Hemma

Aousch! Vad ont det ska göra! Det är helt otroligt.

Men helgen hos Oslo-jäntorna har varit underbar. Hur fri man känner sig där uppe är helt konstigt. Det är till och med svårt att beskriva. Man känner inget tvång alls, mer än när man måste hjälpa till att städa lägenheten, och kan liksom göra vad som helst. Dega på en luftmadrass funkar också som söndagsmys liksom. Men bara i rätt sällis!

Nu är jag hemma i alla fall och i morgon ringer de från Lanzarote så då blir det en liten arbetsintervju. Hoppas verkligen att hela magen skriker "JA!" efter den och att jag kan förändra min framtid en aning. Jädra hästar alltså, som ska till och förstöra! Mia vill ju kvala Mazarinne till Falsterbo i sommar och jag måste ju hjälpa till. Hur nu det ska gå?

Men nu gör det ont i magen och jag ska hjälpa en "vän" med ett filosofiarbete. Vad fan håller jag på med liksom.

P

Tove Wallinder, slutar aldrig att förvåna.

Den här madrassen är från helvetet. Att vakna på golvet är mer trandion än undantag nu. Tre gånger i natt har jag fått fylla på luft. Men, det funkar. Vi är ju i Norge liksom.

I kväll ska vi städa hela deras lägenhet och efter det har jag lovat mig själv fett, kött och cola. Det kommer bli underbart. I morgon ska vi nog ta en repa på stan innan vi sätter oss på tåget hem. Hoppas det är lika glesbefolkat som i fredags.
Sidospåre?!

Hörs då!

P

Narvesen!

En lördagskväll i Uslu och vad gör vi? Jo, taco har vi ätit i sällskap med Stockholms Horse show. Becca var väl måttligt road men jag måste ju säga att det är årets höjdpunkt!

Tjejerna här taggar för fest men vi har varken råd eller ork, och vissa har inte åldern inne heller eftersom det är lite annorlunda i Norge.
Hemmakväll hade ju inte suttit fel, men vafan. Nu får jag ju dras med Becca också.

Tove droppar väl in efter vickningen runt 3-4 någon gång? Vi skulle kanske möta henne också. Ett yatzy har vi med!

P


Oslo bejby

Jag kan ju meddela att vädret i Oslo inte är det minsta bättre än i Sverige. Just nu inget reng men sjukt molnigt.

Vaknade nyss på golvet, meningen var att det var en luftmadrass jag skulle sova på men den bestämde sig för att dö under natten. Äh, funkar. Lite ont i ryggen liksom men. Det har väl ingen dött av?

Nu ska jag och Becca ge oss ut i Oslo, vi funderar på Hans och Greta-grejen med kiselsten efter oss. Tove sa att vi kunde följa trikke-bane hem men alltså. Haha. Ni tror det?

Hörs då.

P


Pirr i magen!

Inga svar på mina mail, dock. :( Men däremot har jag nu packat allt förutom dator som ska med till Norge. Måste komma ihåg att packa värktabletter och en flaska vatten med. Då löser sig allt.
Jag har nog förmågan att verkligen packa lätt, det tror jag. Dvs, nu har jag inte med mig några kläder alls. Men, det är ju inte det som är det viktigaste.
På vägen upp så har jag massa ärenden att göra och det är därför skönt att ha med datorn.

Nu ska jag få tag i Rebecca, ev åka förbi Östenssons och sen drar vi.

P

Filicaja

Jag slutar inte förvåna mig själv! Det är helt konstigt!

Nyss slängde jag iväg ett mail, PÅ ITALIENSKA, till ett volontärstall i Italien. Jag menar. Vad är oddsen? Vore ju underbart att möta våren i Italien! Bättra på mina, inte speciellt goda, kunskaper inom det språket också. Jag är eld och lågor.

Nu ska jag skriva ut några CV:n och sen är det hopp i säng!
Jobb i Rogslösa i morgon, sen hem och packa snabbt innan vi tar tåget till Oslo. Vad säger ni om det, då?

