Effektivitet!

Hemma igen!

Det tog ungefär 20 minuter att klippa Mazarinne, hon han knappt blinka mellan varven alltså. Hej - vad det gick, rent ut sagt.
Alltså, vi han med lite på bogen och på andra bogen sen började hon sparka efter oss så då la vi ner. Snäll och genuint trevlig tös det där. Vi ska åka med henne till Mantorp på tisdag i stället och dra en känga i huvudet på henne så att hon somnar, då kör vi bara!
Sen red Martina en sväng och tillslut såg det ju riktigt bra ut. Jag lekte mest med Nixon och körde "sök" och "apport". Underbar kille det där.

Nu, efter lunchen, ska jag ta mig an snabeldraken och göra ett varv eller två här hemma. Sen var taannkkeenn att Sofie och jag skulle träna men vi får väl se hur det blir. Sen väntar jag bara på att det ska bli kväll.

P

Freedagsmys!

Åååå vem kan inte sova? Jo, Linnea kan inte sova. För varför kan inte Linnea sova? Jo, för att hon har något i ögat. Typ. Jag kunde inte somna igår pga det och nu vaknade jag vid sju helt utvilad, inte fullt normalt.
Men vem har sagt att jag skulle vara normal?

Ni vet ju också att det är full jävla rulle som gäller idag.
Nu - stallet med Martina och klippa och rida Mazarinne
Efter - städa huset plus rummet
Efter - gymma med Sofie
Efter - fika med Eve

Better get going.
Hörs då!

P

Uschalingen!

Bröstcancergalan nu och jag ska nog gosa ner mig i sängen.

Annars så drog jag iväg till gymmet en sväng så nu är kroppen rätt seg. I morgon är det mer eller mindre vilodag. Eventuellt ett gympass med Proppen.

Nu är det bara en tidsfråga tills jag får träffa Pojkvännen. Så himla skönt.

P

Awwh, känns lite bättre i alla fall.

Efter att ha lyft av några ok från mina axlar tillsammans med min vapendragare så landade jag ååterigen i soffan. Jag blev så himla trött och nere förut att jag inte ville göra någonting, men sedär. Jag åkte minsan iväg både till Folkets Hus och Skoda för lilla Bossons skull.

Nu var tanken att jag skulle åka och träna snart, jag måste bara ordna upp mitt liv lite först. He.

I morgon är det full rulle, vill jag lova. Först blir det stallet ap-tidigt, städa hemma, städa mitt rum framförallt och eventuellt hinna träffa Evelina. Känns som att det blir lite prio där på det som måste hinnas med.

Träningskläder på - check......

P

TA MIG HÄR I FRÅN

Nu känns det mest såhär:
Det är en jobbig dag kvar tills Oskar kommer hem
Solen sticker i ögonen
Det gör ont i kroppen
Det var inget kul att rida
Mazarinne var elak, med flit
Jag har inga vänner, typ
Jag varken orkar eller känner för att träna
Jag borde äta men är inte hungrig
Grinig!
Vill bara sova.

MEEEEEEEEEEEEEN
Nu ska jag ta tag i mitt arma liv och åka till Folkets Hus och skriva på ett anställningsavtal och sen åker Sarah och jag till Skoda och kosta vad det kosta vill. Eh. Ja...

Hörs då, muntergökar.

P

The right ones

Tigerbalsam på knän - check

Ridkläder på - check

Tänderna borstade - check

Avgång - ....


P

There is all about words

Vaknade och solen fullkomligt slog mig baklänges i hallen, men nä. Det tog en kvart så gick den i moln. Jag som skulle vara hurtig bulle och åka och rida nu på morgonkvisten. Fast det är fortfarande ganska tidigt eftersom det är massvis med frost ute. Uschalingen så kallt!

Träningen igår gick väl inget vidare. Jag har massor med olika saker som jag måste korrigera och rätta innan det blir bra, och det är jag ju medveten om. Det är tråkigt bara att två gånger i rad känna att man inte duger till någonting. Mitt självförtroende hamnar i botten och det är inget kul att hoppträna längre.
Övningarna är för svåra vilket leder till att ingenting blir perfekt, allt blir bara halvdant.
"Vi måste provcera henne nu!" säger tränaren men någon gång hade det varit lite kul att få komma från träningen och känna att man är nöjd med sin insats. Mazarinne har ingen bättre högstanivå än vad jag har lägsta, så är det ju. Och ställer man upp koppelräck, fyra språng på böjt spår lite fram med kombination efter med en 5-årig unghäst som har blivit riden i ett år så är det inte det lättaste. Speciellt inte när bromsen ligger i redan från början.
Nae, jag ska inte kasta in handduken. Inte då. På söndag är det clear round igen och hoppas självklart att det går bättre då. Men en träning till och jag känner så här efteråt är det tränarbyte. Det vill jag lova. Eller i alla fall för ett tag.

Nu åker jag och joggar min lilla bäbis och sen ska jag träffa Sofie och träna på Nautilus med henne i eftermiddag.
I morgon åker jag och Martina tidigt och försöker klippa Mazarinne och efter det ska Martina rida trollet. På kvällen vet jag någon som kommer hem! Lycka!

P

Charmigt väder?

