske inte var de bästa veckorna men, det löser sig. Vill jag komma iväg i höst på en tågluff så är det ju bäst att jobba på!

Nu var tanken att jag skulle åka och hämta Sarah för att göra stan en snabbis. Varför vet jag inte riktigt... Men det löser sig.

Simma lurre-burre.

P

Nathalie is back in town!

Idag har jag äntligen fått återse Nathalie som spenderat ett antal månader både i Thailand och Ghana som volontärarbetare. Vi kom fram till att bortsett den stunden på stan tidigt i våras så sågs vi senast på studenten för exakt ett år sedan. Tiden har bara flugit iväg, spipprat som sand genom fingrarna. Det var i alla fall roligt att se hennes välbekanta nuna.
Träffade även Hanna, Tove och Lisa med. Mycket skvaller och tjejsnack - me like.

Nu är det jag som ska hoppa i säng, för i morgon är det arbetsintervju!

P

Mhm?

Henke säger:
Jag tyckte Karl XII gled förbi utanför på en båge..?


P

Gajd i Vassna




Idag var Sarah, jag, Ivana och Anna i Vadstena på lite guidad tur. Det slutade i en bildbomb.
Sarah står på kartan - går dit näsan pekar.



"Ta inte kort på mig, tjejer, för jag har inte kammat mig..."



Anna under guldregnet.
"Kanonkul!"



Ett, två, tre, fyr, ett två, tre, fyr.



Dunderpepp på Klosterkyrkan!



Lyckan i Annas ögon. Den är påtaglig. Lycka, ren lycka!



Eh, dah?



Syrenerna.



"Men hallå, lyssna då förhelvete!"



Men skitunge!



"Under 1400-talet restes den första försvarsfästningen i Vadstena..."



Tappad 1 och Tappad 2.



Ertappad!



Världens bästa Anna Fest.
Jag kommer verkligen sakna henne när hon återvänder till
Kalmar. Utan henne är det ju aldrig riktigt fest...


Det var vår dag i Vassna. I kväll väntar Hany. Tove och Nattis. Mysigt!!

P





Upp, upp och iväg!

Nu har jag tvättat, fönat och plattat håret. Nu är jag alltså redo för lite guidning i Vadstena. Wä-wä-wä. Kanske ska slå på stort och köra på en röstning också, vi får se.

Hörs sen då!

P

Upp, upp och iväg!

Nu har jag tvättat, fönat och plattat håret. Nu är jag alltså redo för lite guidning i Vadstena. Wä-wä-wä. Kanske ska slå på stort och köra på en röstning också, vi får se.

Hörs sen då!

P

Phoooufh!

Underbar morgon, mina vänner.
Solen strålar - nej
Guld i mun - nej

Men oavsett vad så fick jag se att Hanna uppdaterat sin status på fejan. Hon står i Safariparken och behöver vatten till kylaren med älgarna runt knuten. Värre kunde jag ju alltså haft det.

Idag så är det Vadstena som gäller med en guidad tur för allas vår vän Anna Fest sin bestämt sig för att flytta ifrån oss nästa helg. En chokladboll på det och vidare in till Motala för lite mys med Hany och Toffsan i kväll. Hoppas på en trevlig - snabb - dag.
Hoppas närmare bestämt att de kommande veckan går super-duper snabbt.
Måndag är det arbetsintervju och måndagsklubben och antagligen en utgång. Tisdag räknar jag med att må skit. Sista dagen som Tove är hemma. På onsdag är det bara en lång väntan med jobb, hoppas på att jag kan få rida lite även om jag inte har någon bil. På torsdagen är det studenten och vi ska fira Fredrik och Malin som väntar på sin tur nu. På fredag vet jag någon som kommer hem!

Nu ska jag googla lite fakta om Vadstena slott. YES!

P

"Det står noll ett til Danmark.."

Dagen blev inte så förpestad trots allt, även i fall bilfan gick sönder.
Rausade efter maten vidare till Olearys med Sarah, träffade Robin och resten av gänget.
Kvinnor i en testosteronstinnad lokal med landskamp på tv är inget bra - det var erfarenheten jag lärde mig utav kvällen. Bättre är en glass på Donken, taxi och ett evigt nattsamtal på Med eller utan. Jag har haft kul, kanonkul!