P

Nu ni!

Okej. He. Alltså. Japp. Jo. Det är så här att...

Jag förväntar mig idag ett telefonsamtal från Lanzarote. Hör och häpna och lova att ni håller er i. Jag har liksom kind of en grej på gång. Men när jag skickade mailet använde jag googles översättningsprogram och nu ska jag sitta där helt på ooak arm och försöka prata engelska. Jag får nog sjunga mycket i bilen på vägen till stallet, bara engelska. Vara noga. Våga vara spontan. Oh, helvete.

P

Jag luktar på blommorna

Det gäller att ta över kroppen när den får för sig att bestämma. Så är det med det, svårare dock att bestämma över ryggontet. Det får jag nog bara skylla helt sonika på Mazarinne som var på världens bushumör idag och brallade sönder sig i ridhuset. Jag skrattade mig igenom hela träningen, så också tränaren och ägaren. Mitt lilla busfrö.

Men det gäller liksom att äta fast man inte är hungrig, sova fast man inte är trött. Det funkar ju tillslut. Idag åt jag mitt första mål mat sedan i söndags. Innan har jag druckit mina smoothies, cola och ätit frukt. Ingenting annat har gått ner och nu på kvällen festade jag till det med rostmackor. Jag menar, vem tycker inte om rostmackor?

I morgon är det work i Rogslösa mellan 8-13 så egentligen borde jag hoppa i säng nu. Läser världens virrigaste bok också så man blir trött bara av att titta på den.
Jag ser också fram emot att  i morgon höra ifrån det där stallet om ett riktigt besked, då kanske man kan börja planera lite också. Annars lutar det mest åt att jag och B drar till Norge ändå. Har lite att stå i innan dess dock. He. He.

Sova njuw!

P

Ensam!

Uh! Sitter i mitt rum, mitt i mörkret och har precis bestämt att vi ska boka biljetterna till Oslo i morgon för min lön har bestämt sig för att bli lite sen. Ni kanske känner igen det där, för det händer ganska ofta.
På fredag efter jobbet åker jag Becca upp till Oslo och hälsar på Tove! Mysigt! Tove kommer hem på måndag också så det är ännu bättre. Vi har ju ett ärende i Olso att göra också men den karamellen suger jag lite på. De flesta vet vad som gäller men ändå. Det är väl vår hemlis. Spännande ska det bli i alla fall!

Det blir kanske början på något nytt! Hoppas verkligen det!

Nu skulle jag egentligen åkt och tränat, har varit på gymmet 10 minuter de senaste två veckorna. Inte helt okej. Men nu verkar det bli så att jag inte hinner eftersom jag måste åka till stallet vid 17 för att hinna med hoppträningen i kväll. I morgon är det jobb i Rogslösa och även på fredag. Bäst att ringa dit och kolla.

Hej så länge.

Älskar översättningsprogrammen!

Översätt: För stunden betalar en vän mig för att utbilda hennes två unghästar

Översättningen: Time for me to pay a friend to educate her two young horses


Aja, det blev ju nästan rätt.

P

Tre steg fram, ett tillbaka.

Det är ju självklart så att vissa dagar känns bra och andra känns mindre bra. That's life. Idag har jag haft en rätt okej dag, måste jag säga.
En vän sa till mig, "Jag är förvånad över hur klart du ser på allting!" och jag kunde inte annat än svara "Jo, tack. Jag med."
Faktum är att jag precis tänkte tanken själv. Jag ser det från ett annat perspektiv och har nog kommit långt tack vare det.

Jag gjorde ett litet rus här hemma förut och städade iordning, bäddade rent, slängde, packade och stuvade lite. Det känns lite lättare tack vare det. Jag till och med hoppade och dansade lite, men bara lite. Låt er nu inte tro att jag dansade boogie-woogie här nu för mig själv, inte. Men nästan.

Låter så hyper-klyschigt att säga det men tusen tack alla mina vänner, och de jag inte känner. Ni gör såklart allting mycket lättare!