Jag har inte en susning om vad det är för väder ute, eftersom jag fortfarande ligger i min alldeles för varma säng. Nu är tanken att jag ska studsa upp för lite frukost. Den skulle sitta mitt i prick eftersom jag vaknade i natt och var hungrig.
Sen åker jag till gymmet. Idag är jag en hurtig Linnea!

Vi hörs då?

P

Spöksnor?!

Träningen gick kanon, och vid närmare eftertanke är det ju bättre att träna än att fika... Men fikat blir på fredag i stället, mellan ridningen, städningen och att Pussen kommer hem! Nu är det inte långt kvar.

I morgon är det full rulle som gäller. Halv tio på gymmet, promenad med Marie halv elva och åka till stallet halv två för att träna hos Annelie vid 4. Det blir snabba, effektiva puckar. Men jag gillar när det är högt tempo, då vet man att man har gjort någonting, blir trött på kvällen och känner inte att dagarna bara flyger förbi.
Redan för en timme sedan så låg jag i min säng, nu en timme senare är det House och spikmattan åker fram. Ridningen idag var inte snällt mot min rygg.

Hörs igen i morgon, antagligen vid lunch.
P

Träning på gång!

Eftersom Eve inte har hört av dig! - så åkte mina träningskläder på nu. Jag åker i alla fall till gymmet, men först blir det en stund på spikmattan för att mjuka upp ryggen lite.
Dumma Eve.

Hörs då!
P

Solig höst

Vilket underbart väder?! Va? Helt otroligt. Så fort jag gick utanför dörren så klarnade det upp och solen började titta fram. Mazarinne var huuur pigg som hellst idag och Gogo var som vanligt ungeför som ett helt fotbollslag att få in från hagen.
I morgon är det hoppträning på Mazarinne vid 16 i Tollstad. Jag är taggad och det verkar Mazarinne också vara. Måste bara klura ut hur vi ska kunna klippa henne, hon blir så svettig nu under en timmes ridning att det löddrar. Varjen sjyst mot häst eller utrustning.

Jag trodde jag skulle fika med Eve i eftermiddag men hon svarar inte på telfonen så jag har inte så många alternativ än att vänta. I kväll åker jag nog till gymmet. Är pigg som en nötkärna idag! Det är nog solen som gör det.

P

Clinicen var underbar!

Hemma igår efter tio efter en fntastiskt inspirerande och rolig clinic med Meredith! Nu ska jag snart åka till Mazarinne och det blir att gasa, bromsa och svänga höger och vänster. Vi får väl se hur det går! Det var nämligen Merediths 4 grundpelare så nu ska jag allt testa hur bra alla dessa vertyg funkar.

Annars är jag helt död. Åtta timmar i bil och så har jag sovit 12 timmar i natt. Borde ju vara piggare idag men jag vet inte riktigt.
Frukosten ligger i magen i alla fall så lite tisdagsmys innan jag åker till stallet. Har inte ridit på en vecka nu. Hu!!

P

Mot Flyinge

Helgen har bara spurtat förbi i fullt sken! I fredags var jag bara llmänt död och lördagen följdes av högskoleprovet. Det tog seriöst död på mig. Lite i alla fall.
Kvällen fortlöpte med fest i Linköping med några fina tjejer och igår var jag bara helt slut.

Nu sitter jag i bilen utanför Jönköping på väg mot Flyinge. Vi räknar med att vara framme runt 12. Så himla skoj!

Hörs då!

P

Beerbaum


I morgon är det jag och Martina som drar ner till Flyinge och går på Merediths clinic. Där nere ansluter Anna och syster. Det ska såklart bli superkul!



P


Last day at work!

Sitter och gräddar baugetter nu, himla lajbans en fredagmorgon. Skickade till Sarah halv sju i morse, fick "Scch!" tillbaka. Inte så uppskattat alltså.

Mitt onda knä har blivit värre, när jag reser mig upp vill jag bara börja gråta. Jag förstår inte vad det är. Har smörjt in med tigerbalsam tre gånger nu men det hjälper inte. Jag äte lite av en liten tjej idag.

Hörs i eftermiddag, blir definitivt ingen ridning för mig idag.

 

P


Högskoleprovet

Jag kanske inte är så jädrans lattjo ändå. Verkar inte så i skolan trots allt. Men, va tusan. Har ju hela lärarlaget och miljöskyddslagen på min sida så jag menar, go for it.

I morgon är det en vanlig dag. Hoppas att det blir lugnt, för elevernas egna del, så att vi kan ha öppet hela dagen som det är planerat.
Efter var tanken att jag skulle rida Mazarinne men nu verkar det som jag får fullt upp ändå. Jag har en plastis som fyller i morgon och därför firar släkten med lite bowling. Jag kommer aldrig hinna rida i mellan det också, bli utvilad till kvällen och somna lagom till högskoleprovet. I WILL DÖ.

Nu är det så att jag antagligen fått influensan i knät också. Helt allvarligt. Skitont! Huden bara stramar och det är en hellustig känsla i hela knät. Jobbigt!
Gick förresten sådär att rida Doris idag. Det regnade ju dessutom. William sa efter det lilla han såg på slutet att det såg bra ut men jag är helt klart tveksam om vi gör rätt i att ta hem honom redan. Känns lite ostadigt för tillfället, we'll seee.

Nu är det snart nattinatt så hörs vi i morgon igen.

