Sofia Spaak och Etou

Här har vi vinnarna:

Sofia & Etou

Artikeln finns att läsa här

Grattis som sagt även Jessica som kvalade Irco!

P

Home, sweet home

Nu är jag nedslagen i min fotölj vid tv:n och Muppe sitter och tittar på mig. Jag har slängt i mig en macka och tagit en dusch, det låter väl skönt va? Jag sitter och smuttar på en kopp the också. Just nu känns det underbart. I morgon kommer det väl vara värre antar jag med muskelvärk och same old, same old.

Nu har jag tagit upp boken igen och börjat läsa kapitlet igen. Bättre än sådär kunde det ju inte sluta, eller hur, Hank? Du var den första som fick veta.

Var som sagt med på träningen förrut. De som skulle trimmas till var Conzensa och Kanel. Båda mammorna var där och gjorde mig sällskap på läktaren. Sessan var 100% taggad och Kanel var lite loj. Men det gick hyffsat i alla fall. Hackes häst var... annorlunda.

Nu ska jag gå in på ridsportets hemsida och leta reda på bilden på Sofia och Etou som jag lägger upp här!

P

Ett avslutat kapitel

Nu har jag slängt det och ska gå vidare, eller hur Hanna?

Jag ska slänga ihop en plåt med kärleksmums till Sofia och Christoffer sen ska jag åka in till Motala eftersom jag glömde båda mina par jeans där. Puckat, jag vet. Jag ska också tanka innan jag sätter mig i bilen på väg till Mullsjö (fyfan vad tråkigt att köra!) och när jag kommer hem dit ska vi åka på Peter Eriksson-träning. Det ska bli spännande!

Nu ska jag skynda mig!

P

Praktikant sökes!

Jag kom på en sak!
Stall Nydala söker praktikanter eller liknande mot boende. Allt från veckovis till månader eller veckodagar. Hör av er genom en kommentar eller gå in på deras hemsida för vidare kontakt.
Det som ingår är alla sorters stallsysslor, tänk på att det är ca. 15 hästar inackoderade. Det är inget soffpotatisjobb utan här får man ta i med hela kroppen.
Arbetstiderna varierar men 07-17 vanligtvis.

Jag ser fram emot lite avlastning.

Tror jag ska hoppa i säng snart också. Såg Idolutslagningen nu, stackare.

Vad rolig jag är. Jag visste ju tydligen hur man gjorde en miniatyr klickbar. : ) Det visste jag inte, att jag hade de kunskaperna. Inte för att det verkar vara så svårt.

Läs min gamla blogg, speciellt ni i forna SP05C, då det finns många minnen dokumenterade.


P

Boka tid!

Kom precis hem från Sissiträningen med Martina. Elba har verkligen blivit jättefin! Hon har kämpat så himla bra! Nu ska jag äta en kaka, laga en kaka och sen ska jag lägga in lite mer bilder.

Pappa är in ha hurry så hejs.

P

Kretabilder

Tack Frida för att du fick tummen ur ;) och gav min mor en skiva med ALLA bilder som någonsin tagits i samband med dig. Haha. Inte bara Kretabilderna utan även från balen, studenten och vår Turkiet-resa. Yesbox. Så nu kommer ett litet maraton.
Först ska jag bara lista ur hur man gär dem klickbara i miniatyformat.
Jag första kvällen   Frida  
Jag   Piller i förebyggande syfte.
Sovdags.   En kväll på restaurangen. Första!
Samma café.   Andra kvällen 
Jakob ger Joel the hand.   Balkongkväll
Buddies.  Linnet
Frida, same old, same old.  Linnet
Jakob aka Björn  Linnet
Linnet  Jakob och jag i poolen.
Jakob (Björn...)  Full-Frida och Neger-Joel
  Poolen
Ungjävel och ett jädra plask!  Olja?
Joel och Willie, den ena polacken!  FulleFrida.
Sola!  Mat

Iordningfix  Lite tajt?
Sötnöt  sötis
Glad  Joel

Frida  Jag!
Björn  Sola!


Nu ska jag äta. Fler bilder kommer garanterat i kväll! 

Nu har jag lagt upp fler bilder, håll till godo.


Who is Shorty?

Jag vaknade precis. Inte riktigt men det är en lättare bortförklaring än att säga att... Ja, skitsamma. Jag var i alla fall på sjukan i morse, jättetidigt, men allt var bra, sa de. Fast jag förstod inte riktigt allt. Anledningen till att det small när jag föll var att jag drog av en benbit, eller ett ligament som de också sa. Men en benbit och ett ligament för mig är inte riktigt samma sak. Men inga vidare komplikationer skulle inträffa om jag balanstränade 2*5 min per dag, och det kommer jag. Jag lovar. För det här vill jag inte vara med om igen!

Nu har jag slängt i mig lite pyttipanna med wook och pinjenötter så ska jag så småningom ta mig till Vadstena för att byta bil med pappa. Men ett nytt litet problem är att jag måste ha bensin tills i morgon och eftersom jag bara har 50 kr på kortet så vet jag inte hur jag ska göra. Jag kommer få be mamma åka och tanka min bil. : ) Pappa ska justera lamporna idag eftersom vi fick en prick på besiktnigen och så skulle han fixa en lampa som var kaputt.

I kväll tar jag därför papos bil och kör in till Motala och tittar på Martinas träning. Jag bad dessutom henne hämta ut den där väskan som Martin påstod var min. En svart Everest-väska som innehåller min pärm, mitt pennskrin men inte mina gympakläder. Väskan är inte heller min. Så, saknar du en svart Everest-väska så kontakta mig. Saknar du dina gympakläder - kontakta mig.

Nu ska jag titta på Ellen.

P

Minnen

Minnen har vi allihop och vissa minnen sitter starkare än andra minnen. Vissa minnen har printat in sig och har sin plats i den organiserade hjärnan.

Minnen som för mig är betydelsefulla är alla mina hästminnen. Det finns många hästar som givit mig så mycket. Självklart är de alla de hästar jag har haft.
I kronologisk ordning.



Den första, sötaste och den som gjort mest.
Symfoni f. 1994-2008
Du har det bäst där du är idag.
Du är ett minne för livet. Du gav oss alla så mycket.
Sista ägare Sofie Johansson





Den snällaste och bussigaste
Nimrod härst. okänd, f.1990
Äagre fam. Öhman



Den mest puckade & mest skönt att slippa,
Tobago
, tyvärr ingen bild, härst. okänd, f 1996
Ägare Lotta Bengtsson





Den mest saknade och min bästa kompis,
Melissa e. Torero, ue. Dansk import, f. 1997
En individ jag sent kommer glömma
Äagre Mia Åhagen, till salu





Den mest älskade, saknade,
efterlängtade & den med det
största hjärtat
Don Laurie e. De Niro, ue. Donnerhall f. 2001
Du gav mig den största lyckan i hela världen.
Exp. Holland


Alla har sin speciella plats med de sista två har de bästa.



God natt.
P


IKEA

Var ju ett tag sen, men här kommer i alla fall två bilder, och fler hittar ni
 här.


Jag & mitt gips strikes a pose.


Och Hanna likaså, fast utan gips...





Dubai Vs. Mullsjö

Pratar med Gulletussan på MSN nu och hon verkar ha det så himla bra. Det är verkligen inte så att jag blir avundsjuk på henne. Absolut inte. Som hon skrev:

BeateJohansen . säger:Idag har jag jagat honom runt på sheik mohammad bin rashid mahtoums yachtclub! Eller nått...

Så jag tänkte väga lite fördelar och nackdelar Dubai och min plast-hemort Mullsjö:
- Dubai har många invånare, Mullsjö har inte riktigt lika många vilket gör att man känner en riktig genuin by-känsla. Dubai å andra sidan kan man lära känna ungefär... Hur många som hellst? Obegränsat med vänner låter väl inte fel?
- Dubai har höga hus. Mullsjö har... Inte riktigt lika höga hus. Förrutom Folktandvården som faktiskt är ett 4-våningshus! Men jag menar, höga hus kan ju vara farligt! Verkligen! I Mullsjö måste ju självmordstatistiken vara rätt låg, jämfört med Dubai.
- Mullsjö har en rondell. Dubai har säkert många rondeller. För många, så många så att man lätt tappar bort sig och måste åka hela motorvägen till nästa stad innan man har möjligheten att vända. I Mullsjö kommer man antingen till ICA, dagiset eller folktandvården, eller tillbaka därifrån man kom. Skitbra! Det är också lätt att dirigera vägen: "Sväng höger i rondellen"
- I Mullsjö finns ingen SMOG, vilket jag gissar på att det finns mycket av i Dubai..?
- I Dubai finns det en konstgjord sjö, vilket de inte kan mäta sig med Mullsjös RIKTIGA Mull-sjö. Orten ligger liksom vid en sjö. Hörs tillochmed på namnet.
- I vårt It-samhälle i Mullsjö finns ju Facebook (som finns överallt i övriga Sverige med) men tydligen inte i Dubai. "Det gynnar inte araberna.."?

Ja, summa sumarum.
Jag röstar på Mullsjö.

P



Utkast: Snart kommer ...

Snart kommer pappa hem med en barnpizza och jag har precis köpt en godispåse. Nu ska jag lägga upp min tv-kväll (krävs planering eftersom 3:an inte funkar ibland..)

Grattis även Jessica som gick vidare till Breeders! Ses vi ju där!  ;)

20:00 3:an Ensam mamma söker, fan, det går ju fetbort eftersom kanalen inte fungerar hos oss!
20:30 6:an Stor i Japan, mitt nya favoritprogram!
20:30 4:an Parlamentet (svårt val... INTE!)

Jaja, nu ska tydligen Toffsan komma förbi en stund också. Det blir ju trevligt!  : )

P

Bluberryhill's Blue Dream

Kolla vad jag hittade:





Det verkar som det gått bra för Stall Nydala. Sofia vann alltså kvalet och nu har vi 5 hästar kvalade till Breeders! Det ska bli ofantligt roligt. Hoppas att det inte är något med benet nu bara.
Sofia och Etou ägde! 9,0 + 9,2 i hoppningen. Helt otroligt bra.

Nu känns det extra eggande att åka ner! Priset ökade nog lite på honom idag också.

P

Take it easy, live high

Ni kan omöjligt förstå hur underbart det var på plats, men eftersom jag inte har några filmer eller dyl. än så får ni en annan livespelning serverad på sil... Nej, guldfat här i bloggen.

Här spelar han akustiskt, och för att inte förglömma, helt underbart.

Men som någon hade skrivit i kommentarfältet:
"Jason, pelase marry me!"

P


Kan ni förstå?

Nu har jag precis landat i min egna säng igen! (Som någon tror att han får låna bäst han vill när jag inte är hemma..?) Och det började bra och slutade bra igår. Helt suveränt. Kl. 13:40 landade vi med tåget i Hufvudstaden och det blev en liten tur på stan. Jag skulle försöka hinna med att hitta en tröja men pga stress och lönehelg orkade vi inte riktigt. Sen blev det lunch/middag på en Italienskt liten restaurang och kyckligen satt där den skulle. Vid 5-tiden drog vi iväg till Fryshuset med tuben och gjorde oss hemmastadda i kön. Väldigt kallt, blåsigt och hårt var det men det kunde varit 100 gånger värre, helt klart.
De släppte in lite tidigare än planerat och inne i värmen (som inte var smygande...) så trivdes jag som fisken i vattnet. Ingrid började spela 19:30 och Jason var på scen ca 20:20, efter en lång stunds väntan. Men trots den väntan var mödan inget besvär. Han var precis så underbar som jag misstänkte och stämningen gick bokstavligt talat att ta på. Det var överväldigande!

Jag ska nalla lite kort från Sofia senare som jag planerar att lägga in i bloggen. Jag är såå jättetrött nu så jag ska nog försöka blunda i någon minut eller två. Det ska bli så skönt. Jag ska nog plugga in lite musik i öronen också.

P

Nu åker vi

Nu är vi snart påväg. En snabb-blogg innan jag sticker vad tanken.

Igår slet jag av mig mitt jävla gips. Det gick finfint. Jag tejpade asmycket och stödlinda på det. Sen åkte vi in till Hugo och skakade rumpa hela natten, iofs efter en jäkla tripp till Vadstena. Ingen nämnd och ingen klämd. Tove kanske tappade sin telefon på åkern när hon skulle utföra sina lite påträngande behov.

Det var i alla fall lika trevligt som det alltid är när jag är med mina bästa vänner.

Nu ser jag fram emot en Stockholmsresa med Sofia och lite Jason Mraz. Ipoden är laddad inför 1 h & 56 m på tåget.

Hörs på i morgon igen!

P


Hugos med Sofia

Nu ska jag precis dra iväg till Hugos med Sofia. Lite försnack och upplägg tror jag det kan bli plus att jag ska köpa tejp och leggings. Det är ce muchen viktig. Har ingenting att ha på mig i morgon som regn/snö/kyla och inget annat står på heller. Jag har ju iofs ett par termobyxor där nere... Men hur mycket fashion är det?

Nu ska jag kila.