Nog om det, i morgon är det möte klockan 11, träning halv 12 med Sofia och hoppträning 19 i Tollstad med Mazarinne. I mellan där kanske jag ska spendera lite lön, köpa en ridhjälm och ta vara på livet, så gott jag kan.

P

Sakta men säkert



Två steg fram och ett tillbaka.

P


Det sista som lämnar bröstet är hoppet

Lustigt va? Man tror ju att tårarna måste ta slut någon gång, men det verkar vara som regnet. Det slutar liksom aldrig.

Läskigt att vakna upp mitt i natten och inbilla sig att allt varit en märklig dröm, sedan slås man av verkligheten. Låter som en kliché. Sovit har jag väl gjort sådär kan man väl sammanfatta det som. Sova och äta är numera det värsta som finns. Det är inte kul någonstans. Det kroniska illamåendet som har vuxit fast i bröstet på mig verkar bli kvar en stund.

Hoppas att det här sveper över fortare än fortast. I morgon åker jag och tränar med Doris, på onsdag är det hoppträning. Det är i alla fall någonting som jag kan fokusera på.

P







punkt

Hjälp mig att komma ihåg:

Inom två veckor ska jag ha förändrat mitt liv. punkt.

Idag är jag bara mest ledsen, mår illa och vill sova. punkt.


Just another sunday

18:08, 18:08, 18:08

Att det ska ta så himla mycket tid och inte leda till någonting är så stört konstigt. Jag skrev bara ett sms till pappa innan jag kom hit:
"Orkar inte umgås idag, vill vara själv. Känner mig nere. Jag tar ett bad och tittar på en film. Jag vill bara vara själv."

Ibland känner man väl sig så och nu har jag inte gjort det på ungefär en hel evighet. Hur man än gör och hur man än är blir det fel i alla fall. Det värsta av det värsta är att man inte kan göra någonting. Bara vänta. Vänta och se.
Förstår ni hur ont det gör?

Vi hörs väl i morgon. Då är det nya tag som gäller. Nya friska tag men idag, då är det jag som tillåter mig själv att känna mig sämst.

P

Bullox.

Slutade dagen hemma hos Marre-jäveln i Varv. Alla var ju välkomna men det slutade med att det bara blev Sofia, Sarah, Maria och jag. Närmare småtimmarna så knackades det dock på rutan och jag som satt närmast trodde verkligen jag skulle dö.
Det var ju bara Mamma Lenartsson och Silverfoxen som kom hem. Men rädd blev jag!
Måste jag tillägga att Sarah och jag vann Rita - gissa - spelet? Självklart inte. Segern var ju uträknad redan innan spelets början. Vi vann väl med ungefär 30 poäng, någon som har någon form av invändning? Givet!

I morgon tippar jag på lite träning med Sarah vid lunch sådär och kanske också att jag hinner med en häst eller två på eftermiddagen. Om ryggen vill - vill säga. Nu håller nämligen värktabletterna på att släppa och då gör den sig påmind igen. Jag är en skruttig tant som inte klarar av två hoppträningar två dagar i rad, det är väl ungefär det jag vill säga.

Hörde ett underbart uttryck som Sofie K myntat idag. Soffan hade bett om en high five (eller klatsch som hon alltid säger) och dragit undan handen i sista sekund, plockat fram luftgitarren och dragit av strofen "Skaffa dig en vää-ään!". Härlig brud, ses för sällan dock.

Nu är det sömn, jag lever i nuet och bryr mig inte om morgondagen. Härligt!

P

Oh, it's friday.

Efter en halvdan förmiddag med illamående och utebliven lunch pga det så åker jag nu och tankar Bettan och vidare mot Vadstena. Nu blir det lite jobb på Dalsgården. Hoppas att horoskåpet för dagen verkligen gäller.

Hörs antagligen efter helgen.