P

Signed, seald and... Delivered.

Nu tar jag mitt nyupptäckta aj-aj-knä och drar på mig ridbrallor för sen är det Bosson mot Skänninge. Jag fullkomligt älskar Skänninge!



Jag gillar post! Men inte all post.

P

En dag i skolan

Men tja, tja.

Livet rullar på även i skolan, serni. Idag är det Paolo Roberto som kommer och föreläser för elverna här. En biljett kostar 500 pix men jag och praktikanterna får gå gratis. Najs prajs.

Förresten, lärarna gick ihop för några dagar sedan och skulle lura våra kära praktikanter. En elevassistent bad en av tjejern att fixa en "habravinkel" åt honom eftersom han inte hade tid. Han skulle ha den på en lektion senare under dagen. Den fanns att hämta hos en annan lärare. När praktikanten kom till den andra lärare och frågade efter habravinkeln så hänvisade han praktikanten vidare mot arbetsrummet där SO-lärarna satt. Där fanns ingen så de gick tillbaka till berörd lärare och frågade igen, han hänvisade då vidare till träslöjden. Så där höll det på under hela dagen och det resulterade i att hela lärarlaget var inblandat i habravinkeln. Tjejerna fick sedan veta att det inte fanns någon habravinkel och inte heller något som hette habravinkel.
De blev ledsna. Jag blev glad.

Efter jobbet ska jag åka till Skänninge och rida Doris vid 16,30! Det ser jag fram emot. Hoppas inte att det regnar som det gör nu bara.

Och förresten! En liten pojkvän ringde i natt och berättade att han var på svenskt vatten. Fick ett sms vid två om att de åkte vidare mot okända vatten igen. Förmodligen landar de i Ystad i morgon. Jag bara ääälskar försvarsmakten!

Hörs i eftermiddag då.
Nu är det ping-pong-långkalsong som gäller! Jag vinner. Klart.

P

"Ner med fötterna?!!"

Pingisbollar hit, biljardköer dit, Blue Keld smultron hit och Pucko dit. Jag blir inte mindre än rätt snurrig på det här stället. Rätt låg också. Jag orkar inte gå och tjata på elever som snart ska slussas ut i vuxenlivet. Jag tycker det ärligt talat är skittrist!

Nog om det.
Fika med tjejerna i eftermiddag, ätnligen! Höll på att boka mig en bigljätt till Norge med men den försvan. Nu är det bara 500 kronors resor kvar, vilket är apa.

Men, that's life.

Hörs då!

P

Dagens ros!




Kul! :)

P

Dra mig sakta baklänges

HÄÄÄR måste ni gå in för att förstå resten av inlägget.

De tror alltså, baserat på testet jag gjorde, att jag skulle passa bra som bilskolelärare eller detektiv. Känns bra i alla fall att det är en liten teknisk pryl som säger det och inte min mamma eller pappa som antagligen känner mig rätt bra vid det här laget.
Detektiv? Jag? Barnskötare? Nu skämtar de.

Vad gör ni på jobbet då? Jag har gjort ungefär 20 st varma chokladkoppar idag och 80 mackor. Det är fest! I morgon är det fika med Anschon, Nilsson och Staaf som gäller och jag funderar på att åka och rida Doris på torsdag. Jag kommer inte hinna annars.

Hörs då.

P

Rock at ten a'clock

Med hjälp av det här ska jag kirra 2.0 på lördag. Jag tar bara med min en överstrykningspenna så är saken biff. Frågan är vilken färg jag ska välja? Det finns ju rosa, grön, gul och blå. Jag kan ju lika gärna ta en av varje så slipper jag bekymra mig, det viktigaste är ju siffrorna.

Nu är jag skoningslös i cafeterian, kidsen är på lektion och det är bara de två pratikanterna, Aftonbladet och Nyhetsmorgons om roar mig.

Hörs då.

P

Mazarinne och Tandoori









Doris! Eller Tandoori som han egentligen heter.

Jag var helt slut efter 20 minuter i paddocken på honom idag. Vilken häst alltså! Kräver ju 100% fokus hela tiden men fantastiska rörelser och ett härligt sug i handen. Maffig känsla. Han är ju bara en litet bebis fortfarande så därför känner jag att jag inte vet om jag gör rätt val, men skulle det bli pannkaka finns ju Anna och William alltid kvar!

Han kommer nog i nästa vecka!

 

Här är min lilla äppelpaj Mazarinne, ni har ju inte sett henne innan!



Sötnosen!

Nu blir det sängen och en tidning. Klockan står på alldeles för tidigt i morgon, tyvärr. Cafeterian hela veckan, vet inte hur jag kommer klara det här. Nycklar hit och nycklar dit. Sånt märks!

P och nattinatt


Äntligen!

Nu, äntligen, får jag sätta mig i bilen mot stallet. Aaaatt måndagar ska vara så långa alltså. Sjukt!

Hörs sen då! Då lär jag vara både trött och frusen.

P

Telefonförsäljare

Hej, jag ringer från tele 2, har du Bo hemma?

Eh. Nae, han är på jobbet fortfarnade.

Okej, men då kan jag prata med dig i stället.

Det beror ju på var det gäller..?

Det är så att du är utvald idag eftersom vi har ett erbjudande... Bla, bla, bla... Läser lite innantill... Mobilt bredband... Gratis två första månaderna... Bla, bla, bla.