P

On the G

Nu är vi snart påväg. Sofia är taggad. Linnea är taggad och tillsammans är vi jättetaggade!
Nu har vi alltså biljetter, tågbiljetter, sovplats och allt är kirrat. Stan blir det lite innan vi åker iväg till Fryshuset. Bara man lyckas hitta dit så. : )

Pappa är lite orolig för sin lilla flicka som knappt varit i Stockholm.

Med denna Jakob bestämde jag att vi skulle mötas i Zinkensdam så vi kunde ta biljetterna och överlämna pengarna. Eftersom vi hade tittat ut vilka tider vi ville åka men inte alla fanns sen när vi skulle boka så kommer vi inte fram förrän 13;40, inte avtalad tid 11:40. Då skickade jag ett sms och skrev att som det var men också "jag kan skicka biljetten till dig så du ser att vi har bokat tåg och inte lurar dig. Hör av dig i så fall! Hälsningar Linnea&Sofia"
Då fick jag som svar på en hundradels sekund "Okej. Du behöver inte det. Jag litar på dig. Du lät så snäll. Ring mig i morgon när ni kommer fram så ses vi någonstans". Antingen är han lika brutalt ärlig som Sofie, eller så är han någon skum typ. Men det lär vi märka i morgon!

Nu är jag så peppad! Det här kommer bli så jävla bra! Jag älskar mig själv och min sponantitet. Fast jag älskar Sofia mer! Som är på allt jag staplar upp!

P

It takes a crane to build a crane.

Jag ska ringa Sofia nu. Sen ska jag ringa biljett-killen som jag ska köpa biljetterna av och sen ringa pappo som ska boka tåget. Nu är det mycket på gång. Jag hoppas Sofia har frågat sin moster också. Annars blir det lite värre. : )

Så nu är vi på G.

Jag och Sofia på Jason Mraz!
            &                 

Underbart!

P

Helt sonika idag

Precis dragit upp rullgardinen. Vaknade nämligen av att Frida sms:ade mig. Jag hade ju självklart hoppats på att det var någon annan, men nehej. Nu är det döden i typ 2 timmar. Idel väntan, men det känns mer hopplöst nu än... Jag vet inte vad. Men jag skiter'iet. Blir det inte så får det vara såhär.
Då tar Sofia och jag Stockholm på lördag i stället, inte fy skam det heller må jag säga.

Nu funderar jag på lite frukost, den första denna vecka! Sen ska jag nog ta tag i mitt liv lite. Tove kanske ska skjutsa u mig till Stavlöas och lite så.

Det där med rullgardinen kan jag ta tillbaka. Jag ligger i sängen, med tv:n och datorn i knät, mysigt.

P

I won't worry my life away

Fick ett heeemskt bra meddelande på facebook nyss. Jag blev liksom jätteglad!

Kom precis hem, ligger i sängen och ska snart slå igen fabriken för idag. Träffade Sofie och Hanna hemma hos Tove som är hemma från Norge-landet, om det undgått någon..? Vi åt glass, jag och Tove, godis och naturgodis och allt var som förr. Härligt tjatter och mycket skratt. Fick precis ett sms av ett av mina hjärtan. Puss till henne och god natt.

Fan, vad jag älskar er.

Nu ska jag också dra mig

Alla mina gullungar förutom Älsklings-Berk!

P

Men tja?

Denna människa ger också mig gåshud. Jag ska spara på spänningen. Jag kommer inte säga vem det är. En riktig kanon!

P

Rädslan kryper på mig.


Nu får det inte skita sig. Nu får det verkligen inte gå åt pipan. Det finns två små detaljer som måste klicka. Jag har:
- Tågbiljetter
- Resesällskap
- Pengar

Men

- Inga biljetter
- Ingen adress

Det kan gå precis... åt helvete. Men det kommer det inte. Det kommer det verkligen inte.

P

I still make it mine

Jag får gåshud. Värre än Idol-gåshuden igår och värre än Roffe som kom 2:a i OS. Nu snackar vi riktig gåshud!!

Jason Mraz Live - och jag ska se!
Och en till!

Nu är det bara själva konsertbiljetten sen är jag på väg. (Vilket jag får det att låta som att det är en liten petitess, men själva biljetten är ju ganska väsentlig för just konserten!) Men den biffen är snart kirrad!

Snart kommer Sofie, sen ska jag mysa sönder hela Tove!

P

Skilsmässodikten nr.II

Precis hemkommen från IKEA med Hank the Prank. Bilder kommer senare (väldigt mycket senare, efter att vi har haft tjejmys... Efter att Hanna kommit hem... I morgon säger vi!)
Vi hittade massor fina saker, och vissa lite mindre fina saker...

Nu kom en viss Benny och ville dela filt med mig. Han bara mosade sig ner och när jag tittade på honom så såg jag bara en stor rumpa som stack upp. Här frågar man inte, utan här bara mosar man sig ner!

Idag blir det nog inte så mycket mer blogg. Kl. 9 hämtar Sofie mig så ska vi åka och bunkra upp med B&J och annat gottis, ev en film också. Sen åker vi till Tove vid 10. Hank kommer inte förrän 22:45 ca, men om man väntar på något gott...

Idag blev det dessutom lite shopping. Ajemen, lite nya undekläder fick följa med hem, hittade ingenting annat. Jag var ute efter leggings och något att ha till dem men eftersom H&M i Ikano-huset suger så hittar man sällan något där, mer än smink och hårspray.

IKEA måste vara sveriges andra största skilsmässodike, tätt inpå Göta Kanal. Det var inte många enade själar som valde soffa eller packade in sängen i skåpbilen inte. Jag tror att man ska undvika IKEA om man har stadigt sällskap. Jag tror att IKEA är ute efter att folk ska gå isär - vilket gör att man köper mer möbler eftersom man flyttar in i egen lya liksom.
(Fan, vad trött jag är!)

Jag satt uppe och läste ut min bok i natt. Halv 4 kom jag i säng och vid 4 hade boken landat, utläst, på kudden brevid mig. Då slockade jag. Helt slut - precis som nu.
Eftersom Moa är och rider på Korsbäck idag så kommer det antagligen bli Pizzeria Svea. Igår var jag jättesugen på det flötet men idag är jag helt stoppmätt. Efter en mellanstor portion köttbullar så.
"You, Kitty, you have a problem! My Red didnt start drinkin befor he met you!" säger Reds mamma
"And I didnt start drinkin before I met you!" svarar Kitty.
Me <3 That 70's show!


/P

Krångel

Nu är det så här att jag inte känner att jag riktigt hänger med mig själv i min egna stress. Jag vill bara lägga mig i badkaret och vakna runt den 1 dec för då vet Hanna vad hon har lovat mig!!! Mmm, yepp. Det har hon.

Verkar som allt faller isär med mina planer. Jag vet vad jag vill men att få det och klaffa med alla andra är grymt svårt och krävande. Hotell, vandrarhem, nattåg osv osv. För Fia har ju sagt lördag - ok, men jag vill ju inget hellre än att det ska bli en magisk fredagsnatt i stället! Men, den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket. Jag kanske får nöja med mig Stockholm i alla fall..?
Fast jag diggar fortfarande mina gratis-tågbiljetter. De äger! Synd att man inte hade mer pengar på kortet bara. Kanske kan lura pappa att jag ska iväg och köpa vinterdäck..? Så kan han sätta över lite fondpengar åt mig. Det vore något, kanske? : )

Martina ska komma ner och jobba med mig på höstlovet, vecka 44. Och här kan man se vilken vecka det är nu. Ascoolt! Det längtar jag efter. Vecka 44 equals höstlov equals Martina Stayin at Mullsjö. (Jag är hemskt trött nu!) Infact, bara 31 dagar kvar! Wooho!

Det vore så skönt att bara komma iväg från allting. Från stall, hästar, mamma, pappa, katter och flammor. Jag vill bara bort. Jag säger som Beate "jag är klar med den här staden!".

(Hon hade förresten lovat att ringa mig i kväll, meeen, jag tror hon har glömt det.)
(Och Tove - jag hoppas verkligen inte att jag är tillbaka till kl. 17:00 på lördag, och din jäkla handboll... ;) )

Nu vankas nog min braiga bok, en dusch och en skön 1,30 cm bred, nybäddad säng!  Lycka!

Kl är nu 00:00 (på min mobil!)

P

Till min bästa vän, Beate

Bara för att du i morgon, tidigt när jag ligger och sover, kommer ta din packning och åka till fjärrna länder så skriver jag det här till dig.

Beate-hjärtat

När mina ögon mötte dina ögon första gången var vi i skolan på vår allra första gymnasieskoldag. Du hade ditt bruna yviga hår längst axlarna och ett vitt linne. Dina gröna adidas-skor satt på din fötter och Jonathan satt brevid dig, båda lika rädda för resten av klassen. Precis som jag.
Min första tanke när jag såg dig var: "Kunde hon inte satt på sig något lite prydligare?". När jag ser dig idag tänker jag "Det är inte samma tjej", men visst är det. Precis samma gamla Beate satt på den gröna stolen i C korridoren precis som jag, precis samma gamla Beate sitter i morgon på ett flyg till Dubai. Precis samma gamla Beate har gett mig mitt livs sommar. Tillsammans med många andra som har hjälp oss lägga det här pusslet har det blivit det vackraste, mest händelserika och krångliga pusslet som lagts. Tillsammans med Beate har jag minnen som ingen annan har. Tillsammans med Beate har jag gjort saker som ingen annan har gjort. Hon har stärkt mitt självförtroende och hjälpt mig med livsviktiga frågor denna sommar.
Tillsammans med Tove och Beate har vi Motala osäkert om kvällarna. Spciellt om man bestämt sig för att fylla 20 år. : )



Beate

Jag trodde aldrig du var seriös när du sa att du skulle flytta till Dubai. Inte heller till USA. Men se här, det var någon som slog mig på näsan och sa "Nu drar jag! Nu är jag liksom klar med den här stan!".
När du kommer hem, då är det jag och Tove som reser utomlands med dig, skaffar lägenhet och tar kvällskurser. Du vet liksom vad du har att vänta dig när du kommer hem!

Jag kommer sakna dig, hjärtat och du får lova mig att skicka vykort (eller i alla fall mail!). Jag finns här, på bloggen, och du finns på din msn! Jag ska skaffa mig en Skype också, då kan vi höras precis när som hellst!

Jag saknar dig faktiskt redan nu.

Men jag lovar, jag ska inte gör det så jobbigt för dig...

JAG KAN INTE ANDAS OM DU LÄMNAR MIG!

Typ...

Saknar dig...

P



Make it mine

I don't wanna wake before
The dream is over
I'm gonna make it mine
Yes I, I know it
I'm gonna make it mine
Yes I'll make it all mine

I keep my life on a heavy rotation
Requesting that it's lifting you up, up, up and away
And over to a table at the graditude café

And I am finally there
And all the angels they'll be singing
I, la la la I, la la la I, la la la la love this

Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar. Jag peppar.
Sen när jag har peppat så här mycket så kommer säkert allt skita sig, men det skiter jag i, för det kommer inte hända.

Fick förresten ett sms av Christoffer idag, igen... : ) De skrev: "Trynet är såld! Hoppas du snart är bra och kan komma igång jobba igen. Ha de"  - aaawh. De saknar mig! : )
Jag har lite överskottsenergi. Lite bara. Och Jason gör mig på så sjukt bra humör.

P

Jason Mraz

Nu har jag precis kommit hem från stallet och tittat in i kylskået och fruktat den tomma tomheten. : ( Pappa ska köpa fetaost och ruccolasallad åt mig när han tar upp båten. Finns liksom ingen anledning för mig att stå där och peka på tampar som han inte lyckas hålla reda på, inte.

Sofia och jag har kommit fram till att vi har gratisbiljetter med tåget så nu ska vi bara hitta billiga konsertbiljetter också. Så åker vi upp på förmiddagen fredag och shoppar lite sen blir det mat och konsert, sen sover vi hos hennes moster. *taggataggatagga* Artisten är ju självklart Jason Mraz!



Jag,  Sofia & Jason. Me löv.

P

Change of plans

Wii, eftersom jag inte fått nog av stall och hästar de senaste två veckorna så ska jag följa med Fia till stallet. Jag saknar hästarna! : )


Hörs i kväll efter att min far tagit upp båten!

P

Obeskrivlig

Det finns en känsla som är värre än alla andra känslor. Denna känsla bygger upp tvivel och smärta i bröstet på mig. Denna känsla skär liksom djupa, tvära sår inombords och ibland gör denna känsla att man bara vill försvinna. Känslan gör också att man vill tillbaka till allt som var bra. Man minns aldrig det sämre, utan tiden präglas av det som bara var alldeles underbart. Det finns många saker jag saknar. Många personer jag saknar men framförallt många minnen jag saknar.


Till min 18:årsdag fick jag min alldeles egna häst. Min första, och så klart, den bästa. Han blev min bästa vänn. Nu vet jag inte vart han finns och det går sällan en dag utan att jag tänker på honom.
 Don Laurie, You will always be my friend.