P

Schuulia

GISSA när jag gick upp i morse? Jag lovar med hela mitt samvete att jag inte slår några världsrekord men det känns ändå sjukt bra att säga att jag gick upp 06:47. Exakt. Inte en minut tidigare och inte en bråkdel av sekund senare.
Dessutom var det första jag gjorde i morse att trampa på morsis spikmatta. Inget att hänga i julgranen.

Åkte och jobbade lite i Rogslösa, som ibland känns som världens ände. Händer det någonting intressant nedanför midjan på Vättern överhuvudtaget? I vilket fall så hade jag fullt upp att försöka lära en polsk tjej svenska. Att beskriva ful, sila, mosa, söt, glad, nosa och massa andra konstiga ord med kroppen var inte den lättaste biff att steka. Men roligt hade vi nog båda två.

Kom hem precis och insåg att det regnade, ganska mycket också. I stället för att rida Mazarinne och sedan åka och gymma med Sarah och Sofia som planerat så åker jag i stället och rider Mazarinne i regnet, svidar om, åker och hopptränar Doris i Tollstad med Vilma och Ebba. (För att understryka också, Doris första hoppträning!) Gymmandet har jag skjutit på i fyra dagar nu så ännu en dag, en helg och några dagar till efter det gör liksom ingenting. Varken pest eller kolera.

Men nu då. Jag tänkte ta ett bad, smörja in min rygg med tigerbalsam och sedan bär det nog av mot stallet.

P

"Spöksnor?"

En förbeenat lång förmiddag och morgon måste jag säga. Min intesiva monolog i fall träningskläderna skulle på eller ej avslutades med ett triumferande NEJ. Som mamman i Mysteriet på Greveholm som varit på kurs, ni vet. "Haooooowwwweeeeee, NEJ!". Ja. Ni fattar.

Jag ska ju ändå först åka till stallet och rida Doris i skogen en stund. Han var ju så himla duktig igår i Mjölby, det har visst blivit häst av honom också! Sen åker vi till Mantorp och tränar lite hoppning med Mazarinne för Annelie. Det blir fina grejer det.

Skulle åkt halv ett, så better get going.

P

P.s
I kväll blir det Mysteriet på Greveholm för hela slanten. Har 1,5 VHS att plöja igenom. Jag älskar VHS!


Hjulet snurrar men hamstern är död.

Haha.

Idag började Sarah jobba på Dometic. Fick ett "ligg inte där och dra"-sms i morse vid 06:40-någongång. Nu, bara för någon minut sedan, fick jag ett "Hela fariken står stilla, finns inget att göra"-sms. Säkert Sarah som varit där och micklat. Soooom vanligt.

Nu ska jag egentligen åka och träna. Ska svepa det sista av smoothien sen får vi faktiskt se.

Hörs då.

Hallå?!

Jag har ju för bövelen gått och blivit lame! Helt tråkig. Bara sådär! Och er ska jag kalla vänner som inte påminner mig? Sjyrre.

Jag återkommer när jag har något mer intressant än vad jag åt till frukost, att jag är förkyld och att jag vaknade för en stund sedan.

Over and out

P

Exakt ett halvår senare

Sitter jag och har precis avslutat en taco-Gb-glass-och-godiskväll med brewdarna. Nina, Sofia och Sarah var de som våldgästade idag.
Kissen har också fått återvända hem. Hurra! Han verkade inte ha saknat oss, däremot hade han fullt upp att markera sitt revir. Full oulle.

För exakt ett halvår sedan, den 16e maj, så satt Sarah, jag och Fredrik i hamnparken och åt pizza. Det känns som det var en vecka sedan. På kvällen åkte vi och hämtade citat "302:an Andersson" och ägnade kvällen åt Australia. Jag minns det som det vore igår!

I morgon åker jag och Mia i två omgångar upp till Möllers och tränar. Det är bara ole-dole-doffa om vem vi tar först. Antar att det blir Doris, då behöver inte Mazarinne gå så hårt. Doris ska få känna på hur det är att vara häst! Nu är det färdigdaltat med honom, som Vilma sa. Nu jädrar ska han få smaka på smörj. He.
Mazarinne gick fint idag. Är numera experter på att galoppera och trava på rakt spår, det ni! Doris... Ja. Han kan ibland han med, om han vill!