Men jag är inte intresserad och har för det andra inte hört någonting av vad du sagt eftersom du läser innantill?

Men det är så att vi har ett mobilt bredband... Bla, bla, bla...

Men jag är fortfarande inte intresserad!

Varför inte då?

För att vi har det bra som det är?

Hur mycket betalar ni i månaden nu?

Du, att ingen aning. Jag är dotter i familjen och betalar inga räkningar.

Men...

Sååå, vill du erbjudna någonting så dår du prata med Bo. Ha det bra! Hej

Klick

 


En randig kind

Nu händer det grejer här, inte minst!
Nu åker jag in till stan, handlar mat, solar och tankar bilen.


Vet ni vad som får mig på bättre humör? Smörj in ansiktet med solkräm! Då blir jag lycklig och tror för en sekund att jag ligger på stranden på Kreta tillsammans med Evelina. Underbart.
Undra vad hon gör ni för tiden?

Nu, mat - hög prio.

P

Att göra en måndag

Okej, vad har jag gjort sedan sist:

- Kollat på Cabin crew-utbildningar
- Kollat på luggage-utbildningar Arlanda
- Fått min Studera utomlandskatalog
- Skickat in flera tävlingsbidrag om stövlar, borstar och ansiktsprodukter till SOLO
- Kollat jobb i Östergötland
- Börjat planera en resa till Norge, Tove och Beate med Hanna
- Sms:at med Proppen!

- Ätit upp digestivechokladen

- Antagligen kirrat Oslo!

Okej, alltså typ ingenting. Jag har ätit en halv digestivechokladkaka och tre tofféfee bitar också. He.

Funderar på att åka in och tanka bilen, handla lunch och firra det och ett avslappnande bad innan jag drar iväg mot Hogsta. Funderar som sagt.

P


Vissa har beundrare, jag har en!

Hej främling.

Ibland är världen svart, svart med vassa kanter.
Andra gånger är den blå och steril, liksom genomskinlig.

Men jag föredrar det röda, det vackra, som det blod som håller oss levande.

Jag tror bestämt att du är röd, till ditt yttre. Ditt inre känner jag
inte, även om
du verkar ganska så finurlig av dig.

Sen så är du ju dessutom en ridtjej, det krävs nog en hel del styrka för
att tygla en så
stor och kraftfull varelse som en häst.


Okej. Beundrare och beundrare, men rätt skoj ändå.

 

P


Run away!

Det är ju jättelång tid kvar tills klockan blir sju! Jag vet inte alls vad jag ska göra idag. Jag har ingenting på min agenda. Städade ju rummet i lördags så det känns ju rätt onödigt.

Jag har i alla fall fått en post-it-lapp om att plocka ur diskmaskinen, det tar ju tio minuter. Men seen då? Jag önskar jag hade en Malin hemma nu som jag inte träffat på länge så man kunde ta en fika på stan. En Malin, en Anna, en Elin eller en Lina. Jag saknar er alla helt galet mycket!



Världens bästa Malin!

P

En bra, lååång söndag!

Kvällen har alltså, som vanligt nu för tiden, tillbringats i sällis med Sarah, Sofia, Papi, AL, Kissen och Flippan. Härligt gäng det där!
Men man blir snart hjärndöd av att lyssna på Sarah när hon för sina monologer.
Syftar mest på kommentaren "Den är inte så långt, fast ganska kort...". Vi behöver inte ta upp här vad hon pratade om (för ärligt talat kommer jag inte ihåg...).

Jag mår faktiskt riktigt bra idag. Jag har inga fysiska smärtor att klaga på, brukar ju ha en rygg som inte alltid vill göra vad jag vill. Jag har underbara vänner, en underbar pojkvän, en underbar familj och världens bästa katt! Pengar som trots allt rullar in, en häst som utvecklas något enormt och snart har jag ytterliggare ett litet projekt att lägga energin på i höstmörkret och en unnndddeeerrrbbaaaarrrr hästägare som gör allt för sina små liv. I vinter blir det träning, ni. Det kommer Mia och jag se till!

I morgon åker jag och rider Doris (Tandori...) klockan sju (obs - kväll. Nej. Jag är inte morgonpigg) och innan dess vet jag inte riktigt. Jag har ju kommit fram till att jag ska köpa mig en ny ridhjälm eftersom min börjar falla ihop snart, så ringer de från Kingsland i morgon och tar min tröja i retur eftersom det var något fel på den så åker jag dit och köper den diirr. Mest för de pengar jag fick i bensinkostnader av Mia. He.

Nu är det Aftonbladets bilaga Söndag och Solo som väntar på mig i sängen. Hade ju hellre sett att någon jag kunde krama på fanns där. Trots sina 1000 spänn så fick han inte komma hem. Synd.
Fast! Han ringde idag! Tycker lite synd om den som får betala hans telefonräkning men det var det verkligen värt. (Jag slipper ju...) Kul hade han ju haft i alla fall! I tyskarnas land. Sämre mådde han ju idag.

Ha det bra nu. Vet ni? Jag tycker om er!

P


Vi hade i alla fall tur med vädret!

Hej vad det går mellan pattar och lår, som Sarah skulle sagt.