Onsdag

Tanken var massor med olika att göra idag. Men, nehej. Sofie vet inte om hon hinner in eftersom hennes mor tagit bilen till BVC. Typans. Och så ringde Sofia nyss och frågade om jag skulle med till Hugo men eftersom jag inte vet om Sofie kommer kunna eller inte så kan jag inte följa med. Jag kan inte ta mig ner heller för den delen.

Vaknade typ för en timme sen. Jag har haft näsblod hela natten och typ inte kunnat sova någonting. Så smakar det sådär gott i munnen när man vaknar sen. (uäk)
Hanna, du kan vara lurre. Besiktningen är kl. 8 på morgonen, och då har väl IKEA inte öppnat i alla fall? : ) Jag lovar att jag inte har förhinder.
Nu när det blev såhär med hela dagen (idag igen!!) så känns allt så hopplöst. Jag vill inte bara sitta här. Jag vill åtminstonde kunna ta mig till skolan och reda ut mitt projektarbete med rektor Roland. (Visste ni förresten att man får över 300 poäng och man tar honom på övergångsstället vid bion med bildörren? Joo, once in a lifetime liksom)

Så idag blir det väl ungefär samma som igår. Tråkigt!

P

Sleep tight.

Nu ska jag snart förhoppa mig i säng. I natt ska jag inte vakna av att jag har myror under gipset i alla fall. Buuh! Jag ska fortsätta läsa mina bästiga bok. Jag måste bara tipsa om den en gång till. För alla er tjejer, man kan inte slita sig! (Ja, förståss, er killar också som faller för sånt..?)

Jag sitter och har lite ångest.
- Jag längtar tillbaka till Kreta,

Frida och Joel
(Frida och Joel på deras balkong)

- jag vill gå på Jason Mraz-konserten i Lund (men Stockholm går också bra!)
- kunna röra på mig obehindrat, duscha utan att det blir vita gipsfläckar på parkettgolvet
- få bort det där jag har i tanden som sitter och skaver (dock ganska låg prio på...)
-åka tillbaka till Mullsjö och min hårda säng men framförallt...
-Att Tove ska komma hem!

Fick kallelsen idag förresten. Måndag klockan 8 på morgonen åker gipset, det ska bli skönt. Men då får jag ju också veta om det har blivit bra. Trots att de var segare i Jönköping kändes de bättre och mer noggranna där. Här kollade de bara på bilderna och hade inte Shan givit den där remissen hade de antagligen skickat hem mig med en stödlinda och ett par kryckor. Nu fick jag i alla fall gipset. I Jönköping så var de jätteoroliga för det där glappen och i Motala var det inte ens en prioritet. Meen, jag litar på dem att de gör precis vad som är bäst för min lille fot. Jag hoppas att jag ska kunna vara igång snart och kunna gå på det. Tove och Hank hörde jag planerade utgång på fredag - men skoj liksom. : (
Hanna ska skjutsa runt på mig i en rullstol på IKEA i alla fall, jag ska sätta på vadd på mina käppar då också så att det inte gör så himla ont. Undra vilken socka man ska festa till det med då..? : )


Litet schema:
Onsdag: Fika med Sofie och kanske Nathalie vid halv 3. En sväng på stan också, titta efter nya leggings. Martinas träning på kvällen.
Torsdag: Besikta bilen men kvällen tillsammans med Tove, Hanna & Sofie
Fredag: Hoppas på en tjejkväll? (Tove sa att hon hade lovat oss, och inte sin... Kille?)
Lördag: Hoppas på att det blir en spontanresa till huvudstaden med Malin och en liten konsert på det..? Annars herrmatch i handboll i Vadstena med Tove (Jaaag veet!!! Men jag hade tydligen lovat...)
Söndag: Fika med Sofia och Martina? Annars hjälpa Hanna flytta?
Måndag: Återbesök på akuten, få gipset borttaget. Weoho. Martinas träning på kvällen?
Tisdag: Free!
Onsdag: Förhoppningsvis tillbaka i Mullsjö!

Visst fan, måste boka om min tandläkartid nu när jag ändå är hemma! Påmin mig!

Jaja, nog talat om det.
Sista inlägget för idag. Nu blir det sängen.


L

Mamma, pappa, barn

"Jag ska ge dig så mycket kärlek att det skulle kunna lösa hela mellanöstern konflikten."

Ååååh, vad romantiskt. : )

P

Ryssarna är på G!

Hittade en spännande artikel:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3371290.ab

(Jag vet inte hur man länkar)
Jag tyckte det var en väldigt fyndig idé. När jag blir stor och stark ska jag också lägga tid och energi på något sånt här viktigt. Krävande arbete, mycket hjärna och logik krävs nog för att hitta på något i den här stilen. Tänk, annars rinner ju den dyra fina spriten ut i vattnet.
Det är nog en karriär för mig, tror jag.
"Vi skulle kunne ta en virrepinne hjemme hos maeg?"

Tittade precis på Filip & Fredrik. De red en "fälttävlans-slinga" utanför studion. Det måste jag säga var dålig kvalité på svensk fälttävlan. Snygga outfits hade de i alla fall. Vita ridbyxor och allting! : )
Nu blir det nog snart sängen för min del.

P

Mina hemligheter

Mina hemligheter heter boken jag läser av Sophie Kinsella (Som ni säkert redan visste).

Ett uttrdag:
Som min balettlärare en gång sa:
Så länge ni utför de grundläggande positionerna korrekt
och med ett leende på läpparna kommer det alltid att gå bra.

Läsvärd!

p

Make me toasted bread, now!

Jag bara älskar Fez och alla hans vänner från 70-talet. Nu är jag bänkad för ytterliggare två avsnitt, som jag redan har sett. Jag har inte kommit igång med mitt pajbak än men det rer sig. I värsta fall blir det väl en B&J idag med! Wei!

Seg är jag i alla fall. Huvudet hänger jättetungt på mig. Som ett stort regnmoln, fastän att det är sol ute.
Henke sa att det skulle bli dragonkyckling idag, men när jag spetsar mina öron låter det som han blandar till sin fantastiska kebabsås! Mums för mig, sämre för dig.

Nu ska jag smida mina planer medans stålet är varmt. Typ. Ska kontakta ms. Prank nu. För nu börjar jag bli förvirrad!

P


To-do-list

Jag har en "attgöra lista" som jag ska fylla på under mitt liv. Självklart bocka av också. Den börjar såhär, utan inbördes ordning:

O Flytta till Manhattan
O Ö-luffa i Grekland
O Åka till Gothland
O Flytta ihop med Tove och Beate (och Hanna?)
O Flytta hemifrån, på riktigt
O Få ett riktigt jobb med riktig lön
O Adoptera minst ett barn
O Göra X och X
O Resa jorden runt
O Ta truckkörkort


Det kommer uppdateras!

P

Ett hattande

Nu har jag precis klivit innaför dörren. Jag följde med Henke till Mjölby, där han skulle lämna över ett papper till någon på ett företag, sen skjutsade han ut mig till Stavlösa för att jag glömde min necessär där igår. : ) Så nu har jag den igen, det är en väldig lättnadskänsla. Nu vet jag inte vad jag vill göra riktigt. Jag funderade ju på att dra igång ett bak, men jag har inte kommit så långt ännu.
Pratade med min vän Hanna och eftersom allt verkar strula med lägenheten så vill hon inte handla saker förrän allting är klart så nu är torsdag bokat i stället. Hon skulle skriva kontraktet då så vi bränner iväg till IKEA precis efteråt. Tanken var att jag skulle fika med Malin och Nattis i stället men eftersom Natt hade så mycket att fixa innan sin Thailand/Indinen-resa så blev det inte. Blir ju fika med Sofie och Hanna (minns jag rätt...?) i morgon i alla fall. Sen blir det mys med tjejerna även på torsdag när Tove kommer hem. Då ska vi mysa med varsin (den här gången!) Ben and Jerrys och kanske en riktigt bra film?

Under de två veckorna jag han jobba i Mullsjö och stall Nydala så gick jag faktiskt ner i vikt. Jag har försökt i ett halvår med någolunda desperata (mindre lyckade) metoder här hemma. Det krävdes alltså bara två veckor för att bränna så mycket kalorier att det började knapra på de som låg gömda innaför huden också. Nu är jag dock rädd att allt sofliggande och godisätande kommer forma om min shapade kropp igen. Det kan inte vara speciellt bra för kroppen att gå från lågförbrukare, till högförbrukare och sen till lågförbrukare igen. Nästa gång så kanske kroppen tänker "ha-ha, Don't try to fool me again, denna gång får du kämpa på bättre!". Så direkt när gipset är borta ska jag ut och motionera. Förhoppningsvis är jag tillräckligt bra i foten att jag kan åka ner på en gång. Hoppas jag är tillbaka senast onsdag nästa vecka. Stenhårt!

P

Morgon stund...

Studsade upp ur sängen för ca en timme sedan. Jag vaknade i morse vid halv 9 av att rätt person, den här gången, skickade ett krya på dig sms. Det var gulligt tyckte jag. Det var precis det jag behövde. : )
Nu har jag precis ätit brunch (huvud och mage kunde inte enas om det var lunch eller frukost) och väntar på att Hank ska höra av sig. Så får vi se om det blir något IKEA eller inte. Annars kanske det blir lite fika? : )

Har egetnligen inte så mycket att tillägga eftersom dagen precis har börjat. Kanske ska ta och baka lite medans jag väntar på Prank..?

P

P.s
Har jag sagt att Beate åker om två dagar.... OM TVÅ DAGAR!

Rättelse och God Natt

Jaa, på begäran från Sofia Larsson så har Karro betalat Martinas räkning, men det är telenor som fuckat up sig. Som vanligt? Har jag hört något gott om telenor, vodafone eller vad de nu än heter. Precis som tre. De bara skapar problem för folk. "Three is the magic fucking number". Pappa fattade ingenting när han ringde sin kompis. Ringde hemtelefonen och sa att han hade fel på sitt mobilsvar.

Nu är det i alla fall nattinatt. Ögonen verkar gå i kors på mig, varför vet jag inte. Jag ska dessutom sova jättelänge i morgon! Sen ska Hank and I till IKEA och shoppa upp hela hennes lön och ett par nya leggings till mig eftersom min mamma töjt ut mina. Tror ni man hittar leggings på IKEA? De brukar ju ha det mesta. Presentpapper, godis och Kalles Kaviar liksom.

Fick världens sötaste bild utav Christoffer idag. De har köpt en ny hund! Så underbart jättesöt! En liten valp. Förstår ni nu att jag längtar tillbaka. Nu kommer Bulan, deras gamla hund, få sova hos mig eftersom han är en andra prioritet! Awh!

P & najty, ses i morgon

Sovdags?



Har jag sagt att min fot gör ont? Har jag? Konstigt...
För många för starka tabletter tror jag. Hoppas jag
kommer kunna somna i kväll.

Det finns tre saker som stör mig idag. Vi tar dem i storleksordning:
1. Att jag har ett gips på foten som invalidiserar hela mitt liv.
2. Att han inte svarar på mina sms. Varför gör han inte det?
3. Att Martinas mamma fortfarande inte betalat hennes telefonräkning så att man kan spontan-smsa henne om vad hon har gjort under dagen och få ett "skit i det du, din lille fjärt" tillbaka. *sakna*

P

Friends Wheel

Haha. På tal om mina vänner. Jag älskar alla mina vänner, mer eller mindre men många av dem ligger väldigt varmt om hjärtat på ett eller annat sätt. Därför utnyttjade jag facebooks tjänst Friends Wheel för att fördriva tiden lite.
Här är en bild:
Vänhjul


Min vännina här nere på högerflanken i grön text berättade just för mig att hon gick på en buggkurs på tisdagar. Jag blev först förvånad. Sen ställd. Sen oförstående men sen infann sig rädslan. Går männskan seriöst en buggkurs? Hur länge har hon varit tillsammans med sin pojkvän egentligen? VEM vill gå en buggkurs?
När jag var 11 år gick jag tillsammans med min pappa och mamma på en buggkurs i Hov utanför Vadstena, observera min ringa ålder, därav misstaget att jag tyckte det var "kul". Men bugga lärde jag mig men undrar vad jag har för anvädning av det mer än när pappa och jag svänger våra lurviga till Jill Johnsson en gång på två år. Varför gick jag en buggkurs när jag var 11 år?
Men som jag sa till Frida:
Been there - done that.
Mission complete - liksom.

P

ATG i Mantorp

Kvällen har slagit sig till ro här på Stegeborgsgatan 17 i Brinken. Det är väl skönt men det pirrar i kroppen. Mest i mina ben. Pirripirr. Det är nog för att jag inte har gjort någonting på hela dagen. Inget nyttigt mer än att "promenerat" en sväng på stan med min pappa. Inte blev det någon lunch heller eftersom inte viltjärpar med trattkantarellsås, fläskkotlett med potatis och chilimarinerad lax föll oss på läppen. Det blev i stället att åka hem och göra lite köttfärssås. Det var betydligt bättre.