Nu är det hopp-i-säng. I morgon funderar jag på en promenad kanske om vädret tillåter. Mysigt!

P


Jag vill med ha en hjälpreda!

Men att ni har hittat tillbaka hit? :)

Sitter i min säng, tittar på Heartbreak Hotel och myser. Ensam. Ibland är det skönt att vara ensam, men lagom tills att man vänjer sig i tvåsamheten så hamnar man ensam igen.
Men, man får vara glad så länge det varar! He.

Nu blev jag helt otroligt sugen på digestivekex, philadelphiaost och jordgubbar. Det vill jag ha nu!

I morgon är det stallet igen! Pappa kommer antagligen inte hem förän tidigast tisag, den lilla rackaren har det inte lätt. Medusinisar som inte biter på honom. Jag tror sanneligen att han är gjord av stål, min pappa. Stålmannen!

Nattinatt!
P

Alltså... Om du... Eh...

HÄR kan man läsa vad som hände i mitt liv för exakt fem månader sedan. Anna hade precis packat det sista och var på väg ner till Kalmar. Saknaden var extrem redan då.
Även en annan sak går att läsa. Följade:
Och visst är det så att för att kunna uppskatta stunderna tillsammans måste man sakna för annars vet man ju inte hur det känns att vara utan? Det tror jag. Det är jag minst sagt övertygad om!

Fem månader!


P

I've got a job to do!

Wä, wä, wä.

Sedan sist jag bloggade har jag hunnit med akuten i Motala, akuten i Linköping, fyra resor tur och retur till Linköping, lämnat min katt hos f. Staaf och gått med missen i koppel.

Pappa blev ju alltså rätt risig där på natten så den tillbringades på Motala lasarett, dagen efter tillbringades på Urologen i Linköping och igår kväll hämtade jag en tunn soldat i Linköping vid tåget.
Han hade överlevt sin överlevnadsvecka, tur det?

Nu är det lite mat som väntar, sen blir det dusch och fix innan jag pickar upp Sarah och åker till Auch-town-road och roar mig! Blir nog bra det här, ska ni se.

Jag som aldrig brukar äta revbensspjäll kommer äta det två gånger idag. Eh. Japp!

P

Sjuklingar!

Jahopp, ändrade planer!

Skulle sovit hos mamma idag, åkt och ridit tillsammans med Martina på morgonen och lunchat hos Hanna. Nu har pappa blivit riktig dålig och efter omständigheterna så kan det till och med vara blodförgiftning. Stiger hans temp över 39 skulle han åka omedelbums in till akuten och det klarar han inte själv. Så därför får jag åka dit och badda hans heta panna. Inte riktigt vad jag hade planerat. Kanske blir akuten i Linköping i natt också. Hel-hajp!

Vi får väl se helt enkelt.

P

Could you be more lame?

Hemma från stallet är jag nu minsan. Det var kallt vill jag lova! Mazarinne skulle bara skrittas idag eftersom benet fortfarande är svullet så jag red ner till döde Tage och red på fältet en stund. Doris skulle longeras så det skulle Mia kirra. Skönt. I morgon ska jag i alla fall rida båda två. Hoppas dessutom på lite mindre snor då.

Vet ni? Jag blev inte ens arg förut när jag tappade min macka upp och ner på golvet. Vad är det för fel på mig?

P

I'm gonna burn it down!

Pigg, glad och rastlös tjej med ohämmande svettningar! Men om jag nu skulle ha feber skulle ju det ändå bara betyda att febern var på väg ner så trots det beger jag mig faktiskt iväg till stallet nu. Ni läste rätt. Jag orkar inte vara soff-offer mer och jag tror blint på att man måste bryta sig fri från förkylningen. Jag menar, det blir ju inte lättare om jag sitter hemma och fräser näsan och räknar nysningar. Sitter jag på hästryggen har jag i alla fall något att göra.

I morgon håller vi tummarna för Fi. Såklart!