Hörs i morgon. Då är det jag, Ivana, Sarah, Anna och kanske Sofia som ska gå på guidad tur i Vadstena. Googla lite fakta om slottet osv, osv. Men... Ibland är man dum och lovar saker, antagligen på fyllan.

Hörs i morgon, nattinatt.

P

Fest äre.

L i n n e a - säger:

så ring inte mig i kväll om ni behöver skjuts, eller jo. jag kan ju ta en på pakethållaren.

Soofija - FEST säger:

haha as bra

L i n n e a - säger:

får åka flera gånger...


Sug.


Men skiiit.

När man mår bra och vill fortsätta att må bra, vara lycklig i en vid värld utan några bekymmer släpps fetaste bomben, någonsin.

Bilen = sönder.

Bieln = dö!

Jag hatar den.

Jag ska försöka inte dränka några oänderliga sorger i kväll men jag blev bara så opepp på allt nu. Vill jag vara själv? Vill jag dra huvudet i något hårt? Vill jag träffa vännerna? Vill jag i stort sett bara äta glass? Nae, jag vill ha mat och det är omedelbart.

Hej punkt

Shit kycklingcurrybaugette!

Nu är jag hemma och det måste jag meddela är efter en himla många om och men. En rolig kväll i dess helhet med en hel del busstreck från fröken Gustavsson. Slutade med att hela Harrys fick utrymmas på grund av att hon hade råkat dansa in i en dörpost med ett brandlarm på så hon drog igång hela karusellen. "Leave the building immediately" varvades med "Det brinner, lämna byggnaden omedelbart". Vi fnissade tyst för oss själva, 01:40 stod alla och trängdes i kön till jackorna tack vara självaste fröken G.
Inte kunde sprinklersystemet sättas igång heller. Det hade varit mucho coolare om alla hade kommit ut dyngsura och genomvåta. Precis som en riktigt dålig tonnårs-AmericanPie-historia.

Ursäkta alla stavfel då jag varken hade tid eller ork att rätta.

Slip tajt nu.

P

Nu är det bara en pappa som fattas.



Spice Girls får verkligen de här rotfrukterna att svänga sina
lurviga i ugnen alltså. Väntar med spänning
på hur det kommer att smaka. Det och honungsmarinerad
kyckling kan ju ínte bli fel.
Lovar.


P

Hela världens lycka samlad i mig!

Nu ringde det helt plötsligt från Vättergården! Nu har jag fyra, hör på nu, FYRA, sommarjobb.

Glade Galten
Folkets Hus
Lecora
och nu
Vättergården

Skitbra. Och nu kommer solen fram med. Kan det OM MÖJLIGT bli bättre? Nae. :)

P

Alla har fått nog av mig!

Weäeäeä.


Här skulle ett klipp på Mado Diaos Dance With Somebody varit men eftersom det inte ville sig riktigt idag så får ni simulera ett klipp på dem. Yviga pojkar med förstora gitarrer. Nae, det var ju Håkan. Men. Aa, i alla fall.

Jag sitter med Maggio i högtalarna, gitarren i handen och Brolle på ackord så det är en smula rörigt i min värld just nu. Jag vet dock att det är fest i kväll, men innan det ska jag hinna med att rida och laga mat åt mig och far. Funderar på en plankstek kanske? Något liknande blit det i alla fall. Det var länge-länge-länge sedan jag åt mat med min pappa. Mysfaktor!

Tar med mig kameran till Mazarinne idag med så kanske Vilma kan hjälpa mig med ett kort eller sju. Nu ska jag äta sen lunch, men det är ju lungt!

P


Go Go Dolls och tandborstning innan jobbet

Smuktron, jordgubb, jordgubb, hallon, blåbär, jordgubb, smultron. Äh. Samma sak. ; )


Nu har jag en tandborste i munne och löddret börjar bli så massivt att jag måste spotta i vilken sekund som helst. Idag är det i alla fall jobb 10-13 så jag är icke anträffbar. Efter det åker jag och rider sen är det bara hem och laga mat till mig och pappa (som får besök idag!!) och sen blir det att dra vidare mot Borensberg, om allt klickar.

Hörs i eftermiddag då. Slår vad (aj) om att Sarah håller ställningen här.

Peus

Nattelinatt.

Även denna dag verkar ju ta slut den också! I morgon är det Sarah, jag, Ivana, Sofia, Sofie, Christopher och Anna som taggar sönder inför en härlig kväll ute. Det blir tydligen en hel del Magnus Uggla och även lite Spice Girls. Tror det blir allt jämt bra! Lite bubblande jordgubbsvin på det också så kan det ju inte gå helt fel.