Nu är också kvällsrutinerna de samma. Sitter och tittar på Sjukhuset (som jag faktiskt kan känna igen mig i nu) med mamma och Henke. Det har varit min och Maries tidsfördriv de senaste två veckorna. Hon tycker det är det bästa på hela kvällen. Nu går inte heller Sex and the city länge i repris, vilket suger. Nu har jag ingenting mer än 2½ men att titta på i kväll.

Har jag sagt att jag är trött på gipset? Inte? Nehej. För skulle jag inte haft gips utan bara en stukning hade jag kunnat åka till Mantorp i morgon och möta Christoffer och Sofia som ska besiktiga en häst. (Trynet) Men nej. Kan ingen köra mig så...

P

Men Snutteplutten!




snuffen

Sofie, kom inte och tro att jag glömt dig. Du har ju aldrig tid att ses men hela två träffar denna vecka låter lovande!

P

Fatso Burger


Dubbla avsnitt av That 70's show. Underbart. Jag bara älskar dem. Jag vill ha det de har. Inte sitta här ensam en kväll till. Ha mina tjejer. Meeen, som sagt. Tove kommer tillbaka i helgen! Wei!

En gubbe som är intresserad av Melissa ringde mig förrut. Han hade bara aslustiga frågor. I stället för att fråga "kan du berätta lite om Melissa?" så frågade han:
1. Min dotter är ca 173, är hon för stor?
2. Om du skulle ha en dotter, skulle du köpa Melissa till henne då?
Där i mellan var det lite ströprat men när jag tillslut säger "jag har lite svårt att prata på rak arm om henne, det är jättebra om du stället frågor om sånt du undrar..?" Då säger han: jaa, jag har en fråga kvar som jag funderat på jättelänge. Verkligen jättelänge. *harkel* Här kommer den:
3. Finns det någonting som du tycker jag borde veta om Melissa som jag inte har frågat?
Jag höll på att sträcka ut armen från hans telefon, precis som på animerade filmer och strypa honom. Helvrickad - men det blir nog bra. Mia är trevlig i alla fall.

Nu ska jag vänta på att Tove kommer hem. :)


P



Tove&jag

Omtänkade

Ja, nu får jag börja tänka om lite. Höll på att göra bort mig. *Pinsamt*

Nej, men va. Nu ska jag hem till min mamo, Henke kommer och hämtar mig snart, snäll som han är. Det blev ju ingen städning hos Beate. Hon var redan klar. : ( Och inte kommer jag få träffa henne igen innan hon åker. Ännu mer : (
Beate, jag kommer sakna dig. Ju!
Tove kommer hem i helgen. Beate är ju oersättlig men Tove kan i alla fall fylla hennes tomrum ett tag. Men vem ska fylla deras tomrum som uppstår sen när Tove åker tillbaka till Norge? Hank?

Nu kom Henke!

P


Städningsdags

Idag har jag lovar Berk att hälpa henne med flyttstädningen. Så efter stan nu med papo ska jag nog ta en buss till Motala och sporthallen för lite typiskt "hjälpa min kompis i nöd fast jag inte kan göra spciellt mycket"-sällskap. Jag dammar.

God morgon
Så här ser jag ut när jag väntar på att min papo ska jobba klart. Jag börjar faktiskt bli riktigt hungrig nu. Undra förövrigt vad jag ska sätta på foten idag. Blir det en ny stickad socka eller blir det en avklippt tennisstrumpa?
Jag ska allt gå och titta efter i garderoben.

Outfit
Leggins
Hallonröd top
Skärp från MQ
och sjal vintage från grannie.

P

God morgon

Vaknade nyss och är jättemör i hela kroppen. Jag har tydligen blivit förkyld också så jag sover tydligen med öppen mun, och alla som har gjort det vet ju hur man är när man vaknar på morgonen. Döden.

Sofie väckte mig med ett sms skittidigt i morse bara för att tala om att hon varit vaken i 2,5 timme och skulle vänta på tåget i en timme till. Kl. 9 vaknar jag igen av att jag får ett sms av Mia Åhagen som köpte Melissa för lite mer än ett år sedan. Hon frågar "är det okej att ringa nu..?" Jag svarade "jag sov lite men ring under dagen!" Hur sover man lite?

Nu väntar jag på att pappa ska få sitt samtal eftersom han jobbar hemma idag, sen ska vi åka in till Whatstone och äta lunch. Jag är sugen på riktig husmanskost. Köttbullar med lingon. Det vill jag ha. Men ligger oddsen på min sida? Njet.

Nu ska jag försöka piffa till mig lite. Kanske sätta ett klistermärke på gipset?

P

Bella Notte

Middag med girlsen

Felskrivningsnissen (Hank the Prank) smög in i maskineriet när bilden trycktes.

Middagen med Hanna, Beate, Maria, Malin och Sofia var precis som jag hade tänkt mig. Ensamma i ett rum kunde vi prata ostört om precis det vi ville. Precis som jag ville.

Länka fungerar inte just nu, jag förstörde hela fuktionen sååå - världens näst bästa blogg - hannaevaerikanilsson.blogg.se

NU är det verkligen Puss&nattinatt

Bilbesiktnig




Vuxenpoäng till mig och lite cred också. (Fast det är pappa som får åka dit mä'n...)

P och nattinatt

Excecution song

SÅ ÖVERVÄLDIGT ÖVERASKAD!
Hanna, nu kanske det blir av ändå? Fel artist men rätt stad. Nu har jag verkligen något att se fram emot. Nu har jag en helt ny skiva att mocka till (när jag väl kommer tillbaka ner dit). Så blir det en Hanna & Linnea helg i Lund. ATT det blir. ATT vi ska. Det här gjorde en guldkant på mnin söndag.

En guldkantad söndag.

P

Saknar!

Jag har insett att jag längtar tillbaka. Jag vill inte missa en enda träning och speciellt inte kvalet för Etou och Zina i helgen.

Förbannat!



P (tror det blev sista inlägget för i kväll)


P.s
Beate Joahnsen åker på torsdag!!! : (
D.s



Snygg, rolig och trevlig

Gissa vem?


Jag har väldigt jättetråkigt. Jag sitter vid köksbordet, kan inte duscha som planerat för att herr Öhman fifflat med vårt vatten så det är helt gult. Jag vill titta på en rolig söndags-film men eftersom våra 2 boxrar bestämt sig för att strejka samma dag så verkar det inte bli något med det. Jag har ju däremot min bok "mina hemligheter" som jag knappt hunnit läsa i alls så det kan nog bli en mysig kväll ändå.
Ganska trött och uttråkad. Ändå.

Dagens outfit då? :)



Sjal - Vintage från farmor med höstmotiv, svampar och löv
Kofta - H&M 249 kr
Klänning - Rut mfl 129 kr
Leggings - Gina Tricot


De var ju nästan lite kul det här. :)
Nu börjar det en dålig komedi på 6:an, den enda kanal som fungerar så nu ska jag bädda ner mig i (köks)soffan och glo.

P

Skada 1.0

Japp, såhär ligger det till.

Fredagen den 19 kl. 12:45
Linnea studsar ner för stallbacken i Nydala och tänker "Gud, vad lätt allting känns idag. Jag är inte alls så trött som jag brukar vara. Vad skönt att kroppen äntligen börjar vän..." PANG.
(Kanske inte riktigt Pang-pang, utan mer "poff")
Jag ligger på backen och tjuter, håller mig över höger ben och skriker. Jag inser snabbt vad det var som hade hänt. Jag har tsukat foten. Igen. I samma skor som förra gången och gången innan det. Det har hänt igen. Att jag aldrig lär mig.

Tapper som jag är kryper jag på knä in till stallet där ingen bryr sig. Jag ligger i stallgången och tjuter så att kinderna är helt våta. Jag kravlar mig in i sadelkammaren och får tag i en gammal fleec-linda som jag snor runt.
Jag ringer mamma, Gunilla och Malin för att fråga om de tycker att jag ska söka för det, alla säger JA! Såååå, Marie och jag åker in till Mullsjö vårdcentral där Muhammad väntar på mig. I 40 minuter undersöker han min fot och undrar vem som har lindat om den. Han tyckte det var proffsigt gjort.
En remiss till röntgenavdelningen i Jönköping ligger i min hand och jag sitter i bilen på väg in, i ridkläder med Marie brevid mig.
Inne i Jönköping runt 4 på eftermiddagen, halv 6 kommer jag in och får ta 8 st bilder. Jag får gå och sätta mig i väntrummet igen och efter en stund kommer hon ut och säger att jag måste ta en bild till.
Efter 9 bilder och två timmars väntan fick jag en ny remiss till ortopediavdelningen på akuten. Det var bara att hoppa iväg dit. När jag väl är där inser jag att det är lite mer än en vanlig stuknig. Jag börjar tjuta och är rädd för att något är brutet. Jag vet fortfarande ingenting. Klockan är halv 8 när vi får komma in i "gipsrummet" som det står på skylten till dörren. Där får vi vänta ytterliggare en timme på att Shan ska komma och göra en stabilitetsundersökning där han upptäcker "glapp" i fotleden och någon diffus skugga. Med remiss till Motalas oropediavdelning får jag åka därifrån halv 11. Pappa hämtar mig i Jönköping runt halv 12 natten mellan fredag och lördag. När jag kommer hem kan jag nästan gå på foten igen och allt känns ganska lungt. Men orden doktor Shan sa innan jag gick var "de ska göra en 100% stabilitetsundersökning på dig under narkos så jag länkar bilderna och skickar en remiss till Motala!". Narkos - usch.

Lördagen den 20 kl. 11:30
Jag, mamma och Moa kliver in på Motalas akutmottagning där de ska undersöka foten för att veta hur de ska hantera skadan. Jag blir hänvisad, efter 1,5 h väntan, till ett rum dit två doktorer kommer. En lång och smal, och en kort och knubbig. De fastställer att det är en stukning och att jag har ont. (Nae?) De säger att en stabilitetsundersökning under narkos känns lite väl mycket men de ska titta på bilderna innan de ger ett definitivt svar. De säger "du kan nog lägga dig och sova en stund så kommer vi... om ett tag."
Sagt och gjort. Jag sov i en timme och väntade sammalagt 2 timmar innan en av doktorerna kommer in och säger att en gipsskena är det de planerar att göra. Ledbandet är antingen helt av eller trasigt.
Så här sitter jag.


This is the way it looks today


Ont... 

Gipset och jag strike a pose.




Suuuueeerttt är det. Fan vad tungt det är. Känns så jävla meningslöst eftersom jag KAN både gå och köra bil med foten utan gipset. Men nu är det så här. Visserligen ska det bara sitta på en vecka...

Åhh.. :(

Tyck lite synd om mig...


P

Hallå i telefonen

Dålig uppdatering nu sen jag "åkte hem". Ni kommer senare i kväll få veta varför. *ha  ha*

Meeeen, jag lever i alla fall och är kvar i Mow-Town Motala i en vecka ungefär så ring och boka tid.

Träffade mina underbara brudar igår. Har saknat er!
Dock inte Sofie och Tove som var på resande fot. Tove ser jag i helgen och Sofie i veckan.

P

Den perferkta mannen

"Förlåt. jag var klumpig och dum. Det var verkligen inte menigen att såra dig eller kränka dig på något sätt. Det var fel gjort och jag menade inte vad jag sa. Det bara flög på mig. Jag förstår inte vad som hände riktigt. Det är klart att du känner som du gör. Jag skulle också gjort det. Förlåt... igen. Det var inte meningen att få dig att känna sådär. Jag menade ingenting. Ska vi börja om..?"

Puss och godnatt.


Saknar jag MOTALA?!

Nu är det färdigtjåkat här för mig idag. Ni kommer ju tröttna på mig innan ni ar gjort mig till en prenumerant. :)

Helgen ser i alla fall ut såhär:
Fredag; hem skapligt, äta hos pappa och ut med Maria och Sofia, kanske Beate om hon hinner hem?
Lördag; vaknar skapligt, hos Sven Gustafsson Kl. 10:00, sen sola, bada och massage i sporthallen, kvällen med tjejerna och middag.
Söndag; vaknar skapligt, är med mor och far och åker ner till Mullsjö på eftermiddagen.

Meeeeeen, det finns fortfarande möjligheter att helgen ändrar sig. Den har ändrat sig några gånger hittills. I morgon blir det väckning kl. 06:30, stallet 07:00. Sen ska jag fjäska och jobba som FAEN så jag kan få komma ifrån vid 15 tiden, packa och duscha. Härifrån vid 16 och hemma vid halv 6 ungefär.

Mysigt ska det bli att komma hem i alla all.
Har du saknat Motala!


P

Dear Beate


Åh, Beate du är så fin, jag skulle vilja stoppa dig i en kopieringsmaskin.

P

I-i-idiot!

FETT!

Esch, skitsak samma. Jag pallar inte.





Ute och kvällsfodrade precis. Trynet leder fortfarande. Dock tjingade han in 5 extrapoäng eftersom han hade vält hela den provisoriska vattenhinken och allt var dyngsurt. ATT han får mocka sin egna box i morgon. Gris-jävel.