P

Stilstudie

   

 

De här två godisbitarna går inte av för hackor!
Jag hade en liten nostalgisk vandring i ett fotoalbum från 2005 så hittade jag de här busfröna. Man blir inte annat än glad av att titta på bilderna. Dessutom minns jag det som om det vore igår.
De har också vuxit till sig lite idag.

Nu är det god natt och kurering på det här. I morgon är jag en frisk tjej!

P

 


Självransakan



Jag kanske inte ska klaga på att det kommer kopiösa mängder snor ur min näsa, att mina axlar värker och att tempen för närvarande ligger på 37,7. Jag vet någon som har det värre.

Att tvingas sova under en gran kanske inte är det roligaste jag skulle kunna sysselsätta mig med, speciellt inte eftersom mor-min sa att det skulle snöa i natt, men det är just det som Pojkvänne får stå ut med i natt. Om jag har fattat rätt ska han också promenera en mil eller två, sätta upp tält och flyta runt på en flotte i Hårsfjärden. Som sagt, jag är glad att jag har en säng att sova i, om en ensam så är den i alla fall varm!

I morgon får jag inte jobba heller eftersom jag har en karensdag. Idag sjukanmälde jag mig eftersom jag hade feber igår kväll, det betyder karensdag i morgon. Känner mig bättre nu. Vad gör inte lite Kan Jang, apelsiner och andra hokus-pokus-mediciner? Susen, så klart. Lite vilja att bli frisk på det också så går det ännu snabbare!

Känner, trots att jag är sjuk och väldigt rastlös, att jag är ganska nöjd med tillvaron nu ändå. Vänner av olika slag på olika platser i kalla norden har uppmuntrat mig att inte tänka så mycket. Det är sant, jag menar. Det blir ju inte lättare i vilket fall! Att leva i nuet är svårt men det är i alla fall någonting jag måste försöka sträva efter. Ni kommer ramla baklänges hela bunten, men jag kanske har hittat en utbildning jag ska söka. Den börjar dock inte förän hösten 2010 så det är ett tag kvar. Den var nämligen full till våren.
Hörde ni? Jag kanske har skaffat mig en dröm! Det var om inte annat på tiden!

Nu är det snart House med Winernougatglass i soffan. Filippa och Kissen håller mig nog sällskap. Tisdagsmys? Inte så dumt i alla fall.

P

Det enda tråkiga är att Pink antigen går på scenen snart eller redan har gjort det i Globen och jag är inte där!

 


Sjukdooom!

Den grande finale!

Nu är det kört, mina vänner. Det vill jag lova.
Jag har nog sedan jag gick upp klockan elva blåst ut ca 3 liter snor från mitt huvud. Mycket mer hjärnsubstans må icke finnas kvar. Mer ett vakuum?

Pratade med den bästa av Annor i morse. Hade lite att ta igen men eftersom hon satt på bibblan i Växjö så fanns inte riktigt utrymmer för skratt och gråt så hon skulle ringa senare i veckan igen. Det ser jag redan fram emot.
I söndags pratade jag ju även med Tove. Det är väl skönt ändå att den där Bell uppfann telefonen?

Nu är det kurering på högsta nivå som gäller. Mer snor kommer och fler nysningar kommer det bli innan jag blir frisk. Urk!

P

Mare-hulk



This is how i feel right about now.

Ja, jag mår som en marulk och får skylla mig själv. Jag har däremot ätit hokus-pokus-piller, Kan Jang och en apelsin så jag hoppas att jag är på benen i  morgon. På tal om morgondagen så har jag ingen häst eftersom jag måste bli frsik först men däremot jobb 13:30-17:30. De såg hur jag mådde idag så de blir nog inte förvånade om jag måste sjukanmäla mig. Jag kunde ju inte hålla mig ifrån dressyrträningen med Doris så jag blev sämre nu på kvällen. Hoppas att lite sömn gör susen!

Hörs i morgon då.

P


En helt ordinary måndag

God morgon.