Jag kom hem vid ett efter att ha spenderat hela morgonen i stallet, i Boxholm och i sadeln. Det gick väl okej ändå måste jag säga. Man är alltid lite missnöjd med sin egna prestation men så pigg och allert som Mazarinne var i ridhuset på framridningen så kan jag inte annat än säga att jag lyckades manövrera helikopetern rätt bra.
I 70 cm gick jag nolla men hon var stark och dragig, väldigt pigg.
I 80 cm så fick jag ett pet på det hindret som jag tyckte jag fick bäst språngkruva på. Det sög i och för sig.

I morgon åker jag och provrider Doris, Mias och deras andra häst som är ett år yngre än Mazarinne. Tanken är att jag ska rida honom mit försäljning i mars och så delar väl Vilma och jag lite på Mazarinne. Hon får rida så mycket hon hinner och vice versa. Det ska bli skoj! Efter Akribori om jag inte minns helt fel. Skoj, skoj, skoj.
I morgon är jag dessutom ledig så då ska jag nog ta och sova ut en stund innan jag låter dagen välla över mig. I kväll blir det nog bara myspys men innan dess ska jag hinna baka de där förbannade bröden som jag inte han med igår.

Nu, off to bröd.

P

Flippan, ta Kissen. JA! Ta Kissen! På'n bara!

Spontanfest är alltid den bästa fest. Men nu är det ju så att jag ska upp tidigt så det får spontanfestas utan mig, värre för dem, bra för mig.
Fick ett sms som löd:
"Bakar bröd? En lördag? Klockan nio? Är du sjuk?"
Faktum är att jag inte är sjuk, svarade jag. Då fick jag som svar:
"Men du kunde ju bakat något roligare..?"
Men neej, inte så lattjo att äta tigerkaka till frulle, även om ni nu skulle tycka det så passar det inte så kanon med pepparsalami och tomat. Testat.

Nu är det filmmys med papi sen blir det nog sängen för min del.

Ha det bra nu, tycker om er!

P

Kajsa är hemma!

Vart ska inte sleven vara om mitt i grytan? Jo, men serni, visste. Nu håller mamma och Henke på att packa upp den nya mattan de varit på Ikea och införskaffat. Mitt i smeten med datorn, sladd och dongel sitter jag.
Benny kommer säkert gilla den, helt övertygad!

Nu åker jag till papi, badar och laddar upp med en ansiktsmask och lite brödbak inför utbildningshoppningen i morgon.

Pussss


Regn, regn, regn.

Urk på det här vädret. Förstår ni hur kul det är att rida en häst, sedan göra om allting och vara tvungen att gå in igen pga regnet? Det stod som spön i backen. Not so fun.
Men Mazarinne gick fint, Bello var stel och skittråkig. Antagligen för att jag inte var på humör, han sprang mest omkring som ett yrväder.

Nu är det dusch som gäller sen åker jag ner till stan halv fyra och träffar Sarah och Sofia. Mätt är jag också och snart spyr jag seriöst på den där pastasalladen.

Haet.

P

Let me tell you about hard work!

Idag var det 10 minuter intensivt arbete i skolan. Utan material kan man inte göra så himla mycket så jag fick allt ta och släppa min elever ungefär 40 minuter tidigare än väntat.

Nu är jag så opepp som man bara kan vara. Känner mig dåsig och är otroligt glad att helgen kom till mig redan klockan elva denna fredag.
Egentligen borde jag svida om till ridkläder och åka iväg till Mazarinne och Bello som väntar på mig. Borde, som sagt. Har ingen lust idag, men det är säkert kanon när jag väl är där. Idag blir det jogg på grusvägen med Mazarinne och antagligen vallen med Bello. Inte lika skoj, dock.
Försöka hinna hem skapligt så jag kan följa med Sofia och Sarah till stan en sväng och försöka hitta en födelsedagspresent till Helen. Sen blir det gymmet och i kväll blir det Helen i Skänninge och musikcafét. MYSIGT. Jag älskar helgen!

I morgon kanske jag drar till med något så ovanligt som att sova hos pappa en lördag. Ska ju vara tidigt, tidigt hos Mazarinne på söndag inför utbildningshoppningen i Boxholm så det kan vara skönt att komma i säng tidigt.

Vi hörs i eftermiddag/kväll igen då om jag kommer ihåg.

P

Blöt fläck på knät.

Kliva rätt ut - ? Lättare sagt än gjort kanske.

Hemma nu efter en lååång dag. Först var det caffis i skolan som jag gjorde osäkert mellan 7-14. Fick dra några ungar i öronen och Marie, om jag säger födelsedagskalas, rektorn och Vadstena så vet du nog vem jag syftar på.

Efter det åkte jag bums hem, somnade på soffan och vidare mot Hogsta. Släpade in Mazarinne i transporten och åkte till Mantorp för lite hoppträning. Det var länge sedan jag var så missnöjd med min egna prestation i förhållande till Mazarinne. Dåligt. Dåligt. Nu är jag lagom opepp på allt.
Något jag ändå taggar lite för är baconet som papi står och steker i köket, plus en visit hos Helen i morgon och en sväng till Musikcafét på kvällen.
Äntligen är helgen här trots att det är någonting som fattas.