15. Trynet
5. Maggan

Jag önskar att jag fick tillbaka den där magkänslan jag hade när jag kom hem från Kreta. Jag var aldrig hungrig! Asbra! Här är man ju jämt hungrig vilket innebär att man äter jämt. Då går jag ju inte ner något i vikt. Jag ska liksom snåla lite mer. Inte äta tre mackor, en tallrik yoghurt med banan och müsli, ett glas vatten, en kopp the, två kokta ägg och ett päron till frukost varje dag. Sen äta lunch som en jävla bonnadräng! Visst, maten är ju god så... Idag blev det till och med två fika. Men dessvärre ingen kvällsmat. Jag mådde så illa efter all Klingsglass och bärpaj.

Bestämde mig att detta inlägg inte skulle bli så långt.

Slut.

P

Hankacheef.

Det är svårt att koncentrera sig när huvudet alltid hittar på dumma spratt. Jag vet inte vad jag lider av för sjukdom men något måste det nog vara. Ett, till och med, kanske ganska allvarligt fel? Det är inte normalt att gå runt och tänka på det sättet som jag gör. Eller hos vissa, några jag känner ganska väl (ingen nämnd - ingen klämd) så är det nog normalt. Men ni vet ju prevcis lika väl som jag att det inte funkar riktigt såhär.
Jag talar i tungor och jag låter det förbli tungor. Jag vet nog inte riktigt vad jag pratar om alls, kanske?

Nu fick jag reda på en jättestor hemlis, eller jag vet inte om det är en hemlis men hon ska nog säga det själv först. Åh, vad jag är glad för hennes skull. Jag ska fasen ta ledigt för att hjälpa till! Det lovar jag. Lyllos henne. Jag vill med.
Men Tove har ju planerat upp hela mitt liv. Som sagt.
Jag jobbar här fram till jul, hon i Norge och Beate jobbar lite längre än till jul i Dubai. Sen tjänar vi feta stålar - drar utomlands lääänge, kommer hem och flyttar ihop i en lägenhet i Linköping (jisses) och sen ska vi tydligen gå på kvällskurser ihop. Dreja och karate och sånt. skitbra! Jag blir lite rädd bara. Känns som att jag kommer växa fast där tills jag är 35... Meeen, både Tove och Beate är ganska spontana. Och hey, Hank måste ju hänka på också. Det får bli en 5:a, minst alltså. Varsitt rum och ett allrum. Skitnice. :) Säger vi så.

Nu äre snart Idol. So loong.

P

Always on my mind.

För ett bra tag sen, nu snackar vi år om inte decennier, så såg jag en film. Jag kommer inte ihåg vad filmen handlade om, var den utspelade sig eller vem som var skådis i den. Det enda jag kommer ihåg är det som utspelar sig precis framför ögonen på mig. (Det är nu jag egentligen skulle haft min mobilkamera och lagt in en sjysst bild) Pappa Per-Åke i familjen Spaak har något lurt på gång. Jag kan inte sätta fingret exakt på vad det är. Nu, några kvällar i rad så har han gått ut till sin snickarbord. Ibland är det släckt, ibland är det tänt. Jag ser dörren precis från mitt fönster. Mamma Marie säger "Han bygger säkert någonting till lastbilen, så där som han brukar göra". Nu några morgnar i rad har han också varit uppe före mig. Snabbt som bara den har han studsat upp från, hör och häpna, kökssoffan när han hört att jag kommit ner för trappen. "Men hur vet hon det?" tänker ni då. Joo, för när jag sätter mig och ska äta frukost så är den alltid varm. Sådär varm som den bara blir om han suttit en stund - eller legat!
1. Per-Åke "snickrar"
2. Per-Åkte "sover" på kökssoffan
3. Per-Åke "arbetar" i Norge.
Det här säger väl sig självt? Behöver jag liksom dra fler paralleller? Det är ju så uppenbart att jag faktiskt dumförklarar er om jag skriver varför, liksom. Men esch, den som inte vill bli dumförklarad behöver inte läsa mer.
DE ORDNAR EN ÖVERASKNINGSFEST ÅT MIG! :)

Det har för övrigt varit en tung dag i stallet, jag gissar på att ni blir förvånade? Joo, men så är det. Gick upp halv 7 och kunde knappt tro att det var sant. Jag drömde om att jag skulle ha sovmorgon. Nu är det nästan mörkt när jag går upp. Det är läskigt.
Upp i alla fall och drog i mig lite, asäcklig förgammal, yoghurt som smakade hallon och persika. Sen stapplade jag mig ut till stallet och fodrade lill-stallet och sen stora stallet. Började göra höpåsar och när jag påbörjar andra påsen så skumpar den lilla vita in. Ut kliver Sofia och Christoffer, som vanligt, 10 minuter sena.
Sen var det täcken på, utsläpp (som var skitjobbigt) och sen mockning. Jag hade som mål att vara klar före Sofia och Christoffer idag men fan, nej. Inte idag heller. Jag hade bara 4 boxar, precis som de, men jag hinner aldrig innan. Jag sprang till och med med skottkärran. Jag hade bara höpåsarna kvar när Sofia stack in huvudet och skrek "frukost".
Frukosten var god och Adam Alsing vann med 7-5 idag. Idag var det dock inte Milan som ringde in, det hade ju varit roligt annars. För  4:e gången denna vecka eller nått sånt. Sen var det min Julgalantävling. Inte ett rätt idag. (Börjar bli riktigt cas på det där med att gissa intron)
Efter det så tog jag tag i mina höpåsar och Sofia och Christoffer red Lime och Etou. Då sadlade jag och gjorde klart Zina och Never. Sen orkade inte Christoffer rida så jag fick trimma Never i stället. Det var jätteskoj! Verkligen, men nu har jag dock väldigt ont i rumpan eftersom jag inte får lägga någonannan sadel på henne. För att citera Christoffer "det här kommer nog bli bra ska du se... om ett (då tänker man att han ska säga ett litet tag eller om du rider lite till) ett tag". Okej, that's the way how caaas I am. Jaja, jag hade kul i alla fall. Never också eftersom hon fick hoppa och studsa lite också i galoppombytena. :)
Sen löpte dagen på. Christoffer åkte på sina träningar kl. 1 och då var det bara jag, Ulle och Sofia kvar. Det suger för att för Sofia måste man slava. Christoffer tänker på att man är "tjej" liksom, inte orkar så mycket men Sofia prackar på mig allt det jobbiga eftersom inte hon orkar. Skittungt.
På eftermiddagen kom i alla fall Emelie Hacke Von Essen förbi och fikade, as usually on thursdays. Det hade jag glömt, precis som Sofias mamma som slängde in en röda vinbärspaj i ugnen som var såå god. Efter att vi smaskat i oss den så var det bara jobba igen. Sköta två hästar sen gick jag in. Då mådde jag både illa och var helt slut.

Nu fick Bulan dampet där nere. Jag vet inte vad det kan vara, eller, det verkar som Marie kom hem. Då vankas det snart mat.

Idol i kväll. Jippi. Sen ska jag sova innan 10 för jag var helt död i morse. Jag får ju komma hem i morgon och hoppas på att komma iväg lite skapligt.
Ringde och bokade tid på Sven Gustafssons salonger idag också. Alltid lika trevliga, eller vad säger du, Frida? :) Men sen kom det ju fram att vi ev. skulle ut i morgon i stället eftersom det är exposed då och då hinner jag ju inte bli iordningfixad innan utgången och det måste jag säga att det suger. Det var ju därför jag åkte hem, typ.
På lördagen så är den salongen kl. 10 alltså, sen ska jag nog bort till Sporthallen för en massage (ska försöka ringa och boka igen i morgon eftersom mami inte fått tag i dem) och sen ska jag sola efter det. Kanske till och med kan tänka mig att ta några längder i bassängen. Mhm. Jag är ju såååååå vältränad nu, liksom..? Nej, men jag ska göra mitt egna lilla spa där på lördagen. Bli helt återställd i både kropp och själ. Mysigt.

Later!

P



Gullegummsan filosoferar

Tove och jag sitter och pratar om det mesta på msn. Här är det sista utlåtandet från henne som får avsluta kvällen. Sorry, Tove, menar ingenting illa med det här...

Tove - säger:

men ja har alltid pansionerat sex med dom ja har det med

Puss&godnatt

Uppdatering:

Tove - säger:

haha ja mjukt bra , skönt aa eller typ pasioneratkanske det heter haha


Pinsamt

Okej, jag träffade alltså ingen med mitt förra inlägg. Men.. vad gör det? Ni har väl bättre saker för er. Det finns tydligen de som bryr sig på MSN i alla fall. Det är ju bra. Och, jag vill bara säga det så det inte blir några missförstånd, med hänvisning till det tidigare inlägget att ingen ringer mig efter klockan 10. Okej? Då sover jag sedan länge.

Var ute och kvällsfodrade nyss. FAN, vad jag inte tycker om Maggan. Hon är ju helt ohanterbar! Nu rymde hon till råga på allt. Bara sprintade iväg framför ögonen på mig. Hon skiter dessutom fullständigt i mat så locka henne med en havrehink är ju att glömma. Jag fick tag i henne i alla fall. Trynet hade lekt mitt i prick med sin vattenhink och lyckats ha ner hela fästet från väggen. Duktigt. 10 poäng till honom. Han ligger nu etta. Tätt efter ligger Maggan som lyckades fastna med frambenet i hönätet. Eftersom hon inte vet hur vuxna, hungriga hästar gör när de äter hö så kör hon in hela foten i stället.
10. Trinity
5. Maggan

Japp, det var dagens score.

Förresten, Beate har lite handikapp. Hon är i england och kanske inte har möjlighet att ringa så hon är förlåten. Men jag väntar fortfarande spänt. :)

Idag har jag annars ridit på tur med Never, och den mest obekväma Butet-sadeln som finns. Jag har stora ridsår (nästan) och sittbenen är jätteömma (också nästan...). Men att sedan rida Roncen i Prestige Meredith-sadeln var helt underbart. Inga sittben kändes överhuvudtaget och den slöt om helt underbart om benen. Mmm, den är att rekommendera för er som ska köpa nya sadlar.
Sofie lovade att komma ner hit någon gång och hälsa på. Då hoppas jag att hon stannar över, sover på mitt dragiga golv i mitt lilla tält jag har inomhus, och sedan hjälper mig heeeeeeeela dagen. Då hoppas jag på att jag är i bättre trim så vi kan rida fler hästar. Just nu orkar jag inte så mycket. En tur på Nevvan idag var liksom mer ön tillräckligt. Jävla ponnysparkar och lyssnar liksom inte. Hon är mer som en kamel än en häst. Med världens obekvämaste sadel. Sa jag det förresten?

Lyssnade lite på radio idag också. "Här är Jason Mraz nya singel!" Låten är skitbra, men jag har haft den på min Ipod i ett  halvår nu. Kommer inte ihåg vad den heter, men också att rekommendera för er inbitna Jason Mraz-fans som inte tycker att han spelar bögmusik. Christoffer och Sofia verkar ha en ganska egendomlig musiksmak. Det skiftar från Christer Sjögren, hårdrockshits på P3 och Avril Lavigne, liksom. Sofia sa också "Men det är så bra med mix megapol för de tröttar ju ut låtarna. Men det blir liksom lagom för mig, då hinner jag vänja mig och lära mig dem i min takt!" då ska också tilläggas att hennes takt utanför stallet är ganska... melankolisk. Det går liksom inte fort.

Nu har jag i alla fall planer för helgen, sen får vi se med Party-busarna Hanna och Beate. Jag kanske kan satsa på Maria och Sofia om inte H&B hänkar. Maria är alltid... på? Det blir nog ingen bordsbokning verkar det som. Orkar inte ordna med allting riktigt nu känner jag. Jag kanske är på annar humör i morgon, iofs. Så vi får väl se. Hugos är ju öppet i alla fall, får väl gå dit själv om inte annat. :) Man hittar ju alltid någon där *host*SOFIA LARSSON*host*.

Nu ska jag krypa i säng, där jag redan är..., och läsa mig braiga bok som jag inte läst i på ett tag. Så fort jag stängt av datorn har jag liksom slocknat. Innan datorn ens har loggat ut har jag somnat. Typ så. Så trött har jag varit. I morse tänkte jag verkligen "det här tar döden på mig. vad som hellst men inte ett äckligt jävla urinluktande stall till!!" meeeen jag pallrade mig upp och var i stallet 07:02, 15 minuter tidigare än Sofia och Christoffer.

Nu är det sov-time, som sagt.

P

Utmattad

När jag blir såhär trött så får jag så konstiga känslor i magen. Ni vet väl vad jag pratar om. Allt som jag tänker på gör ont i mig och liksom skär. Förhållanden till vänner och de jag verkligen älskar. Mamma och pappa och kanske inte så nära vänner. Jag är så ledsen att allting bara blev. Allt med alla. Jag vill för tillfället inte vara här. Jag vill vara hos er och med er. Jag vill kunna vara med alla er som vill vara med mig. Och de som tydligen inte vill vara med mig alls. Jag vill kunna säga "förlåt för att det blev såhär" och "jag menade inte att vara så påhängsen". Jag vill också kunna säga "du är min allra bästaste bäste vän och jag vill aldrig lämna dig och vill aldrig att du lämnar mig". Faktum är att jag har många att säga det till. Fler än vad jag tror. Att ha en bästis går inte, att ha fler är lycka och något man ska ta vara på.