Min klocka ringde 08:45 och då var det minsan dags att stiga upp. Jag började dagen med att hosta lite blod, ingenting man gör varje dag så jag kryddade denna annars lätt tråkiga måndag. (Det vill säga - HJÄLP!).

Meningen var att jag skulle rida Mazarinne nu på förmiddagen men jag orkar ärligt talat inte. Däremot måste hon röra på sig så jag funderar på att åka dit och longera henne i stället. Hoppas på att vila funkar innan jobbet bara.

Igår ringde jag Olje-Tove i Norge. Det var ungefär en månad sedan sist vi pratade och jag har alltid så mycket att dela med mig av. Problem och historier. Bland annat den om mitt öde igår. Om kakan, farsdag och hur allting bara gick emot mig. Konstigt nog satt vi båda två och skrattade hysteriskt och tyckte självklart att det var ironiskt alltihop. Jag tycker om Tove!
Kom också fram till att jag inte har möjlighet att hälsa på henne i Norge innan hon åker hem igen. Det var lite trist men om det är Tove jag vill träffa och inte Oslo spelar det ju ingen roll i vilken stad.

Nu måste jag ta tag i mitt liv om jag ska hinna.
Puss och kram!

There is a whisper

Hur trött som hellst!
Avslutade precis det sedvanliga söndagsmyset, som numera är tradition och tillhör slutet av veckan, med Sofia och Sarah. Jag är glad att jag har världens bästa vänner. Oerhört tacksam.

Idag var det lite pannkaka. Mina ögon svider ganska mycket och nej, jag har inte skurit lök. Men det är samma känsla ungefär. Jag hoppas verkligen att allt löser sig nu. Orkar inte mer trubbel.

Mazarinne idag var i alla fall pigg och inte alls sinkad av sitt svullna ben. Hon var nolla i 60 cm och fick tre ner i 70. Duktig trots att jag inte kunde rida ordentligt idag.
I morgon är det Mazarinne på förmiddagen, jobb 13:30-16:30, och klockan 17:20 åker vi från Stall Åhaga mot Tollstad. I morgon är det nämligen första träningen med Doris. Lite dressyr och social träning för lillkillen. Hoppas han sköter sig, som vanligt!

Nu är jag en trött tjej som verkligen behöver sova då det blev dåligt av den varan i natt. Jag har ont i kroppen och min hals vill inte riktigt sluta busa med mig. Mirakelmeducinen har jag redan tagit så hoppas att jag vaknar upp frisk som en nötkärna i morgon.

Hörs då!

P

Inte längre en ovanlig känsla.

Ibland blir det ju inte alltid som man har tänkt sig och den här veckan har minst sagt kantats utav tillräckligt av den varan.
Jag har i alla fall de bästa av vänner som oavsett alltid kommer finnas där, vilket jag är oerhört tacksam för. De lyssnar och jag ältar. Nästa gång är det min tur att lyssna.

Men att ha den här klumpen i magen är inget kul. Lite för många gånger de senaste tiden har det känts såhär innan läggdags. Pyton.

P

Wonder what you are thinking

Ahh-brrr!

Jag nyser så att halva min inteligenskvot följer med ut varje gång. Ont i halsen har jag med och Oskar påstod att jag fick ärva hans bacon-flue som han verkade ha för några dagar sedan men nejnej, det här är bara en förkylning. Prommmes!
Vaknade ju med halsont men trotsade det och åkte till stallet. Mazarinne har det nog lite värre än mig så jag ska inte klaga. Hela hennes vänster bakben är svullet pga ett litet sår. Men hon är inte halt och det verkar inte göra ont alls så veterinären sa att vi skulle rida som vanligt. Gummsan.
Doris körde all-over-lukten på mig igår när Sofia var med i stallet. Verkligen från nederstra tåspetsen till sista hårstrået. Han är så mysig!

Nu ska jag försöka vila mig lite innan jag hittar på någonting. I morgon åker min soldat tillbaka till lumpen. Dock bara en månad kvar nu!

Hörs då.