P

Nattinatt

Topp tio vad män vet om kvinnor

  1. hmm...
  2. ähh...
  3. låt mig tänka...
  4. jaa...
  5. tja...
  6. nu ska vi se...
  7. ehh...
  8. uhm...
  9. ...
  10. De har bröst!

Och hade det varit obligatoriskt för alla VIP-kunder att ta med sig sin man, bror, sambo eller morfar i kväll vet vi också att Sandströms inte sålt för den summan som de faktiskt gjorde! Killar som smakråd? Tackar vet jag mig som smakråd. Alltså... Japp.

Men kanonkul! Jag fick låna en Plupp-tröja och fick stå vid entrén och ta emot inbjudningarna och le - skitbra och enkelt jobb. Funkade bra för min del. Nu är jag trött i huvudet och fötterna så det blir lite läggdags innan det blir lite jobb 7-14 i morgon i caffis. Myys!

Simma lugnt nu då!

P


Gooood afternoooon.

Efter en helmysig ridtur med Sofia, Bello och Massa så var det skönt att komma hem och laga lite mat och hoppa in i duschen. Nu har jag egentligen inte alls tid att sitta här. Dags att slänga på lite smink och fixa frillan och bege sig mot Sandströms. Lite extraknäcking sådär på onsdagskvisten är inte fel! Jag menar, bonde söker fru går väl också i repris?

Ha de bra då. Simma lugnt.

P

God morgon

Och dagen efter är man alltid lika tjusigt uppsvullen i ansiktet. Jag gillart!

I morgon åker Oskar bort. Jahopp. Då får man väl säga att han får ha det så bra då. Inga skelande ögon och luftfärder på klinkersgovet, tack.

Nu ska jag hoppa i mina ridkläder och dra mig mot Jerusalem och hämta upp Soffan som ska följa med mig till stallet och rida Mazarinne och Bello idag. Rida ut lite i höstsolen sitter inte helt fel, måste jag säga.
Innan det, på tal om Mazarinne alltså, ska jag ta mig en kaka, en kärleksmums för att vara exakt, som blev över från igår. Sen är det tänderna och kläderna. Måste tanka med. Shit, vad mycket det blev nu!

Ha de bra.
P

Ångest och vånda.

Åh nej, suck och stånk.

Känns ju som vanligt en kväll när man har blivit lite tjatad på. Känns ju sådär just nu. Nu blir det packpacking punk SE.

P

Kaninbakelser!

Idag var alltså den dagen med det spciella datumen. Tänk att fyra månader kan gå så fort, men jag antar att tiden får fort när man har roligt?

Idag har jag hunnit med en hel del men jag hade också planen att jag skulle dra iväg till gymmet nu men min mage sa aj efter allt fika som det bjöds på hemma hos Sofia för en stund sedan. Ett glatt gäng som gillar fika och så mycket mindre bra kan det inte bli.
Mycket skratt och en misslyckad planering inför nyår men det är ju långt kvar!
Red ju med Marre i förmiddags med och det gick ju ändå helt okej. Först red jag Ebba och Maria Mazarinne, men sen kom vi fram till att byta och då blev jag nöjd igen. Att rida Mazarinne är som att sitta på Melissa, fast dock av bättre kvalité, och Ebba var bara stor och klumpig - mer Marias stil.

Nu är det halv åtta hos mig, äntligen hemma och house i kväll. Nördigt. Mysigt.

I morgon, förresten, så följer Sofia med mig till stallet. DET är mysigt.

P

You don't know nothing about hard work

Pink på morgonen tillsammans med strålande sol, knäckemackor och God Morgon juice kan inte annat än slå helt rätt. Hörde dock att det snöade i både Stockholm och Jönköping i skrivandets stund, inte okej. Jag har inga vinterdäck och har verkligen inte råd att köpa några nu.
Vi hörs sen då. Nu ska jag mysa sönder Maria, Mazarinne och Ebba.

P

Forts. på att bädda sängen

Jag kom på att när O och jag skulle bädda sängen tillsammans i helgen så gjorde han näst intill exakt så som jag brukade göra när jag var 1 meter och 20 centimeter gammal.
O däremot hoppade tillsammans med täcket in i påslakanet och liksom gjorde ett gigantiskt tält av hela historien i stället. Jag utvärderade metoden till helt okej, men G tyckte det var en helt Splendid idé. Såklart. Det går ju inte skilja på bröderna.


Nu är det god natt.
P


Hiroshimaliknande tryckvågor i ett skepp kommer lastat

Jag som trodde och hoppades på att försöka få det här att vara en mysig höstmåndag (alla som känner mig vet att höst och måndag inte rimmar med mysig, mest med ensam, regning och grå) lyckades ganska bra fram till ungefär fem minuter sedan. Ibland är det så att tårar rullar och spciellt har de en tendens att rulla okontrollerbart. De går liksom inte riktigt att häjda.

Nu är det inte så illa som det låter men jag är ju sådan i naturen. Jag tar inte gärna tjuren vid hornen och rider igenom stormen. Jag flyttar det gärna till i morgon och kanske till och med till nästa vecka, varför inte till nästa månad när man ändå är igång och flyttar runt på saker. Vi är ju såklart olika men det är verkligen någonting jag är expert på. Jag borde nog till och med vara värd en magisterexamen i att skjuta upp saker.