Som igår så pratade jag med Sofie. Jag vad jätteglad att jag hade henne igår, precis som Malin. Jag vet också att hade jag ringt Hanna hade hon lyssnat på mig. Precis som Tove och Beate. Ni vet också att jag finns här när ni behöver prata. Jag behöver jämt prata. Den av mina vänner som känner sig träffad när de läser det här får jättegärna ringa mig. Jag behöver er, precis som jag hoppas på att ni behöver mig. Jag vill aldrig ha känslan att jag blir lämnad ensam. Ensamhet är den värsta känslan av dem alla.

Jag kan säga det hur många gånger som hellst.
Jag älskar er.



Slut på de tråkiga, nu är det Idol. Jag ska göra mig en kvällsmacka, titta på Idol, fodra och sen gå och lägga mig och läsa. Jag behöver skingra mina tankar.

"Your hands around my waist
Just let the music play
We're hand in hand
Chest to chest and now we're face to face"

Saknar de tiden.

P

Hemlängtan

Fan, vad jag älskar er.Good damn, vad jag saknar er. Det är helt obeskrivligt. Jag saknar er verkligen så det gör ont enda från tårna till hårtopparna. Jag har aldrig haft en sådan underbar sommar som jag haft med er. Ni har gett mig så himla mycket. Jag hoppas jag gett er mina stunder och gett er tillfällen att skratta och ha lika roligt som jag.
Att sommaren är över innebär så himla mycket som inte finns skrivet i en bok. Det innebär att vi inte är något järngäng längre. Det innebär också ett nytt kliv i livet, men jag är inte ensam att ta det klivet. För jag tar det med er. För ni är mina bästa bästisar. Jag kommer aldrig vara ensam. Inte ens på en går 20 mil hemifrån mitt ute i skogen är jag ensam.
Jag älskar er!
Tove Wallinder, Beate Johansen, Sofie Karlsson, Hanna Nilsson

Karamellkungen

Nyss inkommen från stallet, ebart ett toabesäk i mellan. Helt slut i min axel. Den krampar, precis så där som det brukar göra. Nu äter jag godis, ska duscha snart och lyssnar på underbara Jason Mraz. Jag tycker det är skitsämst att det inte fanns några biljetter kvar till Lund-konserten. Suga. Jag ska fortsätta kolla på blocket men antagligen får jag inte ledigt ändå eftersom Jason i Christoffers ögon är "bögmusik"... Ska han säga som lyssnar på Avril Lavigne och Sofia på Christer Sjögren... Hon ringde tom och röstade på "I love europe!". Skämmes ta mig fan.

Här i skogarna runt Jönköping kan man faktiskt hitta ganska exsotiska saker. Får med en svart strumpa och lesbiska kvinnor. Ajemen. Sånt finns liksom inte i Motala. Nu överdriver jag igen.

Snart är mitt godis jätteslut. Jag borde gå och duscha nu och sen äta något för sitter jag och äter mer godis nu på hungrig mage kommer jag lätt få i mig hela påsen.

Hörs igen i kväll, I suppose.

P


Lunchrast

Nu på lunchen ska vi äta soppa och pannkakor. Jag har "klagat" lite på maten på sista tiden, eftersom jag inte äter svamp osv, men nu var det pannkisar. Det blir smaskens!

Idag var vi klara med all ridning innan lunchen och det är fan bra gjort. Sen ska vi sköta alla och löshoppa typ 4 stycken, samma som förra veckan. Adonis, en av treåringarna, åkte idag. Fan vad skönt. :)

Jag måste nog ner och hjälpa dem med maten. Duka och sånt roligt. Jag hoppas jag får följa med Christioffer sen till Clifford. Han stod på en anläggning nära Hacke och jag vill ju se hennes stall så... Men jag lär väl få stanna kvar och sköta alla  5259 hästar i stället.

Ha'et.

P

We will all go down in history

Kom precis in. Har bara hunnit duscha. Det känns så skönt att ligga i sängen klockan 6 på kvällen. Fyfan vad mör jag är. Till och med huvudet är ju som en påse skit. Jag är så grymt trött. För att fira att... Jag... Har kommit från jobbet så tidigt så ska jag åka in och köpa en påse godis. Det ska bli smaskigt. Har inte ätit plockgodis på jättelänge. Det har jag i alla fall förjänat den här gången, till skillnad från de andra gångerna då jag sagt att jag gjort det men... Ja, tänjt lite på reglerna. Inte gjort fel, bara liksom... Ja, ni vet väl precis hur det är antar jag.
Sitter alltså och lyssnar på musik och bloggar. Det fattas ju någonting liksom.

Idag var det döden att gå upp. Jag trodde jag drömde när klockan ringde. "Ha-ha", tänkte jag ondskefullt. "Nu lurade jag mig själv allt litegran!". Skitkul sen när jag upptäckte att mobilen faktiskt ringde under madrassen. Det var bara att gå upp och dra på sig ridbyxorna. Fan, vad avis jag är på Beate som kan sätta på sig mysbyxor på sitt kommade jobb och bara surfa omkring hela dagarna. Meeeen, jag är ju här på träningsläger och får betalt!

Annars har det inte hänt så mycket idag. ridit fram 3 hästar och gått på tur med Zina. Tittade på en hel del när Sofia och Christoffer hoppade intervall. Det var lite roligt att se Rayon, som alltid förhoppar sig så grymt, hoppa studs på 6 hinder på 60 cm. Han höll ju på att inte komma igenom. Intervallen bestod av, som sagt, 6 studsar, i 4 omgångar med en minuters vila, gånger 4. Det såg väldigt jobbigt ut men var nog ännu jobbigare. Nu på kvällen kom en tjej från Vetlanda och skulle träna. Hon hade inte samma övning riktigt, men den hästen var tydligen jätteifn. Tjejen tävlade tydligen 140 på sin andra häst. Denna elev hade varit hos Hacke innan men trivdes inte och kom till Christoffer i stället. Och i stället hade Christoffer lämnat över lite andra elev till henne i stället, för att citera "riktiga stolpskott!", slut citat.

FAAAAAAAAAAN, vad skönt det ska bli att bara ligga i sängen hela dagen. Åhhh. :)

Nu ska jag åka och köpa godis. Jag skulle egentligen åkt till Godishuset, det finns här också, men här är det en fabrik som tillverkar eget godis för 3.90 kg/hg och ska tydligen vara jättegott. De gör även finare choklad och kola osv. Men idag orkade jag inte stressa in till 18.00 så jag tar ICA i  stället och gamla vanliga KaramellKungen.

Hörs igen i kväll.
P

What friends are for

Kom precis innanför dörren. Vi har varit i JKPG och fikat. Jag, Sofia, Hacke och hennes två hästskötar, Sissi och någon mer, jättetrevligt. Efter Breeders flyttar Hacke till England till sin syster. Hoppas Ulle tar hackes fika-plats då. Nu är jag dock grymt trött. Helt otroligt. Sen har jag snot i ögonen också. Det är dimmigt...

Jag kom på en sak idag. För att kunna se allting lite mer positivt så ska jag börja tänka om. I stället för att tycka att det är jobbigt att gå upp på morgonen ska jag tänka "jag är frivilligt här på träningsläger, jag kan dra vilken sekund jag vill - och jag får betalt!". Det gjorde allting mycket lättare idag. Skitjobbigt men lätt.

Sen hade jag tydligen glömt skriva att Beate skulle med på lördag. SORRY. Det är ju Beate vi "firar av". Så dig glömde jag ju inte på det sättet. Men bara lite. :)

Pratat med Sofie idag. Mycket roligt. Hon är rolig. Och ganska knäpp. Mest rolig. :) Det är alltid kul att prata med henne, förrutom när det står mat på bordet hemma hos henne. Då är hon en aning disträ. Idag så sjöng Sofie lite för mig. Jag skulle hjälpa henne att lista ut vilken låt det var. Vi kom fram till att det var Las Ketchup. Ni kommer väl ihåg?

Det var en tuff dag med ensam lunchfodring. Den är jobbig. Riktigt elak mot kroppen faktiskt - men jag f¨år betalt för det. Sen så skulle jag ge mig på en frisering på Iris, blev rätt nöjd faktiskt. Sofia kapade svansen 3 dm och pannluggen säkert 2 dm. Hela manen åkte också av. Jag trodde jag hade glömt det där med frisering, men nejdå. Det enda felet jag gjorde var att "båga" manen, jag ska klippa den mer rektangulär eftersom knopparna längst ner blir så korta annars... Men man lär sig inte förrän man har fått testa. Klippte även Trynet lite. Trodde han skulle till Mantorpskliniken i morgon men hepp. Det var nästa tisdag det. Efter det blev det en trimmning på Iris. Men eftersom hon gått som avelssto nu i ett år så var hon inte på sitt bästa humör och jag med min super-duper balans klarar inte av henne riktigt så Sofia fick hoppa upp i stället. Då krökte hon på nacken i alla fall. Kärring.

Nuuuu ska jag sova. Jag ska upp som vanligt halv 7 i morgon. Hörs igen i morgon då det kanske blir en bättre uppdatering.

P

I wouldn't cry for you.

Sune hade kommit. Värsta ruffsiga pannluggen och jättemysig! En ful häst, eller stjärthäst som Sofia skulle sagt. Han och treåringen. Stjärthästar.

Av någon anledning kom inte hela mitt förra inlägg med. Konstigt. Jag kommer inte heller ihåg vad jag skrev men. Skit samma. Inget viktigt. :)

Pappa ringde nyss och undra om jag var död. Han grät och snyftade lite i telefonen också. Han tycker det är jobbigt att inse att jag inte bor hemma längre. Jag har ju alla saker kvar och sådär, men att jag inte kräver att bli hämtad efter stallet varje tisdag, osndag och torsdag tycker han nog allt är lite tråkigt. Nu har han bara Kissen. (Som jag kanske måste ta med mig hit, inget illa mot Kissen för jag älskar min katt, men den idiotkatten som redan är här kommer nog ta självmord om han kommer hit).

När man flyttar till Norge får man tydligen massa konstiga idér för sig. Tuffsan har massa konstigt för sig och jag vet inte riktigt vad hon menar, jämt. (Vilket jag aldrig riktigt förstått). Men hoppas inte att hon snackar Norska nästa gång jag träffar henne! Arggh!

Eftersom min rygg varit så öm i flera dagar, jag har dock ingen punkt-feber som Carina Berg i Äntligen helg hade idag, så har jag ju linimentat den två dagar i rad. Så fick jag liniment på handen som jag gned ut lite för att det inte skulle bli så starkt. Sen gick jag aldrig och tvättade av mig. Nu svider mitt öga jävligt mycket och resten kan ni ju lista ut själva. Hoppas jag får nedsatt synförmåga tills  morgon och att det svullnar upp under natten. Då kanske jag kan få vara lite ofrivilligt ledig, mot betlaning förståss. :) Nej, skämt åt sidan. I morgon händer ingenting mer än att VI KANSKE ska åka in till Jönköping och A6, köpa en antenn åt mig och fika med Hacke (Emelie V Essen). Spännande. Jag känner faktiskt ändå att jag tror jag skulle klara av att rida fler än en häst per dag nu. Kanske inte två trimmningar, men en tur och en trim fördelat på för och eftermiddag skulle jag nog palla med. Det vore ganska kul i alla fall. Måste jag gå på tur med Lime så klarar jag nog inte av att rida på flera dagar. Kanske..

Nu ska jag läsa mig bok sen ska jag sova.
 God natt.
P

Datorproblem

L i n n e a - säger:

hostade den när du satte på den?

Tove - säger:
bara blåste lite lätt på den !!


Antingen är jag trött eller så är jag jättetrött. Jag vet inte riktigt. Kanske blir sånhär när man lyssnar på Rhiana? Nu hoppade Billy Paul's Your song i gång också. Den ger en del minnen eftersom vi reste med fritidsresor. :)

IDAG har jag:
- Varit på tävling med Pucko-Etou och Fina-Zina, Sofias 4åringar. Zina var fin men fick ett stop i 110 och en rivning, nollade 100. Etou var lika jobbig som vanligt men nollade både 90 och 100. Bra! :)
- Kom hem, red Rayon i skogen med Sofia, Christoffer och hans mamma, som jag fortfarande inte vet vad hon heter...
- Ätit
- Duschat

That's it. Så mycket hinner jag med på en dag. Om en halvtimme kan jag skriva dit en sak till.
- Kvällsfodra
Vilket inte är så spännande.

Så är det. Jobbigt men roligt. Jag ger hela mitt liv år de där fyrbenta kräken just nu. Jag får ju så mycket tillbaka ändå så jag ska väl vara nöjd.