P

Ibland är man liten.

Upptäckte precis att jag missat hela EMA och U2:s spelning. Så bra.
Jag misstänker också att det här inte är det enda som är ett riktigt bottennapp idag.


Håll om mig - någon!!

P


Idag var hästen en fylle-kaja

Suck och stånk.

Dagen har varit helt sjukt lång.
Åkte vid lunch till Mazarinne och Doris och började med ett dressyrpass på förstnämnde. Hon var rätt fin idag men blir lite orolig för att allt min jobb i galoppen håller på att försvinna.
Doris var som jag tror han alltid kommer vara. Pigg och framåt, lite för pigg dock. Inget roligt att sitta på en 600 kgs klump i full fart.

Efter det åkte vi in till Mantorp med Mazarinne och tog några doser lugnande. De kollade tänderna på henne och vi passade även på att klippa henne. Hon blev såklart jättevacker. Och Mia sa "Du kan vara lugn. Jag behöver inte säga att det är du som har klippt henne!". Då kan ni se resultatet framför er.
Däremot hade hon några sår i munnen som ska läka nu så det blir ingen ridning på achen-träns och vi ska använda ett stångbett i stället. Vi får väl se. Allt för att Stumpan ska bli bra.
CR-hoppning på söndag. 70-80 cm i Tollstad. Jag är taggad, är du?

Nu är det House och jobb i morgon tidigt.
Sen sova. Ensam.

P

The time is now

Lunch hos Haany idag! Det ser jag fram emot. Innan dess ska jag ha hunnit träna och efter det blir det antagligen två små monster i Hogsta. Jag ska nog försöka rida Doris idag med, men det beror på vädret. Det skulle inte bli så bra såg jag nyss.

Sängen var alldeles för varm och mysig så efter frukosten hamnade jag här igen. Det får man göra, speciellt på måndagar.

Hörs då!
P

Dreams are for fools, they let you down...

I've been down so low
People look at me and they know
They can tell something is wrong
Like I don't belong

Well,
Staring through a window
Standing outside, they're just too happy to care tonight
I want to be like them
But I'll mess it up again


And I know that it's a wonderful world
But I can't feel it right now
Well I thought that I was doing well
But I just want to cry now
Well I know that it's a wonderful world
From the sky down to the sea
But I can only see it when you're here, here with me

Sometimes I feel so full of love
It just comes spilling out
It's uncomfortable to see
I give it away so easily
But if I had someone I would do anything
I'd never, never, never let you feel alone
I won't, I won't leave you on your own

But who am I to dream?
Dreams are for fools, they let you down...

And I wish that I could make it better
I'd give anything for you to call me, or maybe just a little letter
Oh, we could start again
Ohh...

And I know that it's a wonderful world
When you're with me

Det är i Borensberg det händer!

Ändring av planer.

Kvällen hos Sofie och Christopher i Borensberg med de bästa av tjejer. Helt klart. Hade jag kunnat trolla hit Norskorna hade det varit ultimat!
Där blir det taco med "äckelkött" och efterrätt. Hela baletten helt enkelt! Mysigt då. Så snart åker jag och Sarah ut till Backis och bakar efterrätt.

Sharpman var som det brukar vara. Men gratis är gott så en chokladtopp och några hemkolor fick landa i min mage. Hi.

P

Söndagspepp?

Det blev inget stallet idag eftersom V redan hade ridit Mazarinne. Men däremot kommer Doris hem idag så i veckan blir det full rulle! Rider nog honom första gången tisdag. Så håll tummarna åt mig och hoppas att jag inte flyger all världens väg. Kanske ska ta fram min gamla säkerhetsväst?

Nu ska jag nog i stället följa med Sofie och Christopher till Sharpman för lite underhållning. Jag gillar ju Sofie rätt skarpt så träffa henne har jag ingenting emot.
Efter det blir det bullbak och taco för hela slanten i Stavis. Tro mig, det blir bra.

Förkyld håller jag på att bli med. Blä.

Nu -  dusch!

P