I morgon börjar jag jobba klockan tio, då ska jag ha ätit frukost, packat partykläder, alla grejer till kvällen och ridkläder därför kräver det en god natts sömn. Slår dock vad om att jag inte kommer kunna sova förän runt halv tolv i alla fall. . .

Men hörni! Ta hand om er!

P


Om ni inte visste..?

Dagen blir ju bara bättre och bättre.
Började med en kanonbrakfrukost, några gulliga barn på skolan följt av en fika och catch-up med Sarah, Sofia och Hanna. Sen blev det gymmet en sväng och mat på det. Med en mango i magen och ett telefonsamtal rikare så kommer jag somna gott i kväll.
Rätt ord kan få vem som helst att skina upp och få dagen att bli mycket lättare.

P

Samma visa, varje gång.

Varför är det alltid likadant på gymmet? Alltid, jämt, oavsett tidpunkt. Alltid.

Jag tar ALLTID skåpet längst in till höger direkt när man kommer in. Det gör att man inte har någon på sin högersida och därför kan ha hela bänken för sig själv. Skitbra. Tills något annat ljushuvud räknat ut att "tar man skåpet jämter det som är längst in till höger får man nästan hela bänken för sig själv!". Det försvårar ju liksom lite för mig, så att säga.
Inte nog med att det alltid är något kollie som tar skåpet, vilket retar mig, så kommer alltid denne person från duschen/gymmet/toan samtidigt som mig och måste självklart in i skåpet. Så tji fick jag - nu får jag i stället stå och trängas med inte ens en centimeter till övers.
För jag har inget emot att behöva stå nära för att klä på mig. Inte heller har jag någonting emot att handdukstorka mitt hår i höjd med deras sminkning. Inte heller har jag något emot att visa mina håriga armhålor när jag ska dra på mig min deo. Nej, inte alls. I själva verket har jag ingen personlig zoon alls och alla är välkomna att vara liite för nära mig hela tiden.

Nästa gång tar jag skåpet näst längst in till höger. Stackars den sate som tar skåpet allra längst in till höger. Smaka ska gammal ost göra! Så det så!

P

Födelsedagsbarn!



Grattis till Frida på hennes 21 års dag!

Stumpen, älskar dig!!

P




Off and go.

Strumpor var det ja.... Strumpor. Jag ska kolla i bak på bilen. Där vet jag i alla fall att mina skor ligger!



Japp, där var skorna plus att jag hittade ett par strumpor!



"I'm blue dabedidabeda..."
Idag är jag blå från topp till tå, det kallas inte framförhållning när man packar tre dagar tidigare. Hm...

Meeen nu åker jag och jobbar. Sejo.

P

P

Pling, pling, plong.

Morgonen kan ju inte bli mycket bättre. Melon, jordgubbar, färskpressad juice och knäckebröd till frukost. Det är till och med bättre än hotellfrukost. Det som satte kronan på toppen är "Ordinary people" med John Legend som strömmar ut ur mina högtalare nu.
Jag tror jag ska firra en dusch, sen blir det jobba mellan 12-14:15, sen blir det stan med Sarah och möta Hanna för en fikning och för att ta igen tappad tid. Har inte träffat Hanna ordentligt sen... öh... Aaa..?

Men nu blir det att dra upp musiken, in i duschen och avsluta med lite smink.

Ha de!

P

Easy up!

Från en läsare:

Förövrigt är du en jädrans vacker tjej! :)


Ibland är det lätt att leva. Ibland är det svårare. Ibland är man vacker. Ibland har man en dålig hårdag.


P

Sofia och Sofia!

Raggen och Taggen vill äta glass med Piff och Puff i morgon.

Ledsen att jag är lite sen bara...

P

Kom igen!



Det är helt otroligt hur en dag kan vända bara sådär. Jag är glad att den gjorde det. Nu ska jag titta i fall min insändare kommit med, äta lite mer exotiska frukter och sen blir det nog ett bad. Jag är en liten badkruka när det gäller lägre än 30 grader men är en baddare på att bada i badkar!

Tack vare vänner mår jag som jag gör. Fick det här sms:et av Sarah idag:
Du har massor med kompisar som bryr sig och oroar sig när du är ledsen och vill inget mer än att du ska vara glad. Du har ett jobb och två sommarjobb. Du har hittat tillbaka till hästarna. Det är snart sommar (bortsett dagens hagelstorm) och snart fyller du tjugo, världens bästa ålder!