Idag flyttade Tuffsan till Norge. :( Kommer sakna henne, vilket jag redan har gjort. Men på lördag så ska jag, Hanna, Malin, Maria kanske Sofie och Sofia ut och äta före lite rumpskakning. Det kommer bli så himla roligt. Sen ska jag be min mor att beställa massage på feelgood tills jag kommer hem. Det kommer också bli väldigt bra. Skönt. :)

Synd att jag inte har en kameramobil och en sladd så jag kan ta kort på hästarna. Det hade varit lite kul att ha i framtiden och visa bland annat Bulan och Bananen i bloggen. (Mina bästisar) Bulan, om sagt familjens hund och Bananen, hans b bästis. Har kört lydnad med honom idag under eftermiddagsjouren. Fot hela tiden. Gick med mig överallt. Dock lite dampig och bet mig i händerna. Men... Vad gör man inte för en ny bästis?
Ska som sagt kvällsfodra om en halvtimme sen ska jag läsa min braiga bok och sen sova. Har ju inga direkta sovmorgnar här inte. Avundas er där hemma. :


Liniment Asterix

Hjälper mot allt. Nu har jag smörjt in hela ryggen och båda framsida lår. Känns riktigt bra nu. Bränner gött. : )
För lite konstigt är det. Igår gjorde jag inget speciellt för att bidra kroppen med träningsvärk eftersom vi var på tävlingen, inte speciellt ansträngande men antagligen hinner kroppen i fatt när det får vila och idag har jag varit jättestel!

Martina och min mor och Henke kom vid 12-tiden. Martina värmde upp Zina åt Sofia och skrittade sedan av Etou. Efter det blev det tur på Never och Rayon. Martina och jag pratade skit och hade jättekul. Så som vi alltid har när vi ses. : ) Hoppas att det blir fler gånger, och Sofia med. För hon föreslog att Martina skulle komma ner på långhelger och lov med Elba. Arbete utbyte mot husrum och privatlektioner. Vi får väl se vad Märta säger.
Mamma var glad att se mig i alla fall. Tror jag. Hon verkar ha saknar mig en hel del därhemma. Konstigt nog... De gick ut och letade svamp, hittade massvis men ingeting att plocka i. Typiskt.

Sen efter att de hade åkt hem så åkte vi till Grevagården och tittade på kvalitén för 4åringarna. Såg Emelie och några fler. Ingen 10-10, men en som fick 9-9 och kom 2:a efter Jens Wickström.
I morgon är det hard work. På måndag jobbar vi undan snabbt och åker in till stan med Emelie V Essen och shoppar. Det blir nog skoj. Inte för jag ska köpa ngt men Sofia ska köpa en antenn och en antennsladd åt mig och min boxer. Det ska bli skönt med egen tv.

Smart som jag är så tvättade jag båda mina par ridbyxor igår. Fick använda ett par gamla, asfula, jättepösiga. Sofia och Christoffer fick sig i alla fall ett gott skratt. Jag med. Martina, Marie, Mamma och Henke också. Jag ska aldrig mer använda dem. De var till nödnödfall. Det blir inga mer sådanna fall.

Beate har förgyllt min dag idag. Hon är knäpp, det vet alla sedan innan, men idag visade hon prov på extra knäpphet. Vi ska väl inte gå in på deltalj men... Ja, hon verkar inte ha alla pommes frittes på tallriken. Fast hon är lika gullig ändå. :)

Eftersom jag ska åka hem i helgen så vill jag dra ihop alla mina gamla kompisar för att göra något riktigt skoj. Antingen festa, eller gå ut och äta. Jag hoppas på det sista, men som rinner ut i den första. :) Känns som jag behöver göra om min misslyckade helg från förra veckan... Lite. Men då är dock inte Tove hemma. Skittråkigt.

Jaja, dålig uppdatering idag men detta berodde på 4 timmars väntan på Grevagården.

P

En timme senare

Är fortfarande inte lika pigg. Nu stupar jag snart i stället. Dock är det fortfarande lika kallt. (De vägrar börja elda i det här huset. Pyjamas+två täcken= fortfarande kallt!)

Hästarna var hungriga. De hade levt rövare i stallet, som vanligt. :)

Blidde inte heller någon film. Jag ska lägga mig och läsa lite i min helt jätteskostigt roliga bok. Den är en aning lurig, men bra. Sophie Kinsella är bra. Först blir det Blondinbella och Kenza. Sån är jag.

Kvalitén i morogn i Skövde blir ju... roligt. Om mamma, om hon kommer, har åkt då vill säga. Jag vet inte riktigt vad de ska göra här under tiden men det löser sig. De rider ju liksom inte...

I morgon ska jag:
1. Ta hand om mina naglar
2. Ta hand om min onda axel
3. Ta hand om mina ömma lårmuskler
4. Ta hand om mitt slitna, äckliga hår
5. Skrubba av mina flagnande ben
6. Vila, slappa och läsa min goda bok och kanske titta på en film från kl. 17:00, yepp!

Min todo-list. Känns skönt att kunna bocka av någonting utan att känna att man har massor kvar! Haha.

P

Ljunby Nationella Tävlingar

Idag gick det så bra så vi struntar i att åka i morgon! Skönt! Fast så pigg som jag är idag har jag inte varit på hela veckan. Konstigt eftersom jag gick nupp vid 4. Sessan satte en jättefin noll+noll runda, Lime fick ett pet (sämst idag), Never som inte varit ute på ett halvår hade idag och i morgon på sig att kvala och satte en perfekt nolla idag med lite dragkampt mot Christoffer. Sofia rodde hem en 13:e plats med Roncorde i 120 och Kanel fick ytterliggare en nollrunda i bagaget med Christoffer som pilot. De trodde att hästarna skulle vara spända eftersom det var första inne men alla skötte sig, på banan ska väl tilläggas, exemplariskt.
Annars var det 5 vandaler som vi hade i lastbilen idag. Alla tuggade frenetiskt på deras grimskaft så när vi kom fram fanns det inga kvar. Vi hade inget att binda upp dem med. Lime drog in i ridhusväggen 2 gånger, Sessan drog med mig 3 gånger och stegrade och sparkade bakut mot en mötande häst. Kanel var nog lugnast idag. Never var också helt okej, fast lite på tårna men det förstår man ju eftersom det var första tävlingen.

I morgon ska vi alltså inte åka så då blir det "sovmorgon" till halv sju, som Sofie uttryckte det. Sen hoppas jag på att min mor kommer ner och kan ta med sig Martina. Då ska Martina jag på tur på 2 hästar och trimma en var. Det skulle vara skitkul. Martina når man dock inte så lätt eftersom hennes mamma tydligen glömt att betala hennes telefonräkning. Förvånad?

Vaknade dock idag med världens muskelvärk som övergick till en känsla av en inflamerad muskel eller muskelfäste. Vid mockningen kunde jag bara använda min friska högerarm. Nu har jag smörjt på starka grejer, Arnika hästliniment. Vi får se om det hjälper. Svider gött gör det i alla fall.

Spatserade in på Max i "Hamburger Hill" förrut. Där ligger Mc Donalds, Max och Burger King på en radie av 200 meter. That's why det kallas Hamburger Hill. När vi entrat Max så fick vi syn på dagens andra kändis, dock inte lika B som Emelie Von Essen, utan faktiskt Joe Labero! Jag tyckte de i kassan snackade om någon "Pappirull", men när jag tittade bort stod han där. Känns läskigt för man tror man känner personen eftersom man sett dem på tv, medans Sofia är tvärtom. Hon hade stått i ett stånd för Skara ridksport på Scandinavium Horse Show. På sin rast hade hon gått runt och hälsat på några människor och först efter att någon frågat henne "men känner du verkligen henne? varför morsade du på henne liksom?" så slog det henne att det var Meredith Michaels Beerbaum hon hade hälsat på.
Samma sak när hon och henns syster fångat hissen precis innan den höll på att gå igen och stamplat in och skrattat och haft sig precis så som systrar gör. Då står det en man i hörnet helt försäkräckt och vågar inte ens trycka på knappen. När de kliver ur säger systern till Sofia: Konstig kille det där... Sen på eftermiddagen slår det systern att det var ju Marcus Ehning som stod i hissen. Då hade de skrattat högt. :)

Som sagt. Oförskämt pigg idag men aldrig varit i säng så här tidigt. Ska dock ut och kvällsfodra kl. 21 så jag får ta på mig alla kläder igen.

Idag är det dessutom tvättid för mig. På en vecka har jag samlat ihop 2 kassar med smutsvätt. Helt otroligt.

Nu ska jag börja titta lite på en film jag har med mig, Nurse Betty. Vet inte om den är bra eller dålig riktigt. Inte hört något om den, men vad gör man en ensam fredagskväll mitt ute i skogen?

Saknar alla er där hemma.
Tojje, Berkan, Proppen, Brallan och Hankan.

Verkar som Martina kommer i morgon i alla fall. Det vore jätteskoj! Då ska vi rida. Ridaridarida.

P, kanske hörs igen i kväll

I want my MTV

Kom preeecis in från stallet. 2 timmars övertid, vad ger det? Inte ett skit, bara det att jag inte behöver gå upp halv 4 i natt i stället för halv 5. Skoj!

Ja, som sagt. Ljungby i morgon och vi åker härifrån kl. 5, 5:15 ungefär. Lastar hästarna lite i 5 så. Idag har jag alltså putsat alla hästarna, hämtat in dem och låtit en häst smita iväg två gånger. (Idiothäst) Nu har jag jätteont i min cp-axel igen.

Idag känner jag mig dock inte så trött. Jag är tagen av dagen, men har väl antagligen inte jobbar lika hårt idag.

Åkte till till Mullsjö City förrut för jag skulle "posta pappas I-podladdare och mammas film" men det var banra en täckmantel för att få köpa ny nödproviant. Jag hade tänkt ut värsta storyn på vad jag skulle säga när de frågade om posten på ICA verkligen var öppen och hur mycket det kostade eftersom det kanske vägde lite mer. Men de sa ingenting. Så nu har jag en liten vanlig Marabou, en schweizernöt och en tuttifrutti-rings. (En läkerol Cupa fick följa med hem med... Plus en badsvamp eftersom mina ben håller på att ruttna bort.)

Nu verkar det som resten av familjen ska lägga sig. Kanske dags för mig med. Jag ska ju upp rätt tidigt ändå, men jag behöver inte köra så jag ska ligga i bodelen och sova. SKÖNT.

Hörs i morgon igen och sorry för den dåliga uppdateringen idag.

Puss till Beate.

Bulan, min bästaste bundis.

Nu somnar jag vilken sekund som hellst. Helt seriöst. Somnade i bilen, kom hem och började kvällsfodra, kom in och gick och la mig och somnade. Nu har jag borstat tänderna och ligger i sängen med CP-datorn i knät. Sjysst att man har en sådan bra mottagning på det här stället.

Nu kom jag på en helt splendid idé! I morgon ska alla hästar som ska med till Ljugby, dvs sex stycken, 4 i lastbil och två i trailer, tvättas! Jag kommer få lära mig hur just de vill ha det och hur de vill att jag ska knoppa osv framöver. Vi åker från Stall Nydala klockan sex fredag morgon och kommer vara tvugna att fodra och putsa av alla vita ben innan det. Gå upp senast 5, gärna halv 5. Kul.
Men just därför kom jag på en bra idé, om inte redan Marie snott den. Eftersom jag har så lite att göra på kvällarna (hittills har jag haft fullt upp med att vila) så kan jag baka en kaka och ta med på fredag. Sjysst! I och för sig vet Tove, Hanna, Berkan och Maria hur det blev sist men jag hoppas att denna inte innehåller vit choklad och vispgrädde - dock. Men det blir nog bra ska ni se.

Fölet vi var och tittade på var ursnyggt och ska tydligen behållas som hingst ett tag framöver för att se hur den växer. Skitfin färg! En blandning mellan skimmel och brun, inte stickelhårig utan mer colaaktig - nej, inte fux och inte isabell. Något mitt i mellan, av något slag...

Bulan blev som vanligt jätteglad att se mig när jag kom hem. Jag håller på att lära honom en massa hyss. Typ att han måste skälla när han ser mig, när han vill gå ut eller gå in och att han alltid ska sitta brevid mig när jag står still. Hittills har det funkat bra. :) Han är min bästade bundis, förrutom Rajraj och Sessan.

Fick reda på idag att Contenza ,som hon egentligen heter, var en intressant häst för Jan Tops (stavas?) och att han hade lagt ett sexsiffrigt bud på henne som ägaren inte mottog. Såg dessutom henne hoppa idag och hon är för att inte överdriva - helt fantastisk! Sofia höll på att åka av i sprången för att hon jobbade med för mycket rygg. I slutet blev det perfekt. Om hon går vidare på Breeders kommer Sofia inte starta henne i finalen. Detta för att det helt enkelt inte behövs. Hon säljer sig själv. :) Efter den veckan ska hon hoppa några 110 innan vintern för att hon ska tycka att det är lite lätt. Låter klokt.


Nu ska jag försöka sova på hungrig mage. Jag har inte hunnit med och äta nu i kväll. Tog lite te och en halv knäckis, men det räckte tydligen inte.

Hörs i morgon!

P

Deep in the sea.