Det är dock tur att man har personer i sin närhet som tycker om en, värdesätter en och bryr sig för annars hade jag antagligen koolat vippen om bara några år på grund av ryggproblem eftersom jag antagligen gått omkring och burit på allt. Sen är det ju så att när man väl har tappat något på vägen, råkat snubbla på en uppskjuten sak, så kommer ju såklart allting på en gång. Om jag nu borde vara expert på att skjuta upp saker kanske ni tror att jag även är kanoners på att hantera konsekvenserna, men se där. Det är liksom typ just där skon klämmer. Det är just där jag börjar gråta okontrollerbart när någonting inte går som det skulle eller borde gjort.

I vilket fall. Det är alltid värre på måndagar. Ny vecka - nya problem. Fel.
I vilket fall! Det är alltid lättare på måndagar. Ny vecka - nya möjligheter! Möjligheter till förändring och så är med basta denna gång. Nu lovar jag här med mig själv att släppa bomberna när ni minst anar.
Maria, i morgon är det just du som kommer få känna av tryckvågorna av mina Hiroshimaliknande bomber.

Sov gott med er nu. I morgon tar jag min kalender med mig och beger mig på nya äventyr. Då är det ridtur med Marret, lunch med Sarah och träning på kvällen. Tumme upp för mig!

P

Bada, bada, bada.

Nu, efter stallet som förövrigt blev ett galant dressyrpass med Mazarinne på vallen i underbart låg form, ett bad, mat och Hollywoodfruarna. Jag faller för grupptrycket.
Jag som trodde veckan skulle vara helt händelselös insåg just att så inte är fallet.
I morgon är det två hästar som ska ridas, Vilmas tävlingskompis ska få lite motion eftersom Vilma är på prao, och så ska jag hinna träffa Maria och Sofie var tanken.
På onsdag är det Bello och Mazarinne som ska ridas och på kvällen blir det jobb på Sandströms.
På torsdag är det jag som rockar cafiterian på Petrus Magni och gör den osäker från 7-14 och på kvällen är det hoppträning för Annlie på Mazarinne.
På fredag är det Mazarinne som ska joggas, det ska jobbas och på kvällen är det ju några vi känner som ska spela på musikcafét. Tidig kväll för eventuellt på lördag blir det Clear Round med Mazarinne i Boxholm. Full rulle alltså!
Skoj!

P


Bad influence

Pink, Toffefé och stallet. Höstmys!

P

WWI, dubbelv, dubbelv, ett.

Hemma på lunch och i skolan råder kaos. Jag skulle under en timme redogöra om hela Versaillesfreden (och ursäkta mig om jag inte ens kan stava till det då jag inte ens vet vad eller vem det är?!) och i eftermiddag blir det en timme Islam. Grejt. Jag kan allt om Islam, ungefär. Jag vet att de ibland bär burka. Ibland alltså.

Nu ska jag sätta mig och skriva ett brev, laga mat och dö en stund på soffan innan jag åker tillbaka till de små mostren i skolan.

P

Don't you know?

En annan tjej:
Försöker du vara cool?
Jag ser frågande på henne, lägger en rad i vårt Othellospelande, säger sedan:
Försöker? Försöker? Vad tror du om mig?
Tjejen säger:
Vaddå? Du försöker ju vara cool hela tiden!
Jag säger:
Jag är cool. Jämt.

Eller?

P

Jag är een liii-iii-iiiten kanin-bal.

Blev ingen promenad igår. Men däremot åkte jag till gymmet - kom jag ju på nu. Körde faktiskt riktigt ordentligt och länge, för första gången på länge.

Idag är jag sjukt trött på allt som har med kull, Pippi-memory, fyra i rad, hopprep, Busungarna, tjuv och polis, pokémon, pyssel och oknutna skor att göra. Jag skulle inte stå ut en sekund till på det där stället om det inte vore för den goa personalen och vissa väldigt underbara ungar.
Idag när vi satt vid mellis och försökte få tyst på alla ungar och det äntligen börjar blir någolunda lugnt utbrister en kille från ingenstans:
- JAG har en sak JAG vill säga.
Han går fram och stället sig framför matbordet så att alla kan se honom, tydligt och klart. Säger sedan:
- Jag har namnsdag den 13 augusti (eller vilket datum det nu än var), bara så ni vet. Tack för mig.

Det var liksom it.

P

Promenadskor på promenad

Träning, träning, träning, träning.

Efter jobbet kommer träning. Så funkar det nu för att hinna med. Jag bestämde mig också för att plocka iordning på rummet, he. Kan säga att det inte mindre än behövdes. Jag har ju en tendens att bara droppa allting efter mig så mitt rum brukar se ut ungefär som ett slagfält.

Jag vet inte om jag är sugen på att simma eller gymma. Egentligen ingent däran men känner mig så illa tvungen idag om jag ska somna i kväll. Kanske ska slänga iväg ett sms till Murtina om en promenad. Det gör jag. Så. Klart. Nu väntar jag bara på svaret. Det värsta är dock att promenadskorna är på promenad någon annanstans. Inte står de i hallen som de bör utan är nere på MAIF och leker friidrott. Typiskt.

P

Pasta pronto!