Och det är sant som hon säger. Min kalender må vara rörig, men fylld med underbara saker och event hela sommaren. Jag måste säga att livet är underbart.



Ett mindre kaos som ger mig styrka varje dag!


P

Ja, hela världen är så underbar bara man får ett svar!



Och det fick jag...



Det är enkelt när ett brev med handskriven adress från rätt avsändare kan få en att må så bra. Ett vanligt vitt kuvert, med rätt poststämpel med rätt innehåll. Ett papper med fyra enkla bokstäver.

Idag är jag stark!

P

Ja, jag känner mig lite piggare. Bara lite.

Kycklingen är i micron, jag sitter här i ridkläder (usch!) och magon ligger i magen. Gillar när det är extrapris på exotisk frukt på konsum. Två meloner och en mango fick följa med mig hem. Tror jag ska byta ut dubbelnougat-begäret mot mango, det måste vara rätt mycket nyttigare och är precis lika gott.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det Linneas kycklinggryta med cous-cous. Mumma!


P

Planer för dagen

Idag kan jag inte påstå att jag är uppe med tuppen. Klockan ringde för en halvtimma sedan och jag for upp med hjärtat i halsgropen och undrade vem som skjöt på mig. Men jag vaknade i alla fall till ordentligt.

Jobb 12:20-14:40 och efter det åker jag bara hem och byter om innan jag äntligen ska få åka till Mazarinne igen. Känns som en halv evighet sedan  jag red nu så det ska bli mysigt. Hoppas vinden hinner mojna lite innan eftermiddagen för annars vet jag en som kommer vara skapligt stirrig.

Ja, egentligen är det väl bara att packa in sig i bilen nu då. Synd att man ser ut som sju svåra år i ansiktet och är svullen osv, men faktum är att allt känns mycket bättre idag. Idag är jag starkare.

Hörs i eftermiddag då!

P

Sena kvällstankar

Nu har jag uttryckt mig i skrift för känslor jag burit på i nästan tio år vilket ger en känsla av att falla platt. Mycket finns kvar inom mig men det mesta har jag nu fått utlopp för. Att få vara liten i pappas varma famn kändes också bra. Att få bara barn för en stund igen och fälla tårar obehindrat. Det omfamnar det där lilla som gör ont inuti en för en stund och hjälper en att resa sig upp, stark, igen.

Vissa andra saker gör att vissa dagar är såklart lättare än andra. Jag visste vad jag gav mig in på men när känslorna blir för stora svallar de lätt över. Det gör alltid ont att sakna någon men det gör ännu ondare när man vet att det tar lång tid innan man ses igen. Det som värmer är att man vet att man på något sätt har en riktig vän, som alltid lyssnar och finns till. Om inte direkt i alla fall i tankarna.

"Är det värt att kämpa för?" frågade en vän och jag har inget annat svar än att det är klart det är. Jag har aldrig varit så lycklig och känt mig så obehindrad av omvärlden som när jag träffar denna vän.

Jag har pratat om det där badet sedan jag vaknade vid halv sex och nu ska jag ta mig i kragen och hoppa ner. Det kan få bli en bra avslutning på en annars ganska kass dag. Det är väl ändå tur att man har vänner och familj som bryr sig när man känner sig deppig och låg. En pappa som gör varma mackor på beställning och köper hem choklad i obegränsad mängd. Hade jag inte haft det hade jag inte varit där jag är idag. Vänner och familj alltså. Inte chokladen...

Ta hand om era vänner där ute. Det är viktigt, men viktigast är att ta hand om sig själv.

P


Förbered er på lång läsning

Att vara ett skilsmässobarn

  

Jag lever i en så kallad "modern familj". För er som inte hört begreppet innan så innebär det att man lever i en familj där mannen och kvinnan redan har barn från ett tidigare förhållande. Plastsyskonskaran kan bli oändlig men i min "familj" är vi bara fyra platssyskon.

För ett tag sedan var jag på 18-årskalas hos min mammas nya mans systers mans son. Ni hör själva hur det låter. Där var också födelsedagsbarnets biologiska pappa, platspappa, plastsyskon, nya syskon och biologiska syskon. Sällskapet blev uppåt 40 personer.