Jag har lurat i familjen att jag är hyperallergisk mot fisk! Detta för att aldrig behöva riskera att bli serverad gravad lax eller ungstekt torsk eller fiskpinnar! Fisk och skaldjur är verkligen någonting jag inte tycker om. Pappan i familjen blev jätteglad! Jublade och skrek "YES!". Tydligen  var det uppskattat utav honom..? Igår frågade mamma Marie hur allergisk jag var. Då kom jag och tänka på i lågstadiet när jag skulle lura mina lärare att jag var allergisk mot fisk, fast jag tyckte fiskpinnar var ganska gott. Fisk stod på schemat och jag berättade för Margareta hur min hals svullnar upp och jag får andnöd, men när jag inser att det är panerad fisk (eller ja, fiskpinnar) blir jag rätt sugen så jag smyger fram och roffar åt mig två stycken. Jag var jättesmidigt och undvek Margareta. När jag är på väg att hämta mjölk precis efter att jag placerat min tallrik så kommer hon fram till mig och frågar hur allergisk jag egentligen är? Då säger jag "Jag ääär jätteallergisk, men jag tål fiskpinnar!".

Kom precis in från ytterliggare en hård, hård dag i stallet, väldigt rolig dock. Christoffers mamma har varit med hela dagen, förrutom mockningen då hon "försov sig"... Hon är ganska skoj. Jag, Sofia och hon red ut på Never, Lime och Rajraj. Never hade fart i benen, precis som hon och de bar av i full fart. När hon säger "Rajraj brukar ju också vara pigg, vad är det med honom idag?" så skrattar jag lite och tittar på Sofia. Rajraj vaar pigg, men jag hade ju ingen lust att låta honom leka räser med Never. Jobbigt men kul.

Sen har jag skött, som de säger vilket innebär att man tvättar hovar, oljar in dem, ryktar och borstar, ca 7 hästar. Sadlat och tränas 5 hästar. Jag är rätt öm i axlarna nu...

Snart kommer Sofia och hennes mor hem igen då ska vi åk till en av Christoffers hästsägare, mamma till Kanel, och titta på hennes nya föl. Mysigt! Sen blir det väl idol när vi är hemma, om vi är hemma tills dess. Sen kvällsjour och sen sussa kudden. Det behövs verkligen nu. Jag är helt slut i kropp och huvud... :(

Hörs i alla fall igen i kväll.

P


Mullsjö Centrum

If if weren't ifs...

Jag tog mig en funderare idag på att ev. åka in och sola för en... 23 minuters avkoppling? Tror ni seriöst att Mullsjö har några sådanna faciliteter att erbjuda? Det tror inte jag. Och jag har verkligen ingen lust att åka 30 minuter in til Jönköping för 23 minuters elektrisk sol! Jag måste hitta ett annat sätt att kunna slappna av på. Höskullen..?

Vi gick ut vid 9 för att kvällsfodra. Som vanligt, precis som det blvit mitt ansvarsområde, så tog jag lilla stallet där det bara står 4 hästar, men plats för 8. När jag öppnar dörren står Clifford mitt i gången och äter ur hinkarna. Igår när vi kom ut till stallet stod Lime och åt ur hinkarna. Jag måste medfört någon slags utbrytningsförmåga när jag kom hit. Clifford kom liksom så här dags igår, hur skulle han kunna ha hunnit lära sig hur man bryter sig ut? Han var i alla fall jättenöjd när han hade ätit upp hela sin kvällsmat före alla andra för att sedan påbörja sin frukost. han hade bitmärken i täcket vilket måste tyda på att Adonis inte alls var lika tillfredsställd i denna tjuvstart.

Klockan är liksom snart kvart i 10 och jag är helt slutkörd. Huvudet är helt tomt och kroppen säger "hjälp, ge mig något starkt - fort!". Men jag hoppas på att jag blir en biff med starka armar. Christoffer berättade att när han jobbade, precis som jag, på ett tävlingsstall i min ålder gick han ner 15 kg, jag ska fan inte vara sämre!

Pappa ringde förut. Jag orkade inte ringa upp... : ) Känns lite kul att ha flyttat hemifrån, men saknar mitt nyrenoverade rum med mina porrgardiner lite faktiskt.

I morgon blir det en trimning, vilket innebär markarbete/dressyr/lydnad i ridhuset och jag sätter en femma på... Trynet eller Rajraj. Trynet ser så jävla tung och stor ut bara. ATT jag kommer ha träningsvärk i rumpan i morgon i så fall!
Antagligen minst 2 framridningar, vilket inte heller är att leka med. Sjukt jobbigt i lätt sits hela tiden!

Nu ska jag låta mina ögonlock falla ihop, först ska jag ägna några minuter åt "Mina hemligheter".

Hörs igen i morgon!

Förresten, Martina och Sofia kunde inte komma ner i helgen. Synd, då blir det inte Ljungby för deras del.

P

Massage

Det skulle minsann inte sitta fel...

Men i stället för min ömma rygg valde de Kanels. Hon hade ont idag och var jättestel. Eftersom hon ska kravla sig över de 120 cm höga hindrena i helgen kanske jag kan låta detta vara okej - men bara för denna gång!

Annars så är det lungt. Kallt men lungt. Marie, Sofias mamma, gör varma mackor åt mig nere i köket nu. Mumsigt efter en hård arbetsdag.

Red som sagt Zina idag och det var min första privatlektion för Christoffer, 3 ritter på två dagar är mer än vad jag gjort på ett halvår! Sittbenen mår som de förtjänar idag, precis som jag. Jag ska gå och lägga mig extra tidigt, precis efter kvällsjouren, idag så jag orkar med att gå upp i morgon.

På begärna har jag också ombetss att berätta vaaart jag jobbar. Stallet heter Nydala och det ligger ungefär 4 mil norr om Jönköping, mot Mullsjö. Detta är ett tävlingsstall som för tillfället har 11 stycken hästar inackorderade. Allt från egna hästar, så som Zina och Lime, till försäljningshästar, bland annat Cliff och Sessan. Alla är helt underbart fina, förrutom det lilla svarta fåret Trynet, eller Trinity som han egentligen heter. En stor fux på närare 180 men helt jättesöt!
Hemsidan heter http://www.nydalaequestrian.se/

Nu är det mat!!

P

Jag har fått en kompis!

Han heter Svante, men kallas för Bulan. Han är tjock men ganska snäll, han brukar sova i min säng varje kväll. Nejvars, men Svante är familjens hund och sitter nu nere i trappen för att han fått syn på bilen och transporten utanför med en elev till Christoffer. Han vill ut, och jag ska snaart släppa ut honom. Nu blir det bara en snabb-blogg för jag ska ut och titta på träningarna, sen ska ja sova. Typ. Var jättetrött i morse och hade ont i hela kroppen. Sofia var borta idag och de hade dessutom glömt att tömma containern så mockningen blev skitseg. Sofia skulle komma nu på kvällen och rida Sessan eftersom hon ska kvalas i helgen i Ljungby. Som sagt, sliten men ganska nöjd. :) Red dessutom Zina idag, en 5 åring men går som 4 eftersom hon har haft föl. Jättemysig och bra läromästare för mig nu början eftersom hon inte gör rätt om inte jag gör det. Ingen latmask där inte. I morgon ska jag trimma en och pusta en. Förklarar närmare sen. :) Ha det så länge. (Ska sno med mig en frukt ut - LYX, eftersom min nödprovian börjar ta slut. Mina Singoallakex plus min marabou.) P

Sometimes it hurts...

And today is a hurt-day!

Jag skrev nyss värsta inlägget som försvann ut i rymden någonstans, för på datorn är det inte - i alla fall. :(

Så trött som jag är nu efter denna betungande arbetsdag så orkar jag inte skriva om allting en gång till. I morgon lovar jag på en bättre uppdatering.

Har i alla fall fått lite svar på alla mina frågor idag.
- Inget Jönköping för min del
- Ljungby är tvådagars med övernattning HEMMA I NYDALA, skönt
- TV:n kommer när mor-min kommer hit. Christoffer ska fixa antennsladd.

Nu har jag dessutom lite mer möbler och utan kökssoffa men det känns liksom som att jag klarar mig utan den... Nu kan jag också ligga raklång i sängen! :)

Om jag somnar om ca 5 minuter kommer jag få sova 8 timmar så det är bäst jag klappar igen det här. Förövrigt regnar det massvis här, mina fötter är förstora för gummistövlarna och det kommer säkert regna jättemycket i morgon med. Bara för att.


Hörs igen i morgon!

P

Mina hemligheter

Everything has an end.

Och korven har två... Nej, men jag tror inte jag blir speciellt långvarig här inte. Inte som det känns nu. Lite ensamt (men faktiskt liiite skönt att vara just ensam) men det är inte heller riktigt som att bo på hotell.

Det verkar dessutom som om att jag har fått med mig bananflugeepedemin hemifrån. Jag har smällt två nu och det surrar fortfarande runt en här i örat på mig. Den, om någon, kommer inte bli långvarig på det här stället!

Så här mycket vet jag nu:
- I morgon ska jag börja jobba klockan 7, fattas det någonting jag vill ha i kylen ska det skrivas upp på en lista (som jag inte hittade förrut när jag tittade)

- Christoffer ska hjälpa de som bygger skirttmaskinen och måla upp var den ska ligga i morgon och kommer därför lämna stallarna åt mig och Sofia. (SJYSST!)

- I morgon hoppas jag att Christoffer bär in den andra sängen och avvecklar den här madrassen med tillhörande träboxar som jag ligger på. Obs också att den är så kort så fötterna hänger utanför... Jag hoppas också att han bär in en garderob (eftersom jag har tendensen att lägga alla mina kläder på golvet) och något att sitta och skriva vid och på.

- Sofia ska tävla i Jönköping i helgen med sina treåringar om jag uppfattade det hela rätt. Om det är en, två, tre eller fyra återstår att se. Om jag ska med - återstår att se. Om vi i så fall åker lastbil - återstår att se. Allt återstår därför att se.

Så mycket vet jag. Om han inte bär in sängen i morgon kommer mamma komma ner med min alldeles egna, i och för sig hemskt obekväma, men trots det min egna, säng i morgon eller på tisdag. Hon hotade också med att ta med sminkbordet (som är 2,3 m långt) men eftersom rummet kanske är 4 gånger 2 meter så känns det... Onödigt?

Jag tittade precis klart på filmen The Wild, en barnfilm som Henke lyckades glömma kvar i datorn och som dessutom tillhör Video 1. Den var helt okej, de minuter jag såg. Jag ömsom åt godis och singoallakex som jag är jätteglad att jag köpte med mig samtidigt som jag sov. Nu är jag dock piggare och vet inte om jag kommer kunna sova riktigt.
Jag ska lägga mig och läsa en av mina sex böcker jag tog med mig ner, den jag införskaffade av Herr Höckert på Maxi. Mina Hemligheter av Sophie Kinsella och vad jag vet så älskar jag just Sophie och alla hennes Shopaholic-böcker.

Nu gick Mamma och Pappa och lade sig, jag vet pinsamt nog inte vad de heter... Så nu ska väl jag snart sussa med.

Jag lever i alla fall! (Det känns lite, men bara lite bättre nu)

Ha det bra så hörs vi i morgon igen och tänk lite på mig när jag måste gå upp senast halv 7 och ni ligger kvar i sängen!

P

På egen fot.

Trodde aldrig jag skulle kunna känna mig såhär ensam!

Nu står jag äntligen på egna ben. Ni tror säkert att det känns skitbra. Sådär underbart som att flytta hemifrån och få inreda allting själv, och givetvis betala allting själv. Men nej, jag sitter i ett rum mitt ute i skogen och gråter. Jag förstår inte vad jag har gett mig in på riktigt. Jag börjar i morgon som Groom till Sofia Spaak och Christoffer Andersson. Jag ska jobba som deras hästskötare. Till och med när jag skriver det pirrar det lite extra i kroppen men när jag inser att jag sitter här... Ensam... Så avtar pirret ganska snabbt.

Jag vill ha tillbaka min sommar. Det har varit den mest oslagbara sommaren hittills. Det tråkiga är att den tog slut idag. I dagarna flyttar vår älsklingsTove till Norge och börjar arbeta på en oljerigg, typ... Och den 25:e flyttar BästisBeate till Dubai! Dessa personer är några av de som gjort min sommar så minnervärd. Personerna skulle jag kunna rada upp här en efter en men då skulle inte det bli lika spännande.

Redan innan jag åkt hemifrån så kom jag på mig själv att jag saknade Martina. Det är rätt sjukt. Jag saknar redan Sofie, Beate, Tove, Malin och Hanna. Jag kommer sakna ihjäl mig efter er. Jag kommer sakna den här sommaren. Jag kommer sakna Motala som jag aldrig trott jag skulle sakna.
Jag saknar mamma och pappa lite med.


Det här blev inget hypat inlägg men jag känner inte jag är 100 nu. Det blir säkert bättre, får vi väl hoppas. Annars är jag väl tillbaka i Motala inom... 3-4 dagar? : )

Förresten, läs min gamla blogg liinet.blogg.se


Hörs inom kort. (Innan jag ska lägga huvudet på kudden...)

P



Välkommen till min nya blogg!