Mat, mat, mat.
Inte för att jag åt frukost för mindre än en timme sedan och pastan nu står på spisen men snart är det alltså lunch. Igen.
Sen är det bara duscha och jobba kvar.
Funderar på att åka och simma i kväll, kanske får med mig någon som faktiskt kör sin riskutbildning idag? Sånt märks.
Nu alltså - Mat, mat, mat!

P

No need to hurry up

Idaaaaaag har jag lagt tillsammans med några kids på fritids ett 500 bitarspussel punkt


Fick åka hem tidigare så jag åkte direkt till gymmet. Känner mig som jag alltid gör på måndagar, trots att det ändå är något bättre idag än vanliga skitmåndagar.
Min helg var liksom toppen så det gör nog att måndagen känns lite lättare. Nu räknar jag ner med en härlig arbetsvecka och i helgen kommer pojkvännen hem för sista gången innan Tyskland och tre veckor utan kontakt. Längtar redan efter helgen!

Hörs i morgon för nu är det snart Anna Anka och sen blir det dusch och säng.

P

Jobbveckan har börjat

I've got some work to do!
På onsdag börjar jag typ åtta och på torsdag HALV SJU! Jag har inte varit uppe så tidigt sedan jag själv gick i skolan. Ungefär.

Men nu är det jobb till halv sex. Undra bara hur jag ska sysselsätta alla kids idag?

P

Annorlunda måndag

Klockan ringde "tidigt" i morse och iväg bar jag och Sarah mot bilprovningen. Tro det eller ej men Bettan gick igenom besiktningen även den här gången, med en liten anmärkning på någonting i något... Eh.

Med lunch i magen och några killar i källaren som håller på att avveckla oljepannan för gott så ska jag ta en liiiten powernap innan jag duschar och åker iväg till Dalsgården. Idag är det jobb, likaså hela resten av veckan. Känns både bra och dåligt. Vi får se. Leka med lite kids hela veckan.

Nu - nap!

P

En vanlig söndag

Tack Gud för att min blogg är normal igen. Amen.


Annars då.
Hoppade pay and jump idag på Mazarinne för första gången. Ingen press men med två nollrundor med hem skulle Mia köpa ett nytt träns åt Mazarinne. Vi sänger så här. Mazarinne fick ett halvt nytt träns. Nolla i första klassen och 8 fel i andra. Nöjd!

Sen har det bakats godistårta, gjorts armhävningar, mysts och har även hunnit med att åka till Linköping och vända idag. Vissa säger effektivitet, jag säger dålig planering.
I morgon är det besiktning och rutincheck för Bosson vid halv elva så nu är det nattis!

P

Fest hos Anna-Fest i Kalmar




Eh. Japp.

Och så var det med det!

P




Att bädda sängen, eller inte.

När jag var liten och blev tillsagd av min mamma att bädda sängen, vilket inte hände så ofta, så mynnade det alltid ut i att jag fick ropa på hjälp eftersom jag trasslat in mig i påslakanet.
I stället för att få ut händerna genom de, ofta förekommande, små hålen och dra igenom täcket så la jag mitt påslakan på golvet, rullade ihop täcket och kröp in i påslakanet. Väl där inne var jag i fullt sjå med att få ut täcket i alla hörn och när jag var klar, och planen var tydligen inte vattentät, så skulle jag krypa ut men hittade aldrig "utgången". Tur att jag som liten inte fann det som ett problem, mest ganska mysigt att ligga som i en puppa.

Idag går det lite snabbare att bädda sängen men två täcken, fem kuddar och lakan. Mina tre prydnadskuddar icke att förglömma.

P

Style på Harran



Sms till Sarah:
Jag har taggad dig på några kort på Facebook!
Sarah svarar:
Jaha, vaddå?
Jag svarar:
Från Harrys! Asläckra!


Nu, efter två timmars städning av hela huset och frulle, stallet, träna sen träffa Hanna och Beate! Bäst, bäst, bäst!

P



För han är min soldat!




P



Någon har bett om mer bilder!

Vad har dessa tre personer gemensamt?

 

    Beate




        Hank the tank...




      Pussen!



Aaaa, lista ut de - ni!

P
 

090929 - boff!

Hej på er.

Sorry för så fruktansvärt dålig uppdatering men jag orkar inte riktigt bara.
Igår gick luften ur mig totalt när jag och Frida påväg in till Linköping krockade med en skåpbil. Jag tror med stor säkerhet att jag åker på allting eftersom hon skulle svänga vänster på huvudled och jag då körde om henne på vänstersidan. Däremot uppfattade jag inga blinkers samt att hon inte hade fri sikt bakåt så jag vet inte. Jag orkar inte spekulera utan får väl se det som en härlig "välkommen hem!"-present till pappa som kommer från Turkiet i morgon. Skoj.

Jag har inte mått så bra idag pga just det som hände igår.  Jag känner mig mörbultad, är ledsen (låg), känner skuld och inser hur illa det faktiskt kunde gått. Rakt in i sidan, så bara. Krock. Helt sjukt.

Jag hoppas att jag mår bättre i slutet mot veckan nu, den som började så bra. Måndagen var näst intill helt okej för att vara måndag och nu mår jag ju som sagt sådär. På fredag kommer Pussen hem igen så jag får väl räkna ner tills dess. I morgon kommer ju pappa hem med så jag åker nog ut dit i morgon och myser, om han inte kommer hem för sent.

Ha det bra nu, var rädda om er!

P