Jag är ett skilsmässobarn sedan sju år tillbaka och har idag lärt mig leva i situationen. Värre var det när man i tonårsåldern, vilsen i sin personlighet, knappt visste vart sina nycklar på nyckelknippan ledde. Ett tag hade jag tre "hemnycklar" men var det då tre olika hem?

Att känna sig vilsen är verkligen en av bieffekterna när föräldrar separerar. En annan bieffekt är också att lära sig leva i två helt skilda världar. Hos mamma är det vissa regler som gäller, att man ska hjälpa till med maten och man ska dessutom städa rummet minst en gång i veckan. Hos pappa hade vi städhjälp, åt aldrig gemensamt på kvällen och jag fick duscha hur länge jag ville eftersom varmvattnet inte tog slut lika snabbt.

Att leva i dessa helt skilda världar vande man sig vid ganska snabbt. Man fungerar lite som en kameleont och smälter tillslut rätt bra.


Dessutom medförde detta också att man tvingades att planera. Jag valde att bo vissa dagar i veckan hos mina föräldrar. Den ene bor flera kilometer ute på Vadstenas landsbygd och den andra bor i Motala. Det blev ett pendlingsavstånd på nästan tre mil, utan bussförbindelse. Att man glömde sina badkläder när det var skolsim gjorde inte saken lättare och att gång på gång tvingas förklara för läraren att man inte kunde åka hem och hämta dem, skolböckerna eller läxan som skulle ha varit inne förra veckan, gav alltid ett minus i anteckningarna.

Den ekonomiska frågan gjorde också det svårt med garderoben. Att ha dubbla uppsättningar jeans, skor och gymnastikkläder var inget alternativ i min värld. Jag fick helt enkelt bo i en kappsäck.

Varevig dag släpade jag en stor hockeytrunk fram och tillbaka till skolan med läxböcker, vidare till stallet med ridkläderna, hem igen med skolkläder tills nästa dag. Packade om väskan. I med gymnastikkläder, necessär, läxorna, pärmen, skolkläder och inte fick jag glömma ridkläderna, ridstövlarna och stalljackan. Framförhållning och planering var något jag var tvungen att lära mig annars hade min tonårstid aldrig fungerat.


Idag bor jag i bakluckan på min bil. Det fungerar rätt bra det också. Där har jag allt jag kan tänkas behöva under en vecka. Locktång, ridstövlar, skärp, kläder, skor, hårspray, regnkläder, ridbyxor, gummistövlar och ungefär fyra olika jackor. Det har såklart varit ett problem för mig men idag har jag hittat en lösning, däremot saknar jag att inte ha en garderob där nytvättade kläder hänger på varsin galge, sorterade efter färg och strumporna i en låda. Nej, nu ligger de minsann huller om buller i olika kassar, väskor och plastbackar i bak på mitt silvriga vrålåk.


Något som jag idag reflekterat över som kommit som en bieffekt av att vara ett skilsmässobarn är den eviga ekonomifrågan. Jag gick under gymnasiet en idrottsprofil med inriktning ridning vilket mer eller mindre krävde tillgång till egen häst. Jag hade förmånen att få låna en ponny utav en vän till min ena familj. Att dela upp stallkostnader, skoningar, försäkringar, tävlingslicenser, medlemskort, träningar, tävlingsavgifter och utrustningskostnader mellan familjerna var ett helt företag. Fick man en oväntad utgift en månad blev det ett himla liv och som oftast försökte jag lösa det på egen hand. Att slänga upp en faktura för en veterinärkostnad på tusentalskronor fick inte förekomma, då det hade ödelagt hela vår, redan tajta, budget.



Det är trots allt barnen som drabbas när föräldrarna skiljer sig. Förhoppningsvis klarar de av att bo i närheten av varandra och skapar därför inte stora bekymmer för barnen. Men det finns de föräldrar som drar iväg milsvids från deras barns hemort där skola, vänner och andra aktiviteter finns. De barnen tycker jag synd om och jag kan samtidigt känna att jag har haft det rätt bra ändå.

Jag hörde om en familj i Stockholmsområdet för några år sedan som gick isär. I samband med händelsen köpte/hyrde den nysplittrade familjen ytterliggare en lägenhet. Barnen bodde kvar i lägenheten där familjen bott tillsammans innan. Varannan vecka flyttade den ene föräldern in samtidigt som den andra bodde i den andra lägenheten en bit bort. Nästa vecka var det byte. Barnen bodde kvar i sin lägenhet men den andra föräldern flyttade in. Snacka om att underlätta för sina barn. Detta måste vara en förmån för barnen vilket måste ha gett dem chansen att inte bli så splittrade som barn idag kan bli av att flytta fram och tillbaka.


En annan bieffekt var att alltid vara ett bekymmer. Var det inte pengar, så var det säkert skjutsningar. Var det inte skjutsningar så var det nya byxor eftersom de andra sprack. Hur man än vände och vred på situationen så kom man alltid att vara den där som skapade problem. Man var alltid ett bekymmer ekonomiskt eftersom man var en vandrande kostnad på två ben. Det handlade alltid om mat, kläder, försäkringar, hobbys eller aktiviteter med kompisarna. Det handlade om den föräldern som slapp betala, inte den föräldern som fick chansen att ge sitt barn nya skridskor till hockeyträningen, gav den möjligheten att få följa med på skolresan eller chansen att mätta en tom mage. Var man inte lika mycket hos båda föräldrarna blev de löpande kostnaderna större hos den ena familjen och mindre hos den andra och eftersom det alltid känns för barnet som att föräldrarna strävar efter att ha ett så billigt barn med så lite utgifter som möjligt så drar man sig som barn för att följa med vännerna på bio eller ens fråga om den gemensamma klassresan. Som det skilsmässobarn som jag är så kan jag inte påstå att jag har missat chansen att umgås med mina vänner, absolut inte. Det handlar givetvis om att prioritera. Jag valde bort dem och satsade på min idrott i stället, vilket jag ångrar bittert idag.



Det som jag idag stör mig mest på är diskussionen om "barnledighet". Jag vet inte hur många som hört talas om den men jag hör den titt som tätt och jag kan inget annat än att bli riktigt förargad. Min mammas nya mans systers nya man sa en dag när vi var där och fikade att:

- Det är så skönt att vara barnledig nu i två helger.

Jag förstår tanken. Barnen binder ofta upp föräldrarna och speciellt när de blir lite äldre då de kräver skjutsningar, veckopengar och andra sorters uppbackningar. Men varför väljer man att skaffa barn när man känner en lycka i att få vara "barnledig"? Vem fick föräldrarna att tro att man kan vara förälder på halvtid eller deltid? Att vara förälder är ett heltidsjobb. Har de glömt det? Hade inte föräldrarna valt att separera hade de aldrig fått chansen att vara "barnlediga" förutom korta stunder en fredag eller lördagskväll när barnen blivit äldre och kanske är borta hos några vänner. Då förstår jag att man som förälder uppskattar den stund man har för sig själv men när man tvingas dela sina barn med en annan och bara har dem hälften av den tid som man som familj skulle ha haft tycker det är skönt att få vara barnledig måste jag erkänna att jag tycker att de tänker fel. Jag blir så illamående när jag tänker tanken att föräldrarna i dagens samhälle väljer att spendera mindre och mindre tid med sina barn. Som förälder ska man sträva efter att få så mycket tid gemensamt med de barn man har som möjligt eftersom moderna familjer blir allt vanligare och vanligare.

I mina ögon ska man inte skaffa barn om man inte är förberedd på att varje dag dela deras problem, sorg, glädje och svårigheter. Man ska dela deras vardag och stötta dem. Inte på halvtid eller deltid. Man är alltid en förälder och ska alltid finnas till hands. Det innebär också vissa förpliktelser men samtidigt oförutsagda händelser.



När ett barn får orden "du är hos pappa den här veckan så jag tänker inte betala skolresan" eller "du vet vem du ska fråga om skjuts den här veckan eftersom du är hos din mamma och inte hos mig" tar det sönder dem bit för bit och gör dem så vilsna att de knappt vet att de känner sig välkomna hem. Om de ens känner att de har ett hem och inte ser deras kappsäck eller senare, deras baklucka på bilen som deras hem och bara stannar till på olika adresser för att få någonstans att sova.


P


Bilder från Omberget och japp Sarah visste inte att det var Vättern...

B1's hemliga ställe.



Solnedgång



Drottningmyran som kom krypande delad i två delar och jämförs här med en zoo godisbit.



Mer bilder kan inte Ghostwrithan erbjuda men Anna fest kan...

Ghostwrtiha Pews

Min att-göra-lista

Min att-göra-lista uppdateras

För de som inte hängt med i bloggen sen den startades i september, av anledningen till att hålla mina vänner Sofie, Hanna, Beate, Malin och Tove uppdaterade om livet i Mullsjö, så kommer nu en uppdatering om mina kall i livet.
Jag har alltså en lista som fylls på titt som tätt. Nu har jag inte uppdaterat den på väldigt länge och ska nu se i fall jag kan stryka ännu några punkter eller fylla på med några nya kommande livserfarenheter.


O Flytta till Manhattan
O Ö-luffa i Grekland
O Åka till Gothland
O Flytta ihop med Tove och Beate (och Hanna?)
O Flytta hemifrån, på riktigt
O Få ett riktigt jobb med riktig lön
O Adoptera minst ett barn
O Göra X och X innan jag dör (Denna punkten förändras dock lite allteftersom)
O Resa jorden runt
O Ta truckkörkort
O Få en anständig inkomst
O Ta BE-kort
O Sätta upp ett mål med sommaren
O Ansöka till Kolmården
O Ta hand om mina vänner
O Besöka Spanska ridskolan
O Skriva högskoleprovet
O Söka utbildning och komma fram till vad jag vill bli
O Fylla 20 år den 24:e juni och fira det med mina absolut bästa vänner
O Besöka Tove och Beate i Oslo som jag så länge har tjatat om
O Åka till Öland på midsommar med Sarah och resten
O Gå på
Metallica den 18:e juli tillsammans med far, bror och vän?
O Byta olja på bilen... Samt vindrutetorkare...
O Skriva en insändare till Motalatidningen om från mitt perspektiv att vara skilsmässobarn

Några punkter är ikryssade i alla fall!

Ø Jobba i tävlingsstall som hästskötare/groom
Ø Åka på skåneresan
Ø  Lova mamma att städa rummet & tvätta och genomföra det
Ø  Sluta skämmas för mig själv, jag är vacker!
Ø Åka till Thailand igen
Ø Skaffa gym-kort och börja träna
Ø Skaffa ett sommarjobb (Har ju trots allt både Glade Galten och Lecora. . . )
Ø  Bli lite mer vuxen (Jag har köpt en almanacka som jag använder dagligen. Dricker dock inte kaffe än, äter heller ingen sill)
Ø Kolla efter sommarjobb i Linköping (Letade lite, slutade leta...)
Ø  Ta hand om mina vänner (Står fortfarande kvar ovan, jag försöker alltid ta hand om mina vänner och det ska man aldrig sluta med!)
Ø Träna mer målmedvetet (Tränar för att jag tycker det är roligt och skönt, inte för att jag ska gå ner i vikt och bygga maffiga muskler, ett stort framsteg för mig!)
Ø Överleva vikariatet onsdagen den 4:e och torsdagen den 5:e mars


Om man ser det svart på vitt så är jag rätt nöjd med mitt liv nu. Jag känner ingen stress när jag ser listan heller, som jag gjorde förr. Jag har absolut ingen tidspress att hinna med allt, jag har hela livet framför mig. Jag kommer hinna även om jag tar det lugnt!

P



Powernap:at 1,5 timme - fortfarande trött.

Okej. Det blev ingen hatt. Det blev en bikini. För 300 kr. Det hade jag ju inte råd med. Egentligen. Men. Den kommer nästa vecka så nu är jag ungefär så här mycket gladare.
Nu ska jag bada i mitt badkar.

P

I told you so!

Vad var det jag sa?

Jag mådde inte fina fisken idag, det kände jag redan i morse. Kom hem från skolan vid fyra-tiden, somnade på soffan och sov till halv sex då pappa ringde och väckte mig. Men det som står på listan idag är:
- Äta onödigt mycket choklad
- Göra varmamackor
- Bada
- Titta på House
- Spela en svängom på gitarren

Juste. Ska nog kolla in den där hatten på H&M också. Nu blev det helt plötsligt mycket att göra.

Hörs sen.

P

Simma lurre

Jaa, så att så är det med det.

Lite trögstartad är jag idag och fick precis reda på att det är matte och teknik som gäller idag. Alltså. Jag vet inte. Tror jag droppar outfiten jag satte på mig. Den känns inte så teknisk. He.

Annars idag då, jobb 12-15,30 på Petrus Magni. Efter det vet jag verkligen inte alls vad jag ska göra. Jag hade ställt klockan på 09:45 för att jag skulle hinna träna innan jag åkte men hade ont i halsen i morse så jag skippade det. Nu känns det bättre så jag kanske ska försöka hitta på någon fysisk aktivitet efter jobbet. Red inte igår och ska troligen inte göra det i dag heller. Mazarinne longeras och vilar i två dagar nu. Hon ska få lite semester snart eftersom hennes utveckling har gått så himla snabbt.

Nae. Nu ska jag väl ta och packa ihop det sista, bädda sängen och dra på mig lite smink. Ni får ha det liite bättre än mig idag för känns som det kommer bli en rätt tråkig dag för min del.

Off and go för lite wörk och pengar.

P

Kort inlägg

Morgonstund har vem då i mun?

Vaknade för en yttepyttestund sedan. Upptäckte att Ivana hade uppdaterat med lite bilder från igår. Här kan ni se dem.

Nu blev jag dessutom akut kissnödig. Hörs sen!


P

Sov gott, alla mina vänner. Även de jag inte känner . . .

Och så var det ju just den här sov-biten som man kanske skulle ta tag i. Nackdelen med sköna sommardagar är att det blir så varmt på rummet. Dessutom har jag en böld som liksom bitit sig fast i ryggraden i svanken och gör så in i sjuttsingen ont. Jag säger ju det, böldpest smittar och sätter sig så småningom på nerverna. Det kommer droppa ut hjärnsubstans ur bölden om några dagar. Uäk.

Och jag menar det!

Nu ska jag klappa igen här. I stället för att räkna får i kväll ska jag räkna dagar. Bara tio stycken kvar, och det klarar jag! Att räkna till tio alltså. . .

P

Hittade en fin, bortglömd bild



Jag har en vän som kommer bli minst huuundra år. . .

Vissa vänner har man ibland, vissa har man för alltid.

P

I know that it's a wonderful world

Ni kan aldrig ana hur bra min dag har varit. Ana -  Anna..? Ja, jag åkte iväg och plockade upp Anna Fest förut och drog till Varamon. Det blev alltså vid femsnåret en premiär i Varamon och ett litet dopp på det. Det låg nog säkert runt arton grader i alla fall. Där låg vi en bra stund, tills jag åkte hem och åt mat.

Hade förvarnat Anna också på att vi skulle kidnappa henne i kväll. Ivana, jag och Sarah åkte iväg till Östen i Verkstan och köpte dricka, godis, färks frukt, glass och syfilis sen tog vi repan förbi Anna och plockade upp henne. Överraskade henne med en tripp till Omberg. Kvinnan har aldrig varit där och jag slog på stort med att visa henne mitt hemliga ställe på en klippa precis vid vattnet. Solen höll på att gå ner, Vättern låg som en spegel, fiskmåsarna seglade i luften och fästingarna attackerade oss. Det var ett minne att leva på under vintern - i både mina och Annas ögon. I Ivanas och Sarahs tröjor kröp både det ena och det andra.

Min dag har varit helt klart en tia och jag glömde nästan bort hur tråkigt det är att sova ensam.
Men nu har jag i alla fall tagit mig till sängen, bäddat upp med täcken intill väggen så att jag inte dis-orienterar mig mitt i natten och vaknar bak och fram, ska släcka ner och ställa klockan.

Hörs då!

Bilder från dagen kommer i morgon när Sarahs kabel är tillbaka.

P

.

http://www.youtube.com/watch?v=P3Bd2RGPCYk

Eating some kåldolmar och lägging in som bilder.

Dagen har som sagt spenderats på B1's altan. Bilder säger mer än tusen ord sägs det. SÅ :

B1



Ivana


B2


Ghostwritha Pews

Jag har redan jobbat klart idag!

Fy bubblan vad varmt det är. Jag steker på altanen och smälter bort. Nu ska jag äta honungsmelon! Ivana och Sarah är här. Skönt att ha gamla, vanliga Sarah tillbaka!

Hörs sen!

P

Stek

Dagen då?  kommer att spenderas på B1s altan och steka som de flesta nuförtiden väljer att kalla det. Jag vet inte om jag kan hålla med...får ju varken färg och det kvittar ju hur länge jag ligger där, är ju fortfarande rå....?

Siktet är alltså intällt på Stegeborgsgatan. (jag lär mig)

Till min egen förvåning vaknade jag självmant innan 10 idag...nått är fel?

Bikini på!

Ghostwrtiha Pews